icon

Matka mi odmieta pomôcť

16. jún 2020

Stalo sa vam,ze sa vam vlastna matka otocila chrbtom ked ste potrebovali pomoc??

zuzkaz91
17. jún 2020

@fokuska neviem celý príbeh ale 200? Ja že niekoľko tisíc...

mondolina
17. jún 2020

@zuzkaz91
Ty o čom?

fokuska
17. jún 2020

@zuzkaz91 Autorka je dospela zena, ktoa udajne potrebuje kupit auto kvoli praci - kedze stare sa jej pokazilo. Chyba jej 200eur a jej matka jej ich odmietla dat/pozicat.

Na dalsie otazky a navrhovane riesenia nereaguje, takze za tym bude ovela viac ako sama autorka priznava.

tripetta
17. jún 2020

Týmto príspevkom si chcela docieliť, aby sme ťa poľutovali a požičali ti, alebo sa ti na nové autíčko vyzbierali? Lebo nejaký význam v tomto nevidím. A ide vôbec o auto? Kto je skutočne na druhej strane klávesnice?🙄

fokuska
17. jún 2020

@tripetta Sedelo by to aj na princeznu. Uz tu bola oznacena, ale nereagovala - ak je to ona, tak ani nemoze, lebo moze reagovat len ako anonym.

misha666
17. jún 2020

@cickamon suhlasim s tebou ale...

bola som v uplne rovnakej situacii... mala som 23 rokov bola som po VS a potrebovala som auto kvoli praci taktiez... mala som nasetrene nejake peniaze ale tiez mi presne chybalo 200eur... na auto ktore sa zdalo vyhodnou kupou pre mna presne v tej chvili... mala som na ucte samozrejme este nejake prachy na zivobytie, poistku atd, no z tych som z pochopitelnych dovodov nechcela brat... pozicala mi vtedy babka, kupila som si auto zaplatila poistku... a z dalsej vyplaty som babke 200eur vratila... teraz mam uz 33 a uz 5te auto .... a isla som z objemu 1.2 postupne na 3.0 :D a aj vdaka babke som sa zdokonalila v soferovani pretoze vlastne je vlastne ...kym nemas vlastne soferovat sa nenaucis... od rodicov som peniaze pytat nechcela... lebo tiez neboli stotozneny s tym aby som mala auto... aj ked nechapem preco :D

bluka2
17. jún 2020

Ja by som tiez z toho mala divny pocit, keby si chcel niekto požičať 200€ na auto. To znie tak, že to ten človek nikdy nevráti, lebo zajtra bude na tom aute potrebovať nový motor a podobne. Takže by som sa z toho tiež chcela vyzuť, najmä keby som prave neoplyvala peniazmi, že by sa mi nechcelo na vrátenie 5 rokov čakať...čo je aj tak neisté. Sorry. Hľadala by som iné riešenie na tvojom mieste

miruslb
17. jún 2020

Áno stalo, dokonca viackrát 😔.. Už som si akosi zvykla a pre istotu mám vždy aj plán B

autor
17. jún 2020

@zuzkaz91 no predstav si,ze ja somv dospelosti naozaj nedostala ani cent,od skoncenia skoly zijem z toho co si zarobim

amelia000
17. jún 2020

No rodicia po skole niesu povinny ta financovat, neviem co je divne natom ze si nedostala ani cent.

queen_mary
17. jún 2020

Tak si vyber lacnejsie auto? 😅 to by mi bolo dostvtrapne, somrat od rodica 200ecok na auto.

zuzkaz91
17. jún 2020

Keď si raz urobím dieťa tak snáď chcem aby sa malo čo najlepšie.A vždy byť nápomocná.Skoda že každa mater to tak neberie.

sense
17. jún 2020

@zuzkaz91 nnajlepsie neznamena dat dietatu vxdy to co chce bex minima namahy ...
Ale sudut a odsudit je jednoduchsie ...na zaklade toho.co jedna strana idprezentovala

makova333
17. jún 2020

@zuzkaz91 preco by rodicia mali davam detom nejake peniaze? Sikovne dieta si vie po skonceni skoly (alebo aj cez nu) zarobit same. A lenivcov podporovat netreba.

kulumulu123
17. jún 2020

Pozri sa na to tak ze ked mas taky velky problem zohnat ci nasetrit 200eur co bude dalej? Ak si nechavas aj stare auto musis platit poistku na obidve auta aj ked s nim nejazdis, benzin tiez nieco stoji takze ak mas ozaj velky problem s 200eurami tak ju docela chapem ... Alebo budes potrebovat aj na opravu stareho auta potom na poistku benzin atd???

zuzkaz91
17. jún 2020

@makova333 veď niečo má,či kúpi auto za 200e?
Neviem či ona je lenivá či jej mama a ty žgrgloš.

makova333
17. jún 2020

@zuzkaz91 najlepsie co mozes pre dieta spravit je dat mu dobre vzdelanie a dostatok lasky, neznizovat mu sebavedomie, ale ani ho nepodporovat vo vymysloch. Za mna do toho peniaze nespadaju. Moj nazor. Inak, z mojho dlhorocneho pozorovania suprave deti z "chudobnejsich pomerov" resp. tí co im rodicia neofukovali zadnice, ovela aktivnejsi a lepsie uplatnitelni v zivote a v praci.

autor
17. jún 2020

@zuzkaz91 no u nas je to skor tak,ze ona sa doslova vyziva v tom ked vidi,ze mam problemy

makova333
17. jún 2020

@zuzkaz91 vidim, ze ma velmi dobre poznas ked uz si ma aj zaradila k zgrglosom 😀 Ale pobavilo.

sense
17. jún 2020

Tak jejto dokaz ze to zvladnes aj bez nej...a mozes sa vyzivat v tom ako.si.jej to.ukazala ze jej pomoc vlastne nepotrebujes

fokuska
17. jún 2020

A preco potom matke ukazujes, ze tie problemy mas? Ved jej nehovor, ze sa ti pokazilo auto, nehovor jej aby ti pozicala/dala na nove.
vyber si jedno z rieseni, ktore som ti tu pisala - napisala som ich dost a matka sa nebude mat v com vyzivat, ked si problem vyriesis sama.

daganov
17. jún 2020

keď sa tvoja mama vyžíva v tom, že máš problémy, nechápem, prečo si sa vôbec obracala na ňu, aby ti požičala peniaze. Veď si odpoveď vedela, nie? Ak si sa chcela touto diskusiou uistiť, že nie si sama, ktorá má takú mamu, možno vyrozprávať, tak chápem. Ináč jej zmysel tiež nevidím.
Mali sme v rodine podobnú situáciu, brat začal pracovať pre jednu firmu, kde tiež potreboval auto. Čerstvo vylezený zo školy skutočne peniaze nemal. Bolo to ešte v korunách, nie v eurách. Požičali mu naši rodičia, ale oni mu zaplatili celú sumu za auto, aj keď nie nové, ale v dobrom stave. Po dvoch rokoch v tej firme dostal auto služobné.

sidicek
17. jún 2020

Tak to je smutné, že máš pocit, že ti vlastná matka nepraje, stáva sa, musíš sa s tým len zmieriť. Príde čas, keď ona bude potrebovať tvoju pomoc a ty sa tiež môžeš rozhodnúť...

cickamon
17. jún 2020

@misha666 tebe by som povedala to iste...mozno by si nasla idealne auto aj o 200-300 eur lacnejsie, ci zjednala zlavu alebo to poriesila inak a aj to by pomohlo na ucenie soferovania....pre mna je to take ako ked moj svagor pyta prispiet peniaze od rodicov na najnovsi iphone ked na ucte ma dost aj na 2 obycajne mobily....jednoducho nieje hanba zit podla toho na co mam a nie kupovat a vystavovat sa niecim na co nemam len aby som bola in a nieco si dokazovala pred druhymi, a potom doma preratavala centy ci mi ostane na chleba s maslom 😀

princeznasevera
17. jún 2020

@mondolina ja som to nepisala mimochodom

princeznasevera
17. jún 2020

@fokuska ja to nie som

queen_mary
17. jún 2020

@fokuska presne, ked jej mama uvidi, ze je sebestacna a zodpovedna, tak tipujem, ze jej potom tie peniaze aj s radostou prihodi. Lebo to nebude zachranne lanko z donutenia.

fokuska
17. jún 2020

@princeznasevera Pripominalo nam to teba, ale ospravedlnujem sa ti (naozaj urpimne, bez ironie), kedze to nebol spravny odhad.

vilma7
17. jún 2020

Skús v práci poprosiť o zálohu, keďže matka odmieta pomoc. Mne voľakedy mama požičala niekoľko tisíc na kúpu auta, ja som chcela ojazdené, ona ma prehovorila na nové a po splátkach som tú sumu splatila.

majkeel
17. jún 2020

@zuzkaz91 "Keď si raz urobím dieťa tak snáď chcem aby sa malo čo najlepšie. A vždy byť nápomocná.Skoda že každa mater to tak neberie."
Zaujimave. "Mater" sa ma strhat v praci, aby sa dieta mohlo vozit na niecom, na co (este) nema. Ajaj, niekde vo vychove sa stala chyba. Treba mat svoje deti rad, ale nekrivit za ne chrbat na nieco, co ani nepotrebuju. Potrebuju byvat, nie sa vozit. Kym funguje mhd, busy a vlaky, tak je auto pozitok, nie nevyhnutnost.