Máte tiež bezcitnú svokru?
Svokra 3.tyzden kasle, zachvaty kaslu, dostane to vzdy od chorych vnukov, deti jej dcery, liecia sa cajmi, ide ich dotrhat-zachvatovity kasel a ona nam chce poslat okaslane kolaciky a 25.nas caka na navstevu. Ci som moc hakliva? My sme boli min.rok cele Vianoce chori, som rada, ze tento rok vyzera, ze si Vianoce uzijeme v zdravi a nie sa od nej nakazit... 😞
Chcieť môže, hádam máte vlastný rozum a neposlúchate ju ako generála.
Koláčiky posun napr so utulku pre bezdomovcov a na navtevu pôjdete niekedy na Nový rok
@anonym_autor prečo hneď bezcitná?😁 aj keď je chorá, snaží sa, napečie koláče a chce ich poslať neveste a nevesta vidí len to, že sú určite " okašlané" ...a že chce, aby ste tak ako každý rok prišli 25. na návštevu? ...veď jej povedz, čo by si povedala tvojej matke...t.j. že kým je svokra chorá, tak neprídete, aby sa deti nenakazili ako minulé Vianoce a za koláče poďakuj a vyhoď ich, keď si myslíš, že sa z nich nakazíte...čo akože ocakávas od tejto diskusie? ...či len si si chcela ponadávať na situáciu doma?
to nie je bezcitnost. Ale prihlupla by mohla byt.
Bezcitná? Neviem či je toto bezcitnť?ona sa v živote ničím nenakazila od vnúcat, lebo nebola.v žiadnom kontakte s vnúčatami. Ale k lekárovi v nešla ani za nič na svete. Maximálne za pečiatku do práce. Na dôchodku už vôbec nie, desaťročie trpela hnačkami,.závratmi, depresiami, neskôr trpela nútenými prestavami a k lekárovi nešla.
Ja som obmedzila kontakt na minimum
Aj si jej to povedala priamo ? Ak ano a ona na tom trva tak zial. Na navstevu niesi povinna ist
Tvoj muz by si to mal vykomunikovat s mamickou. My jej to nepojdeme povedat, tu zbytocne vyplakavas. Ked to nie je schopny spravit, tak budes to musiet riesit doma, nie na MK.
Bezcitna? A nie si bezcitna skor ty?
Bezcitna? A nie si bezcitna skor ty?
@barka1 nie, ja nie som bezcitna. Tiez jej poslem kolaciky, ale dobrovolne sa nakazit aj s detmi nepojdem.. muz, ak chce, nech ide.. jeho volba..
Tvoj muz by si to mal vykomunikovat s mamickou. My jej to nepojdeme povedat, tu zbytocne vyplakavas. Ked to nie je schopny spravit, tak budes to musiet riesit doma, nie na MK.
@viestta jo. Necham to na nom..
@anonym_autor prečo hneď bezcitná?😁 aj keď je chorá, snaží sa, napečie koláče a chce ich poslať neveste a nevesta vidí len to, že sú určite " okašlané" ...a že chce, aby ste tak ako každý rok prišli 25. na návštevu? ...veď jej povedz, čo by si povedala tvojej matke...t.j. že kým je svokra chorá, tak neprídete, aby sa deti nenakazili ako minulé Vianoce a za koláče poďakuj a vyhoď ich, keď si myslíš, že sa z nich nakazíte...čo akože ocakávas od tejto diskusie? ...či len si si chcela ponadávať na situáciu doma?
@anonym_4cb8fa ja jej kolace nepotrebujem, peciem si vlastne, z ktorych jej aj poslem. Ona trva na navsteve, takze nema cit k nam, ze nas moze nakazit dakou bakteriou...
@barka1 nie, ja nie som bezcitna. Tiez jej poslem kolaciky, ale dobrovolne sa nakazit aj s detmi nepojdem.. muz, ak chce, nech ide.. jeho volba..
@anonym_autor ak pojde na navstevu tvoj muz tak uz mozete ist rovno vsetci 😃. Ak ochorie, ochoriete pravdepodobne potom aj Vy
@anonym_4cb8fa ja jej kolace nepotrebujem, peciem si vlastne, z ktorych jej aj poslem. Ona trva na navsteve, takze nema cit k nam, ze nas moze nakazit dakou bakteriou...
@anonym_autor nevieš čítať, čo som ti napísala? keď jej koláče nepotrebujes, povedz jej to
ani ona nepotrebuje tvoje, keď pečie sama , načo jej ich posielaš?...a načo mi to tu vypisuješ, mne to je jedno...písala som ti, že jej máš povedať, že neprídete, lebo nechcete ochorieť ako minulý rok, tak tam nechoďte...
@anonym_autor Minuly rok som kaslala tri mesiace. Dvoje antibiotika od vseobecnej lekarky zaroven aj internistky, rongen pluc. Dostala som kodein na kasel. Ludia naokolo komentovali, ze ich nakazim, atd. Bolo mi to neprijemne, urazalo ma to, pritom som nebola vypisana na PN, pretoze som bola zdrava. Ziadna bakteria, virus, nic.
Vianocne pecivo od svokry zabal, daj ku kontajnerom, niekdo sa potesi. Nezabudni, ze deti nie su len tvoje ale aj muzove, takze on ich moze zobrat k babke a ty tomu nezabranis.
@anonym_autor
Keď už 3.tyzden kašle, nemali by ste ju skôr zaviezť k lekárovi, prípadne ponúknuť inú pomoc? Nakúpiť, navariť? Zrejme sa necíti najlepšie
Kasel vo vseobecnosti sa lieci dlho, ale to neznamena, ze je este infekcna.
To by si ako matka mala vediet. Tam bude skor iny problem.
@anonym_autor Minuly rok som kaslala tri mesiace. Dvoje antibiotika od vseobecnej lekarky zaroven aj internistky, rongen pluc. Dostala som kodein na kasel. Ludia naokolo komentovali, ze ich nakazim, atd. Bolo mi to neprijemne, urazalo ma to, pritom som nebola vypisana na PN, pretoze som bola zdrava. Ziadna bakteria, virus, nic.
Vianocne pecivo od svokry zabal, daj ku kontajnerom, niekdo sa potesi. Nezabudni, ze deti nie su len tvoje ale aj muzove, takze on ich moze zobrat k babke a ty tomu nezabranis.
@spongebob1 3 mesiace si kaslala a bola si zdravá? To pochybujem.
@anonym_autor odkiaľ vieš, že 25teho bude ešte svokra chora? 🤣 a prečo by mala kašlať na koláčiky? 🙈
@anonym_9de396 Skusme to nechat na lekarov, ktori urcili diagnozu. 😉 Lekari s 30 rocmou praxou vedia ovela viac ako ty. Po chorobe v zimnych mesiacoch kasel presiel do alergickeho vdaku suchemu vzduchu. Na jar, ked sa prestalo kurit, ustal.
@anonym_autor Ja po chorobe kaslem aj mesiac a nie je to nakazlive. Kolace prijmy a vyhod,ak sa ti hnusia okaslane. Ale s tou navstevou by som sa nebala.
Boa ešte ti aj napeče a vlačiš ju po nete .
Možno mala rúško ,ty skvelá a bezchybná nevesta
@anonym_9de396 ja som kašlala v podstate 6 mesiacov a všetko v poriadku. Robili mi všelijaké vyšetrenia, röntgen pľúc dokonca aj magnetickú rezonanciu. V práci na mňa škaredo pozerali. Keby ma nepošle lekárka na interne a lekár na internom sa ma neopýta aké lieky beriem na tlak tak kašlem možno doteraz. Ako mi lekár zmenil lieky na krvný tlak do 3 týždňov prestala kašlať.
@anonym_autor odkiaľ vieš, že 25teho bude ešte svokra chora? 🤣 a prečo by mala kašlať na koláčiky? 🙈
@anonym_ba8d94 lebo sa jej nechce k nej ísť. Tak určite bude chorá. 😂😂😂 A koláčiky poukladala na plech a pred dopečením vytiahla a každý okašľala z plného hrdla.
Fuha, to vážne by ste s kľudom anglicana vyhodili koláče, na ktorých sa namakala ako taký somár? Toto je bezcitnost a nie to, že vám ich pošle a chce, aby ste prišli na návštevu. Keď kašle už tretí týždeň, tak už nie je infekčná hádam. Veď ľudia bežne po chorobe kašlú aj niekoľko mesiacov. Svokre v dobrej viere odporuc paxeladin a nehysterci. A keď sa ti nechce, tak nechoď a vyhovor sa na bacily 🙄
Chrípka z koláčov ☝️☝️☝️ tip pre žltého slonika 💪
Ty nechces od nej kolace a ona podla mna nechce od teba. Ale prebehne aj tak vymena kolacov. Kazda kolace tej druhej znechutene prevezme. No naco je to dobre...
@anonym_autor Ahoj, a si si ista, ze to,ze tam nejak nechces ist je ozaj jej kaslom? A nie je to nejakou inou pricinou? Tiez som bola chora a po skonceni pn sa mi tiahol kasel este asi mesiac a predstav si,ze som v praci nikoho nenakazila, nikto nesiel ani na pn ani nezacal kaslat a ani sa zle necitil, boli sme plny stav na pracovisku, kym sme si nedali vianocne dovolenky na preskacku. Tvoja svokra vobec nemusi byt infekcna. Druha vec, kasel dlhodoby vznika aj zo suchecho vzduchu, ked sa zacne v zimnom obdobi kurit a pretrvava kludne az kym vykurovacie obdobie neustane. A tretia vec, alergie sa kludne mozu vyvinut kedykolvek pocas zivota a alergicky kasel tiez nie je nakazlivy. A posledna...si si ista, ze svokra bude prvy sviatok vianocny este stale kaslat? Ved dovtedy jej to kludne moze odzniet, pripadne aj keby nie a chorobou to zrejme uz nebude, tak ju poziadajte, aby si dala rusko. Urcite radsej ustupi a si ho da, aby vnucence na Vianoce mohla vidiet. No co ti ja viem autorka, podla mna problem bude asi inde a nie v tom, co si opisala. Ma okrem kaslu teploty, sople, prip. nejake triasky, zvracanie, hnackovanie? Lebo ked nie, tak sa nemas nejak coho bat🤷♀️🙂
Si dospela? Núti ťa niekto jesť čo nechceš? Ísť kam nechceš? Komunikovať s kým nechceš musis tiež? Tvoje deti sa musia stretavat s niekým s kým sa ani ty necitis dobre? Prečo? Nevieš povedať nie? Potom máš problém

@anonym_autor a jej to preco nepoviete ? 😀 normálne slušne, ze ked nie je zdravá radšej neprídete, môžte to aj otočiť ze ona by mala oddychovať a liečiť sa ked je chorá a nie behat okolo návštevy a ze prídete ked bude zdravá