icon

Matka išla na 4 dni preč od 6-ročného dieťaťa. Je to normálne?

21. dec 2022

Aky mate názor na to keď mama 6 rocneho dieťaťa ide od piatku do pondelka prec na wellness s kamarátkami? Je to fakt nieco tak hrozne zle? Urobila som to, dieta bolo u svokrovcov (otec nemohol strážiť). A veľmi mi to vycitaju! Pritom o tom vedeli a súhlasili s tým. Lenze keď som prisla tak som si vypočula že čo som to za matku keď odidem od dieťaťa na tak dlho. Ako keby to bolo každý mesiac🙄nepamatam si kedy som isla takto prec.
Podotýkam maly vobec neplakal, bol spokojný že je s babkou a dedkom. Volala som mu 2x denne. Posledný deň som nestíhala a tak som mu zavolala až keď som isla na vlak vecer. Zdvihol mi s krikom že prečo som si nenašla cas na to zavolat mu, že prečo až teraz vecer a že kamarátky sú mi prednejšie ako on. (Tato veta bola na milión percent z hlavy starých rodicov.)
Je to fakt take hrozne že som isla?

martina1985ba
21. dec 2022

ja ked si pomyslim, ze som chodila na wellness a masaze ked mal maly 6 mesiacov 😝 ale sam muz ma poslal prec

yoxinka
21. dec 2022

Sa tu o 6ročnom dieťati bavíte akoby to bolo 6mesačné bábo. Môj najstarší syn 6ročný chodil k babke a dedovi na dva týždne v lete a keď som preňho prišla, plakal, že on ešte chce byť s babkou a dedom. Veď to je veľké decko, moje nervy! Môj syn mal 2 roky, keď som šla na víkend s kamošmi zo strednej na chatu 🤷‍♀️. Predĺžený víkend! Syn bol normálne s manželom. Naše deti majú 10,6 a 3 roky. Naposledy sme ich dali babke a dedovi na 4dni všetkých a my s mužom sme si spravili čas pre seba! Jediný problém vidím v tom, že sa tvojím svokrovcom moc nechcelo strážiť chlapca, to je celé.

maciatkolulu
21. dec 2022

Ja si myslím ze to nebolo celkom ako píšeš. Podľa mňa, tým, že si sa neozvala, tak malý bol smutný, plakal, alebo proste riešil a to ich nasralo. A mňa by tiež, kebyže to slubis a neurobíš, píšeš, nechodíš často preč, tzn malý nie je nejako extra zvyknutý, ty nemáš odkiaľ vedieť ako sacjvoa bez teba viac dni. Môj názor je, že im plakal a tým pádom to štáty rodičia rrisili a naozaj nájsť si čas na jeden tlf.... No dobre. Ja ako babka by som bola tiež nasrata kebyže i dieťa plače a mati sa neozýva.

lubina
21. dec 2022

tieto starodavne nazory, ze matka musi byt s dietatom!!! Do kedy, do tridsiatky?? V zahranici je to bezne, ze zena-matka, alebo aj otec mozu odist na vikend si oddychnut a stari rodicia su radi, ze maju vnuca na tuto dobu. Len sa vzdy dopredu dohodnu lebo v inych statoch su aj stari rodicia casto velmi aktivni a nie vzdy maju na vnuca cas. Cize nic zle si neurobila, spokojna mama znamena spokojne dieta. Nabuduce svokrvocom povedz, ze ides na welnes, ale ked ich vnuca obtazuje, ze ho davas strazit napr. tvojim rodicom alebo kukrstnym a pod. Podla nich si mozno otrokom svojho dietata....ale nemaj ziadne vycitky, je to normalne a aj prospesne pre dieta, pochopi, ze je samostatna osoba, nie sucast matky.

maminkadeticiek
21. dec 2022

Neurobila si nic zle.Ja som sla na tyzdnovu sluzobku od 2 rocneho dietata.Dieta u svokrovcov a plna podpora a pochopenie.Ponaucenie je,ze nabuduce nedavaj dieta k takymto zakernym neprajnym ludom co ti robia uplne neodpodstatnene vucitky.Btw 6 rocne dieta je uz riadne velke!A ty nie ai len mama,si zena a clovek ktory ma pravo na oddych aj zabavu.

stanislavicenka
21. dec 2022

Nabuduce ho nechaj strazit svojim rodicom, ked svokrovci maju problem. Nepotrebues uistenie, ani povolenie

lienka192
21. dec 2022

Podľa mňa ide o to, že svokrovci proste nechceli malého tak dlho strážiť, nič viac, nič menej. Predsalen stále je to dieťa, musíš sa o neho starať, asi to pre nich bolo zaťažujúce . Dohodla si sa s nimi predtým, či s tým nemajú problém? Ze si išla ty na welnes 4 dni od 6 ročného predskolaka / školáka je úplne v poriadku, akurát budeš vediet do budúcna, že sa máš dohodnúť s mužom a nie dávať syna k svokrovcom.

monuska112
21. dec 2022

ano je to priserne!!! ak potrebuje niekto mat nad tebou kontrolu mas si uzivat iba s nim nie bez neho!! toxicke osoby to potom nesu tazko ale nenechaj sa vtiahnut do ich hry ani len nepremyslaj nad pocitom viny, premyslaj ale nad tym aby si starostlivost nabuduce zariadila inde

mila23
21. dec 2022

a kde bol cely cas otec dietata? bol s nim pocas tych 4 dni? pises,ze nemohol strazit...ale urcite za synom mohol ist ho pozriet,nie? bol ci nie? ak nie - tak svokrovci mali aj muza riesit a nie iba teba. Podla mna 6 rocne dieta zvladne 4 dni u babky - ved bezne chodia deti na prazdniny k babke na tyzden aj dva. Pockaj, ak ho budu pytat niekedy na prazdniny - tak im povedz,ze nepojde - lebo ved vtedy boli aj 4 dni vela...

kluska
21. dec 2022

svokrovci nie su tvoji rodicia a tam je asi pes zakopany. Svokrovci na to zvyknu inac pozerat, ze akoze ty nie si dobra matka pre ich vnuca, ze sa ho chces zbavit, pripadne, ze nie si vhodna nevesta. To vies len ty ake ste mali vztahy medzi sebou, idealne asi nie podla vsetkeho. Tiez zalezi ako boli poziadani o strazenie. Poziadala si ich sama alebo ich poziadal len tvoj muz? Nie vsetci babkovci a dedkovci chcu mat pri sebe vnucata od rana do vecera.

kluska
21. dec 2022

ale inac z mojho pohladu tie 4 dni su ok, len to strazenie ste si mali inac vybavit.

sense
21. dec 2022

Mam pocit za za tým bude niečo iné, pretože pochybujem ze sa svokrovci ponúknu dieťa po strážiť alebo zobrať na prázdniny a potom to vyčítajú. Ale ja teda vyslovenie čas pre mňa plánujem keď je dieťa s otcom a takisto keď dieťaťu poviem ze zavolám vtedy a vtedy tak zavolám.

maranco
21. dec 2022

Predtým už bol malý na noc mimo domu bez mamy? Na koľko dní najviac a ako to zvládal? Je zvyknutý a v pohode byť bez teba aj keď mu celý deň nezavoláš?

jana_eyre_2
21. dec 2022

@lubina nemyslím že práveže ide o starodávne názory, kedysi bývalo úplne bežné že deti boli mimo mamy niekoľko týždňov.. keď som mala 6rokov bola som u babky cez leto na dva týždne a mamu som ani nepočula, nemali sme telefón.. a to.som bola na mamu dosť naviazaná, starenku som moc rada nemala, vidala som ju len cez leto, ale nejako mi tie prázdniny nevadili..

ivangeline
21. dec 2022

Hah. Tak strazenie si si asi mala vybavit inac,levo sa im to zjavne nepacilo. Inac super,ze bola moznost a sla si.

h2o2
21. dec 2022

Nabuduce choď len v tom prípade že bude manžel doma. Svokrovci o tom vôbec nemuseli vedieť. Moja mama by mi povedala len si oddychni ale moja ex svokra by mi hovorila že takeho niečo je neprípustné aby matka išla preč na niekolko dní a s kamaratkami...

7lenka11
21. dec 2022

Svokrovci nech sa upokoja, mas pravo aj na zivot mimo domacnosti a cas na kamosky. My sme s muzom uz teraz pred narodenim malej dohodnuti, ze kazdy si aspon raz za 2-3 mesiace spravi vikend osve, s kamaratmi alebo so svojimi hobby... treba sa obcas odputat aj od monotonneho domaceho zivota

dankanka
21. dec 2022

Zavist je hrozna vlastnost :D. nasi kedy islinna tyzden do pariza a nechali nas babke na starost. Tri deti :D. krkavci rodicia. Rada na to doteraz spominam 🙂 a to mi taha na 40. Nic zle si neurobila, bezne chodua zena ba skuzobky a aj mensie deti strazia stari rodicia.

animus
21. dec 2022

Podľa mňa je v pohode že si išla na tom nevidím nič zlé. Nabudúce by som asi len zvážila výber stráženia, nakoľko je podľa neprípustné takéto veci hovoriť dieťaťu. Ak s tým nesúhlasia, v poriadku, nechám si to pre seba a neriešim to pred dieťaťom. Bez to ako dobrú skúsenosť do budúcna.

krisstinkaa
21. dec 2022

Moja dcéra nemala ešte ani 3 roky, keď som šla na 3 dni do wellnesu, strážila ju mama, nemala s tým vôbec problém, svokre by som deti nedala, to by bolo rečí..

nwnw
21. dec 2022

Nechcelo sa im strazit. Nabuduce mas ponaucenie. Radsej do tabora ako svokrovcom.

autor
21. dec 2022

@vevapeto praveze oni súhlasili. Vedeli o tom. Dva dni pred mojim odchodom som im o tom povedala a súhlasili. Keby mi vtedy povedia nie, zariadim sa inak

modrykonik33
21. dec 2022

@autor kde bol otec dieťaťa?

ivanakal
21. dec 2022

Ja by som to s nimi uz neriesila. Naco drat hubu na nieco co oni zjavne nechcu pochopit a nikdy nepochopia. Otras sa a chod dalej.. Zbytocne nieco riesit.

rachel36a
21. dec 2022

Bezne tak chodim...aj teraz idem 6-8 januara na welnes s kamoskami...a to mam vtedy aj narodeniny...oslava bez rodiny 😁😁😁😁

isis234
21. dec 2022

Máš právo na oddych Neurobila si nič zlé. Svokrovci súhlasili s varovaním. On bol zvyknutý, že mu voláš 2x za deň. Preto ťa hrešil... Nemusel to mať od svokrovcov. Nerieš to. Celé prázdniny bývali 2 synovci u starkých. Nie každý týždeň ich prišli rodičia pozrieť. Ved vedeli že majú čo jesť, že je o nich postarané. Jednému z nich jeho mama povedala, že večer preňho príde. On sa nechcel ani do pyžama prezliecť, lebo.... mama povedala že preňho príde.... aj tak zaspal. Na druhý deň ju vítal: Prečo si ma klamala? Neprišla si pre mńa?? Časom na to zabudol.

kacena4
21. dec 2022

skor by som riesila preco oten nebol ochotny povarovat cez vikend dieta ked simatka ide iddychnut od starosti a zodpovednisti za rodinu?! toto by som sa spytala svokrovcov kde bol on a na pracu nevh sa nevyhovara robi cely rok chvilu mohol mat volno a venovať sa dietatu

raja95
Odpoveď bola odstránená
evamea
21. dec 2022

Mňa mama nechala 7 mesiacov u starkej keď som mala 3 roky, kým ležala v nemocnici tehotná. Bežne nás rodičia nechávali u starých rodičov na 2-3 týždne v lete, chodila som na tábory, prvý v 6r, tam nebol nikto z rodiny. Žijem. Tak nechápem, prečo by si si nemohla dopriať 4 dni pre seba. Velmi by ma zaujímalo, komu to začalo tak neskutočne prekážať. 😊 Nabudúce keď budu chcieť, aby prišiel ich vnuk na prázdniny, tak im povedz, že čo by si to bola za matku, keby si im ho mala dat na tak dlho. 😄

hedviga2
21. dec 2022

Nikdy som si nemyslela, že som výnimočna svokra, babka. Podľa reakcie tychto babiek ale som. Nasi mladý šli na dva týždne sami do Turecka a nám nechali tri deti drobce na týžden. Na týžden sli k druhym st rodicom. Dvaja uz boli školaci. Ani b som nepovedala. Mame kadejake fotky z toho týždna, ako sme si užívali s deckami.