icon

Matka ma citovo vydiera

ciara2
11. dec 2017

Ahojte 🙂
Chcem sa vás spýtať na radu. Mám 30 môj partner 33, bývame s mojou matkou vo veľkom rodinnom dome. No ako väčšinou toto bývanie nie je ideálne. Moja matka nám nedáva priestor na vlastný život, voľný čas. Všetko jej musíme hlásiť dopredu keď niekam chceme ísť, dokonca musíme ju dosť často brávať so sebou na výlety. Inak moja matka je sama bez partnera a na dôchodku. Je chorá, ale je sebestačná, vie sa o seba postarať. Ale má dosť veľké zdravotné problémy. Napr. minule keď som jej povedala, že chceme dieťa, tak jej sa to nepáči, jej reakcia bola zlá. Keď je jar a leto nemáme vôbec voľné víkendy, buď nám naplánuje program robotu na celý víkend alebo musíme ísť s ňou niekam na výlet, čo sa už vôbec mne ani mojmu partnerovi nepáči. Povedala som jej, že sa chceme osamostatniť, no bolo zle. Som nevďačná, sebecká, kašlem na ňu, ona sa zabije, už ma nechce vidieť ak odídem, nemám sa opovážiť vstúpiť do domu potom a podobne. Len takto sa ozaj nedá veľmi žiť, iba vtedy ak úplne poprem moju osobu a to čo chcem. Už som z toho unavená... Bojím sa odsťahovať, že si ozaj niečo spraví.... Čo robiť?

lussyl5
15. dec 2017

Odsťahovať sa s tým, že prídete na štedrý večer a 1.sviatok vianočný pod podmienkou že prestane robiť cirkus. Skús jej to takto naservírovať,možno pochopí, že nie ona je tá čo diktuje podmienky . Jednoducho prísť v obidve dni na návštevu, neprespávať, a keby začala čokoľvek vystrájať hneď sa dvihnúť a odísť bez akýchkoľvek debát. Aby pochopila že to myslíte vážne.

ciara2
autor
15. dec 2017

nemali by sme možnosť prísť na vianoce. Jasne mi včera povedala, že keď raz odídem tak navždy. Že si nepraje a zakazuje mi, aby som kedykoľvek za ňou prišla a bola s ňou a pomohla jej, že načo keď ju okašlem. Samozrejme, že tam budem chodiť a rátam s tým, že ma vyhodí a nakričí na mňa. Pár krát prídem aj tak, aj keď mi to zakáže a buď zmení svoj postoj, alebo prestanem chodiť.

ciara2
autor
15. dec 2017

Máme možnosť zajtra sa odsťahovať, tak idem do toho. Dnes večer jej poviem, že ráno balíme veci a ideme. Držte palce prosím

obsadenemeno
15. dec 2017

@ciara2 nic neboj, ona bude ta, co sa zacne ozyvat. Najneskor do mesiaca. Takito ludia toho nahovoria....je to vsetko len take divadlo, aby dosiahli, co chcu.
Hlavne sa nenechaj zmanipulovat a uzi si krasne sviatky bez stresu.
A do buducnosti, presne ako pise @lussyl5, ked zacne vystrajat a pindat, bez slova sa zdvihnut a odist. Neriesit, nevypravdovat sa.

ciara2
autor
15. dec 2017

@obsadenemeno ďakujem 🙂 Ozaj som zúfalá z tejto situácie a ešte aká nervózna. Dnes, keď poviem, že sa ráno sťahujem to bude, ale zas keby to poviem dopredu týždeň, dva tak by sa pár dní hnevala a bola nepríjemná a potom by si myslela, že ostanem a zase cirkus

jankalukasova
15. dec 2017

@ciara2 a prečo jej to chceš hovoriť? Nič jej nevrav.. až ráno.. zbalte sa a choďte.. v tomto prípade je terapia šokom lepšia ako príprava na ráno... do rána Ti ešte zahrá scénu s práškami alebo niečo podobné a zbytočne sa to vyhrotí.

ciara2
autor
15. dec 2017

@jankalukasova berieme aj nábytok z dvoch izieb, tak jej to asi musíme dopredu povedať, plus ideme sa sťahovať ráno od 07:00. To balenie nám bude trvať pár hodín už len kvôli nábytku

marissenka
15. dec 2017

@ciara2 držím palce...My máme niečo podobné,len zatiaľ žiadnu možnosť odísť.😔
@jankalukasova a presne nič jej nehovor ,až rano .Povedz jej,že ju máš rada,ale skrátka spolu pod jednou strechou skrat žiť nemôžete,a ked bude nieco potrebovať jej pomozete.ale máte skrátka svoj život...

januarova
19. dec 2017

@ciara2, no ako ste dopadli so stahovanim?

ciara2
autor
19. dec 2017

@januarova sme presťahovaní no mamka sa so mnou nebaví, nechce ma vidieť, počuť. keď volám nezdvíha, na sms neodpisuje, suseda hovorí, že radšej teraz za ňou ísť nemáme, nech chvílu počkáme

domuska01
19. dec 2017

Držím palce

adrika_77
19. dec 2017

@ciara2 kľudne počkaj, ona sa ozve uvidíš, teraz ta akože týmto "trestá" ale nenechaj sa manipulovať. Snáď si uvedomí kto koho potrebuje viac

januarova
19. dec 2017

@ciara2, no, chce ta akoze potrestat. drzim Ti palce, aby si to v klude zvladla

5ka25
19. dec 2017

@ciara2 drzim ti palce,spravne si sa rozhodla.
Daj mamke viac casu,ju to prejde ale stale bude skusat.
A ak nie,nezahod svoj klud koli jej roztopasnosti,zasluzis si sukromie aj pokojny zivot.
Ja si osobne myslim ze sa boji samoty.

obsadenemeno
19. dec 2017

@ciara2 ved pockaj, ako sa zacne ozyvat, ked prestanes vyvolavat a smskovat. Teraz sa vyziva v spravodlivom hneve, ale ked uvidi, ze nereagujes, prestane. Teraz ju "zivi" to, ze sa snazis komunikovat.
Ked prestanes, zacne ona. Je to dospely clovek a mala by sa konecne naucit, ze kazda jej akcia sposobi reakciu - a ak sa jej vysledok nepaci, musi zmenit svoje konanie. Drzim palce a uzi si sviatky a netrap sa koli mame. Taki ludia potrebuju ukazat, ze nie kazdy sa necha manipulovat.
Kazdopadne, prestan ju kontaktovat. Aspon na chvilu.

cacianka
23. dec 2017

Baby ti radia dobre nechaj ju vychladnut a potom sa pokus slusne riesit.este si skus dohodnut so susedou nech na nu nenapadne dozrie a vycisti jej zaludok ako si odhana vlastnu krv ved nie si jej 3.cecok.bud rada ze tvoj chlap je s tebou keby toto robil chlap svojej zene tak by ho tu na MK ukrkali a zenu od neho hnali lebo mamicka bude vzdy N.1 a zena 77.

januarova
9. jan 2019

@ciara2, ak chces odpovedat, prosim Ta, ako si dopadla s mamou? Zmierila sa s tvojim odchodom?

ciara2
autor
24. jan 2019

@januarova ahoj až teraz sa so mnou začína trochu baviť. Odstahovala som sa a písala som jej, volala, nezdvihala a neodpisovala. Raz som za ňou bola a vyhodila ma a teraz mi napíše ked niečo potrebuje

januarova
24. jan 2019

@ciara2, strasne, to mi je luto. tak ma dobru vydrz ☹

baska19
2. jún 2021

@ciara2 ahoj ako sa vyvíja tvoj vzťah s mamou? pozerám že už asi aj bábätko sa podarilo ani to ju neobmäkčilo? ja mám mamu čo má také etapy kedy je dobre a potom máme tichú domácnosť a ani len netuším prečo jednoducho sa zduje a nevolá nerozpráva a podobne, našťastie nebývame spolu ale je to vyčerpávajúce lebo človek nikdy nevie kedy povie niečo čo ju naštartuje a prestane sa s nami baviť, samozrejme som stále ja tá nevďačná dcéra a ja sa nezaujímam o ňu, ešte ked som bola mladšia a deti boli malé tak som bola vkuse nervozna aby len všetko dobre bolo, teraz boli celkom dlhé etapy že bolo dobre a znova je odutá a ja už po pravde nemám chuť sa znova ponižovať a niečo riešiť kedže viem že som určite nič zlé nespravila, je hrozné ako môže byť vlastná mama takýto citový vydierač.

ciara2
autor
2. jún 2021

@baska19 no mame dcérku 6 mesačnú a videla ju 2x. Odmietla prísť na krst, lebo ona nebude v jednej miestnosti akože kostol myslela s mojim partnerom. Videla ho raz a to pól hodiny a podľa nej je najhorší človek na svete... strašne je zatrpknuta a samozrejme ja som tá najhoršia nevďačná dcéra na svete čo ju opustila, vykasalala sa na ňu. Ale a odstupom času vidím, že ona má nikdy nemala rada. Vždy som bola dobrá len na to zaplatiť v obchode za ňu, odviesť ju autom, zobrať má výlet a robiť doma, už ani neviem kedy sa má opýtala ako sa mám... len kopu veci si človek uvedomí až neskôr. Bývame od seba 15km a nestretávame sa. Ale nech to znie hociako zle odo mna, ale len keď sa nestretávame a nerozpravame mám pokoj. Keď sme boli v kontakte tak má len urážala a ponizovala a takto mám pokoj a nikto má neuráža a nebuzeruje, že všetko čo robím je zle

cacianka
3. jún 2021

@ciara2 vies ze si skusila vsetky možné cesty - ved mama, ale keď druhá strana nechce upratat cestu medzi vami, nechaj ju tak. Je to jej rozhodnutie, jej cesta ktorou sa uberá ako buldozer, tak ju nenechaj ničiť tvoju rodinu. Rob to pre klud u vas doma🍀🍀🍀

stanulienkat
3. jún 2021

@ciara2 tak nech sa vám v celej rodinke darí a nech ste šťastní.

baska19
3. jún 2021

@ciara2 niekedy je asi najlepšie odstrihnúť všetky kontakty a žiť si svoj život , my bývame od mamy asi 10km a chodím do práce do jej mesta ale popravde ešte som ju za posledné dva týždne nestretla zase má totiž obdobie ticha 😉 tak ti prajem všetko dobré a kopec dobrých ľudí okolo aby dcérka mala zdravšie prostredie na rast

lenrietta
11. jan 2022

Zdravím dámy, začiatok @ciara príbehu je už pred pár rokmi, ale keď to čítam, vidím MOJU MAMU. Nebývame spolu, po piatich rokoch spolužitia v trojici - manžel, mama a ja a potom dcéra sa to nedalo vydržať, presne som pochopila, že buď sa odsťahujeme alebo príde rozvod.. Tak sme sa odsťahovali a neviem si už 8 rokov vynachváliť kľud.
U mňa však problémy pokračujú. Od mojich 4 rokov sme boli len mama a ja. Mali sme jedna druhú, mama škorpión, generál, ja ryby..prispôsobivá. Celý život som jej radšej ustupovala, aby bolo ako ona chce. Nemám súrodencov, mama je sama, a s vekom pribúdajú choroby. Neviem sa jej otočiť chrbtom, proste to nedokážem. Ale som ZLÁ. Zavolám, je zle, nezavolám, je zle. Citové vydieranie je pravidelné, v čase Vianoc krát 100. Keď päť dní nezavolám, prvá veta je: No, mohla som tu aj skapať a ty sa neozveš! No aj sa mi chce volať jej, keď viem, čo ma čaká! A aká je ona chorá, a ja sa nezaujímam. Naše telefonáty trvajú 45 minút a viac, rozpráva mi hovadiny, sťažuje sa na všetkých a na všetko. Len o sebe nič nepovie, potom som zlá, že sa nepýtam. A nemám záujem. Za posledné tri roky nás navštívila raz, bývame 5 km od seba. Nemôže prísť lebo Covid, lebo prší, lebo je moc teplo, lebo fúka.. A ako ona nestíha..je na dôchodku, trikrát denne venčí psa a chodí na nákup a podľa potreby k lekárovi. Ja pracujem, mám dve školopovinné deti, s oboma sa musím učiť, mladšia je prváčka, staršia má dys.., takže potrebuje pomoc. K tomu domácnosť a povedzme si pravdu, aj ja musím ísť na pravidelné kontroly k lekárom a deti taktiež. Tieto Vianoce ma už tak nas..rdila, že som jej všetko vykričala. Odvtedy naše telefonáty trvajú 3 minúty. Ja sa opýtam, ona povie áno, nie a je ticho, Tak sa rozlúčim a končím. Štve ma to všetko, keď vidím druhé babky ako sa trhajú o to byť s vnúčatami, varujú, berú vnúčatá na krúžky, na víkend, na prázdniny.. A moja ma citovo vydiera a kašle na vnučky. Raz mi povedala, že robila celý život v školstve, že ona má už detí plné zuby! Že necíti potrebu varovať vnučky.
Pred mesiacom jej zomrel brat, môj ujo. Taký dobráčisko. A áno, povedala som, že sa Pán Boh pomýlil, mal zobrať ju a uja tu nechať.
Ďakujem že som si mohla vyliať svoju frustráciu.

petulda333
11. jan 2022

Nerozumiem. V uvode pises,ze s priatelom zijete spolu u tvojej mami. No v poslednom komentari,ze nechcela byt v kostole s tvojim priatelom a to ho videla len raz. To vazne? 🤨🤨

ciara2
autor
12. jan 2022

@petulda333 ahoj odvtedy prešiel nejaký ten čas a s priateľom vtedajším už netvorí pár a mám druhého partnera. Len na pochopenie. Moja mama mi robila veľké problémy keď som sa odsťahovala a vtedajší priateľ to už neakceptoval A chcel mať pokoj a tak ma poslal k vode s objasnenim, že toto neni život a on bol učiteľ a chcel mať doma pokoj

petulda333
12. jan 2022

@ciara2 aha,tak to mi je luto. No drzim palce,nech uz mas pokoj a si stastna

cacianka
12. jan 2022

@ciara2 takže mama neakceptuje ani tohoto partnera ? Zaujímavé, všetci sú debili len ona lietadlo ...
Drž sa dievča, veľa síl a nedávaj sa moc deptať

matkaleskova
12. jan 2022

Ak je sebestacna, tak by som sa proste odstahovala. Ako takto vydierat by som sa nedala. Lebo stat sa moze, ze vam takto len pokazi fungujuci vztah. Hlavu hore a nedaj sa