Máte tiež bezcitnú svokru?
Svokra 3.tyzden kasle, zachvaty kaslu, dostane to vzdy od chorych vnukov, deti jej dcery, liecia sa cajmi, ide ich dotrhat-zachvatovity kasel a ona nam chce poslat okaslane kolaciky a 25.nas caka na navstevu. Ci som moc hakliva? My sme boli min.rok cele Vianoce chori, som rada, ze tento rok vyzera, ze si Vianoce uzijeme v zdravi a nie sa od nej nakazit... 😞
Doba covidova je späť... "okašlané kolaciky" ... pomoc
@anonym_autor Minuly rok som kaslala tri mesiace. Dvoje antibiotika od vseobecnej lekarky zaroven aj internistky, rongen pluc. Dostala som kodein na kasel. Ludia naokolo komentovali, ze ich nakazim, atd. Bolo mi to neprijemne, urazalo ma to, pritom som nebola vypisana na PN, pretoze som bola zdrava. Ziadna bakteria, virus, nic.
Vianocne pecivo od svokry zabal, daj ku kontajnerom, niekdo sa potesi. Nezabudni, ze deti nie su len tvoje ale aj muzove, takze on ich moze zobrat k babke a ty tomu nezabranis.
@spongebob1 lenze ona to ma od vnuka skolkara, ktory vkuse kohrna a nejdu s nim k dr. A sorry, ale zachvaty kaslu uz nie su len taky kaslik.. dakujem, neprosim..
@sss777 ponukla som, aj ju posielam k dr. Odmieta. Ze to prejde. Hej, prejde. Ako kovid, kt ju skoro pochoval😞
Kasel vo vseobecnosti sa lieci dlho, ale to neznamena, ze je este infekcna.
To by si ako matka mala vediet. Tam bude skor iny problem.
@anonym_492f6f ziaden iny problem tam nie je
My super vychadzame a vzdy 25.tam ideme.ale ked sme/su zdravi..
@anonym_9de396 ja som kašlala v podstate 6 mesiacov a všetko v poriadku. Robili mi všelijaké vyšetrenia, röntgen pľúc dokonca aj magnetickú rezonanciu. V práci na mňa škaredo pozerali. Keby ma nepošle lekárka na interne a lekár na internom sa ma neopýta aké lieky beriem na tlak tak kašlem možno doteraz. Ako mi lekár zmenil lieky na krvný tlak do 3 týždňov prestala kašlať.
@sendy1977 toto mala aj 1v rodine.kaslala z liekov na tlak😞
Boa ešte ti aj napeče a vlačiš ju po nete .
Možno mala rúško ,ty skvelá a bezchybná nevesta
@anonym_281e3e mna urazat nemusis. Raz prisla na krst po prehnackovanej noci a este to kazdemu rozpravala. No super sme sa citili, fakt. A tlacila sa k 6tyz.babatku🙈
@anonym_autor kolace odloz a nenapadne vyhod
Navstevu by som slusne odmietla, ak nepochopi je to jej problem , vykaslala by som sa im ja na hlavu
@anonym_autor Ahoj, a si si ista, ze to,ze tam nejak nechces ist je ozaj jej kaslom? A nie je to nejakou inou pricinou? Tiez som bola chora a po skonceni pn sa mi tiahol kasel este asi mesiac a predstav si,ze som v praci nikoho nenakazila, nikto nesiel ani na pn ani nezacal kaslat a ani sa zle necitil, boli sme plny stav na pracovisku, kym sme si nedali vianocne dovolenky na preskacku. Tvoja svokra vobec nemusi byt infekcna. Druha vec, kasel dlhodoby vznika aj zo suchecho vzduchu, ked sa zacne v zimnom obdobi kurit a pretrvava kludne az kym vykurovacie obdobie neustane. A tretia vec, alergie sa kludne mozu vyvinut kedykolvek pocas zivota a alergicky kasel tiez nie je nakazlivy. A posledna...si si ista, ze svokra bude prvy sviatok vianocny este stale kaslat? Ved dovtedy jej to kludne moze odzniet, pripadne aj keby nie a chorobou to zrejme uz nebude, tak ju poziadajte, aby si dala rusko. Urcite radsej ustupi a si ho da, aby vnucence na Vianoce mohla vidiet. No co ti ja viem autorka, podla mna problem bude asi inde a nie v tom, co si opisala. Ma okrem kaslu teploty, sople, prip. nejake triasky, zvracanie, hnackovanie? Lebo ked nie, tak sa nemas nejak coho bat🤷♀️🙂
@motylik2559 nic ine v tom neni. Len ja by som chora k sebe nikoho nevolala. Nechcela by som ich nakazit. Som rada, ze sme zdravi, nerada by som riskovala. A ma to od vnucata zo skolky, ktore tiez neliecia.. len cajikami.. ja teda ked nie sme fit, nechodim po navstevach..
@motylik2559 nic ine v tom neni. Len ja by som chora k sebe nikoho nevolala. Nechcela by som ich nakazit. Som rada, ze sme zdravi, nerada by som riskovala. A ma to od vnucata zo skolky, ktore tiez neliecia.. len cajikami.. ja teda ked nie sme fit, nechodim po navstevach..
@anonym_autor a aky mas problem povedat jej, ze pridete ked bude zdrava?
@spongebob1 lenze ona to ma od vnuka skolkara, ktory vkuse kohrna a nejdu s nim k dr. A sorry, ale zachvaty kaslu uz nie su len taky kaslik.. dakujem, neprosim..
@anonym_autor To si mala hned napisat. 🙉 ale aj tak budes za zlu.
@anonym_autor a aky mas problem povedat jej, ze pridete ked bude zdrava?
@anonym_492f6f uz som.ze do 25.bude ok.tvrdi🙉🤣
3 týždňový kašeľ už nie je infekčný. Kašeľ potrvá aj mesiac
25 je dosť ďaleko, to už asi nebude infekčná. Kašľať ešte môže, imunitný systém vie šalieť ešte dlho po chorobe. Mne tak pred dvoma rokmi predpísala lekárka antihistaminiká a pritom nie som alergik a až to mi zastavilo kašeľ
@spongebob1 3 mesiace si kaslala a bola si zdravá? To pochybujem.
@anonym_9de396 a ty si lekárka? To zase pochybujem ja a to denne pracujem s chorými ľuďmi. A poviem ti novinku : nie každý, kto kašle a hlavne dlhodobo je chorý. Kašel má aj iné príčiny, ale to ty urcite vieš.
Okašlané koláče? To fakt? Do obchodu nechodíš? Či rovar dezinfikuješ a pečivo pecieš len doma? Že kupuješ len balené pisat nemusíš lebo aj to niekto pečie. Aj obed v reštike niekto varí. Po 3 týždňoch kašlania už fakt infekčná neni. Tvoje deti nechodia do škôlky, školy? Každý sopel riešiš u lekára? Tam nič nechytite?
@anonym_autor och joj, len aby si ty raz nebola chorlava( co je normalne v tomto obdobi) a tvoja nevesta by takto o tebe zmyslala a tvoje kolaciky rozoberala s cudzimi.
Miesto toho, aby starsia pani odpocivala, radsej hodiny a hodiny stoji na nohach a pecie vam.
Ja nechapem tu zlobu, neludskost a bezcitnost v tebe. To aj tvoje deti takto vychovavas? A tvoj muz neni smutny z toho, ako premyslas?
Co ked tvoja svokra ( boh chran) tu uz nebude dalsi rok s vami? Mozno nie ty, ale vnucata a tvoj muz si to budu vycitat, ze ste sa tak zachovali.
Vies co, aj cez covid nam v zdravotnictve hovorili, ze najhlavnejsie je si myt ruky.
Pokial je tvoja svokra cistotna zena, tak sa ozaj nemusis bat nejakej choroby. To skorsie chytis nieco v MHD. Popremyslaj nad svojim pristupom, svokra je ako tvoja druha mama. Bezcitna si ty.
@viestta jo. Necham to na nom..
@anonym_autor v obchode pečivo a chlieb nenakupujes,do kútikov nechodíš? Nikde medzi ľudí? Nákup e vozíku sterilizujes? Do škôlky,školy ti deti nechodia? To svoje teda nechávaa po celý čas kaslania doma?To fakt "okaslane koláče"? A bezcitna svokra? Je 21.12,máte ísť na návštevu 25.12,to bude naozaj vysoko infekčná a ty to vieš už teraz. Neverím tomu,že je niekto schopný napísať,že je druhý bezcitný,za to,že mu pečie koláče chorý.... Ja len dúfam,že toto je len malá vzorka ženských,inak je svet v srackach,ak to tak nie je.
@anonym_492f6f ziaden iny problem tam nie je
My super vychadzame a vzdy 25.tam ideme.ale ked sme/su zdravi..
@anonym_autor veď sme boli doteraz vždy chorí na Vianoce???!?! To ako tam chodíte? Vždy🙃
@anonym_autor och joj, len aby si ty raz nebola chorlava( co je normalne v tomto obdobi) a tvoja nevesta by takto o tebe zmyslala a tvoje kolaciky rozoberala s cudzimi.
Miesto toho, aby starsia pani odpocivala, radsej hodiny a hodiny stoji na nohach a pecie vam.
Ja nechapem tu zlobu, neludskost a bezcitnost v tebe. To aj tvoje deti takto vychovavas? A tvoj muz neni smutny z toho, ako premyslas?
Co ked tvoja svokra ( boh chran) tu uz nebude dalsi rok s vami? Mozno nie ty, ale vnucata a tvoj muz si to budu vycitat, ze ste sa tak zachovali.
Vies co, aj cez covid nam v zdravotnictve hovorili, ze najhlavnejsie je si myt ruky.
Pokial je tvoja svokra cistotna zena, tak sa ozaj nemusis bat nejakej choroby. To skorsie chytis nieco v MHD. Popremyslaj nad svojim pristupom, svokra je ako tvoja druha mama. Bezcitna si ty.
@zara3 ja nehovorim, ze tam nepojdeme.ale odmietam, ked je chora..
@anonym_autor veď sme boli doteraz vždy chorí na Vianoce???!?! To ako tam chodíte? Vždy🙃
@maciatkolulu nie vzdy.minuly rok..
3 týždňový kašeľ už nie je infekčný. Kašeľ potrvá aj mesiac
@sisska96 aj ked je to skolkarska bakteria? Ked ma zachvaty kasla?
Okašlané koláče? To fakt? Do obchodu nechodíš? Či rovar dezinfikuješ a pečivo pecieš len doma? Že kupuješ len balené pisat nemusíš lebo aj to niekto pečie. Aj obed v reštike niekto varí. Po 3 týždňoch kašlania už fakt infekčná neni. Tvoje deti nechodia do škôlky, školy? Každý sopel riešiš u lekára? Tam nič nechytite?
@anonym_de30d3 moje deti su zdrave. K dr nechodime, riesim to prevenciou. Ide o mna. Ja lieky velmi zle znasam,zhorsi sa mi histamin.intolerancia, preto sa chorym vyhybam..
@anonym_autor v obchode pečivo a chlieb nenakupujes,do kútikov nechodíš? Nikde medzi ľudí? Nákup e vozíku sterilizujes? Do škôlky,školy ti deti nechodia? To svoje teda nechávaa po celý čas kaslania doma?To fakt "okaslane koláče"? A bezcitna svokra? Je 21.12,máte ísť na návštevu 25.12,to bude naozaj vysoko infekčná a ty to vieš už teraz. Neverím tomu,že je niekto schopný napísať,že je druhý bezcitný,za to,že mu pečie koláče chorý.... Ja len dúfam,že toto je len malá vzorka ženských,inak je svet v srackach,ak to tak nie je.
@maciatkolulu nepecie ich mne.pecie ich sebe a rozdava po rodine.vymiename si kolaciky..
@maciatkolulu mam dobru svokru, vychadzame, ale v tomto nepozera na druhych. Chce nas na navstevu aj ked nie je fit. Trva na tom..
@anonym_autor za to že niekto 3 týždne kašle neznamená že je nákazlivý, skôr už nie 😏
@anonym_autor za to že niekto 3 týždne kašle neznamená že je nákazlivý, skôr už nie 😏
@anonym_75a7c9 aj ked to nemala preliecene? Ked ma zachvaty?

Kks, myslím, že problém bude v tebe a nie v svokre. Skľudni hormóny 😉