icon

Máte deti, ale nemáte auto. Ako to zvládate?

xlucia
22. apr 2012

...hlavne ak mate aspon dve alebo viac deti?
a preco auto nemate?
z principu, kvoli financiam, alebo z akeho dovodu?

Strana
z5
natalienka12
29. okt 2013

Ja som nemala auto až kým som neskončila VŠ, teda myslím svoje vlastné auto, rodičia auto mali už dávno. Keď som začala pracovať a dochádzať do práce autobusom, bolo to síce hrozné, ale prežila som. Potom som prestúpila do firmy, kde som musela jazdiť často aj služobne a mala som služobné auto aj na súkromné účely. Takže odvtedy som si na autíčko veľmi zvykla a priznám sa takto verejne, veľmi som spohodlnela a vďaka tomu, že som všade už len chodila autom som pribrala 20 kíl, ani neviem ako. Šoférovanie sa stalo mojím relaxom, cestou domov v aute jem, telefonujem a to sa veru odzrkadlilo na mojom zdraví. Takže som si dala záväzok, že ak budem môcť, zaparkujem vždy niekde ďalej a prejdem sa peši, lenže nie vždy sa mi to darí. S malým dieťaťom si ja život bez auta veru neviem predstaviť. Hovorí sa, že na dobré si človek ľahko zvykne. Myslím si, že kto si raz zvykne na auto, tak už nikdy nepresedlá na verejnú dopravu. Chápem však a neodsudzujem ani ľudí, ktorí auto nemajú. Áno, dá sa kúpiť aj staré ozajdené auto, povedzme za 1000 eur, tá prvotná investícia sa zvládnuť dá, ale čo potom? Staré auto sa stále kazí, treba kupovať náhradné diely, zaplatiť PZP, STK, EK, prezuť pneumatiky, vymeniť olej + ďalšie nutné veci okolo údržby. A to už nehovorím o benzíne.

lealujzaleo
30. okt 2013

máme 3 deti a auto nemáme. manžel má firemnú dodávku, takže keď potrebujem kartón mlieka priniesť, tak nie je problém, ale inak auto nepotrebujem. žijeme v meste, ale mhd funguje, takže v pohode. keď niekam chceme ísť, tak si skúsime požičať auto a hotovo. predstava tankovania, kazenia auta, poistka,... ma teda neláka. je mi to ľúto len cez letné prázdniny, keď by som chcela zobrať deti na výlet a často nemám ako. možno raz, ale zatiaľ nie.

marionmarion
10. nov 2013

Nemat auto nie je ziadna katastrofa, stanete sa menej pohodlnymi a viac prisposobivymi, naucite sa kedy vam chodia autobusy ci vlaky a naucite sa stihat ich nacas 🙂 Ludia tak fungovali pred 50 rokmi, su toho schopni aj teraz...
my auto nemame a s dietatom sme cestovali odjakziva verejnou dopravou. Uplne v pohode 😉

bocjanka
10. nov 2013

Dá sa žiť aj bez auta, aj keď je to konforntejšie mať ho. Kedysi nebolo auto v každej domácnosti a ľudia všetko zvládli, dnes je to hlavne pohodlnosť. Matky deti vozia až do školy, potom zas po ne, nosia im tašky, majú málo pohybu, nevedia chodiť cez prechod. Dokonca som bola svedkom toho, že si deti zabudli školskú tašku v škole. Robila som Au-pairku v Rakúsku, tam proste deti nikam pešo ani nechodili. My sme v ich veku boli ďaleko samostatnejšie.

Strana
z5