icon

Máte výčitky, že ste žienky domáce?

12. sep 2024

kolko vas tu je
zaujima ma ci nemate vycitky ze nchodite do prace
chapem ze okolo deti je vela prace a domacnost pranie varenie atd atd
ale nemate vycitky svedomia kebyze pracujete, mate doma viac penazi?
nelutovali ste to?
chapem ze muz musi dobre zarobit lebo byt doma je luxus
ale skor ide o to ze ci nelutujete ze vam chyba vas prijem
plus ako potom riesite dochodok?
vobec nejdem rypat skor rozmyslam ci pracovat ci ostat doma, mam doma prvaka a tazko znasa skolu premyslam ostat ten rok doma.
dakujem za vase reakcie.
pekny den

autor
12. sep 2024

@alickapusinka moj otec ho poberal az 2 roky. :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

autor
12. sep 2024

@andreafa ja dobre. nemam vycitky a uz toboz nie v rukavicke. mas nejaky problem?
urcite mu nebudem do 18 chodit za zadkom, to sa nemusis bat.
myslim ze v case ked som vyrastala ja, mali rodiny OVELA OVELA VACSIE VYHODY A DOSTUPNOST BYVANIA. snad nejdeme porovnat to co bolo 40 rokvo doazdu.

ivik4
12. sep 2024

Ja som po predlzenej rodicovskej ( kedze moj syn mal vaznu diagnozu tak mi ju schvalili) , bola este doma dlho a boli sme s tym velmi spokojny.S malym som aj tak chodila casto po doktoroch, so sebou tiez. Muz dokazal a aj dokaze utiahnut vsetko, cestovali sme a aj cestujeme , obaja sme mali podelene co kto robi a obaja sme rovnako mali tym padom aj cas na nase konicky, nik nebol v strese. Perfektne . Mam pocit ze muz bol este spokojnejsi nez ja 😄.Akurat ze potom uz mi chybala nejaka väcsia socializacia tak sme to zmenili.
Ja som inak robila dost cez matersku od maleho 1 roka .
Takze za mna nie, nemala som ziadne vycitky, ani dovod na to mat ich 😃. Nepoviem pol slova keby muz neutiahne vsetko, to su uplne ine pripady ktore tu casto citame.

autor
12. sep 2024

@hendikep vyzijeme. aj ked na ukor uspor ale ano.

autor
12. sep 2024

@h2 🙂

autor
12. sep 2024

@lujza123 davat sa zdravotne dokopy aj psychicky a zaroven premyslam nad kurzom. blba nie som a sediet doma pri telke urcite nebudem ;)

autor
12. sep 2024

@janinah ved prave toto. peniaze boli aj budu a kedze viem hospodarit vieme to dako dat. samozrejme bez kin restik a vyletov.ale na druhu stranu sa to snazim inac kompenzovat. moj nema mobil tablet a vela sa mu doma venujem.

autor
12. sep 2024

@jana_eyre_2 ano nad polovicnym premyslam , mne este stale tpp trva a nechcu ma pustit takze premyslam ze mozno naozaj polka robit a polka byt doma je asi naj rozhodnutie.

paulina291
12. sep 2024

Osobne by som doma nebola na úkor úspor. To je pre mňa znak, že si nemôžeme ako rodina dovoliť, nech som v domácnosti. Ja by som doma bola iba keby si stále žijeme náš dobrý štandard a môžeme si dovoliť, čo chceme čisto z mužovho platu. Ale to som ja. Ty sa zariaď podla seba

autor
12. sep 2024

@paulina291 dieta vychovavam skromne. samozrejme ze obcas ideme na vylet akoze zas nie sme cele dni len doma.

vilma7
12. sep 2024

Pre mňa je práca psychoterapia, psychohygiena, takže ja by som asi prišla o nervy sedieť doma a krútiť sa len v domácnosti.
Ale to som ja...A rada sa realizujem aj inde, kde som za to aj patrične odmenená.. doma je zas na druhý deň alebo 3ste v ten istý bordel, prať variť dokola...by som vyhorela za mesiac a motivácia robiť niečo lepšie asi nulová.

milanemila
12. sep 2024

Ja si neviem predstavit byt doma, kvoli skolakovi, som myslela ze napises, ze mas 3r dieta 🙈 a pises ze zijete skromne, no neviem ja by som do prace sla, lebo evidentne citite ten vypadok jedneho prijmu.
Odomna nastastie muz nechce, aby som bola doma do aleluja a podporil ma ked som sa chcela vratit do prace aj skor ako po 3 rokoch. Nie je vsetko iba o peniazoch, ale chcem byt aj ja schopna sa aj financne postarat o seba a deti, ak by sa nahodou nieco stalo. Rovnako mam v zivote nejake ambicie, nie iba vediet upiect to najlepsie kura a kolac 🙈
Ja som rada, ze mozem dietatu dopriat cestovanie, kruzky, kupit bicykel, korcule, zobrat ho na lyze…to ze nezijeme z minima, neznamena ze deti budu horsie vychovane ako tie “skromne”.
Ani moje dieta nema mobil a tablet a doma sa mu venujeme 🙈
Akoze netreba skromnos vydavat za nejaku velku cnost, prpste su ludia kt chcu od zivota viac ako sa musiet pozerat na akciove ceny v potravinach a nechapem preco by sa to malo odsudzovat.

zana124
12. sep 2024

Vobec nemam vycitky a ani mat nebudem. Deti su najvaaac 😃

autor
12. sep 2024

@milanemila mne stale TPP trva a mediz 3 a 6 rokom som pracovala ja nie som cely cas doma,

dobryden
12. sep 2024

Za mna je idealne riesenie polovičný uvazok,si v praci ale aj doma porobis robotu,povozis deti na kruzky,nebezis z jednej prave do druhej(domacnost).

petronela1985
12. sep 2024

@autorka neviem si to predstaviť absolvovať dobrovoľne. Som tri mesiace na PN (rizikové tehotenstvo), znášam to zle. Nepochopím, ako môže niekto z vlastnej iniciatívy nechodiť do práce, prišla by som si, že som neschopná. Aj keď som chodila do práce, tak sim stíhala okolo dcéry aj domácnosti všetko. Voči manželovi by mi to prišlo cez čiaru, ja doma, on v práci. Pripadala by som si ako okova na nohe. A je úplne jedno, že nás dokáže uživiť aj manžel, vyživovaciu povinnosť majú obaja rodičia. Plus nechcela by som dávať taký vzor dcére. Po materskej plánujem ísť skoro do práce, nech si pre zmenu užije syna aj manžel, postarám sa o rodinu ja. A ešte jedna vec, potom aby si nezakladala diskusiu, prečo ťa nechcú zamestnať, lebo to bude jednoducho realita a budeš si na ňu vedieť sama odpovedať.

autor
12. sep 2024

@dobryden ano toto tiez zvazujem

autor
12. sep 2024

@petronela1985 myslim ze ja som ta co nosim doma nohavice a mam ja vacsie financne zazemie ako muz takze nie som jedna vyuzivacka ....a robit urcite chcem premyslam len tento rok ze to bud skratim ci doma budem...len som cchela pocut nazor zien

petronela1985
12. sep 2024

Tak tu máš dve strany tábora vo svojej diskusii. Tie, čo boli/sú doma a tie, ktoré chodia do práce kvôli finančnej sebestačnosti, sebarealizácii a pod. Ani jedna strana nepodporí a nepochopí tú druhú. Ale aj tie ženy, ktoré pracujú sa dokážu plnohodnotne venovať svojim deťom, ja osobne sa stýkam iba s takými a všetky sa snažíme venovať svojim deťom maximum času, aj keď nie možno kvantitatívne ale kvalitatívne určite.

nikushka8
12. sep 2024

Naostala by som dobrovolne doma, pokial by na to nebol vazny dovod (napr. zdravotne problemy). Mne stacili 2 materske (4,5roka doma), uz po 3 rokoch doma som sa zacala citit strasne zle, z tej beznej rutiny som uplne vyhorela. Uspory sa mi minuli a posledneho pol roka naozaj tahal vsetko manzel. Sice mi posielal "vreckove" na moje vydavky (kupovala som vsetko pre deti), no aj tak som mala pocit,ze som uplne neschopna. Nie je nad to moct chodit do prace, socializovat sa, o vlastnom prijme, z ktoreho viem zabezpecit rodinu, ani nehovorim. Vycitky kvoli detom som nikdy nemala, ale nezvladala som tu odkazanost na manzelovi kvoli sebe.
Tiez mam doma prvacku, starych rodicov stovky kilometrov, vsetko je len na nas (choroby, prazdniny), no to nie je dovod kvoli tomu ostat doma.

snowflakenel
12. sep 2024

Kamoska.ostala.doma. mala prvaka,,druhaka a skolkara. Praca do 17.00. Deti raz raz,u babky,,potom u opatrovatelky, tazko to znasali.
Ale jej muz.zarobi velmi dobre. Alenod rana do vecera prec. Nic im nechyba.....
Ja som teraz,ostala.na.md, prijem chyba dost, nezarobila.som sice.vela, no teraz,absolutne nic neusetrim. A chyba mi socializacia.
Ja som v podstate toez sama.od.rana do tej 18.00. Do 12.00 musim mat.navarene, lebo muz.sa.stravuje.doma. plus osobitne.varim pre seba a deti. Rozvazam na kruzky, atd....tie.bezne povinnosti
Uvidime, alo to budeme.dalej tahat

alickapusinka
12. sep 2024

tiež strašne.

oslo1
12. sep 2024

Nie som zienka domaca, z ekonomickych dovodov potrebujem placu a z psychickeho zdravia potrebujem byt medzi ludmi a mat dospelacku konverzaciu. Plus ma bavi pomahat.

Co ma ale velmi stve je to, ze ked mi niekto v mojom okoli hovori, preco nenosim vratka na kruzky, preco nechodi do sobotnej slovenskej skoly. Su to vacsinou reci zienok, co nechodia do roboty (deti su uz velke - 8 a viac rokov), alebo robia 2-3 krat do tyzdna.

A mna to velmi stve, ja som chcela mat ine detstvo pre mojho syna, mala som mat kopec volna, a absolvovat vsetko toto s nim. Bohuzial, nejde to, chodim kazdy den do roboty, ked pridem vecer domov, tak som rada, ze som rada a nemam ani cas a ani energiu ho o 6 brat na skautov/plavanie/ a podobne.

Takze za mna taky vylev, kludne, nech si je hocikto toma, len majte na zreteli zadne vratka, aby ked Manzel zomrie, mali ste z coho zit, s kym sa rozpravat a nejak to vstko zmanazovali.

11bodka11
12. sep 2024

Keby muz zarobi viac ani ma nehne ist do roboty skor ako bude mat najmensie dieta 6r. Ved to len vkuse choroby, prazdniny. Nema ich kto postrazit. Mama este pracuje, svokra nie je ochotna. Je to jeden velky stres kam dat deti. Hladam nieco na polovicny uvazok ale to nikde neponukaju. Jedna praca aj bola no ked majitel zistil ze mam skolkarku co teraz nastupila uz sa mu to nepozdavalo. Ze on nepotrebuje aby som rano o pol 8 volala ze nepridem lebo dieta ochorelo.

lucy_ms
12. sep 2024

Absolútne nemám žiadne výčitky. S mužom sme sa takto dohodli, on nosí mamuta, ja udržiavam oheň.

autor
12. sep 2024

@petronela1985 mas pravdu

domka222
12. sep 2024

@h2 len to nie,veď už to vieme všetci naspamäť 😂

autor
12. sep 2024

@oslo1 akoze tahat 8icky pri detocho je zahul pootom este ulohy, no dakujem pekne

autor
12. sep 2024

@lucy_ms super ;)

matkahelka
12. sep 2024

Mam 2 a 9mes.dceru, do skolky ju vzali, adaptovala sa skvelo. v decembri bude mat 3, do prace sa nevraciam. uz som sa so sefkou dohodla. pracujem v korporate, HO vyrazne okresali, manzel podnika a je casovo velmi vytazeny, starsia dcera robi casovo narocny sport a ja sa vo svojich rokoch jednoducho nemienim uhanat. mimo RD s prvou dcerou som od ukoncenia VS stale pracovala a este pracovat budem, teraz sme si doma s muzom povedali, ze takto to bude lepsie.nemame k dispozicii starych rodicov, zijem par km od krajskeho mesta, kde su rano sialene zapchy, clovek cestuje 5km vyse hodiny. takze logistika okolo 2 deti, pripadne choroby mladsej dcery, vykryvat kazde prazdniny, to je psychiatria, o ktoru nateraz nestojim. ucet mame s muzom takmer 17 r.spolocny, nikto nikdy peniaze nikomu nevydeloval, nikto nikoho nikdy nekontroloval. mame sa nadstandardne, moj prijem nam chybat nebude. dokedy zostanem doma, neviem. ak by som si nasla nejaku pracu v statnej sprave, kde nie je problem s OCR, ci odchadzat/prichadzat do prace neskor, tak mozno by som do prace sla. do sukromnej sfery aktualne ani neuvazujem nastupit, kedze vykryvat skolku, skolu, treningy len mnou by bol masaker.