Mať doma veľa zvierat: Ako to zvládnuť?
Ahojte
Prišla som si sem po radu čo by ste robili na mojom mieste
Moji rodičia sú dosť tvrdohlavý a darmo je im niečo vysvetľovať ..
Ide o to že mame na rodinnom dome veľa zvierat (psy/mačky) čo niekdo môže brat úplne normálne veď prečo nie lenže problém je v tom že moja mamina ich nevie vychovať a úprimne si myslím že moja mamina by nemala mat žiadne zviera 🙂 moju maminu mám najradšej na svete ale je dosť nezodpovedná ..pred rokom zachránila mačku z ulice a zobrala domov a darmo do nej hučím nech ju dá vykastrovat (nebrala to za dôležité) pritom vedela že mame doma kocúrov..nakoniec bola ta macka 2x tehotná ..prvý vrh 3 mladé ..druhý vrh 6 mladých ..nakoniec sa mama macka nestihla dať ani vykastrovat keďže mame suseda čo zabíja všetkým v dedine zvierata a nám ostali malé mačky bez matky bez mlieka čiže kupovať sunar a kŕmiť ich ručne bolo veľmi vyčerpáve…toto je trosku minulosť..v prítomnosti si 4 malé mačky našli nové domovi keďže mamine docvaklo že z baraku si urobili wc a zivit toľko mačiek ide dosť do peňazí ..len mna najviac mrzí že mna vždy poprosi o pomoc aj keď som jej to hovorila skôr mna poslala do prdele že to počúvať nebude ..dávala som teraz už druhý krát inzerát a keď sa zbavila 2 mačiek už chce aby som ho odstránila pritom 2 malé mačky má ešte doma a povedala som si že ich darujem aj keby som jej je mala zobrať..najhoršie je že mame doma veľa kocúrov a jednu macku z prvého vrhu ktorá má už 6 mesiacov a už som jej hovorila nech sa dohodne na kastracii u veterinára ale zasa na to kašle a už vidím že toto bude všetko dokola ..aby toho malo nebolo mame doma 4 psov a jeden z nich je potkanak bez výchovi ktorý nemá problém vás kedykoľvek kusnut plus ďalšieho francúzskeho ktorý sa z tým potkanakom pravidelne byje ..až do krvi alw mrzí mna že si mama nechce nechať poradiť aj keď som jej povedala nech dá z baraku všetky mačky preč aj týchto dvoch psov ..čo by ste robili na mojom mieste alebo na mieste mojej matky keby ste žili v cirkuse medzi nevychovanimy zvieratami
@terezia98 ty tam byvas tiez?
@ivuska027 nebere to za dôležité alebo nedáva k tomu taký doraz aby mačky zobrala okamžite na kastraciu berie to jedným uchom dnu druhým von vyslovene je jej to jedno ..dokopy mame 11 zvierat (4 psy) a 7 mačiek keďže 2 mačky predvčerom si našli nových majiteľov ..mamina to berie tak že je zima že to vydrží a cez Jaro budú zasa vonku lebo bude teplejšie 🤷🏼♀️ako som tu pisala nemám peniaze aby som dala vykastrovat všetky mačky nemám na to ani čas ja pracujem aj cez vikendy aj cez sviatky :/ ja si vážim každého kdo mi poradil a napísal svoj názor neberiem to tak že sa na to vykaslem a iba odpovedám na správy ..inzerát som nechala aby všetky malé mačky išla do nových domovou skúsim rozdať aj tie staršie mačky ..jednu macku nech sa vykastrovat a nejako to poriešiť..sama keď utratí pomaly celu výplatu si stazuje ako ide do peňazí zivit 11 zvierat vlastne neviem čo moja mama chce
@lujza123 cena sa odvíja aj od veterinára. Veterinárne kliniky pýtajú toľko čo píšeš, my sme mali veterinára, ktorý mal ordináciu v paneláku, mal tam len jedneho zdravotného brata a za jednu mačku sme dali cca 50 euro. A bol to výborný veterinár, mal úžasné recenzie a bol k zvieratám úžasný. Len zomrel a teraz chodíme tiež na klinku so zvieratami za oveľa väčšie peniaze. Trnava, mesto.
Co tak zafinancovat kastraciu, normalne volaj na par veterin a vysvetli situaciu v rodine tak, ako nam. Mozno to spravia za par eur a mozno v ramci nejakeho kastracneho programu
Ja by som sa obratila na nejaky azyl pre macky, mohli by pomoct s kastraciou a dohovorit mame, ze tolko maciek je stop stav. Lebo toto vyzera, ze mama nevie mentalne zvazit nejake dobro zvierata
@0silvia0 u nás bol tiez takýto ujo veterinár co mal ordináciu vo svojom dvore a priateľské ceny, no šiel do dôchodku ..
Ako vzdy sa dá zohnat lacnejšia veterina a myslím ze kastracie kocúrov sú aj lacnejšie…
Ale je teda rozdiel dať kastrovat 1 zviera a dať ich vykastrovat 11 ako tu radia autorke. Hlavne ked si mamu pozná a vie ze problem nieje ani tak domáci zverinec ako mamin pristup k nim. Dá ich teraz všetky vykastrovat a na jar tam môže byt ďalších 5 najdúchov
Moja zlata, to je hoardes na zvierata, normalna psychyatricka porucha. Raz davali taku rodinku z Anglie, chalan 10. rocny v zapratanej izbe, nikdy si nepozval kamosov, nebolo kam, zvysok domu odpadna jama. Kolko psov? 7!!!!macky nezratali, nedalo sa.
Ze skus vymenovat, ako sa 🐈volaju, chalan nevedel, boli vsade a vsade vylucovali.... To je tvoja mama chora na hlavu. Opozitom k nej je tvoj sused, ktory to kantri.
@rozkvet1 áno máš čistú pravdu je to nakoniec vec mojej Maminy ja jej rozkazovať nemozem len ked pride k najhoršiemu a docvakne jej to tak po mne chce aby som dala mačky na inzerát a keď si niekdo aj dve zoberie potom to mám vymazať a stále dokola keby mna mama aspoň neotravovala okolo tých zvierat tak to ani neriešim
Autorka. Fnukas,odpovede sa ti nepacia. Zobrat kus po kuse a kastrovat. Nic ine nepomoze. Ma tam niekto iny nabehnut a vyriesit to za vas? Cela diskusia je tu zbytocna. Samo sa to nevyriesi. A ked nemas peniaze treba pozriet ci nejake OZ nablizku nepomozu s lepsou cenou.
@majkakvet jasne lebo ty tak vieš či som niečo neriešila od včera čo som dala diskusiu 👍 ja nemám dôvod fnukat nieje to môj zverinec a nikde nepíšem aby to niekdo vyriešil za mna ..nepáčia sa mi odpovede kde sa somnou niekdo baví neslušne a to niesu odpovede ale rypanie 🙂 treba čítať komentáre 🙂 diskusia môže byt o ničom pre vás ale mne pomohla a to je dôležité pekný deň
@terezia98 asi je cas na pohovor s otcom, predsa on je manzel, ty dcera... Napadlo mi, nevie sa mamka na cas uvolnit z roboty, ze by sla s tatkom na turnus s kamionom po Europe, pride na ine myslienky, uvidi iny kus sveta, vytrhne sa dennej rutiny a mozno jej to vyskocene zvieracie koliesko v hlave vrati a zapadne na spravne miesto a uvedomi sa.... 1.deti,nie zverinec. Zbavi sa toho a nebude kazdeho tulaka viac nabalovat na seba a vas dom. Mam psa, dnes dostal krvavnicu z lidlu, ale zivit ich tucet... 🤪
No ja tu mozno dostanem vedro hate-u (ako minule anjelicek, tam sa riešili škrečky), ale ja by som teda kaslala to odchytávať a kastrovat. Tak do kelu tam žijú traja dospelí ľudia, nech to riešia, z toho minimálne otcovi to vadí, ale tak radšej vydrží tých pár dní, nuž co na to povedať? Ja by som to odignorovala, nech si žijú ako žijú, a do domácnosti, kde sú takto na kope zvieratá bez základnej hygieny by som nevkročila, mamka, nemamka. Ku mne na návštevy môže, ale ja by som sa na také miesto už rovno bála chodiť, najmä s deťmi, či tehotná. Čiže neviem, či táto rada tu odznela, ale ja ti milá autorka radim kašľať na to, a keď ti vadí (ne)čistota v dome, proste tam nechod. Takýmto ľuďom môžete vysvetľovať do aleluja, kastrovat im zvieratá do nevidím, to je ako hrach na stenu hádzať. Nemá to vôbec ale že vôbec zmysel.
Frbula ti hneď zoberie OZtko/utulok, lebo sa rýchlo adoptujú, oni ho aj vykastrujú, ak ho hodis na bazos , tak skonci raz dva v mnozke a to nechceš… Sloboda zvierat, OZ frbul…
Súhlasím s
@oblecenie99 na čo to robíš, prečo jej robíš nákupy, a riešiš inzeráty.. kvôli čomu, bojíš sa že ťa vydedia? Len o to ide? Lebo toto čo ty riešiš nemá zmysel, kastrovat zmysel nemá, aj keby si tie peniaze mala. Dohovoriť si mama nenechá, ešte ťa pošle dokelu no tak prosím pekne.. u mňa by návštevy skončili, možno až potom by sa tvojej mame otvorili oči. Ma tam ďalších 2 ľudí na to aby plakala do vankúša, že celá výplata ide do psov a mačiek resp.do vetra. Prepáčte.. ale dala som si tú námahu prečítať si to celé, a je to teda fakt hnus. A to som si o svojej sestre myslela, že má šialený zverinec, keď ma psa, kanarika, zajaca, mačku a 100 litrove akvarko s rybami, ale toto je teda iný masaker.
Veľa šťastia autorka. Dotovať by som ju nedotovala, neivnestovala by som štipku energie do toho.Obmedzila by som návštevy na krátke chvíle raz za čas. A na všetko ohľadom zvierat by som krútila hlavou. Rada nad zlato.
@oblecenie99 áno rozpráva som sa z manželom a vie že mna to mrzí že nám zvierata doslova ničia rodinu ale povedal nech sa na to vykaslem..pretože moju mamu presviedčať nemá cenu..dnes som sa o tom s ňou rozpráva a poslala mna do kelu nech sa o to nestarám dosť sme sa pohádali a ja na toto nemám už nervy ..ja tam nejem ani môj manžel ..dokonca ani muž mojej sestry ..už nech si robí čo chce
@nurielka ďakujem vám že ste si to všetko prečítala 🙂 ja som dnes už rozpráva z mamou dosť som sa s ňou pohádala..inzerát som jej dala lebo mna o to poprosila ale už po tejto hadke nech si robí čo chce manžel mi tiež povedal že tady cesta nevedie a moja mama je tvrdohlavá a nič ju nezajima a hlavne môj názor..nech si robí už čo chce keď nechce pomôcť nech si žije zo zverencom ..mačky a psy nieje všetko mamka má ešte rybičky plus si kúpila nejakého exotického vtáka a nepočítam sliepky na dvore …na návštevu tam chodím minimálne a vždy je zle a už tam asi dlhu dobu nepôjdem
Animal hoarding, sometimes called 🐈Noah syndrome🐈, is keeping a higher-than-usual number of animals as domestic pets without the ability to properly house or care for them, while at the same time denying this inability.

@terezia98 včera 22.39 píšes 4 psy a 11 mačiek, tak koľko ich je teda?
Možno je problém inde. Chodí mama do roboty? Má kamarátku, koníčky? Zaujíma sa o niečo? Seba, muža, brata, dcéru, domácnosť? Môže mať kľudne depresie a to môže byť dôvod neschopnosti riešiť veci okolo nej. Nemusíš mi odpovedať. Odpovedz si sama pre seba. Mačky môžu byť len absolútnym vrcholom problému....