Manželstvo/partnerstvo bez lásky
Velakrat som sa uz stretla s tym, ze sa ludia brali, alebo spolu zili bez lasky. Vety ako "Je to dobra partia", "Zvykli si na seba" ma dostavaju do uzasu. Nemohla by som zacat zit, alebo byt v manzelstve s niekym, koho uz na zaciatku nemilujem. Vy ano?
@travisek je to tazke stale si vravim toto je posledny krat co som dopustila aby si ma zase sklamal ale od vtedy uz ubehlo vela dalsich...a ja mam pocit ze som v tom hlbsie a hlbsie..je to tazke...chcem byt stastna uz konecne nici ma vztah s nim to nie je len chlast ale milion dalsich veci velke sklamania v casoch ked to nieje absolutne hodne potom znova a znova...neviem ako dlho budem schopna toto znasat..nechcem skoncit ako 30 zatrpknuta a neuroticka uz teraz je to na prd ...no viem ze mam na to len tak odist uz som to spravila po 5 rokoch a deckom a zijem dokonca ten den ked som od neho odisla by som oznacila ako stasny ...a neviem co este mysim zazit co mu este dovolim aby som sa zobrala prec aj od tohto...dietaa mi nehrozi...beriem hak a potrebujem ist cim skor do prace dost ma nici aj materska aj ked deti milujem ale 5 rokov na materskej a to ma este dalaie 2 cakaju...
dokonali chlapi niesu každy ma niaku chybu s tym treba počitat a vybrat si čo znesieme alebo neznesieme bordelar,alkoholik,vorkoholik,sebec.slubovaci agent,flakač ......ale najdu sa aj menšie chyby ako nedokonali vzhlad,doma sed,a tak držim palce.
@laurica123 Ahojcek, docitala som Tvoju odpoved. Nuz nie jednoduchy zivot tiez mas. O tych sklamaniach a inych vciach co mna na srdci trapia bych mohla tiez vypisovat vela....takze co s nimi robit s tymi chlapmi, vsak ? Sme asi sracky a nedokazeme ich prosteopustit lebo stale dufame a dufame, verime ze bude lepsie.... aletiez neviem dokedy to vydrzime...Aj ty si bola tak dlho doma na materskej? Hmm , poznam to, ja este aj dlhsie som bola doma, tak asi chapes v akom som ja rozpolozeni s citmi aj ked nelutujemjedinu minutu, hodinu a den co som vsetko travila s nasim synom doma. Boze, chudaa este ze Ta cakaju 2 materske ? Ako mam tomu rozumiet, asi som Ta spravne nepochopila v tom. Drz sa v zdravicku a pevne nervy, vela trpezlivosti prajem, ja som tiez odmietala nejake ukludnovacie lieky co mne cpali na depresie, radsej som si to sama prekusavala cele roky, ale bohuzial nikedy mame z toho nasledky.... Zelam vsetkodobre moja, ak sa citis smutno, napis aspon si vylejeme srdiecka... PA
@maminuska Dakujem za Tvoju odpoved a nazor. Vies kazdy me nejaky, niekto sme silnejsi a ini zasa slabsi, ja zrejme patrim do tej druhej kategorie a nemam k tomu odvahu a to u voec nie si zacinat s nejakym inym chlapom a vystavovatsa do risku alebo nebezpecia co zas bude s tym.... je mne luto, ze Tvojasvokratak dopadla, mozno budem aj ja tak, mozno nie, tazko povedat co bude do buducna... ale rozhodne sa rozvadzat nechcem ano aj kvoli synovi a potom rozvodove konanie hlavne ked u su deti su hrzne naroce na psychiku a est ked mas takeho manzela tak musis predpokladat, ze moze byt horsie ako Tibude stazovat celu situaciu aj process, to ma na to prachy sa natahovat a predlzovat?.... ja ne som dost silna, rozumies a chapes mna ? Psychika dava velmi zabrat na cloveka , videla som to uz na par nasich znamich a po rozode prezivali niektore z nich este vacsi depresie ako predtym, takze nevem co je spravnejsie vykonat... a potom nechcela by som zdeptat psychicky svojho syna, to natolko ho mam az moc rada, ako aj ty pises, ze milujes deti a mrzi mna, ze mna tak posudzujes akoze nekonam spravne akoze nema tak rada syna som to pochopila ? Neviem, tazko sa sudi inych ludi ked nevies co si prezili a mju na srdciach, Mono ty si silnejsia zena dokazes sa rychlejsie vysporiadavat so sklamaniami atd., nie kazdy sme taky silny a odvazny dat sa iba tak rozvodu, je to dost vazny krok v zivote a poznam aj take manzelstva, ze stalo ich to dva rzvody, nervov a kopec penazi a stejank sa k sebe za vratili, co zistili, ze nemozu zit jden bez druheho, smutne, divne ale je to tak. Nevravim, ze ja musim patrit medzi takych. Je to pekne, ze sis nasla v Tvojom novom dalso vztahu to, co Ti chybalo v tom predoslom.Prajem Ti hodne lasky, stastia a spokojnosti v novom vztahu, aby Vam dlho vydrzal tak ako ste teraz.
@laurital Dakujem Ti velmi pekne a skritizovanie a myslim si, ze to je moja osobna vec kolko sedim tu alebo pisem... kazdy ma ine zaujmy, nemyslis?Vsak ja Tebe tiez neradim co a ako mas robit, resp. co nemas a rozmyslat nad chybami? Neboj dievca, to som sa uz dost napremyslala, preapc ze obtazujem svojimi problemami co mam, vyzera, ze si Mrs. perfect ! Tak si zi stastne aj nadalej a nesud niekoho, ked nepoznas cely pribeh...
@ladkaspackova Mockrat Ti dekuji za tu hezkou odpoved pro mne jak jsem si ted precetla. Mas pravdu, ze milencem bych nic nevyresilaakurat mozna jeste vice prihorsila celou situaci, vsak to jse se uz predtim zminila, ze o takove veci ani neuvazuji jak to dela hodne zenskejch v takovych pripadech jak neklape vztah... tech sanci jsem taky uz dala parkrat, ale treba mas pravdu, ze to jeste stoji za to... nevim, zkusim. A stim traepnim ? Toho se taky docela obavam, ze mneto pomalouckubude skladat. Takze treba najit nejake reseni, jak rikam jsou dobre dny i zle tak jako u kazdeho z nas vsech. Mas pravdu jak si mne ohodnotila, ze jsem clovek ktery rad pomaha jinym ale ja sama si neumim pomoct. Moc si preji abych mela takou vice flegmatickou povahu, snad bych veci v zivote lepe znasela...Jste jednou diky za Tvuj prispevek tady. Vse dobre v Novem roce.
@laurital a potom ked nevies detaiyl tak nepis kraviny tuna, zi si svojim zivotom aj stastne so svojimi detmi, ty tiez este nevies co Ta caka za par rockov, tak nevyskakuj a nebud premudrovana, ty vies houby kolko nestastnych manzelstiev ci vztahov existuje a ake problem riesia, zato ze ty mas stastne manzelstvo aj s detmi, nemusia tak mat vsetci a nechapes ani nikdy nepochopis...
@laurital Prej jenom kolem sebe kopes a prekrucujes slova ostatnich... no teda nevim jak si to myslela, ale myslim, ze si dost drza a opovazliva, ak nemas napisat dobru radu a utesit trocha cloveka tak si to radsej nechaj pre seba pani dokonala..., co ty vies o mojom zivote vsetko... a soudis mne podle toho, ze tady pisi, hmm, ubohe. Diky za Tve super rady.
@maminuska Prepac, ale ja som predsa nikdy nespominala, ze syn na mna nastoji aby som sa nerozvadzala s jeho otcom, to je uplne moja osobna zalezitost ako by som si ja urobila, asi si mna nepochopila... myslea som tym, ze sa obavam toho, ze by syn na mna zanevrel kvoli tomu, takze by som vlastne stratila obidvoch... nuz a co by som tym akoze potom dosiahla ani toho svojho syna uz bych nemala a mozno by mne to tazko odpusil.... neviem aka by bola jeho reakcia a spravanie ku mne. tak preco ze je sebecke od syna... na tu sebckost som si uz docela zvykla... len viem, ze by to zle znasal a nechcem aby chodieval potom po psychologickych poradnach, to by sme boli potom uz asi dvaja na tom spatne . Nie po kazde je rozvod vychodiskom a riesenim ako niektore z Vas tu spominaju. Casto sa rochodom rodicov detom prihorsi ale na to sa akosi zabuda a neberie ohlad...
@maminuska aka ze je to otazka ci mna moj syn vobec lubi ? Co si tym myslela... preco by mna nemal lubit??? Nechapem kde s tym sledujes. Zato, ze ty si to dokazla urobit a opustit chalpa, neznamena, ze ja svojho syna nemilujem ako pises, ze ty si svoje deti milovala a preto si odisla od ich otca. Mozno si viac odvaznejsia a trufala, mozno si dobre financne zabezpecena, mozno mas okolo rodicov na pomoc a si lepsie situovana, neviem Tvoje podrobnosti . Nuz kazdy sme iny a ked pises ze zijem v takom vztahu a nedobry obrazp re syna, atd. Co ty vies co a ako ja robim, ja sa snazim vytvarat stale teplo domova a utulnost aby si to vsimol v com je vychovavany, to neznamena, ked si precitala zle veci o ktorych pisem, ze nie su u nas doma aj pekne momentky niekedy, citaj vsetky moje prispevky a mozno viac pochopis aby si posudzovala alebo mna dokonca odsudzovala. Dakujem za Tvoj prispevok, a vela stastia.
mam pocit,ze pani s nickom @travisek nepripusti ziadny iny uprimny nazor,iba lutovanie a uistovanie sa o svojej pravde.mozem ti povedat,ze moja mama mala tiez hrozneho muza,nasho otca,s ktorym bola cele roky nestastna a vydrzala to s nim dlhych 17 rokov,len kvoli mne a bratovi.. potom sa KONECNE! odhodlala odist...no pre mna a brata to bolo hroznych 17 rokov,pretoze pre dieta nie je nic horsie,ako ked vidia svoju matku utrapenu,znicenu a nestastnu.iste,boli aj pekne momenty,ale tie nevyvazia vsetko to zle,ktore sme si prezili a lutujem doteraz,ze sme ju viac k tomu netlacili,aby od neho odsila uz skor.takze uplne suhlasim s @maminuska a @laurital
@danm Gratuluji mamince, věřím, že jste na ni s bratrem právem pyšní, protože odejít z takového vztahu chce najít hodně síly.Maminka je jistě báječná a silná ženská!
Jinak koukám, že to tu začíná být one woman show v režii travisek 😀 .Musím říct, že ona je pro mě živoucím důkazem, že žena nemá zůstávat v nefunkčním vztahu, ptz tak zahořklou a nešťastnou ženu, která si léčí své komplexy nadáváním druhým, jsem snad ještě neviděla.Soudí všechny okolo, ale sama kritiku přijmout nedokáže.Mohla bych napsat, co si o tom opravdu myslím, ale na rozdíl od ní nemám potřebu kopat do už tak dost nešťastných lidí.Svým postojem se trestá sama.
Za své štěstí jsme odpovědné jen my samotné....
@travisek pokusim sa ti vysvetlit môj postoj k tvojej situácii , ale ty už si zrelá na odbornu pomoc.V svojom 39 ročnom živote som sa stretla len 1 krát s takým typom ženy ako ty a to je moja bývalá svokra.
Ak si mylíš že tvoj syn ťa ľubi ako matku , tak musí vidieť aká si neštastná a teda nie je potom dôvod sa obávať že na teba zanevrie ak opustíš jeho otca. A ak by aj zanevrel tak jednoducho je sebec a jedine koho má rád je on sám , pretože vo svojom veku chce niečo na čo nemá nárok a ani právo - mať vás pohromade. Ďaľšia a podstatná vec je že " halóooo " tvoj syn je dospelý , ešte raz dospelý a nie si mu už ničím povinná skladať účty. Ty nemôžeš za nikoho reakcie a nikoho osobné štastie len za svoje vlastné a to si si dobre posrala svojím nariekaním a nečinnosťou, poukazovaním na to aká si super verná a šikovná , šik žena ale aj tak na teba muž kašle. Upla si sa na rekciu syna a v jeho živote sa neskôr staneš balvanom , pretože jeho reakciou ospravedlnuješ svoju zbabelosť niečo s tým robiť. Lenže tvoj syn pravdepodobne si najde partnerku / manželku a bude mat deti, svoj život , svoje problémy . A ty ? Budeš žit dalej svoj život martýrky ako si sa obetovala , neštastná a zlomená a po boku chlapa ktorý o teba neoprie ani bicykel .
Jedinou pomocou sebe si si ty sama. Nikto ti nepomôže ak ty sama nebudeš chcieť a tam je zásadný problém . Všetci maju prednosť pred tebou - dospelý syn a jeho reakcia a aj vydieračné sklony tvojho manžela, ty to nazývaš obetou a ja hlúposťou .
Ja som odišla od exmanžela s 12 ročnou mentálne postihnutou dcérou , 9 ročným zdravým synom za jasného nesúhlasu mojej vlastnej rodiny , takže podpora nulová . S exmanželom sme sa opustili navzájom v podstate, ale inpulz k rozchodu som zadala ja. Prišla som o veľku čast majetku , v podnikaní som padla na kolená , dcéra znova dostala epileptické záchvaty. Exmanžel mi robil peklo zo života , ked som si našla terajšieho manžela. Porozvodové obdobie bolo vemi ťažké ale nikdy som neoľutovala že som z 13 ročného manželstva odišla.
Ja som na rozdiel od teba s tým niečo chcela urobit a aj som urobila, absolvovala som psychoterapiu u perfektného psychologa ( Skokan - ZA ) , znova som sa postavila na nohy a začala hľadiet predovšetkým na svoje potreby a svoje štastie , nie na štastie druhých ( hovoríme o dospelých ľudoch ) .
Rozvod ja považujem vo svojom živote za jedno z najlepších rozhodnutí čo som urobila.
Ty si sa rozhodla trpieť , nuž tak trp. Jedinu pomoc máš v sebe .
@maminuska Máš můj velký obdiv a věř mi, že to nemyslím jako frázi.Jsi neuvěřitelně statečná ženská, nepochybuji, že i skvělá máma a štěstí si plným právem zasloužíš.Jsem moc ráda, že jsi tu svůj, jistě bolestný, osud popsala, protože ty jsi inspirací všem ženám, i těm, které třeba zrovna žádný zásadní problém neřeší.
Děkuji.
@laurital ďakujem , ale je tu omnoho statočnejších žien ako som ja , ktoré odchádzaju s holým zadkom , stavaju sa na vlastné s troma detičkami , alebo odchádzaju od tyrana, alkoholika , nie je im platené výživné ( čo mne bolo ) , žiju po azyloch , celé roky sa súdia , tie maju môj obdiv ako napríklad @renka40 v téme týrané ženy alebo @deprimovaná ktorá odišla od manipulátora .
Ja som odišla iba z nefunkčného manželstva, ktoré neustálo chorobu dcéry ,kde sa vytratila láska a ucta, mala som kde bývať a bývalý je štátny zamestnanec tak platil , lebo vedel že by som ho ihned exekuovala. Jasné že som si užila po rozvode svoje , sociálky, policajtov a súdila som sa 6 rokov, prišla do toho kríza a ja som mala čo robit aby som si vôbec udržala firmu, dramaticky sa zhoršil zdravotný stav najstaršej z toho všetkého. Ale zvládli sme to.
@maminuska Stejně tak velmi zajímavé je téma, kde píší své příběhy ženy, které partner opustil v průběhu těhotenství.To jsou také neuvěřitelné osudy a úžasné baby.Já sama jsem nikdy odchod od manžela nezažila, ale právě proto bych si nikdy nedovolila, jako některé zde diskutující ženy, šmahem odsoudit ženy, které to udělaly, udělat z nich sobce a zlé matky.Přiznám se, že takové výroky mě rozpalují do běla 😉 A to zvlášť, když něco podobného napíše někdo, kdo jakoukoliv kritiku své osoby nesnese a reaguje na ni naprosto nepřiměřeně.
Nikdo nejsme prorokem a ani já nemám jistotu, že budu žít celý život ve spokojeném vztahu, ač bych si to moc přála.Děti jsou pro mě prioritou a právě proto si myslím, že největší vklad, který jim do života můžeme dát je zdravá, ne opičí 😉 , mateřská láska a pohodové rodinné prostředí.
Přeji hezký rok 2014 Tobě i celé Tvé rodině a gratulace k přírustku do rodiny 🙂
@sonicika
pekný postreh, čo sa týka manželstva z rozumu... ja som si svojho zamilovala asi z rozumu 🙂 Bol mi sympatický, mala som ho rada, ale nebola som zamilovaná... hovorila som si, že už som asi stará...Svojho druhého manžela som si vybrala preto aký je človek! Nie pre zamilovanosť!!!! A môžem potvrdiť, že je to úplne iná rovina lásky (chýbala mi zamilovanosť, motýle v bruchu.. 🙂 ) ale ja som spoznala niečo hlbšie! Je to oveľa vážnejšie, úprimnejšie, čisté, jednoduché, vzácne... je to LÁSKA !!!! Nie zamilovanosť- tá vyprchá. Láska ostáva.A teraz som zamilovaná 😀
@laurital Dekuji, uz kopat vic nemusis do tak zatrpke, nestastne a zakoplexovane zeny jak si mne posala tady pred vsema. A co se tyce te kritiky? Vzdyd ty si mne jenom tady skritizovala misto povzbuzovala... precti sve vsechny predchazejici komentare... ja uz koncim s veskeryma komentama. Udeala si ze mne jeste vetsi chudinu jak v skutecnosti jsem...Pan Buh zaplat !
@travisek držím Ti palce, aby sa Tvoj život zlepšil. Mrzia ma reakcie niektorých žien na Tvoju adresu - táto website je síce prevažne určená na rady, ale v každej diskusii čakajú osoby, ktorých asi jedinou radosťou je do druhého si kopnúť, veď čo, veď je to anonymné....
Tvoj problém je asi zrelý do poradne, Tvoja situácia nie je žiadna prkotina, ktorú - ako vidíš - by tu v ktokoľvek dokázal vyriešiť, skôr Ty si pomohla niekomu sa vyventilovať 🙂
Každopádne Ti prajem všetko dobré.
@stzu27 Ahoj, velmi pekne Ti dakujem za rozumnu odpoved hlavne pochopenie z Tvojej strany. Spravne si to napisala ako Ta dokazu " ranit " reakcie od niektorych zien tuna a hlavne uplne to clveka nuti na zamyslenie sa, ci vobec je to mozne ocakavat take cosi od zenskeho,tak jemneho stvorenia. Neskutocne... aku uboziacku a trosku z Teba dokazu spravit... bez ohladu na to, ze ignoruju popis Tvojej osobnosti...Ano, som si vedoma toho, ze moj problem, je skutocne uz zrely na odbornu poradnu, ktoru budem hladat v co najblizsej dobe., len co sa dam trocha dokopy z choroby. Este raz velka vdaka za sucit a pochopenie mojej situacie, ze sa nasla aj taka zena, z ktorej "citit" kusok tepla zo srdca. Cenim si, ze vobec ma ani osobne nepoznas a dokaze mne popriat to " dobre " na rozdiel od tych dalsich nemenovanych tuna... Aj Tebe prajem Stastlivy novy rok .
V kazdej laske by malo byt aspon tolko rozumu, ze si zoberiem muza, ktory je ma hoden a ceni si to co ma...

@laurica123 Nezabudaj moja, ze muzi dokazu byt velmi " mazani " a prefikani a vedia ako na nas, ked u sa blizi akoze k najhorsimu a tecie im do topanok ako sa vravieva. Aj tam sme boli uz my dvaja, ked som sa s nim davnejsie chcela rozist, tak mne prejavoval ako mna hrozne miluje a vyhrazal sa mne, ze ked ho opustim, tak on si vezme zivot atd., proste hral mne na city! a pozor to oni vedia teda perfektne zneuzivat u nas zien. tam a zrejme stala aj ta moja prva chyba, ze som uverila a mozno to ani tak nebolo pravdive, proste sme hlupe lebo ich lubime a potom s nami tak prckaju co je nesvedomite a chrapunske od nich !!!!