icon

Marihuana je priateľov život

natika0455
2. máj 2015

Dobrý deň. Prosím vás poraďte už som zúfalá, viem je na internete veľa takýchto tém, ale ne našla som este môj problém.

Má význam žiť s hulicom marihuany?Ja už fakt neviem ako mám pomôcť mojmu priateľovi :( stale je to horšie a horšie.Kazdy deň každú hodinu je nahuleny. Nie je to zlý človek len toto že huli,týždenne na to minie 50 až 100e. A ako aj stale aj dnes ráno som mu hovorila že prosím prestaň už s tým a on mi na to povedal ,,ja ťa tiež prosím aby si sa nestretla s tvojou rodinou,, a ja na to že ,,prosím to je úplne iné rodina a ganja,, a on že marihuana je moja rodina :-O.Stale chráni marihuanu ,to je pre neho život?prosím poraďte ako mu mám pomôcť? Ďakujem vám za rady s pozdravom ☹

natika0455
autor
2. máj 2015

@tinapa dakujem,bude to tazke,ale on uz vobec nema zaujem o mna
Toto neviem ze preco citim tu zodpovednost?je to tym ze mam dobre srdce a kazdemu dobre chcem ,len sama na seba nepozeram ☹

pauliesivackova
2. máj 2015

Marihuana v takej miere ako ju užíva tvoj priateľ nie je rozhodne dobrá... Skús zistiť prečo to robí. Je možné, že sa nudí,že sa cíti nešťastný, keď nie je zhúlený... Treba sa rozprávať.

redlola
2. máj 2015

@natika0455 podla mna totalne stracas cas s nezrelym clovekom. takito hulici su nezodpovedni ludia, vecne mladi. myslim, ze tu na mk ti velmi dobre radia, ked ti hovoria, aby si sa spakovala a vybodla sa na mladeho. nie si jeho mama, zivot mas pred sebou, odid od neho, s takym clovekom ta pravdepodobne nic dobre necaka, iba trapenie. snad mas na viac. my sme ako 14-15 rocne deti fajcili travu a mali sme presne taky isty pristup. ale velmi rychlo sme pochopili, ze tadial cesta nevedie. niektori ludia z toho proste nevyrastu, zaseknu sa v jednej dobe a myslia si, ze je to tak uplne ok. necvh mi nikto nehovori, ze je to makka droga a vlastne, nepravom sa to nazyva drogou, ved alkohol je horsi a podobne zvasty. ked clovek fajci travu, je upúlne mimo realitu, meni to charakter, cloveka prestava zaujimat okolity svet a stredobodom jeho zaujmu sa stavaju jeho vlastne pocity. ja osobne by som s takymto clovekom nechcela zit, a uz vobec by som s nim neplanovala rodinu. bala by som sa toho. ale si dospela a snad vies vyhodnotit, co je pre teba lepsie

timea7
3. máj 2015

@natika0455 myslím, že pomoc potrebuješ najmä ty, odbornú,psychológa, aby ti pomohol nájsť samu seba, aby si nemala potrebu starať sa o zhuleného blbca,ktorému si ukradnutá. Držím ti palce, aby si si čo najskôr našla byt, najmenej 200km od tejto zhulenej trosky a začala nový, krajší život, taký, v ktorom bude partnerovi na tebe záležať a bude sa starať aj on o teba, nie len ty o neho. Taký, v ktorom budete chodiť spolu na výlety, dovolenky, plánovať spoločnú budúcnosť, deti.

amadora
3. máj 2015

@natika0455 mala som takého priateľa na strednej škole. nikam sme spolu nechodili lebo nemal peniaze. na trávu ale mal vždy. keď som chcela niekam ísť, musela som platiť ja. kamarátky mi vraveli nech sa s ním rozídem, nechápala som prečo. potom som NAŠŤASTIE spoznala môjho terajšieho už manžela a videla som že to ide aj inak, že chlap ťa má na rukách nosiť, máš byť pre neho priorita číslo jedna! huliča som rýchlo poslala k vode. a s odstupom času nechápem sama seba ako som s ním mohla chodiť, ako som mohla byť taká hlúpa. viem že teraz sa ti to vidí že by si to mohla zvládnuť mu pomôcť, alebo si nevieš predstaviť byť bez neho, ale ver že s takýmto človekom zbytočne strácaš čas. odíď od neho kým s ním nepremárniš pol života zbytočne. radšej z kratšej cesty...

silvia0201
3. máj 2015

@natika0455 nechcem súdiť nikoho, ale ty si dieťa moje strašne pripečená, ked sa s ním ešte ťaháš. zbaľ sa a vráť sa sem na sk ak nechceš stratiť zopár rokov v nádeji a nápravou toho čo sa napraviť nedá-ak ovšem to sám nebude chcieť.

dollynkaa
3. máj 2015

@natika0455 poznam veeela takych.uz to niak neodsudzujem.moje dobre kamaratky hulia uz 10rokov.vyzeraju super pracuju vsetko.nikdy by nikto nepovedal ze hulia a tak dlho.znamy vysoko postaveny tiez hulia.niekedy mam pocit ze to je uz uplne normalne ako si ja zapalim cigu tak oni bongo.dokonca aj moj priatel vecer si pofajci.

timea7
3. máj 2015

@dollynkaa jasné, že je to úplne normálne, a tých 200 až 400eur mesačne, ktoré na to padnú,sú úplne najlepšie investované peniaze 😝 😝 😝 😝 😝 Čo to robí s jeho gebuľou, citmi tu už opísala autorka témy, takže navrávať si, že tráva je úplne neškodná aj po desiatich rokoch hulenia je zakrývanie si očí pred realitou a klamanie samého seba, či sa ti to páči alebo nie.

taya4
3. máj 2015

Suhlasim s nazormi inych, treba od neho odist. Najlepsie na spat na SVK. On sam si musi uvedomit, ci chce zmenit ako zije.

dollynkaa
3. máj 2015

@timea7 ty vypravas jak keby hulim ja 10rokov. to mna vobec nezaujima co to robi v ich hlavach.a ked tych 400e mesacne nato maju tak to je ich vec 😉

esterba
3. máj 2015

@dollynkaa ona tak nevyprava, to ty tak pises, akoby si hulila 10 rokov.

timea7
3. máj 2015

@dollynkaa teba som vôbec nespomenula,ak si si nevšimla a písala som to všeobecne, sorry ale nikdy nebudem s tebou súhlasiť, ty máš na fajčenie úplne iný pohľad ako ja, nevadí ti ani fajčenie v tehotenstve, na to,čo to robí s organizmom, nemusím byť lekár. Jasné, že je každého vec, kde svoje peniaze trepne, ibaže autorka témy nebola nikdy s partnerom na dovolenke, tak asi nie je nadšená z toho, že treskne stovky eur za trávu a za pár rokov prehulí auto, nie dovolenku 😝 😝 😝 😝

megika1
3. máj 2015

@natika0455 ak mu chceš pomôcť odstrihni sa od neho,musí to byť radikálne!

dollynkaa
3. máj 2015

@esterba citaj lepsie!!!!ja som napisala moje dobre kamosky hulia 10r!!

timea7
3. máj 2015

@dollynkaa čítaj s porozumením 🙂

megika1
3. máj 2015

@dollynkaa to je presne ako s alkoholom.Poznám ľudí,ktorí majú pod kontrolou alkohol,ale vedia fungovať aj bez neho,hoci naň majú .Ale poznám také prípady,kedy zachutilo až veľmi,sú z nich trosky :/ ( vzdelanie,financie ,zázemie nehrajú rolu )

dollynkaa
3. máj 2015

@timea7 a tak to mas pravdu.zas ked ma na marisu tak nech ma aj na dovolenku.a na ostatne veci.len ja poznam takych co nato vaetko maju aj popri huleni cize to je ich vec.vies jak myslim.autorke by som odporucila len jedno.poslat ho do riti!pretoze porovnavat marisu s jej rodinou je ubohe . a ano asi mame v tomto rozlisny nazor ja som v takom okoli vyrastala aj zijem s takymi ludmi.

dollynkaa
3. máj 2015

@megika1 ano to je presne to iste. vsetko s mierou ;)

timea7
3. máj 2015

@dollynkaa tak to chápem, ja som asi extrém, nenávidím fajčenie

megika1
3. máj 2015

@dollynkaa len to je problém,že medzi mierou a závislosťou je tenký ľad :/

dollynkaa
3. máj 2015

@timea7 tak to sme uplny opak ;)) ja som totalny zavislak na fajceni cigariet hej ;) nie marisi ;)

dollynkaa
3. máj 2015

@megika1 velmi tenky..

esterba
3. máj 2015

@dollynkaa a ja som zas napisala "akoby".

kimina7
3. máj 2015

@natika0455 naco by si sa vracala, prrestahuj sa do maleho bytu co vam vytaci, kym budes mat viac penazi...tam sa skor da ako doma, tu by si to mala horsie...a stakym by som neostala...vsak mesacne 4-500 by sinlepsie vyuzila na deti jak on to prehuli...a nie je tobtvoja vina tak klepni dverami nevracaj sa...neccchcela by som aby pre moje deti toto bolo normalne 😉

bibika55
3. máj 2015

@natika0455 Tu len ťažko pomôcť.Veľmi dobre si treba zvážiť,či má zmysel žiť život s takýmto človekom,keď takto zahadzujete to,čo Vás čaká za inými dverami.Život je len jeden.Nestrácajte čas s človekom,ktorý za to nestojí.

sissy27
3. máj 2015

@natika0455 ako vidíš, on si svoju rodinu vybral, nechápem, prečo tam ešte zavadziaš... a tie peniaze, čo na to minie, by bolo to posledné, čo by ma trápilo... teda pokiaľ to nie sú tvoje peniaze...
na svete je 7 miliárd ľudí a ty zabíjaš svoj čas, svoje najlepšie roky s TÝMTO??

natika0455
autor
3. máj 2015

@sissy27 tazke to je ked ho milujem z celej duse,ale viem ze on uz nema zaujem,aj vcera mi pisal ze prepac atd....Rozist sa po 5rokoch je tazke ☹ uz som nespala poriadne 2dni a o jedle ani nehovorim ☹(

grasia1
3. máj 2015

@natika0455 jemu uz nepomozes, musi si pomoct sam a to nechce. nie to ze huli a ''ine'', ale este ta aj psychicky depta aby si sa nestretavala so svojou rodinou. Sebavedomie uz mas aj tak dostatocne slabe tak pobal svestky a hrdo tresni dvermi. Mas 23 zivot pred sebou, aby si si o 10 rokov nebuchala hlavu o stenu ze ti usiel vlak s prehulenym debilom.

maminkincecusik
3. máj 2015

Si mladá ked chceš skús to sama mas na viac viem ako to je ked ľúbiš niekoho kto je závislý je to tazke...ak bude chcieť sam sa uvedomí.ak si ani nevšimne ze si odišla,nepokúsil sa o zmenu uvidis ze si urobila dobre.nejde o to ze sa na neho vykašleš..teraz totiž kasles sama na seba dievča a ak uz odídeš stoj si za tým nevracaj sa po týždni s natohom prázdnych sľubov ja som tak urobila 3x a zbytočne...uč sa ba chybách druhých

maminkincecusik
3. máj 2015

A este ako čítam ako píšeš ze je tazke sa rozísť po 5rokoch...nemaj strach zo samoty,zo zmeny,ze budes bez lásky....vsetko je to zvyk aj ked pekný ale zvyk😉vela štastia a sily nepremárnili život je kratky