icon

Marihuana je priateľov život

natika0455
2. máj 2015

Dobrý deň. Prosím vás poraďte už som zúfalá, viem je na internete veľa takýchto tém, ale ne našla som este môj problém.

Má význam žiť s hulicom marihuany?Ja už fakt neviem ako mám pomôcť mojmu priateľovi :( stale je to horšie a horšie.Kazdy deň každú hodinu je nahuleny. Nie je to zlý človek len toto že huli,týždenne na to minie 50 až 100e. A ako aj stale aj dnes ráno som mu hovorila že prosím prestaň už s tým a on mi na to povedal ,,ja ťa tiež prosím aby si sa nestretla s tvojou rodinou,, a ja na to že ,,prosím to je úplne iné rodina a ganja,, a on že marihuana je moja rodina :-O.Stale chráni marihuanu ,to je pre neho život?prosím poraďte ako mu mám pomôcť? Ďakujem vám za rady s pozdravom ☹

sue
3. máj 2015

@natika0455 problém nemá len on, problém máš aj ty 😔 nemáte partnerský vzťah...a túto schopnosť si pravdepodobne odnesieš aj do ďalšieho vzťahu...
Odporúčam:
1. dať ultimátum - liečebňa alebo rozchod - ale s termínom - je 3.mája, takže mu daj čas napr. do 15.mája - povybavovať, zariadiť a podobne
2. predpokladám, že do liečebne nepôjde, pretože problém v sebe nevidí... takže ak nepôjde, pobaľ svoje veci a odíď - zváž, kde ti bude lepšie, ale myslím, že bude lepšie, ak odídeš z Viedne a úplne zmeníš prostredie
3. tri mesiace cca +- budeš žialiť, smútiť, dumať...ale vydrž to....nerobíš to len pre seba, robíš to najmä pre svoje budúce deti 😉
4. nájdi si psychoterapeutku a popracuj na svojom "ochranárskom materskom" probléme - partneri si majú byť rovnocenní a tak ako je choré byť podriadenou partnerovi, poslúchať na slovo a podobne, tak je aj choré byť mu mamou... Partneri si navzájom musia byť oporou, ak chcú mať dlhoročný vzťah a spokojne vychovávať deti... prídu situácie, keď ty budeš potrebovať partnera (v tehotenstve, po pôrode a podobne) a potom zas on teba (problémy v práci, zdravotné problémy atď..) Nauč sa to...život je príliš krátky na to, aby si si ho pretrápila 😉

Držím palce ! Si mladunká ! Ľahšie sa ti bude odchádzať teraz ako s miminkom 😉

jujala
3. máj 2015

@natika0455 nechcem radit, len informujem z mojho zivota. Moj manzel huli od 21. roku, s prestavkou cca 5rokov /na moje zelanie/, po dragickej udalosti z rodiny sa k tomu vratil a dnes ma vyse 40. Keby mi to nepovedal ani neviem, ziadne zle resp. ine spravanie nie je na nom vidiet. To nie je droga v pravom zmysle slova, clovek nevidi drakov alebo certov. POZOR ale ked sa to spoji s alkoholom, tak to je nieco ine. Moj muz je jeden zodpovedny manzel a otec deti. Ja nie som proti, ale nic sa nesmie prehanat, taka je dohoda.
Tvoj partner nemusi byt zly ako clovek ale ten postoj aky ma uz presahuje hranice. Je nutne si uvedomit, na com mu zalezi. Moze hulit ale ty resp. do buducna rodina musi byt na 1.mieste. Ak nie je, tak je jedno ci clovek holduje alkoholu, praci, kamaratom....vzdy to vedie k rozvratu rodiny a nestatnych ludi.

sestricka52
3. máj 2015

gandza a vztah? ja byt tebou pustim ho k vode a hladam si normalneho cloveka. treba mu pomoct v tom, ab sa dostal do liecebne. ale vztah s takym clovekom...moze byt dlhe roky v pohode, neda gandzu do ust, ale moze mu prepnut a zase zacne.....darmo mi kamos tvrdil, ze je cisty ....ze uz nepije....bol na lieceni, chcel spachat samovrazdu....je to uz cca 10 rokov....ale este nema vyhrate...

ja byt tebou hladam si normalneho chlapa-

sibalka21
3. máj 2015

@natika0455 ahoj z vlastnej skusenosti, aj ja zijem s hulicom a predtym ako sme sa spoznali stale hulil s kamosmi a minul na to viac ako mal 🙂 Ale teraz ked cakame babatko si vstupil do svedomia a sice neprestal ale neminie tyzdenne ani 30libier na ganju. Na takeho cloveka nemozes ist s tym ze bud ja alebo marihuana... Pokial ju povazuje za svoju rodinu tak asi vies co si vyberie.... Pre neho je to proste uvolnenie a toho pocitu sa asi nevzda, zabudne sa vsetky starosti a mysli len pozitivne... Skus si s nim sadnut a porozpravat sa s nim co si o tom myslis a ako to citis ty... Nezakazuj mu to uplne to sa nepodari, skus sa s nim dohodnut ze to proste obmedzi na urcite ciastku... U nas to pomohlo a je pokoj.. Musis mat porozumenie a verim ze ho bude mat aj on.. Nepocuvaj ludi co ti hovoria odid nema to zmysel, pokial to tak ńaozaj necitis... S takym clovekom sa zit da len musite najst spolocnu cestu... 🙂 Vela stastia 🙂

adamsimon
3. máj 2015

Ahoj, zlatá moja, prečo si vôbec s takým človekom?
Určite mi odpovieš, že ho miluješ...
Ale uvedom si, že milovať nesprávneho muža ťa neurobí dokonale šťastnou...
Zamysli si, aká len budeš šťastná, keď stretneš toho správneho...
Tak zober nohy na plecia a utekaj...

timea7
3. máj 2015

@dollynkaa myslela som si to, mne by bolo ľúto vysoliť peniaze za niečo, čím si ničím zdravie, ale je to samozrejme každého vec. Závislosť svojím spôsobom chápem, na kávu mám chuť 24 hodín denne a nebola som schopná si ju odoprieť ani v nemocnici 😝 , teda bola dva dni, potom som si išla do automatu kúpiť tú žbrndu a vytešovala som sa z nej ako z najlepšej na svete...

timea7
3. máj 2015

@sibalka21 fakt si myslíš, že je pokoj? No závidím ti tvoj optimizmus....poznám človeka, čo to obmedzil roky sme boli v tom, že si dá len pár krát do týždňa, cez víkend, no spadol do toho znova, ale naplno 😝 😝 😝 😝 😝

sue
3. máj 2015

@sibalka21 tiež ti nechcem brať ilúzie...a kiežby ste zrovna vy boli ten prípad...ale mám 20 ročnú skúsenosť so závislákom 😔 boli rôzne obdobia...a stále sú 😔 nikdy si nemôžeš byť na istom 😔

sibalka21
3. máj 2015

@timea7 vobec ma nezaujima tvoj nazor, nepoznas ma ani mojho priatela, moj priatel je rozumny clovek narozdiel od toho tvojho znameho, nehadz vsetkych do jedneho vreca ked ich nepoznas, ja mam kopu kamaratov hulicov a patria medzi mojich najblizsich, to ze ty nemas dobru skusenost neznamena ze su vsetci zli, tak skonci.
@sue ja som si ista a to na 100 percent

timea7
3. máj 2015

@sue mňa nesmierne prekvapuje tolerancia žien voči mužom, ktorí pravidelne hulia trávu....nikto nevie dopredu, čo mu život prinesie, ale tu je vždy väčší predpoklad problémov.

timea7
3. máj 2015

@sibalka21 ty ho poznáš, keď o ňom píšeš? Nie je mojím priateľom, ten, kto hulí trávu, je u mňa slaboch, ktorý sa nedokáže odreagovať inak - športom, hudbou, koníčkom, takže mojím priateľom by byť nemohol. Chápem, že ťa môj názor nezaujíma, ani sa ti nepáči, ani mne by sa nepáčil, keby som bola na tvojom mieste.

sissy27
3. máj 2015

@natika0455 a čo na ňom tak miluješ? že sa k tebe pekne správa, že si ťa váži, že máte krásne spoločné zážitky, že ťa podporuje v tvojich plánoch, máš v ňom oporu, môžeš sa naňho spoľahnúť, rada by si s ním mala dieťa, o ktoré vieš že by sa 100% postaral keby si ty napr. bola chorá alebo chcela niekam vybehnúť s kamoškou? keby si ostala bez práce, tak on by bez problémov prevzal zodpovednosť za účty? alebo miluješ len svoju predstavu, aké by to bolo super, keby preňho tráva nebola na 1., 2.,3. aj 854. mieste??

timea7
3. máj 2015

@sissy27 presne to som sa chcela spýtať aj ja, čo na ňom miluje. Myslím, že je to len zvyk a strach zostať sama, nie láska.

sibalka21
3. máj 2015

@timea7 ja ci poznam mojho priatela? ty o com hovoris? neviem co si vobec reagovala na moj prispevok, take reci ako tie tvoje ma vobec neberu a daj uz pokoj... Nenavidim takych ako si ty, co kazdeho sudia a odsudzuju za to ze robia nieco ine ako sa tebe paci.... Tak mi uz daj pokoj konecne

malabiba
3. máj 2015

@sissy27
@timea7 veď to že láska je slepá a zničujúca mnohokrát....čas ukáže a sama na to musí prísť a pretrpieť si to
@natika0455 je veľa ľudí, ktorí s marihuanou prežijú roky a normálne fungujú....ty sa musíš zamyslieť, či chceš žiť s takým človekom, ale asi nie, keď ti to tak veľmi prekáža už teraz - jedine zbaliť sa a ísť, urobiť hrubú čiaru a neobzerať sa

timea7
3. máj 2015

@sibalka21 napísala si, môj priateľ je rozumný človek na rozdiel od toho tvojho - čiže ten môj známy je debil...tak to vyznelo...preto som reagovala, inak vyštudoval právo, ale všetko je bohužiaľ v kely, je z neho troska....mňa nezloží, keď mi napíšeš, že nenávidíš takých, aká som ja, ja ti naopak želám príjemné tehuľkovanie a aby si nikdy nezažila ten šok, ktorý sme zažili my, keď sme zistili, že nielen začal znovu s trávou, ale po čase pritvrdil ....

sibalka21
3. máj 2015

@timea7 toho sa absolutne nebojim ze by som nieco take zazila

timea7
3. máj 2015

@sibalka21 to nemôže nikdy nikto napísať, lebo nevie, čo bude o rok, dva,päť, desať, nás to pred deviatimi rokmi tiež nenapadlo

malabiba
3. máj 2015

veď to, že hranica medzi ľahkými a tvrdými drogami je veľmi, veľmi úzka a len málo ľudí to ustojí....tiež mám kamaráta - lekár v Kanade - stále hulí a desíme sa toho, čo ak....

natika0455
autor
3. máj 2015

Dakujem vam baby za rady.Teraz mi stale pise,ale ja jemu nie. Teraz ked ho nevidim tak mam ten pocit ze ano pojdem prec,ale ked ho uvidim ked sa pozrie na mna tak sa rozplacem ☹

mirkave
3. máj 2015

Vybodni sa na neho. Ak travu povazuje za svoju rodinu,tak ju vzdy uprednostni. Ty sa aj zblaznit mozes. A poziera to prachy jak hovado. Hulici su stroskotanci,ktori ziju v inom svete...

timea7
3. máj 2015

@natika0455 práve preto ti radím odbornú pomoc, tebe je ľúto jeho, nie seba, ničíš si život, pomedzi prsty ti uniká deň za dňom, ktoré zabíjaš pri drzom huličovi trávy a mohla by si ho tráviť úplne iným spôsobom. Nikto ti nevráti späť tie dni, ktoré si pri ňom premárnila, prečo chceš premárniť ďalšie. Je fajn, že mu neodpovedáš, keď sa bojíš, že sa rozplačeš, ak sa na teba pozrie, tak sa s ním nestretaj, pošli pre veci kamarátku, alebo tam choď, keď nie je doma. Alebo si niekoho so sebou zober.

esterba
3. máj 2015

@timea7 ona sa toho neboji, lebo v jej stave sa tomu podvedomie brani. Otca dietata bude v tehotenstve branit do krvi 😒

timea7
3. máj 2015

@esterba veď ja ju chápem, nikto si nechce pripustiť niečo také....písala som, že aj my sme mysleli, že je to u toho známeho len občasný výstrelok, že ho to nikdy nemôže ovládnuť a nechápali sme. Nemal problémy ani doma, ani v práci, no nedalo sa s ním, stále tvrdil, že to má pod kontrolou, možno aj teraz tomu ešte verí, ale bohužiaľ už len on sám. 😒 😒 😒 😒 😒 Jeho manželka sa ho snaží podržať, ale neviem, dokedy to vydrží...

natika0455
autor
3. máj 2015

Dnes este musim ist do nasho spol.bytu,on zajtra rano ide do roboty,ja si spakujem veci a idem,jedna znama mipovedala,ze mozem ist k nej na tyzden,ja za ten tyzden uvidim ci mu na mne zalezi,ci ma bude hladat alebo nie. A ked nie to bude odpoved tak si budem hladat novy byt.
Teraz mi vypisuje ze nechce o mna prist.

timea7
3. máj 2015

@natika0455 určite ťa bude hľadať, lebo in takú, ktorá by sa o neho starala a nič z toho nemala, asi nenájde. A čo ak ťa bude kontaktovať? Dáš sa oblbnúť jeho rečami, že sa všetko zmení? Ja by som to robila opačne, nech ma kontaktuje, keď bude čistý, ak teda o mňa stojí, dovtedy budem žiť bez neho. A ešte by som sa v kútiku duše bála, že sa mu to na liečení podarí, lebo pri človeku, ktorý toľko hulí, ako si písala, je to už závislosť celoživotná, nikdy si nemôžeš byť istá, či do toho zase napadne.

mala_hobitka
3. máj 2015

@natika0455 Ci ta bude kontatkovat? Bude. Suhlasim s Timeou ze on si je dobre vedomi toho ze sa o neho staras, pripadne si to kompletne uvedomit az odides. Ale on sa neozve z lasky. Ozve sa z praktickeho hladiska. Naslubuje hory doly aby si sa vratila spat a starala sa dalej.
To si vazne myslis ze mozes tvorit stastnu rodinu s clovekom ktory povazuje gandzu za svoju rodinu a nevidi v tom ziadny problem? Mimochodom on je furt prec hej? Tak v com je ten vas vztah? Ze varis, peries upratujes ci ako?

minutka
3. máj 2015

necitala som celu diskusiu,ale autorke odporucam precitat si svoj uvodny prispevok a odpovie si aj sama... zit s drogacom,to nemoze skoncit dobre

mikema
3. máj 2015

Ja nechapem, preco mnohi beru marisku na lahku vahu: JE to droga a aj ked doslova nezabija, zanechava nasledky. A veru dost nepekne! A ano, aj cigarety a alkohol su drogy a nicia zdravie, ale rozdiel je ten, ze marihuana je NELEGALNA a tym padom clovek prekracuje zakon a stava sa "kriminalnikom". A nech si clovek toto prekruca ako sa mu paci, zakon proste neprekruti. Ja dokazem akceptovat, ked ludia hulia prilezitostne 1-2x do mesiaca na nejakej akcii, ale keby to bolo castejsie, nechcela by som s tym mat docinenia. Moj manzela a ja nastastie obaja nehulime vobec. A mame pokoj. A keby moj muz nebol ochotny s tym seknut a hulil by denne, nebol by mojim muzom. Hotovo.

natika0455
autor
3. máj 2015

@mala_hobitka taketo sa este nestalo zeby odisiel len posledne dni.