icon

Máte stále upratané, keď muž príde domov z práce??

17. feb 2021

Zaujíma ma ako to máte vy. Muz mi pomáha so všetkým, vie mozno ešte lepšie upratať ako ja. Obaja mame radi poriadok a čistotu. Problem je ten, ze ja som na materskej a mnohé to poznáte. Za deň aj 5x poskladam kocky , rozhádzané knihy, farbičky (mala.ma rok, takže upratať po sebe ešte nevie aj keď už sa ucime) ked ju nakrmim, je uz taka unavená ze utekám.ju dat spat, alebo von do kocika. Prídeme z vonku, rýchlo poskladať oblečenie z von...skratka chcem povedať, ze si nesadne na rit a nonstop nieco za nou upratujem. Vysavam okrusiny po desiate ci olovrant, alebo sa s niu hrám. Ked spi, hodinu sa chystám ja- vlasy, makeup , upratať kúpeľňu (ktorá je po spánku zas rozhádzané...) navarím, samozrejme upratujem, ale nie vzdy to stihnem. Snažím sa aspon zhruba veci dat na poriadok. Muz ma neustále za to drbe. Nie priamo, ale.chodi nasraný a komentuje aku je tu zas bordel. Niekedy ma aj poucuje, buzeruje za to. Úprimne, cítim sa ako by som žila u rodičoch a on je moja mama co mi stále stojí za chrbtom a čakám,,co zas" 🙄

Mam sto chuti ist.preto bývať s malou sama a vydýchnuť si. Ide mi to uz na nervy. On vôbec netusi , aký je to kolotoč počas dna. Mam to ja zle zorganizované, alebo on je nechapavy a nema predstavu ako to s malým dieťaťom chodi?!
Dakujem za odpovede
(On si predstavuje vyutieranu linku, vycisteny drez, čistý vypraseny obrus,... takto si to panko predstavuje. )

kristindaniel28
19. feb 2021

Ja mam 5 m syna ktory je najsppkojonejsi ked sa s nim hram, venujem sa mu . Zijeme s manzelom(23) a jeho bratom(20) v podnajme, ja mam (21).
Nevarim kazdy den, niekedy navari jeho brat, niekedy si objedname. Proste ked nesrihnem alebo sa mi nechce vymyslime nieco ine. Upratujem vacsinou ja no ked nestiham poviem im a oni upracu. Ked spolu jeme tak na striedacku umyju riad...
Proste zijem s 3 muzmi , i ked ten najmensi neurobi este bordel, ale nenecham zo seba robit otroka, cez den so vzdy najdem chvilu pre seba, oddychnem si, dam si kavu, som trocha na nete a tak... ako aj ostatne pisali ze kazdy si k tebe dovoli len to co ty dovolis. Ja som na zaciatku stanovila hranice , ked som bola tehotna vsetko som stihala sama ale odkedy som dosla domov z porodnice chalani mi pomahaju. A to niesu nauceny z domu lebo ich mama bola vzdy doma a obskakovala ich.
Takze tak,

autor
19. feb 2021

@danim ano, moja šéfka bola v práci hustá a ked sme raz videli ako sa správala ked prišiel jej muž, mali sme dost 😅
Janík pockaj chcilku, juuuj prepac Janík, hned Janík 😀
Zas aj ja mam svoje chyby, nie som úplne dolonala. Ako niektoré veci beriem, ze som fakt vcera bola lenivá vziať vacsi nozik a tak som odkrojila ten chlieb ze v hriankovači polka zhorela 😆
Ale zas urcite sa nedám nim stresovať.
Dnes nerobím nič, okrem žehlenia- zbožňujem žehliť detské veci 😍

kristindaniel28
19. feb 2021

A este ked sa vas muz spyta ze preco je doma bordel ked ste doma cely den, tak sa ho spytajte preco nieste milionary ked je on v robote cely den.

miradaa
19. feb 2021

Aj ty to zvladnes, len treba byt trpezliva aj s manzelom. A stat si hlavne za svojim a vazit si sama seba. Neboj aj u nas su hadky aj teraz za upratovanie stranie o deti atd. Ale nedam sa 🙂 . I nak psoriaza ma rozne varianty. Moja bola Gutatta. Snad uz sa to nikdy nevrati...

veveve83
19. feb 2021

Ak sa mu zdá že je bordel nech aj on uprace. Už dávno neplatí že iba žena by mala upratovať, nech sa snaží. Viem ako to je pri deťoch, máte poriadok a vzápätí akoby sa prehnalo tornádo. Aspoň u nás. Minule som pred mužom povedala že furt tu je bordel a to stále niečo odkladám, drhnem.... A muž nato, veď to sú iba hračky a máme deti tak ako by si to inak chcela???? Jeho reakcia ma potešila. Hlavne mladší syn má rok a všetko čo chytí skončí na zemi. Niekedy to je už na prášky, ale veď sú to deti a hádam toto nebude naveky.

sarahh09
19. feb 2021

@tenerifka velka pravda

elementissa
19. feb 2021

Vy ste obaja tak trochu mimo. Ja mam 16 mesacnw dieta a 4 macky a veru nechodim dietatu za chrbtom a neupratujem cely den. Zaklad je mat v dome/byte len tolko veci, aby si sa nestala sluzkou vlastnej domacnosti. Dieta ma rozhadzane hracky v obyvacke aj v izbe? A naco ma hracky vsade? Moje dieta ma hracky v uzatvaracich kosikoch vo svojej izbe. Ked ich aj vytiahne vsetky, stale su to jeho hracky, v jeho izbe, kym je hore, nech tam ma bordelu kolko chce, ved sa hra, boze moj.. Ked ideme von alebo ide spat, tak vsetky hracky vratime do kosikov. Neviem, kolko ma tych hraciek tvoje dieta, ale mne to trva zhruba 30-40 sekund, odpratat vsetky hracky na miesto. To z coho by bol prilis velky bordel, to sa nachadza tam, kde dieta nedociahne alebo su tam detske poistky a teda ja rozhodujem, kolko toho rozhadze a iba pod mojim dohladom. A inak, neviem, co sa tolko zien stazuje, ze musia upratovat kazdy den 25x, pricom ziju v dome ci byte iba 3 osoby. Wtf... A fakt? Nie je vypraseny obrus? To taku hlupost este niekto v roku 2021 pouziva? Nehovorim, ked mi pride navsteva, tak aj ja vytiahnem zo skrine behun a rozlozim prestieranie na stol. Ale neviem, na co by mj akoze mal sluzit obrus pocas bezneho dna, akurat, ze by sa v nom prach chytal. Ved snad nemas 300 rocny stol, s ktoreho trcia triesky na vsetky strany. Keby to povedala nejaka babka, co je ozaj na dochodku a ma v kuchyni taky ten dreveny osumteny stary stol, na ktorom ma igelitovy obrus a pod nim latkovy, aby ked rozleje, vedela utriet. No dobre, to je ich styl, stari ludia su na to zvyknuti. Ale mladi maju moderne zariadenu domacnost, stoly su vselijake krasne leskle, s kovovymi prvkami, sklenene, ak su aj drevene, tak lakovane. Jeden krajsi ako druhy a tu si niekto robi robotu navyse,lebo tam buchne obrus.. Spinavy drez ci umyvadlo? A co si v nom robila? To je tak hrozne cas beruce, po tom,ako si umyjes zuby ci oceses vlasy pustit vodu a pretriet umyvadlo aspon rukou? Ved to su doslova sekundy. Takisto drez- ked ho zaspinim , tak pustim vodu, splachnem drez a nastriekam ocot (u nas sa vsetko cisti octom)...pre mna osobne je to rovnako automaticky ukon, ako to, ze po velkej ocistim zachod... Proste normalna cinnost, nad ktorou neuvazujem. Rovnako je pre mna automaticke, ze ked dovarim, zlozim jedlo z indukcnej dosky a ocistim ju. A tiez to trva tak 30sekund... Rovnaka rutina, ako ked dietatu dam rano ranajky, tak kym mi zovrie voda na kavu, prestriekam skrinky (ktore su uz zacapkane- vysoky lesk, cierna) a pracovnu dosku na linke. A zaroven nalestim aj trubu a mikrovlnku. A je to fakt robota na tu minutu, za ktoru mi zovrie voda na kavu. A dlazky, to nekomentujem. Ludia si asi radi vyrabaju pracu. Mne jeden robot vysava 2x denne, druhy obden umyva dlazky. A to mame 4 macky, 3 zachodiky v byte, odkial vzdy vyletia a vynosia par zrniecok podstielky a jasne, ze su chlpy, popadne vlasy,omrvinky z jedla na zemi. Ved to je normalne. Ale nerobim zo seba otroka, popri tom, ze som doma s dietatom pracujem pre dvoch zamestnavatelov a stiham sa aj ucit, aj surfovat po nete, aj sa skulturnit, aj mat domacnost v stave, ze hocikedy moze prist navsteva, kludne aj prezidentka. Kedykolvek, nie je problem. A to nie je o tom, ze by som bola wonder woman a moj den mal viac hodin. Iba vyuzivam pre vsetky domacnosti dostupnu techniku a nerobim zo seba otrokynu. Poriadok sa nerobi, poriadok sa udrziava. Poznam zopar ludi, co dokazu upratovat dva dni vkuse a potom vsetko rozbordelovat. V nasom byte ma kazda jedna vec svoje presne urcene miesto. Zoberies ju, ok. Ked ju dopouzivas, vratis ju na jej miesto. A take veci, ze raz denne prelestim kuchynsku linku a spotrebice a 2x denne poutieram stoly, natrasiem deky a vankuse a vycistim macacie zachodiky fakt za upratovanie nepovazujem.
A co sa tyka tvojho muza, nech si da facku a zobudi sa z mokreho sna, ze ho bude zena obskakovat. Umyvalo vie oplachnut aj on, rovnako vie aj vytriast obrus (ked je tak urgentne nutny). Na ostatne veci mame robotov. Nezijeme v dakom Somalsku, kde ani voda netecie. Ja sa tesim, kedy sa konecne spusti do predaja robot, ktory mi bude zbierat chlpy z gauca a ometat prach z tych par kusov nabytku, kde ma moznost sa zachytit

zuvelyn
19. feb 2021

@elementissa absolútne súhlasím. Ja len k tomu obrusu 😅 máme krásny moderne zariadený dom, ohromný krásny masívny stôl pre 10 ľudí a aj tak na ňom mám väčšinu času čisto biely obrus lebo to tak viac lahodí môjmu oku s doplnkami na ňom 😅 ale omrvinky teda na ňom nemám, jeme našťastie kultúrne a vieme po sebe zhrnúť ak sa niekde natrusi 🙂

11iva11
19. feb 2021

@elementissa Ty si to tu riadne dala do pozoru, dávam like 😉 Súhlasím so všetkým, okrem tých robotických vysávačov a umývačov - nemusí to každý chcieť/resp. môcť si dovoliť.

danim
19. feb 2021

@elementissa už len potom mat to stastie aby aj manžel a školáci takto poriadok udržiavali 🙈😂

mk22
19. feb 2021

@elementissa súhlasím, všetky činnosti ktoré si vymenovala ja nepovažujem za upratovanie.
Takže to ani nerátam ze som umyla sporák umývadlo a stôl... To robím automaticky aj 2x denne niekedy pri umývaní zubov drhnrm umavadlo prejdem batérie uložím uteráky a tak sa presúvam po byte kde co uložím upravím no neupratujem.

autor
19. feb 2021

@elementissa obrus a zariadenie domu je vec vkusu , a ukážem ti niekoľko domacnosti moderné zariadených s obrusom. Obrus v prvom rade chrani stôl. A bohužiaľ, ešte sa mi nepodarilo ročnú dcéru naučiť jest kultúrne 😆
Asi nie som ani ja kultúrna lebo aj mne sa obcas podarí ho zaspinit. Ale ano súhlasím. On ten obrus tu vzdy mal a chce ho tam mat. Idem ho dat dole.... je to ďalší faktor ktorý mi vytvára stres ked malu kŕmim. Len aby mi nekvaplo!!!! A to nehovorím ako sa trápim pri jedeni takže nie raz mi buchne do ruky a je to vsade.
Drez som neúmyselne po každom uspineni. Vacsinou večer,... sporák samozrejme automaticky umyva. Po každom varení ale niekedy ani jedno z toho sa neda ked ma mala ťahá za nohu a reve lebo je unavená a v tom pride muz. Tu ide skôr o to pochopenie situácie. Ze na obed pride prave v tom najväčšom chaose- dovaram, riady v dreze, malú krmim...s
Utierky a jedlo vsade... upratam to kwd spi, ale problém je vtedy, keď muž pride prave vtedy.
A o hracky ide najmenej...to to aj ja viem rýchlo nahadzat do kosa. Mas to super nastavene. Taky vysávač mame aj my, ale.nwppuzivame ho. Raz sa zasekol pod stolíkom a spalil koberec tým, ako sa krútili kolesa a stal na mieste. Prišla som v poslednej chvíli a keby sa chytil tak zhorime ako nic
Nedôverujem tým strojom

autor
19. feb 2021

@elizabet173 ci ma inú vo vyhlade to netuším, ale taky bol v podstate od začiatku, len bez dieťaťa som s tým nemala problém, zvládala som V pohode

autor
19. feb 2021

@stevvvka on nekladie otazku ,,co si robila cely den"
On vojde, ppzdravi sa a berie mop do ruky a ide drhnut predsieň. Potom príde do kuchyne a začne nasraný lestit linku, odkladať umyté riady, a to všetko s s nasraným fejsom... a občas sa ho opýtam, aj keď je mi jasne aká je odpoveď ze ,,co so taky nastvany" tak povie ,,strašný bordel tu je"
Hahh strašný.... umyté riady, povysavane okrusiny,.... tak no boze nestihla som zvyšok
Niektoré tu zo mna robia neschopnu ruru... ok nevadi mi to no ja stále niečo priebezne upratujem... a tu predsieň nemozem umyt ked mala nespi lebo chodi za mnou a v predsiwni je zima a okrem toho ako sa da umyt dlažba ked sa vám dieta mota pod nohami?
Su veci ktoré nestíham a su veci ktoré sa nedajú... napríklad ani vykladať riad z.mycky sa nedal do istého obdobia lebo mi tam pomaly cela vyliezla.
Do teraz sme ho vzdy vítali s krikom a tancom ze ,,jupi júli, tato je doma"
Ale po niekoľkých sprchach ma to odradilo, a vlastne toto je výsledok. Dcera to zo mňa citi a preto ho odmieta

Každý deň sme sa na neho tešili, ale niečo sa vo mne zlomilo. Uz som radšej ked ho nevidim

tinkerbell
19. feb 2021

Ty upratuješ oveľa častejšie než mnohé z nás, tu vôbec nie je problém v tom, že ty by si niečo nestíhala upratať. Aj keby si raňajkovala a obedovala po stojačky pri linke a pritom jednou rukou leštila linku a nohou utierala spodné skrinky, aj tak by si nemala 100% poriadok, lebo pri deťoch sa to jednoducho nedá. Aj keď ti tu niektorá napíše, že každý deň stíha všetko a je v pohode, tak pravda môže byť v skutočnosti iná. Ja keď chcem mať uprataný dom (napr. kvôli návšteve), tak od rána behám po dome s handrou ako splašená koza až kým nepríde návšteva (a to neutieram ani lustre, ani nedrhnem špáry medzi obkladačkami), a potom večer nevládzem ani riady strčiť do umývačky. To sa takto nedá robiť každý deň.

Mali ste doma niekedy taký dokonalý poriadok, že manžel bol od rána do večera v pohode? Tvoj manžel má očividne nejaký psychický problém. Ak má obsedantno-kompulzívnu poruchu alebo nejakú úzkostnú poruchu, tak by som s ním nenechala dcéru samu ani pol dňa. To je ako nechať ju s alkoholikom a veriť, že nebude pri nej piť.

autor
19. feb 2021

Dopadlo to zle. Veľmi zle. Dala som.mu prečítať diskusiu. Tak vraj sme všetky zeny nenormálne a ze môžme si to pokojne vymeniť. (Samozrejme ja ako matka na materskej urcote ostanem, ... nevzdám sa najkrajšieho obdobia v živote aby som niečo dokázala debilovi)
Viete ono to nie je až tak len o poriadku. Práve som utoeralal prach ked prišiel a stihol ma upozorniť ze ,,zle prekladám handru" ....aj to ma svoj postup... drbe ma ze pri otvarani masla obcas trošičku pretrhnem papierik v rohu. Ze zle nalievam vodu do kanvice (ked to robím s dcérou na rukach tak ju poolievam a jemu potom dlho trvá ked meni filter lebo je tam.vela vápna.) Dlho pozerám do chladničky. Nemám dávať tablet (domácu pestunku) na roh lebo vraj môže spadnut. (No nemôže) ze som si neumyla topanky... proste za všetko co mi teraz napadne. Aj to ze neodkrojim chlieb na 9mm
Nepripusta ze to prehana. Prirovnal ma , ze aj cigán skôr pochopí ked mu niečo vysvetľuje a ze ja nie som schopná sa naučiť primitívne veci. Ze stále zle delim sáčky z obchodu na pravú a ľavú stranu - ciste a spinave ,,z ovocia"
Tak som na neho vytiahla ze on nie je schopný urobit primitívny úkon ako zrušiť trvalý príkaz ex manželke po 10r. Ze na mňa si vyskakuje a z nich je posr.... ze nech sa chova ako chlap a hrdina tam kde je to potrebne a nech si honí ego na niekom inom a ze uz to nezvládam... a ze na neho zvysoka kašlem uz
Tak povedal ze aj on na mňa, ze ho uz nezaujimam.
Tak som si uz aj poplakala.... ze kvôli po.... papieriku z masla sa budeme rozvádzať. Je chorý. Ja si neviem predstaviť co na to povie moja mama ked uz z prvého rozvodu bola ako katolícka dlho pohoršena a dodnes sa preto nevie zmieriť.
Ľutujem ze je v rodnom liste mojej dcéry.... ja neviem co ďalej. Samej mi bude asi lepšie ako toto znášať každý deň. Aby som sa pri každom úkone bála co zle urobim, neodlozim, ako otvorím jogurt , lebo aj toto mu vadi. Ked.ostalo viečko na plastovom kelimku a ja som bola.na vine ze sa na tom porezal

autor
19. feb 2021

@tinkerbell presne toto som mu povedala.... ze tebe by som nenechala dieta ano pol dna... uz po hodine po nej hulakas.

mk22
19. feb 2021

Och to ma mrzí, myslela som rozhovor pomôže, otvorí mu oči alebo ak tu prečíta viac rovnakých názorov.
Ja ta aj tak obdivujem, ja by som nerobila nič z toho.
Prosím ta, nie je jedno ako sa otvorí jogurt, odkroji chlieb? Véd to sú maličkosti, hľadá problém kde nie je, vytvára ho, rieši niečo úplne nepodstatne.. Ja by som sedivela z neho, verím ti, ze si na prášky, to je sranda ze voci ex hopka ako zajko, že.. Zvláštne..

tinkerbell
19. feb 2021

Toto všetko čo si teraz napísala o tom papieriku z masla, prekladaní handry atď. tak to je psychické týranie.... toto robil môj ujo mojej tete (+ meral či má rovnaké medzery medzi žabkami na záclonách 🤦‍♀️), nakoniec podala o rozvod, lebo jej z toho začalo prepínať. A to čo si dovolil ti dnes povedať, tak to neverím, že ťa on miluje 😪 Ty zbaľ svoje veci a utekaj k mame. Nech si mama myslí čokoľvek, predsa nemôžeš bývať s dcérou u psychopata, ktorý nie je ochotný riešiť svoj vážny problém. Choď k mame a vráť sa jedine s tou podmienkou, že bude chodiť pravidelne na psychoterapiu.

danim
19. feb 2021

Och aj mne je to veľmi luto :( pre take hluposti.. :(

Nerada to píšem... ale bez neho budeš mat pokoj v dusi.
Normálne by ma zaujímal názor psychológa, ako on toto vidí, či je to úmyselne tyranie, alebo jeho nejaka spec choroba.

tinkerbell
19. feb 2021

Teda ak by si vôbec premýšľala nad návratom, ale to asi nebudeš po tom všetkom.

ledgerka
19. feb 2021

Tvoj muzik je teda riadny psychos. Snad bude do smrti hnit sam vo vylestenom dome kde si vsetko spravi dokonale sam. Nic ine si ani nezasluzi.

danim
19. feb 2021

Ešte som ani nepocula, aby nejaký muž bol taký.

mk22
19. feb 2021

Co by iný muž dal za takú ženu, ver mi.. Véd on rieši prkotiny☹️ to je choré komentovať sáčky, maslo.. Utieranie prachu.
Nerob nič, rezignuj drbni mu prachov ku nech drhne podľa seba.
Nech nerobí z teba blbca.

tanickalc
19. feb 2021

Ahoj, ťažko sa to číta, jasné že sú to malichernosti, ale každý sme nejaký, rozvod už malichernosť nie je. Skúste vyhľadať manželskú poradňu, najmä toto obdobie je mimoriadne náročné pre všetky manželstvá. Môžeš mu vysvetliť, že síce nerozumieš prečo jemu na tých veciach tak záleží, ale z lásky k nemu sa posnažíš si dať na to pozor. Môj muž mi hovorieva: "Prepáč, budem sa to snažiť zmeniť, ale asi sa mi to nepodarí hneď." 😉

karelova
19. feb 2021

Ja si nemyslím ze ide o psychické tyranie, ale ze autorkin manzel ma nejakú psychickú poruchu, mozno OCD, ktorú by bolo potrebné riešiť s psychiatrom.

autor
19. feb 2021

Asi toto nema zmysel mu dat prečítať, ci? Asi uz nic nema zmysel. Ďakujem
Myslite ze u dcérky by sa uz prejavili nejaké znaky keby zdedila toto po otcovi? Je to dedičné???

autor
19. feb 2021

Da sa do buducna zabrániť styku s dcérou?

mk22
19. feb 2021

Hlavu hore, skus pár dní počkať, teraz si znechutená, smutná.. Treba sa porozprávať, povedať mu s kľudom co ti spôsobuje je komando vanie, ako sa cítiš prečo to robí o co mu ide.
Problémy sa riešia..
Hlavu hore, držím palce.

tinkerbell
19. feb 2021

Vytlač mu túto diskusiu alebo niektoré príspevky, nechaj mu to na stole s listom, v ktorom mu ešte raz vysvetlíš, čo máš na srdci a odíď k mame. Potom uvidíš ako ďalej. Styku s dcérou sa dá zabrániť súdom. Ak sa rozhodneš pre rozvod, tak to budeš riešiť s právničkou aj predbežné zverenie do opatery matke - tak nejako sa to volá, kým vás nerozvedú.