Matka manipuluje jej syna a môjho partnera

zabka8423
1. apr 2012

ahoj kocky, zaujima ma, ci ste sa s tymto osobne stretli, ako ste to riesili? Matka mojho partnera mu stale diriguje a organizuje zivot, dusevne ho vydiera. Obaja sme po 30, ja mam uz za sebou aj jedno manzelstvo a rozkosne deti. moj partner zil s rodicmi, potom vyse pol roka s nami a potom som sa musela stahovat, je naspat u rodicov, kym si najde pracu tu. jeho mama nechce, aby sme sa vzali, nechce, aby sme si vzali hypoteku, nechce, aby sa sem prestahoval za nami a vymenil pracu. otvara mu postu, cita si vypisy z uctov, proste ho manipuluje. vraj ked odide, tak ho vydedia, nic mu nikdy nedaju, s nicim mu nepomozu, ze je chora na srdce a ze ked bude mat infarkt, bude ju mat na svedomi a podobne dristy. teda ja znesiem vsetko, ale toto mi pride ako dost divna rodinka. ked ho nemala v dosahu, tak bolo super. odkedy je tam naspat, katastrofa. len to co povie ona, je podla nej spravne, ona ma pravdu, ona spravne rozmysla, ona chce dieta ochranit. navyse co si ludia povedia, som rozvedena, mam dve deti a bohvie aka som /sme spolu dva roky/ a zacinam byt dost na nervy. milujem ho, je to spolahlivy, zodpovedny chlap, ktory sa dnes hlada tazko, ale neviem, ci mam na toto nervy... ako povedala znama - cakat 20 rokov, kym jeho mama "odide" a on bude volny.

anjelicek26
1. apr 2012

@zabka8423 - Kedze svokru nevymenis ani nezmenis - mas jedinu moznost - odstahovat sa s priatelom dostatocne daleko, aby na vas nemala kazdodenny dosah - rozumej 100+km. Alebo zmenit partnera. Ver mi, ze toto dobrotu nikdy robit nebude, citovo ho vydiera, robi ho na nej zavislym, do vsetkeho lezie. Ak by ste mali spolocne dieta, tak s tebou pojde este aj ku gynekologovi, aby mala prehlad 😝 Toto je do buducna takyz zdroj sporov, ze az.... utekaj/te z tohoto trojuholnika cim skor.

sisaha
1. apr 2012

@zabka8423 skusala si za jeho matkou zajst osobne a porozpravat sa s nou otvorene? Ona ta asi velmi nepozna a boji sa, ze si jej syn s tebou "pokazi" zivot. Ako sa vlastne on k tomu stavia? Cudujem sa mu, ze sa nezdvihne a neodide do podnajmu. RAdsej zit sam ako s matkou, ktora riadi jeho zivot. A mozno to aj jemu takto vyhovuje..

zabka8423
autor
1. apr 2012

@anjelicek26 lenze ja nechcem utekat, ja som nebudovala dva roky vztah na to, aby mi ho "svokra" znicila. hladam riesenie. ano, ja som uz 80 km od nich prec, cize by bol aj on. asi ekby som ukoncila vztah tak kvoli nemu, ze sa nevie rozhodnut ako chlap. tiez si svojich rodicov vazim, ale nikdy sa mi takto do zivota nesrali. poradili, povedali nazor, ale rozhodovala som sa sama a viem, ze niekolkokrat mi poradili oni a dopadlo to zle. takze viem, ze nie vsetko je rpavda, co rodicia povedia.

zabka8423
autor
1. apr 2012

@sisaha no on nema tolko penazi, aby si mohol dovolit najom. este kym sme sa poznali kupil auto cash, fungel nove, takze vrazil svoje uspory do toho, pozical si nieco od mamy a z banky. no a teraz to splaca. nehovoriac o tom, ze si pozical nieco aj kvoli mne, ale nie je to hrozna suma a ja som ochotna to s nim zdielat. len ma zaraza fakt, ze ta jeho super mamicka ho podporila v tom, aby kupil auto nove nez aby 30 rocny kupil byt. uz vtedy jej neslo o to, aby sa osamostatnil, ale aby bol nacucnuty pri nich a auto k dispozicii...
drahy sa stale ohana tym, ze rodicom nechce ublizit, ze mu pomohli hocikedy. ale kurnik, aj mne nasi pomohli, su to rodicia a ja som im takisto pomohla a pomozem svojim detom. mne to pride normalne a vdacna mozem byt aj ked zijem s niekym inym.
Nie, sama som za nou nesla, lebo ma nemusi a tiez by fingovala infarkt. mne stacila predposledna navsteva, kedy mi dala jasne najavo "XY nema na to, aby sa o niekoho staral, nema na vlastne byvanie a tak som povedala!" kua, normalne som sa az zlakla :(

anjelicek26
1. apr 2012

@sisaha - mozno to aj jemu takto vyhovuje si podla mna trafila klinec po hlavicke. Hotelu mama sa tazko oduca. Hlavne, ked je tam maximalne vitany.

@zabka8423 - ja ti rozumiem, na druhej strane ROKY nervov zo svokrov, vycitiek, problemov v partnerstve kvoli tejto teme? Toto chce radikalne riesenia bohuzial, kocky v teme o svokrach by ti vedeli rozpravat, kam toto povedie..

zabka8423
autor
1. apr 2012

@anjelicek26 uz som jednu svokru teroristku zazila, pri prvom muzovi, vtedy som jebla branou a v ten den nasla podnajom a muzovi som povedala, ez bud bude so mnou alebo s matkou. a prisiel za mnou. asi spravim to iste aj teraz.

viki2912
1. apr 2012

pochopila by som,ze ma s matkou dobry vztah,ze na nu nedopusti...ale ak necha takto so so sebou manipulovat,zrejme az taky dobry nebude...mas dost rokov na to,a zrejme dost skusenosti na to,aby si vedela co chces.uz raz si slapla vedla,to co opisujes je ako zo zleho sna...ja by som nervy nemala

sisaha
1. apr 2012

@zabka8423 vyzera to tak, ze ona ma na teba az alergiu. Skoda, ze tvoj partner, ked taketo vety zo seba sukala, ju nezastavil a nepostavil sa za teba. ty si jej mala povedat, ze ty sa staras sama o seba a svoje deti a jeho rozhodne na to nemas. Ale toto jej mal povedat on. Zjavne to, ze nema peniaze, tak mu starostlivost mamicky vyhovuje. No skus sa s nim porozpravat o tom, ako si predstavuje svoj dalsi zivot po boku matky. Ci mu nevadi, ze mu pozera vypisy a špehuje kam dava peniaze. Prestahovala si sa inde. Aka je tam situacia s pracou? Vedel by sa tam zamestnat? urobil nieco pre to, aby si tam pracu nasiel? Alebo sa tak zlakol "vydedenia", ze bude na slovo pocuvat mamu?

sisaha
1. apr 2012

@zabka8423 tiez to vidim na to, ze mu budes musiet dat na vyber..Ak je moznost najst si pracu v meste v ktorom zijes a ak naozaj chce byt s tebou, tak si ten spolocny zivot s tebou zariadi

zabka8423
autor
1. apr 2012

@sisaha pracu tu moze mat. on sa boji, ze ked nastupi, ze plat pocas skusobnej doby mu nebude siahat na splatky. par dni dozadu som si s nim sadla, pekne spisala na papier, kolko na co a v pohode mu bude stacit. ja robim z domu, mam dve deti, dostavam vyzivne, tiez mam vydavky, rozbieham si este dva projekty, cakam kym mi mladsie vezmu do skolky.
Proste to je to, ze ja mam uz skusenosti a manzelstvo za sebou, takze mnoho veci vidim inak ako on. je mi smutno, ale aj ja mam zmiesane pocity. pretoze nieco takto natahovat, co je zlajvne, ze ak chceme byt spolu a zit spolu, je jedno ci teraz alebo za 5 rokov - kedy ostatne moze byt uz neskoro. lebo stale vravim, ja nemam 15 rokov a mam dve deti, ktore ho lubia a nemam cas sa vodit za rucicky. ja uz potrebujem stabilneho partnera.
Najviac ma sere, ze keby bol nejaky magor, alkoholik, krcmovy typ alebo kurevnik. nie je. je to jeden slusny chlapec, maldy muz, ktory mi bez toho, aby som ho tlacila do toho umyje riad, pomoze s hocicim, ma rad moje deti, je skvely priatel, partner, ale holt, je tak vedeny, ze mamine slovo plati. navyse je pracovity, ziadny lenivec, povalac, domaci kutil. proste minule som si pisala klady a zapory. ten jediny problem je jeho matka a jeho az prilis velka nerozhodnost. alebo strach z matky. tak.
@viki2912

frola
1. apr 2012

@zabka8423 vela matiek ma tieto sklony. nedokazu sa odputat od svojich deti. je to diagnoza ale ju uz nezmenis. je to len na nom. on sa musi rozhodnut ci chce byt s mamou alebo s tebou. bohuzial tieto vydierania ktore vedu k neustalemu priputavaniu si deti vznikaju uz v detstve a nenapadne tak formuju ich neskor nezdravy vztah. je otazne nakolko je on silny aby sa z toho vymanil. ja by som do tohto vztahu isla len v tom pripade ak by som sa utvrdila v tom ze partner je uplne rozhodnuty to seknut a zit si svoj vlastny zivot aj napriek tomu zeby to vyustilo napriklad aj do extremu a uplneho prerusenia kontaktu s matkou. bud ta miluje skutocne a je ochotny pre teba urobit cokolvek alebo nie...

zabka8423
autor
1. apr 2012

@frola ale ja viem, ze ju to prejde. viem, ze keby odisiel, tak ju to bude srat, bude robit cirkusy a vykony hodne oscara, minimalne na urovni serialu Emergency a Chicago Hope, ale prejde ju to. len presne si trafila klinec po hlavicke ty, ci ma skutocne miluje a spravi pre mna vsetko alebo nie.
uz mam z tejto telenovely vredy..

sisaha
1. apr 2012

@zabka8423 tak mu ten rozpocet treba vytahovat pri kazdej prilezitosti a uistovat ho, ze to v pohode zvladnete. Hoci chlapi by mali davat istotu zene, tak mu ju poskytni ty. On sa asi boji. Nic ine za tym teda nevidim. Bola by skoda, keby si neuvedomil čo strati ak sa rozidete. Nehovoriac o tom, ze mate obaja najvyssi vek na to, aby ste si zaobstarali hypoteku, kedze doba splacania je dlha. Dnes ma kazdy druhy auto, hypo a ine pozicky. Optimalizovanim poziciek sa da zvladnut vsetko, chce to len odvahu a rozhodnutie. On si zas musi uvedomit, ze matka nim naozaj manipuluje a chce ho mat iba pre seba. Nehladi na to, ci on bude niekedy stastny, pre nu nebude ziadna nevesta dobra. Tvari sa ako keby rozvedene zeny mali lepru a neuvedomuje si, ze prave taketo zeny maju svoje zivotne skusenosti a ovela viac si vazia novy vztah. A hlavne urobia pre rodinu maximum. Ja mam takisto jedno manzelstvo za sebou a zijem v druhom vztahu, no moja "svokra" sa nam nikdy do zivota nemiesala, naopak, vidi, ze jej syna "vediem tym spravnym smerom". A moje dieta z predchadzajuceho manzelstva ma rada ako svoju vlastnu vnucku..A tak by to malo byt.

lili_mia
1. apr 2012

noo baby, ale komentár jeho matky, že dostane infarkt, no kto si to vezme na svedomie? zažila som niečo podobné, tam môjmu chlapovi jeho otec s niečím vypomáhal a chlapa vydieral, že ja som ti vtedy pomohol a ty ma teraz kvôli nej odserieš? ujo furt, že sme ho doslova osrali, hoc tá vec už bola mojím chlapom splatená .. kto si vezme na svedomie, ak zomrie?

eaka
1. apr 2012

@lili_mia len s tým infarktom je to tak, že človek akosi zatiaľ nedisponuje schopnosťou si ho sám na počkanie privolať 😉

lili_mia
1. apr 2012

@eaka jasné, ale nezabrániš tomu, že ked príde naozaj, z lekárskeho hľadiska možno prepracovanosť, tak si to naozaj ten chlap nebude vyčítať? na to narážam .. matka sa bude toľko vyhrážať, až on môže mať pocit, že priamo on sám je zodpovedný aj za globálne otepľovanie, sama som zažila deptanie zo strany rodičov, tak viem

zabka8423
autor
1. apr 2012

@lili_mia no sak to. ale jeho mama nezomrie, moze mat diagnozy ake chce, je to silna zena, ktora by za normalnych okolnosti bola dost fajn. pokial sa neriesi nic fatalne, tak je normalna a pecia najlepsiu babovku na svete. aj krtkovu tortu. akonahle ideme nieco riesit, nas spolocny zivot, nejake rozhodnutie, tak je zle, sa meni na na nieco neidentifikovatelne. pritom detom posle sladke, na vianoce im kupila darceky, na navsteve ich krmi do prasknutia a je k nim mila. jej to rpesne takto vyhovuje, aby on bol doma a ja tu, sem tam, navsteva a je spokojna. ale enchce nas vidiet spolu zit. toto je presne to.
@sisaha mas "svokru" ako moja mama, ta si s nevestou aj na kavu zajde a neserie sa mojmu bratovi do zivota ani nas otec. keby som ja mala aspon niekedy takych svokrovcov ako su nasi....to by bolo skvele.

eaka
1. apr 2012

@lili_mia ja rozumiem, len som to trošku odľahčila 😉 tak aj preto by mal utekať, kým je ešte zdravá, lebo keď začne chorľavieť, tak o to väčšie riziko, že ten infarkt pri jeho odchode fakt dostane..
Pripomenulo mi to hlášku zo seriálu Tie roky sedemdesiate.. "posledné, čo som babke povedal: Zabilo by Ťa, keby si bola na nás milšia?" 😀

eri28
1. apr 2012

@zabka8423 sorry ona je nahlavu, ja by som vyhladala doktora, pre nu a pre vas asi psychologicku pomoc, mne mamina tiez riadila zivot dlho.. vzdy som utekala prec z domu ked sa dalo...a skoncila som v holansku chvala Bohu, pridem len na dovolenku a kolotoc sa opakuje, a to uz ma aj terapeutku.. to je beh na dlhe trate 😀
moj dosiel z dovolenky od nasich sam uplne znechuteny, ze nech idem domov mama ma chce doma skoro som odpadla uplne mu pomotala hlavu 😝 , bol taky znechuteny tak som mu vysvetlila, ze ja mam svoj zivot a mama musi zit svoj, nastastie sa potom ukludnil uf, mozno myslel, ze zbalim kufor, ale pozna ma vedel by, ze max na tyzden a moje tulave nohy su fuc..., jednoducho clovek city, ze chce mat zodpovednost za svoj zivot sam 🙂 , aj ked obcas rodicia pomozu, ale neprezije ho nikto za mna to musim skusat sama 😵

zabka8423
autor
1. apr 2012

@eaka no to by sa hodilo 😀

lili_mia
1. apr 2012

@zabka8423
@eaka júúúj baby pripomenuli ste mi jeden príbeh zo života, niekde v časopise to bolo, seriál o svokrách .. jedna baba písala o starostlivosti jeho matky .. bývali u nich v dome, ale mamina im prala, varila, žehlila, pretože ona to vie najlepšie, po neveste nanovo poupratovala, premiestňovala veci na ich poschodí, vraj až do skríň im vošla, aby to tam preukladala, rozumej vybrala oblečenie a nanovo poskladala podľa nej .. tak sa odsťahovali, ale maminka každé ráno volala synáčikovi, čo si má obliecť .. až raz išli na dovolenku, tak svokre dali kľúče, mala polievať kvety a trochu utrieť prach, povysávať .. čo bolo po dovolenke? zdochnuté kvety, ale v skriniach nanovo usporiadané oblečenie 😀 😀 😀
... ´další príbeh bol, že po ich odsťahovaní svokra začala mať zdravotné problémy a vplývať na syna tým, že ona ho odkojila a on ju odkopne? nakoniec mala dáku rakovinu, syn sa odsťahoval k mame a svokra sa k už ex neveste nehlási ani na ulici a prekypuje zdravím

zabka8423
autor
1. apr 2012

@eri28 no odporucit svokre terapiu, to mozem na krasny zivot po boku mojho milovaneho chlapa uplne zabudnut. nei som padnuta na hlavu ja a viem kde su hranice 😉 a zo slusnosti a ucty by som si to nedovolila, aj ked ano, je to na hlavu takto existovat, nehovoriac, ze v tom byte byva este jeho dospela starsia sestra...

viki2912
1. apr 2012

@zabka8423 tento problem ale valcuje vsetky klady...a navyse,este jedna vec ma zaraza...vadia jej tvoje deti...to by sa mne nepacilo teda!!!!tie by do ust brat nemala.

zabka8423
autor
1. apr 2012

@lili_mia no ved toto. ja nechcem chlapa poseru, aj chcem chlapa chlapa. a chcem to riesit, lebo ho milujem a ked bude mimo dosahu mamy, zase vsetko bude v poriadku a chodit tam moze hocikedy. ved preco nie. ale ked mna miluje a vyhlasuje, ze som zena jeho zivota, uz by sa mal podla toho aj spravat.
btw, naplanovali sme na buduci rok v juli svadbu a mam taky pocit, ze to este bude čurbes.. preto sa to asi jeho rodina, jeho strana dozvedia asi az posledni...
Niekedy mam pocit, ze to taji, ze sme to naplanovali, proste neviem no. mam nenormalne zmiesane pocity. ako keby sa tym nechcel chvalit.
Moj ex bol chuj, neskutocny, aj je. ale za svojimi rozhodnutiami si stal - aspon kym sme este boli manzelia. a toto mi tu chyba teraz, ze nejebne rukou do stola a nepovie, idem tam, idem za nou, teraz je ona moj zivot... chapete ma, vsak?

zabka8423
autor
1. apr 2012

@viki2912 jej nevadia tie dve deti, tie si oblubila. jej vadi ten fakt, ze ja mam dve deti. ze jej syn si nasiel rozvedenu s dvomi detmi. a to sme ju na zaciatku museli zaklamat, pretoze sme spolu dlhsie, ale rozvedena som omnoho kratsie. to by ani neprezila, keby vedela, ze sme spolu boli davno predtym, nez ma rozviedli...

monka9999
1. apr 2012

@zabka8423 no moja s tym neurobiš nič.mam takeho muža doma.sme manželia8rokov.a aj tak mu riadi život mama

eri28
1. apr 2012

@zabka8423 ine ma nic nenapada, mozno na to neskor pride, ale jej to zdravie, alebo niekto povie, snad tam nebudes trpet dalsich 20 rokov, ci...

lili_mia
1. apr 2012

@zabka8423 ten môj baran ako vyšitý, nedal si nič vysvetliť, tak som len musela počkať, kedy si sám pozisťuje info a uzná, že ja v tom mám prehľad a teda aj pravdu .. ale ked jeho kamoši spustili, že sa k sebe nehodíme, že sa s nimi nebavím ( ako sory, jeden ma nútil reagovať na debilné vtipy a druhý sa ku mne neozval, len som videla ako pri mojom chlapovi postáva a potom čumiac na mňa odišiel) a podobné kamarátske drísty, už sme my dvaja boli na rozchod .. kokos .. ale som mu teda vyčistila dutiny, že takto sa môj pekný správať nebudeš .. čudujem sa, že mi to prešlo 🙂 a kamaráti šli ta tam, možno aj preto, že žijú mimo SR a vidia sa v podstate raz za polrok, no mala som chuť chlapovi prevetrať mailovú schránku .. uff to bolo

eri28
1. apr 2012

@zabka8423 aj tak sa rozhodnes, ci ti tu poradime, tak, alebo onak sama 🙂

lili_mia
1. apr 2012

@zabka8423 čiže bud máš to alebo ono .. bud pokojného partnera, ktorý obriadi deti, domácnosť, teba pošle na wellnes víkend, ale nečakaj, že susedské spory porieši buchnutím do dreva a krikom, ja som tu kráľom a bude tak ako poviem! 🙂 ak chceš chlapa, ktorý práveže tak reaguje, tak potom si dovoľuje na ženu, toť z môjho sledovania života