Manželstvo na bode mrazu. Čo bude ďalej?
Ahojte maminky i nemaminky. Som matkou malej dcery, a vydata som uz par rokov. Pocas tych rokov sa v mojom manzelstve vyskytlo velmi vela problemov hlavne zo strany manzela. Chronicky klamar, virtualne nevery. Teda odhalene len virtualne. Manzel niekde vov nutri nieje zly clovek. S malou ma dobry vztah, aj ked typicky chlapsky. Zacalo to tym ze mi neustale klamal, nachadzalo som stale nejake nove klamstva, pominal nase spolocne peniaze na totalne hluposti, dokonca aj presadzal vyssie sumy.Toto robil opakovane za mojim chrbtom. Moj vztah k nemu velmi ochladol, vsetky tie klamstva a podrazy voci mne ako jeho manzelke ma spravili uplne bezcitnou voci nemu. TAktiez jeho spravanie sa po svadbe velmi zmenilo. Aj napriek tomu ze som bola na materskej, vycital mi to ze domacnost taha sam, stazoval sa jeho mame ze kysnem doma, ze nech taham robit a podobne. Pritom som bola na dceru doma sama lebo isty cas bol aj v zahranici. Samozrejme nic moc tam neusetril, pretoze peniaze daval neviem kde.NAm posielal len minimum a to uz az vtedyked som si musela doslova vyzobrat ze potrebujeme peniaze. A este aj to hned mame zvestoval ze potrebujem peniaze a mamicka ho lutovala ake to ma so mnou tazke. Pritom dieta bolo planovane, vedel do coho ide, bude musiet byt zivitel rodiny kym mala ako tak nepodrastie. Pritom robotu som si hladala aj ked mala bola este mensia, odkedy chodi do skolky chodim na brigadu, ale zial sme male mesto a trvalu pracu nemozem najst aj ked stale chodim po pohovoroch. Manzel ma velmi sklamal, vobec ho nemozem brat ako muza o ktoreho sa mozem opriet a na ktoreho sa mozem spolahnut. Citim k nemu odpor za vsetko co mi spravil. Mame spolocny uver a dceru. Taktiez moji rodicia vedia aky manzel je, ale mama mi stale hovori ze netreba sa hned rozvadzat, ze problemi treba riesit. Lenze ja mam pocit ze toto uz nevyriesime. On sa stale nevie spravat ako otec rodiny, ze spolocne financie, hospodarenie atd, to unho neexistuje. A dalsi myslim ze najvacsi problem toho vsetkeho je aj to ze ja uz s nim nedokazem intimne zit. Je mi neprijemne ked sa ma chce dotykat a ani ja mu neprejavujem uz ziadne city. On to vie, ze ho uz nelubim, no stale si mysli ze to bude dobre, ze nech spravim za vsetkym hrubu ciaru. Ale neda sa mi to. Stale rozmyslam co dalej. nechcem brat ani malej otca, pretoze ho ma rada. Ale tiez citim ze takto zit dalej nemozme. Bez citu, bez lasky. Aj ked on tvrdi ze ma lubi, alemyslim si ze to je len taka majetnicka laska aby nebol sam. Pretoze jeho mama si zije vlastny zivot, a celkovo s jeho rodinou nema skoro ziadny blizky vztah. Budem rada ked mi napisete vas nazor. Mozno aj ci su tu podobne osudy ked sa zeny rozviedli s dietatom a hypotekou na krku. Ako ste to zvladli? ako to zvladli deti?
@sisipb
To fakt? Sme zaregistrované v jeden deň? No kto by to povedal?
Opakujem sa som žena, ale pre teba budem aj chlap. Lezbickú skúsenosť ešte nemám 😝 mimochodom, ak si taká šikovná inteligentná a múdra, tak iste vieš v čom je etvoj chlap dobrý. A ak je dobrý v radení o dobrovolnom poistení tak potom som ja tvoj chlap 😀
Tak na dlhé zimné večery ak sa budeš nudiť tak hladaj moje príspevky tu https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/dobrovolne-nemocenske-poistenie/ kvôli tomu som sa registrovala, ale ... áno milá moja som tvoj muž.
😝
Kika obdivujem ta že si sa dokázala k tomu kroku rozhýbať.manžel sa tiež zaplietol s babku ktoru som poznala,dokonca pisala aj mne aké budeme kamarátky.doteraz mám tie ich sexuálne rozhovory ulozene.ked som to nasla som si to zkopirovala nech mam dokaz.proste aj koli tomu ze on tu svoju sexualitu neudržal pod našou strechou,tak o to viac mi je protivny..
@sisipb ja som našla v PC postelné fotočky...na ktorých bol on spolu s ňou... tak som si ich hned vytlačila zväčšené a pozerala som tu na ne týždne... a stal sa potom zo mňa detektív...a aj ked on bol v PB (neustále pracovné povinnosti, rodičia a pod..) a ja som bola v NR, vypátrala som toho viac než dosť... teraz som za to všetko vďačná, lebo som spoznala človeka, ktorý naozaj stojí za to aby som ho milovala...v priebehu roka som sa vydala a čakáme už spolu aj dieťa... nič lepšie, než poslať dementa do kelu som nemohla urobiť..
Nechapem niektore zeny ktore sa tu do @sisipb navazaju, za to ze chce rady a ze vykreslila svoju situaciu, a robia z nej hned klamarku a podobne... Nikto nepovedal ze ona je dokonala nema ziadne chyby, ale z toho co napisala (a neviem preco by si mala vymyslat nejake historky alebo zvelicovat) je jasne ze jej manzel ocividne nema zaujem o rodinu, nevazi si ze ma zenu a dieta. A takychto chlapov je viac nez dost, vedia do coho idu, musia si predsa uvedomovat ze ked je zena na materskej nema tolko penazi aby uzivila rodinu sama a je to hlavne na chlapovi, zena mu predsa vychovava jeho dieta a stara sa o domacnost a to vsetko je predsa praca na 24 hodin denne, a vela chlapov si to nevazi a este svoje zeny podvadzaju a klamu...
Viem ze je pre teba asi tazke predstavit si co budes sama s dcerkou robit, ale nestoji to za to zit v takom vztahu ked ho uz este k tomu ani nelubis, a to sa ani necudujem po tom co vsetko spravil... A myslim ze ani pre dieta nie je dobre zit v takom prostredi kde je napatie, rodicia su nestastni a pomaly sa ani nerozpravaju, alebo dokonca hadaju. Skor bude dcerka stastna ked s nou budes sama, ale bude citit z teba pohodu a radost, a okrem toho pokial o nu tatino bude mat zaujem, co by mal mat spravny chlap ved je to jeho dcera, tak sa s nou stretavat bude. Takze myslim si ze vobec kvoli nej nemusis ostavat v nefungujucom vztahu, nestoji to za to trapit sa takto. A co ty vies, mozno raz stretnes niekoho kto si teba aj tvoju dcerku bude vazit a lubit vas a budes potom rada ze si sa odhodlala urobit tento dolezity krok, a neodkladala nieco co by uz buducnost aj tak nemalo, ak to tak teda citis. Drzim palce!🙂
Ahojte baby, tak sme boli v tej manzelskej poradni. Pani psychologicka velmi prijemna zena Opytala sa nas na nas problem, preco sme tam a ci nas problem vieme definovat. Pytala sa kto z nas tam je na silu ze vacsinu jeden z manzelov tam nejde moc ochotne. Tak sme prebrali nas problem, co sa stalo ze sa mi manzel odcudzil, sprotivil. Pytala sa mam ake mam pocity pri nom ci prijemne alebo neprijemne. V tomto som mala jasno. On stale hovoril o tom ako by sa nerad rozvadzal, ze si je vedomy vsetkych chyb tych zasadnych ktore v manzelstve narobil, a ktore nasim vztahom otriasli od zakladov. Ja som jej hovorila ze ja uz k nemu necitim taku lasku ako ked som ho naplno milovala, ze ho vnimam skor len ako otca mojej dcery. Usudila, ze nas vztah je uz skor rodicovsky a nie partnersko manzelsky. Dalej nas objednala kazdeho zvlast,to tam este len pojdeme a potom zas spolu. Povedala ze nas problem je velmi vazny, nakolko mojou psychikou cerstvo po porode ked som zistila prvu vyrtualnu neveru to riadne otriaslo. A ostatne veci sa na to uz len a len nabalovali. Sama niesom presvedcena o tom ze by som o tento vztah chcela bojovat. Manzel to tam aj hovoril tej psychologicke. Ze on by bol najradsej keby za vsetkym urobime hrubu ciarku a vsetko bude ok. Ale ja som hovorila ze mne sa to proste neda, nemam na to uz ani silu ani chut. Dalej sa nas pytala ci si myslime ze nas vztah momentalne nasa mala nejak vnima. Zhodli sme sa v tom ze si myslime ze nie, nakolko sa pred nou ani nehadame ani nic. Obaja sa chovame ako rodicia. Tiez som jej povedala ze uz manzelovi neverim, ze myslim ze jeho neustale vypisovacky zo zenami na nete neprestane robit nikdy. A tak isto ani tipovanie cez nternet, aj ked mozno teraz nemina horibilne sumy ale stale to robi. neda si s tym pokoj nikdy. Tiez hovorila o tom ze ked sa zeny v manzelovi takto sklamu, nastava tam ten blok ze ani ziadna intimita voci muzovi nehrozi, su tam zmeny nalad, uplne cela osobnost sa zmeni. Preto som aj rada, ze tam pojdem este sama. Myslim ze moj vztah uz sa k muzovi nezmeni. Nemozem ho uz zacat znovu milovat po tom vsetkom co sme si prezili. Mopzno nam ta psychologicka aspon pomoze prekonat to co nas caka. Som zvedava co bude nabuduce. Budem vas informovat. Inak vcera sa ma zas manzel pytal, ze ci sa nemozem premoct ho aspon pobozkat alebo co. Ale ja nemozem. Nieje to z trucu, proste uz vobec nemam chut sa ho dotykat alebo ho citit blizko vedla seba.
To naozaj verite tomu vsetkemu?
baby, ale @zalka ma pravdu vo svojich prvych prispevkoch. Rozviest sa je jednoduche, ale len sa snazila vysvetlit, ze so zbytkom to uz take jednoduche nebude - rozdelenie bsm, rozdelenie DLHU, byvanie atd. Na toto sa snazila poukazat. Ze ak sa chce rozviest, samozrejme nech sa rozvedie. Ale najskor nech si ujasni otazku byvania a penazi, premysli dohodu ohladom majetku a vyzivneho, nech je to co najplynulesi prechod.
Na rozdiel od mnohych tyranych mamiciek je na tom autorka dobre, moze si totiz dovolit luxus casu naplanovat vsetko a premysliet dopredu. Nie sa hlavou vrhat naraz proti muru. Bab co narozpravaju zbal sa, okamzite odid, rozved sa je po milu onu. Bab co jej dokazu poradit na toto mysli, toto musis vybavit, tak sa najlepsie s hypotekou vysporiadas bez zbytocnych strat atd atd zas az tak vela nie je.
toto hotova komedia manzel verzus manzelka alebo rozdvojena osobnost???
@zalka prepáč, ale ty o čom točíš? sa hráš na sudcu? jedna žena sa sem prišla poradiť, ak vieš poradiť tak poraď ak nie, tak poraď tam, kde ti to ide. Čo ťa je do toho čo je medzi nimi dvoma?? Mňa to absolutne nezaujíma, mne sa nemá kto čo spovedať, a ja naozaj nebudem tá, ktorá bude vynášať súdy. A to isté radím aj tebe.
@argyro
Ja som súdy nevynášala, to skôr poniektoré ste odsudzovali partnera sisipb a i mňa lebo som mala iný názor. A som zvedavá na tú jeho pravdu, to som písala i pred mesiacom.
Tu si ma označila argyro @zalka hm, mne už pripadáš tiež ako ohrdnutý muž sisipb neviem si totiž dosť dobre predstaviť, že by takto reagoval nestranný pozorovateľ.. ty na sisipb doslova útočíš, prevraciaš jej slová a robíš vinníka z nej,
táto téma nie je o tom, či je vinná za rozpad manželstva aj ona, ale o tom, či má žiť s človekom, ktorý sa jej po tom všetkom čo vykonal úplne sprotivil /a úprimne sa čudujem, že tak dlho vydržala/, všetky témy na tomto a iných fórach, všetky problémy počúvame len z jednej strany, toto nie je virtuálny súd, kde obe strany majú možnosť vyjadriť svoj názor tak sa tu prosím nehrajme na sudcov..
@argyro
To, že neverím všetkému čo popísala ona, neznamená že uverím všetkému čo napíše on. Je to vždy slovo proti slovu, ale nebudem ho odsudzovať ... pokiaľ nepoznám jeho pohľad na svet.
Pravda je aj tak poväčšine niekde v strede. Lebo každý má svoju pravdu. A nemusí to byť jej muž to je fakt, budeme od nich chcieť sobášny list 😲 😝
@argyro
No ja neviem aká je jeho pravda, zatial ho neodsudzujem nemám dôvod. Ty máš? Asi áno, lebo vychádzaš z jednostrannej info. Ja som neodsudzovala ani zadávateľku, dávala som jej jednoduché otázky s cieľom pochopiť, čo sa u nich udialo.
Akurát ak si pozrieš príspevky, tak ako osi ste sa do mňa vrhli, lebo som ju nehladkala po hlavičke, nenadávala som na jej muža, ani nepovzbudzovala k rozvodu ako poniektoré. Len preto, že som chcela byť objektívna, tak som sa musela brániť obviňovaniu s používaniu halucinogennych húb, a tiež aj obvineniam, že som muž. ☹
@manzelsisipb blahozelam dodatocne ku dnu vtakov, prave v ten den si prispel. Aj tak vazne beriem tvoj prispevok. 😀
hm, nechame sa prekvapit....

@sisipb tiez si myslim. Alebo nejaka/nejaky jeho pribuzny. Kazdopadne je dobre angazovany/na. 😀