icon

Matka alkoholička

ewelinka21
21. mar 2021

Ahojte idem si k vam po radu, lebo ja uz neviem ako dalej. Klasicky pripad. Moja mama pije. Neviem presne kolko, ale cez 12 rokov urcite. Zacala este kym sme boli so sestrou v puberte. Flase poschovavane kade tade po skriniach. Doma pre to boli x krat hadky aj s otcom, vzdy na druhy den vytriezviela a pravdepodobne jej to vsetko bolo luto, tak sa “vtierala” a snazila sa par dni/ niekedy tyzdnov sekat dobrotu. X krat sme ju prosili, aby s tym prestala, ze ju zoberieme aj k psychologicke a pojdeme tam s nou ako cela rodina aj na sedenia ju podporit, aj to zaplatime, len nech s tym nieco robi. Kazdopadne vzdy ostalo len pri sluboch a my sme jej vzdy uverili.
Teraz mame so sestrou male deti. Jej vnucata. Moje najmladsie babo ma pol roka. A babka pit neprestala. Namiesto toho sa to stupnuje. Naposledy mi volala vcera cez den, ozrata. Kricala mi do telefonu, padali na moju adresu vulgarne nadavky. Zlozila som jej to a cislo som zablokovala, aby mi uz nemohla volat. Neviem, co uz dalej. Na jednu stranu viem, ze musim prerusit kontakt, lebo sa ma to velmi dotyka, napr po tom vcerajsom telefonate som bola velmi smutna sklamana, preplakala som, deti to vnimaju a drzi ma to doteraz. Na druhu stranu ma velmi trapi, ze babka neuvidi svoje vnucata a pride mi to krute.
Co sa tyka liecby, stale jej ponukam tu moznost, aj ze to zaplatim, aj ze ju budeme vsetci podporovat. Ale pna si odmieta priznat, ze pije... a viem, ze by to bolo zbytocne.
X krat som jej dala aj ultimatum. Ale ona sa ako keby vzchopila, chvilu sekala dobrotu a potom spadla opat do toho isteho bahna.
Neviete mi prosim poradit, ako by sa dal takyto problem vyriesit. Dakujem velmi pekne.

Strana
z2
janickacrazy
22. mar 2021

@ewelinka21 veď je povedz, ak sa nepôjdeš liečiť, tak moje deti neuvidis, ani mňa, ak už to nezaberie, tak potom možno len jej vlastné zdravotné problémy, ak vôbec, môj svokor prestal piť a fajčiť, keď dostal rakovinu, no už to bolo neskoro, veľa už si nepožil

jasomzabka
22. mar 2021

@ewelinka21 nuz bohuzial z toho co si popisala ONA NECHCE, a to je to najhorsie a najmutnejsie, zazila som podobne, stale som len ustupovala, pomahala, hladala sposoby, potom som pochopila, ze tomu cloveku sa paci byt v tych srackach A NEMILUJE MNA ANI SEBA NATOLKO aby prestal. A utala som to...

sarah1234
22. mar 2021

@nevenka ano uplne s tebou suhlasim aj ja som bola v Medju je tam citit ako sa nebo snubi zo zemou. Tiez som bola pri Goranovi ked jeho pribeh clovek pozna dostava zimomriavky po tele, pretoze kazdy jeden sme neskutocne milovany ci si matka, priatelka, alkoholik, drogovo zavisli, neveriaci, clovek Jemu hore na Tebe zalezi!! a ano ako pise baba v prispevku vyssie. Je dolezite ci sa chce ta osoba zmenit . Lebo ak to dany clovek nechce je to tazke. Ale ak ma v sebe co i len malinku tuzbu po zmene Boh to vidi a pomoze mu( skrze nas ktory sme tu na zemi)...staci uprimne poprosit a skutocne chciet zacat novy zivot.❤️

kamcamatias123
24. mar 2021

@ewelinka21 ahoj mam to podobne až nato ze mam 4 ročného syna a ona prišla pár krát triezva a si ju tak obľúbil že stále chce aby chodila k nám no ona nemá záujem radšej pije bývame od seba cca 25km a syn má v pondelok národky písala som im ci prídu ved mu to sľúbili odpoveď nie nema načo býva zo staršou sestrou 26r a s ňou tak pije 😔 keď otec zomrel prestala piť lebo sa zľakla no vtom k nej prišla bývať sestra alkoholika všade z podnajmoch ich vyhodili z priateľom tak je u mamy pijú spolu a odpoveď prečo neprídu na národky nie načo Veronike príde po 3 dňoch podotýkam po 3 dňoch priateľ a už sa dohodli ze si kúpia fľašu a zahrajú karty atď prosila som ju aby aspoň na hodku dva prišli ale to škoda reči syn si ju obľúbil lebo okrem mňa a muža nemá nikoho chlapovi mamka zomrela otec sa nezaujíma malého videl možno 5x aj to náhodné v obchode bývame v jednom meste a mne zas otec zomrel tiež alkoholik a mama pije 😔 tak rada by som jej pomohla aby stým prestala no tie roky co už pije tiež okolo12 rokov tak to už je asi v nej a neprestane stym😔

ewelinka21
autor
1. máj 2021

Ahojte davam upgrade... s celou rodinou sem prerušila kontakty, zablokovala sem nich vsade, ci uz tel. cisla alebo socialne siete. Matka mi vyrobila scénu kde bola ozrata, volala mi, my sem boli vtedy u svokrovcov, ja som jej to zdvihla mala som dost hlasno mikrofon, ona mi zacala vulgarne nadavat. Hovorim jej opita si zase... nie ona nie je opita, mam sem prist, hovorila som, ze nejdem od svokrovcov nebudem si hanbu robit, ona ze no a co... samozrejme vsetko poculi. Nato som sa pohadala aj s otcom a sestrou, lebo obidvaja maju k tomu taky pristup, ze nic, najlepsie obvinovat jeden druheho... sestra ma dokonca obvinila, ze vraj citovo vydieram a spravam sa ako male decko, ked som sa z whats app vylucila zo spolocnej skupiny a napisala som mame, ze pokial sa nepojde dat liecit nemam si s nou co uz povedat a neuvidi ani deti.
Nehovorim, ze mi bolo hned lepsie, dokonca ani teraz mi nie je uplne dobre, prve dva tyzdne som vela plakala, predsa len je to moja rodina... ale kazdy den sa to o trosku zlepsuje...je mi to luto, ale bohuzial ked si to oni vybrali, je to ich volba. Aj teraz ked sa uz konecne uvolnuju opatrenia sme chceli dat maleho konecne pokrstit... ale tak ich tam nepozvem aj ked mi to srdce bude lamat.
Uz vela krat som verila slubom, ze sa to nebude opakovat... teraz uz takuto chybu neurobím. cim neskor si to uvedomia, tym neskor uvidia deti... len aby nebolo az moc neskoro, lebo potom moje deti nebudu uz mat o nich zaujem

sandra811
3. máj 2025
@ewelinka21

Ahojte davam upgrade... s celou rodinou sem prerušila kontakty, zablokovala sem nich vsade, ci uz tel. cisla alebo socialne siete. Matka mi vyrobila scénu kde bola ozrata, volala mi, my sem boli vtedy u svokrovcov, ja som jej to zdvihla mala som dost hlasno mikrofon, ona mi zacala vulgarne nadavat. Hovorim jej opita si zase... nie ona nie je opita, mam sem prist, hovorila som, ze nejdem od svokrovcov nebudem si hanbu robit, ona ze no a co... samozrejme vsetko poculi. Nato som sa pohadala aj s otcom a sestrou, lebo obidvaja maju k tomu taky pristup, ze nic, najlepsie obvinovat jeden druheho... sestra ma dokonca obvinila, ze vraj citovo vydieram a spravam sa ako male decko, ked som sa z whats app vylucila zo spolocnej skupiny a napisala som mame, ze pokial sa nepojde dat liecit nemam si s nou co uz povedat a neuvidi ani deti.
Nehovorim, ze mi bolo hned lepsie, dokonca ani teraz mi nie je uplne dobre, prve dva tyzdne som vela plakala, predsa len je to moja rodina... ale kazdy den sa to o trosku zlepsuje...je mi to luto, ale bohuzial ked si to oni vybrali, je to ich volba. Aj teraz ked sa uz konecne uvolnuju opatrenia sme chceli dat maleho konecne pokrstit... ale tak ich tam nepozvem aj ked mi to srdce bude lamat.
Uz vela krat som verila slubom, ze sa to nebude opakovat... teraz uz takuto chybu neurobím. cim neskor si to uvedomia, tym neskor uvidia deti... len aby nebolo az moc neskoro, lebo potom moje deti nebudu uz mat o nich zaujem

@ewelinka21 ahoj ako to nakoniec u Vas dopadlo?

skywa8
10. jan 2026
@ewelinka21

@ewelinka21 ahoj, tiež by ma zaujímalo ako do nakoniec dopadlo, keďže mám podobný problém so svojou mamkou

Strana
z2