Matka išla na 4 dni preč od 6-ročného dieťaťa. Je to normálne?
Aky mate názor na to keď mama 6 rocneho dieťaťa ide od piatku do pondelka prec na wellness s kamarátkami? Je to fakt nieco tak hrozne zle? Urobila som to, dieta bolo u svokrovcov (otec nemohol strážiť). A veľmi mi to vycitaju! Pritom o tom vedeli a súhlasili s tým. Lenze keď som prisla tak som si vypočula že čo som to za matku keď odidem od dieťaťa na tak dlho. Ako keby to bolo každý mesiac🙄nepamatam si kedy som isla takto prec.
Podotýkam maly vobec neplakal, bol spokojný že je s babkou a dedkom. Volala som mu 2x denne. Posledný deň som nestíhala a tak som mu zavolala až keď som isla na vlak vecer. Zdvihol mi s krikom že prečo som si nenašla cas na to zavolat mu, že prečo až teraz vecer a že kamarátky sú mi prednejšie ako on. (Tato veta bola na milión percent z hlavy starých rodicov.)
Je to fakt take hrozne že som isla?
@autorka, nič si nevyčítaj. Aj Ty máš právo si oddýchnuť. Ak svokrovci súhlasili, že vnuka postrážia, výčitkám sa mali vyhnúť. Mne by to úplne pokazilo dojem z toho wellnessu.
Nie je to mimino, ale 6 ročný chlapec. Môj syn bol prvýkrát dva týždne na Slovensku (žijeme v DE) bez nás (týždeň u mojej mamy a týždeň u svokrovcov), keď mal necelé 4 roky. Neboli sme síce na wellness, ani na dovolenke, ale to je úplne jedno. Všetci boli spokojní, o dieťa bolo postarané, s malým sme volali len večer, keď sme vedeli, že už nemajú žiadne vonkajšie aktivity.
Nepíšeš, ako sa k tomu postavil Tvoj manžel. Bol v pohode s tým, že ideš na wellness s kamoškami? Prečo nemohol byť so synom aspoň cez víkend?
A ešte k tomu volaniu... Ak si sa počas dňa neozvala, tak svokrovci mohli vnukovi kľudne povedať, že Ti zavolajú. Kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce, hľadá dôvody. Asi sa nevedeli preniesť cez to, že na wellness si išla s kamoškami a nie s ich synom a mali potrebu z Teba spraviť najhoršiu matku roka.
Dieťa má právo aj na starých rodičov, a čo sú to za starí rodičia, ak im vadí vnuk na 4 dni…Prečo jeho otec nemohol? Tomu nevyčítali, že bol preč?
počkaj a otec nemohol strážiť lebo? a to už je v poriadku, že on s ním 4 dni nebol ale v tvojom prípade je to smrteľný hriech? fuh, hneď mi dvihlo tlak
ak vsetky strany suhlasili, teraz je uz pindanie zbytocne. Dokonca, nie si povinna sa nijako obhajovat a ani nic vysvetlovat. Kto urcuje, ci si zla matka, alebo nie? Svokrovci? Asi si potrebovali rypnut. To aka si mama, vies ty sama, a nikto ta nema pravo sudit. Dufam, ze si si volno poriadne uzila.
Z rodiny odisla od 3mesacneho na vikend prec,nedvihala telefony,len tak odisla...to do konca zivota mozme vycitat, ale nie pri takom velkom chalanovi 🙂 ja som chodila na firemnu chatu na viac noci,ked mal 3roky. ved aj otec je rodič,nikto nehovori,ze mama musi byt 24 hodin s dietatom
Jejda a ozaj... ja som ako prváčka, 6 ročná, bola SAMA na 2 mesiace v ozdravovni (sa to tak volalo vtedy). Akože toto bolo prehnané. Toto by som nedala ani teraz, keď má moje dieťa 10 rokov.
ja som dala svoje dva a pol rocne dieta mame a sli spolu na dovolenku. Nechala som dieta u mamy na vikendy, prazdniny fakticky od pol roka, dovody preco tam bol boli rozne a aj moj rekondicny pobyt. Nastastie okolo seba mam kompletnych ludi a nikdy toto neriesili.
Ako tak čítam diskusiu, zisťujem, že som asi krkavčia matka...
Mala by si chodiť častejšie, nech si zvykajú 🙂 Keď mali naši chlapci 2 a 4 roky šla som sama na 5 dní na Malorku...1x od začiatku prvej materskej a po tom, ak som si s chlapcami "odkrútila" 2 týždne kiahní...manžel sa postaral a pár dní boli aj u svokry...všetko ok
Presne suhlasim s babami, svokrovci mali maleho plne zuby, mozno im robil nejake cirkusy, prieky a postupne v nich narastal jed, ze co si si to "dovolila"... nabuduce by som sa na taku "pomoc" vykaslala a muza poziadala, nech s malym bacuje sam a nevodi ho k matke, ked jej to vadi... my sme raz dali nase deti 2a 4 roky na 4 hodiny (!) mojmu otcovi, lebo mamina bola prec. Suhlasil. No som si vypocula po navrate... preco ma mensia plienky a neviem co, penil jak stare pivo. Naladu som mala v keli na cely den. Odvtedy mu deti nedavam, max na hodinu...
Pohoda nestresuj. Ved bol u rodiny nebol u cudzich ci? Ja maleho davam aj na 3 dni ku nasim a maly je spokojny a my s muzom tiez. Dietatu to prospeje. Ved deti v skolke chodia na tyzden do skoly v prirode a neni su tam rodicia takze neni dovod stresovat. Svokrovcom zrejme vadilo sa o drobca asi starat 🤔.
Tak očividne s tým neboli až tak v pohode ako to prezentovali. Svokre keď sme prvý krát nechali staršiu na jednu noc, tiež mala veľké oči aká to bude pohodka. Ďalší deň keď sme prišli stresovala, že čo tak neskoro sme prišli, čo ona musela okolo malej skákať, že ju komandovala.. no keď si nechá skákať po hlave my za to nemozme. Čakala asi, že dieta v rohu bude sedieť a len čakať kedy sa vrátime.
Nabudúce radšej začni s jednou nocou, lebo toto musel byť pre svokrovcov mega šok a len tak ti dieťa nevezmú hocikedy. Zabudli už čo to je starať sa od rána do večera a malé dieťa. Treba ísť na to pomaličky.😄😂
Boha 🙄 v 6tich rokoch som bola aj 2tyzdne na prazdninach . Sa uz idu v dnesnej dobe niektori rodicia z deti posrat,jak z porcelanu keby boli
Ja ked si predstavim, ze kazde prazdniny od cca 5tich rokov som travila u babky a krsnych rodicov cca 150km od nasich. Tyzden az dva. Bez telefonu. A dokonca som nemala ani 6 ked som isla do “skolky” v prirode. No zatvorit mojich rodicov.
Klud, nic zle si neurobila. Odisla si od 6(!!!!) rocneho dietata. Nie od mesacneho babatka. Ja neviem preco si mnohi myslia, ze ked sa zena stane matkou, tak prestava byt clovekom, ktory ma tiez svoje potreby. Ked idu chlapi na lyzovacky, chaty, sluzobky tak sa nad tym nikto nepozastavi. Lebo ved chudak zivi rodinu. Ked ide zena, tak ju dobreze nechcu upalit na hranici 🙄
Moja dcéra mala 2 roky keď som na tri dni odletela do Belgicka na festival. Necítim sa kvôli tomu ako zlá matka. Takže áno, je to normálne.
Bože co som to ja za mater,keď som nechala svoje deti 7 rocneho a 5 rocneho u môjho otca v Írsku a ja s mužom sme išli do Mexika? Ešte k tomu od 26.12.😂 nič zlé si nespravila. Oddýchnuta mama=spokojná mama a tým pádom spokojne dieťa. Chod aj nabudúce,len stráženie vyries inde. Na toto si už aj ja dávam pozor.
Nespravila si nič zlé nabudúce budeš vedieť ze im to robilo problém
@maciatkolulu presne moje myšlienkové pochody, tam bude niekde pes zakopaný, keďže autorka na to nereaguje
To si si ako dovolila!!! Iba raz mu zavolať! 6 ročnému na štvrtý deň keď si ho takto nechala samého samučičkého bez mamy.
Žartujem!!!
Ja nechápem takýchto ľudí čo nechápu, že pupočná šnúra sa prestrihnuje už v pôrodnici. Vychovávať, učíš, tráviš s ním všetky voľné aj neuvoľní chvíle a niekto nevie pochopiť, že aj ty si samostatný jedince osoba ktorá má vlastné city, črty, nálady, povahu a telo?!
Vôbec nič zlé si neurobila!!! Vôbec za nič sa nemusíš hanbiť či ospravedlňovať, či cítiť vinne.
Ja idem cez leto na 5 dní na babskú jazdu preč do zahraničia! S tým, že manžel mi sám zajednal hotel, lety, výlety, wellness, reštaurácie a program pre mňa aj moje kamošky. Moje deti majú 10,7 a 3 roky. Sám bude s nimi na 5 dní síce je vystrašený ako to zvládne, ale nikdy, nikdy by nebol na mna naštvaný alebo zvýšil hlas, že som si niekam dovolila odísť.
Mala by si si takéto výlety naplánovať častejšie. Aj keď viem že po takejto reakcii je to skôr nie ako áno.
Veľa šťastia zahoďte výčitky za hlavu. Pekný deň.
@aurora33
Lenze ty nemas taku potrebu, a v tom je rozdiel.
Ona tu potrebu ma. A ak clovek dlhodobo opomina svoje potreby, tak to niekde vykypy a zial, odnesu si to prave deti, ktore doma budu mat nervnu matku, a tiez aj vztah.
Poznam zeny, co "ani na krok" a proste trpi cele ich okolie. A nerobia to zo svojho presvedcenia, ale kvoli rodovym stereotypom, socialnym konstruktom, ako maju mysliet, co maju robit, aka ma byt "dobra" matka.
Ja mam 1 a 4 rocne a svokra uz len caka,kedy pojdem niekam a deti im necham :D :D a kedze uz nekojim,rada im vyhoviem :D takze nie,urcite nieje nic divne ze si bola 4 dni prec,aj bez manzela..
Keď im to vadí, mali ti to komunikovať pred tým ako si odišla. Podľa mňa si neurobila vôbec nič zlé. Keby si išla na služobnú cestu, tak by čo povedali? Moja mama vnukov stráži kludne aj dva týždne vkuse a nevadí jej to. Sú síce starší, ale keď mali 6 kľudne ich na týždeň vzala, a to je na nich sama. A vôbec sa nepýtala ani nestarala, kde je ich mama ani čo robí. Babke a dedkovi sa jednoducho nechce, majú právo ti povedať , že vnuka strážiť nechcú, ale nie ti vyčítať, kam a na čo chodíš.
Otázkou je komu presne to vadilo. Tí čo strážili zrejme vedeli a súhlasili s pomocou...čiže asi by som sa spýtala komu toto celé vŕta v hlave. Ja nechodím bez deti nikam ale veľa ľudí okolo mňa hej. Čiže ak to máš dohodnuté a druhá strana súhlasí tak nevidím problém
Uplne normalne, len lepsie dat deri otcovi a nebudes potom pocuvat blbe reci
@zmrzlinka2021 Rozumiem, na druhej strane sa mi ale zda 4 dni dosť. Plus je to divne keď museli strážiť svokrovci. Otec je neschopný?

Neurobila si vôbec nič zlé. Aj žena a matka potrebuje vypnúť. Ak majú svokrovci problém, mal sa postarať o dieťa ich syn.