Máte dieťa a vzťah, ale žijete s partnerom oddelene?
Ahojte, zaujíma ma , ci tu nieje niekto , kto ma dieta s niekym , mate aj vztah , ale rozhodli ste sa žiť oddelene ( ako ked ste spolu len tak chodili). Rozmyslam o tom. So snúbencom sme spolu 4 roky, mame 2 ročnu dcérku, bývame u mojich rodicov. To , zenemame este vlastne bývanie nas dost brzdí v nejakom rozvíjaní nasho vlastného rodinného zivota. Sme z toho obaja frustrovaní a nas vztah je neuspokojivý. Pre mna preto, ze mi chyba moja domácnosť, moje osamostatnenie a nejake to vyzretie ( kedze som pri rodičoch ,stalesa citim ako dieta, mame moznost ist sem-tam sami bývať na chatu a tam je to uplne ine - mam to odskúšané , len tam sa neda bývať v kuse) a pre muza je to absencia svojho priestoru, absencia nejakej intimity medzi nami a z toho vychádzajú od neho vycitky voči mne , no ja sa pri mojich rodičoch neviem uvoľniť. Bývanie si plánujeme , ale najskôr mozno o rok a uz sa to neda vydržať a čím dalej je to medzi nami horsie. Rozmyslam nad tym, ze nejake odlúčenie by nas opäť spojilo. Ako sa hovori, ked o nieco prides, az potom si uvedomíš , co si naozaj mal. Ide o to , ze ja by som to aj nejako vydržala, ale on to berie velmi zle a mam pocit , ze keby sme spolu neboli vkuse ( ako teraz ked je covid) by bol rad aspon za to co mame.
@sapetka viete ci niekto zhodnotí nieco dobre alebo nedobre je uz jedno, ja len nerozumiem , ze opýtam sa , ci je tu niekto, kto nieco take zažil a tu sa mi ozvú uplne odveci ludia s uplne odveci hypotézami :D a maju potrebu tu niekoho hodnotiť , ci dospel alebo nedospel, co teda nikto pravo nema lebo myslim, ze sam ma svoje nedostatky ....toto teda nepochopim, pomozem si sama , uz chapem preco tolko ludi kritizuje tieto diskusie . Bude vhodnejšie sa opýtať odborníka, vztahoveho poradcu a podobne . Dakujem vam za vas cas🙂
Uz davno ste mali vybat sami.. Mat velky dom je pekna predstava, ale na ukor coho? Chvíľku sme byvali u nas.. Velky dom aj záhrada.. A vies co? Muz robil aj nemozne aby sme isli byvat sami. Aj ked menší byt, ale náš.. Tiez sa mi odchadzalo tazko z domu, ale uz by som sa tam nevratila.. Zvykla si si doma.. Proste ak budete odlucení vzťah vam isto krachne.
My sme tak... Ale obaja sme to tak chceli...obom nám to vyhovuje. Bývame 40km od seba, malá mala 2 roky. Vidame sa 4x týždenne keď su sviatky aj viac a občas ideme k nemu na dom...
Udržat vztah na dialku je tažke aj pre pary, ktore spolu dobre funguju a nemaju problemy jak vy. Poznam vela parov, čo jeden alebo druhy su v zahraniči pracovne a naozaj nmohe manželstva to neustaly. Ono v živote ideš vždy dalej, prisposobuješ sa, riešiš problemy, vyvijas sa a ked dvaja idu každy inym smerom tak je to naročne pre vztach, pomaličky sa začneš odcudzovat, vznikaju praskliny, ktore sa pomaličky prehlbuju. Nehovorim poznam aj par ludi, ktory to ustaly ale to je miziva menšina.
@danianela síce som to nezažila, ale zváž to kvôli dieťatku. Neviem si predstaviť, že by môj manžel a syn neboli spolu každú možnú chvíľu len kvôli tomu, že máme nejaké problémy. Môže to ovplyvniť ich vzťah do budúcna.
@hennyinnsbruck dakujem , ze sa konecne ozvala osoba , ktora sa ozvat mala. Mozem sa opýtať dovod? A posilnilo to vas vztah alebo ste sa skor odcudzili. Lebo ja mam pocit, ze my sa skor tym neustálim kontaktom Odsudzujeme
@danianela
Ja som dostala mestský byt v meste kde je všetko po ruke a v super lokalite a on žije v dome na konci sveta (bez urážky!!).
Mam rada dedinu ako dieťa som bola veľa u babky ale neviem sa s tým stotožniť tam žiť....
A mestskeho bytu sa vzdať... Je to aj z jednej strany poistka keďže nájom je polovica z toho co tu stoja privátne byty.človek nikdy nevie co sa môže stať. Nie sme zobrati.
Nam to vyhovuje, tešíme sa na seba, malá neplače za ním... Ked dačo je vie aj spontanne prísť... A takto sa aj teším keď ideme k nemu že ideme na dom😂 lebo viem ze sa vrátim do mesta do bytu.
@danianela ak mas pocit ze utocim tak to som nechcela... Skor ti trochu otvorit oci. V 22 rokoch ste sa s frajerom rozhodli ze si zalozite rodinu vdetskej izbe... Sice docasne ale uz su to 4 roky. Ja nesudim, skor usudzujem z toho co si napisala a "nahlas premyslam", ze zachrana vztahu nespociva v tom poslat partnera prec lebo ste nervozni, ale povedat si, ze to bude dobre, ze byvanie je uz za rohom... Ale kto by milovanu osobu posielal prec do doby, kym byvanie nebude hotove? Len ten, co uz s tym druhym nechce byt...
Mala si tu asi 2 priklady, ze to az tak dobre nedopadli.
Nase nazory ti hadam dopomohli k nejakemu kroku, hoci si nenasla odpoved co si asi cakala...
@hennyinnsbruck a ešte niečo dôležité som zabudla.. Ja mam 37 a on je starsi o 15r. My vieme obaja co chceme.. A nám to obom vyhovuje! U vás je to asi trochu inak ci?
@hennyinnsbruck a mate normalne aj vztah?
@hennyinnsbruck no myslim, ze to ludia dost odsudzujú, ale inak to nieje az taka novinka. Mne to napadlo , pretoze som dokonca na to natrafila na internete , ze tak Niektorí ludia ziju a je to v niecom aj velmi fajn ,vola sa to dokonca mingle (matried-single) . Ze niekomu proste nevyhovuje bývať s partnerom vkuse. Pre mna je to mozno aj ten taky posledny krok. Medzi nami je to uz tak blbe , ze v tom vidim len plusy. Ze si začneme proste chybat a uvedomíme si co k sebe cítime. Ak to nevyjde tak to proste nevyjde. Pride mi hlupe sa trapit len preto , ze sa to patrí byt spolu lebo mame dieta, lebo toto lebo tamto. A tiez si nemyslím, ze by dieta za nim plakalo , boli by spolu kazdy den. Rovnaky cas ,ako teraz, ked chodi do roboty. Aj tak ma nase dieta najradšej babku :D a my sme obkukani
Nezijem tak, ale ak by mi nieco take manzel navrhol, tak by sa odstahoval, ale nas vztah by uz bol len o dietati. Pre mna by to bol koniec manzelstva, partnerstva.
@elizabet173 možno mi to moje dieťa raz bude vyčítať, možno nie... Ona to zatiaľ inak nepozná, isto sa bude raz vypytovať, to viem. Uvidime ako sa to vyvynie co sa dieťaťa týka. Keď sme spolu venuje sa jej na 100% a ktovie ako to osud zariadi, možno budeme raz spolu bývať....
@danianela hej my máme úplne normálny, skvelý partnerský vzťah.... 😊
áno čítala som par takýchto tém.. Názory to není práva láska keď spolu 2 ja nebývajú...
Ja som niečo už v živote zažila, sklamanie, manželstvo mi nevyšlo a vtedy som si povedala nechcem žiť s chlapom... A je mi/nám dobre takto. Je to náročné aj, lebo mam 2 psi, ale všetko dávam dovolím si tvrdiť na jednotku. Dcéra je múdre šťastné a poslušne dieťa - vo výchove mame s chlapom rovnaky názor.. Psi sú tiež ok, domácnosť mam na 1 tku 😂
Ale ako to dopadne keď dvaja žijú takto na "zachránu vzťahu".... To ťažko povedať. Za pokus to ale podľa mňa určite stojí.
@danianela trošku si protirečíš, na jednej strane píšeš, že je pre teba frustrujúce byť u rodičov, chýba ti osamostatnenie, domácnosť, cítiš sa ako dieťa, na druhej strane sa TY nechceš odsťahovať, iba partner nech ide kade lahšie. Si podľa mňa pod veľkym vplyvom rodičov, nečudujem sa mu, že sa tam necíti dobre. To to tvoje single mingle takto nefunguje, na to by ste museli mat stabilny vzťah a z nejakého dôvodu oddelené bývanie, ty SAMA (nie u maminky) on SAM.
A najhoršia veta: "keď som otehotnela, bolo automaticke zostat u rodičov, aby mi pomohli". Možno tak pre nejaku násťročnú, ktoru chlap opustil, ale pre vás ako pár malo byť automaticke postaviť sa na vlastne nohy.
@zuzana111984
@zuzana111984 Dakujem za nazor , ale nemam co na to povedat, nepochopili ste ma spravne je to inak
@danianela práveže to chápem, chceš sa aj ty odsťahovat ale ale ale... same výhovorky, peniaze, partner nechce lebo panelak, lebo nevyhodne, lebo ... jednoducho by som mu povedala, ze som tam nespokojna, nešťastná, nech to rieši, ak by sa vyhováral na cenu podnájmu, navrhla by som, ze pojdem do prace a ten nájom zaplatím, 2r. dieťa v pohode zvladne školku. Alebo vám tých pár tisíc vyhodených za podnájom stojí za rozbitie vzťahu? 🤷♀️
@zuzana111984 to vsetko som hovorila , Aj to , ze nam tie peniaze za to stoja, ale jednoducho o tom rozhoduje on ,pre neho to je nevýhodná investícia a ja , priznávam, ani niesom schopna tolko zarobiť este pol roka sa budem starat o doeta a potom , dufam, pôjde do škôlky a ja pojdem niekam do prace . S jeho zmýšľaním neviem nic urobit , neviem ho presvedčiť, preto som myslela , ze treba na neho nieco radikálnejšie
Mne stačilo tuto diskusiu citat po vetu: ked som otehotnela, prišlo mi automatické zostať u rodičov 🙄...no, nie. V bežnom živote dospelého, zodpovedného človeka nie je automatické "zostať u rodičov", ale starať sa o svoje "starosti" a rodinu sam. Mat svoje bývanie a fungovať samostatne. Čiže cele toto vypovedá veľmi veľa o vas ako pare...chcete byť sami, ale nechcete/ neviete prevziať zodpovednosť. Len mala rada na záver- moze sa stať po vašom odluceni, ze u vašich zostaneš nastálo aj s dieťaťom. Pretoze on zisti, ze byt sam je vlastne ťažká pohoda, po par rokoch co ma svokrovcov za zadkom okusi slobodu a nebude sa jej chcieť vzdať.
@zuzana111984 Nečítala som celú diskusiu, až spätne som si prečítala, ze ta zaujalo to iste co mňa 😉😀👍
@evora tak ako u koho aj nasi žili najprv urodicov aj moj brat so ženou maju babo a ziju u svokrovcov , na dedine je to celkom bezne. Takze pre niekoho divne pre niekoho bezne. Nasi to aj automaticky tak brali ,proste je to tu zvykom , ze rodicia chcu pomoct na zaciatku. Chapem , ze niekto ma rodicov , ktori ich chcu mat z krku no , ale prvých par mesiacov , ked zena este nevie s bavim , tak je to urcite veľká pomoc. Nie 2 roky :D
Takze zhrnutie:
Chcela si si zalozit rodinu, tak ste si urobili dieta
Ale nechce sa ti odstrihnut od rodicov, kde mas pravdepodobne full service, medzi riadkami to vyzera, ze oni by boli radsej keby toho tvojho chlapa tiez nebolo, takze nech on urobi cokolvek, ty si myslis, ze vam prospeje odlucenie...
Ach, ake nezrele, ake sebecke.
Chcela si rodinu, mas ju.. a potom ju chces rozbit, lebo ja si teda neviem predstavit, ako moze obycajne vyhnanie chlapa utuzit vas vzajomny vztah
@danianela Nechcem ta uraziť, ale toto je bezne skor u našich spoluobčanov 😀 Ja mam vo svojom okolí väčšinu (99%) ludi, ktorí plodili deti až po vyriešení svojho bývania. Pripadne ho narýchlo vyriešili pocas tehotenstva (aj môj prípad 🤭). Ty si ani sama neuvedomuješ, ze gro vašich problémov súvisí prave s tým, ze nemáte šancu sa spoznať ako samostatný pár. Bude sa zachováte ako dospelí a budete bojovať spolu o svoju rodinu, alebo to vzdate a budete večne deti (u svojich rodičov). Je pekné, ze ti rodicia boli nápomocní, ale v určitej fáze je potrebné uz dieťa "pustiť ", aby malo šancu žiť svoj život podľa seba. Je to dobre hlavne pre to dieťa, aby sa cítili silné a samostatné v živote. A toto chyba tvojmu partnerovi, ma ocividne komplex z toho, ako žijete.
@danianela.
@danianela. Ja sa ti čudujem vôbec, že žiadaš o radu tu v diskusii.
Vykašli sa názor cudzích žien a rob to načo sa cítiš a načom sa s partnerom dohodnete.
Je to normálne úplne ti rozumiem a áno dá sa aj takto žiť. Tie akože dôležité komenty si nevšímaj.
@najkiss152 dakujem 🙂
@danianela juj, tak teraz mi ťa je lúto (v dobrom to myslim), keď o tom rozhoduje len ON, len nechápem prečo sa sťažuje a vyčita ti, keď on sa tak rozhodol, tak nech s prepačením drži klapačku. Skus si pohladať prácu, RP ti do 3r. dieťaťa zostane, z toho zaplatíš sukromnú škôlku a aj keby len 500 zarobíš, 1izb. byt za to nájdeš, jedlo nech platí on, ved to aj teraz musí a nebude sa môcť vyhovarať a ak sa nadalej bude a bude len ON, tak ho posli kade lahšie, uz davno slúbil bývanie a vrazil peniaze inde
@najkiss152 no, pekna rada, "rob na čom sa s partnerom dohodnete" . Až na to, že jej partner sa dohodol sam so sebou a na jej názor kašle a ešte má drzosť jej niečo vyčítať 👏

@danianela podla mna ma
@kitycat pravdu. O akom zhodnoteni tu pises ze si chces zalozit rodinu ked nemas kde byvat? Nemas ziadnu zodpovednost, byvas u rodicov a nerobis nic preto aby si sa osamostatnila a namiesto toho posielas otca svojho dietata prec.. to je velmk rozvazne a dospele fakt ano