Matka mi odmieta pomôcť
Stalo sa vam,ze sa vam vlastna matka otocila chrbtom ked ste potrebovali pomoc??
@anonym To si ty @princeznasevera a zháňaš peniaze na to staré auto, o ktorom ti tu beží diskusia?
@ndrag boze ty si ale primitivna nic take necakam
Ked okolo seba nemas takych ludi, tak kup lacnejsie auto, na ktore mas, alebo vyuzi inu z moznosti, ktore som ti dala. Riesenie to predsa ma ;)
Alebo zatial vyuzivaj verejnu dopravu, popros kolegov aby ta zviezli a tych 200eur dosetri a potom kup auto... rieseni je vela.
Mamu nepresvedcis, nechce, tak nechce, ma na to asi nejake dovody.
Neotaca sa ti chrbtom, iba ti odmieta požičať peniaze na niečo, co ona považuje za blbosť.
A to je rozdiel. Sú to jej peniaze, na pravo s nimy nakladať ako ona chce.
Predstav si to opačne, situácia za 15 rokov. Máš nasporene na dovolenku s rodinou, všetci sa tešíte a príde tvoja mama dôchodkyňa a začne skemrat 200 e na zázračný hrniec z teteshopingu. Nepozicias (lebo je to z tvojho pohľadu blbosť), mama sa ofuci a na dôchodcovskom fóre začne vypisovať ako si sa jej otočila chrbtom a nechceš pomôcť.
Auto je dôležité, kľudne si ho kúp. Nasetri si, vezmi si spotrebný úver, leasing.... Možnosti sú.
Preco som primitivna - konkretizuj. Ako to, ze si nevies sama nasetrit taku sumu? Doteraz si ako chodila do prace?
Ti, čo žiadajú o pomoc si často myslia, že keď o ňu poprosia tak je povinnosťou druhých pomáhať. Nie je. Si dospelá určite sa vynajdes aj inak. Predpokladám, ze ma dôvod ti nepomoct
Ono sa mozno treba pozriet aj na maminu situaciu, nie je ona uz od pomoci svojim dospelym detom vycerpana?? mozno chce konecne mat zivot len pre seba... ano mozno to znie sebecky, ale nema na to po mnohych rokoch starostlivosti o ine "zadky" pravo? neviem, len sa zamyslam.... nech sa mlady dospely clovek stara o seba... co by si spravila ty, keby ona ziada naoplatku fin.pomoc od teba? ked na nieco nemas, vyckaj, setri... zober pozicku... mamu do toho uz netahaj.
@rora ja som jej velakrat pomohla praveze....ale ved to je jedno
ved vporiadku, ale bolo to s ocakavanim neskorsieho revanšu? neviem kolko ma mama rokov, ale niektori ludia uz aj s pribudajucimi rokmi ostanu nechcem to povedat neslusne, proste "šetrivejsí".... a nechavaju si radsej peniaze v zalohe, pre pripad choroby, urazu, nedajboh umrtia..... (teda moja babka mavala takto vacsiu hotovost pod vankusom dlhe roky)
a z banky by ti taku malu sumu nepozicali? sice preplatis, ale nebude to tak vela. a auto budes mat.
sorry, ale ked je pre teba zohnat dvesto eur, problem bude uplne inde.
ovela viac by som pochopila, pokial by slo o sumu 2000 eur- ze si nechces vziat uver a preplacat ho.
ale ked je pre teba suma 200 eur takto "likvidacna", mas iny problem.
no ale ked nema 200 eur na auto ako bude platit ine vydavky s autom a byvanim. Podla mna autorka ma pruser s peniazmi a matka s tym nesuhlasi aby si kupovala veci na ktore nema.
@katulienkax presne som to chcela napisat. pokial nevie dosetrit 200 eur na auto, tak z coho chce platit vydavky ako poistku, benzin, stk atd.
mne sa nezdá aby to bol len takto ako si to opísala ty. Matka má asi svoje dôvody....
@katulienkax ide o to,ze sa mi pokazilo stare a surne potrebujem druhe a nemam cas setrit...a ked ho kvoli praci potrebujem ...
A nemozes najst take druhe, na ake mas? Teda lacnejsie? A ked teda mas na kupu noveho, nestaci dat opravit to stare?
Moja mama by asi tiež toto urobila. Keď nesúhlasí, aby som mala auto, nedala by mi naň. Teda, možno po dlhom proseni. Niektoré mamy si myslia, že to vedia najlepšie aj za dcéru. Hoci je už dospela. Tak to nerieš, kúp si auto o mesiac, keď príde ďalšia výplata...
Veď staré treba dať do opravy, frajer ti neopraví?
Načo ti budú dve autá? Staré pokazené a staré ešte nepokazené?
Mama asi nepomôže lebo nemôže,možno aj nechce.Keď ide o peniaze nemáš byť čo nahnevaná, každý má právo povedať nepožičiam,od teba keby si niekto chcel požičať tiež by si zvažovala či máš dosť pre seba a či si vôbec môžeš dovoliť dať peniaze od seba.Na mamu sa nehnevaj a radšej hľadaj iné riešenie.200eur by sa dalo poriešiť aj cez kreditku či povolené prečerpanie v banke,prinajhoršom zoženieš aj cez nebankovku.Síce preplatíš niečo,ale ak máš stabilný príjem tak to máš za mesiac až dva pohodlne splatené.Jedine že by si s peniazmy mala problém dlhodobo prípadne ak máš nejaké ďalšie pôžičky či dlhy na krku tak si zavaríš aj takou sumou.Prípadne si kúp lacnejšie auto aby si nemusela zháňať prachy.Neviem ako by vyšla oprava starého možno sa oplatilo dať spojazdniť staré aby si si nové mohla vybrať v kľude a prípadne došetriť trochu.Možno požičať auto od niekoho na čas ak ho k práci ozaj nevyhnutne potrebuješ.Lebo kúpa auta vyžaduje čas a kľud aby sa ti nestalo že kúpiš auto zo skrytými chybami, ktoré ťa v servise vyjdú drahšie ako auto samotné.
Predpokladam, ze nejdes kupovat nove auto, ale stare, kde ti chyba 200€. Vies o tom, ze uz o hodinu po podpise zmluvy sa moze pokazit aj toto "nove"? A z coho zaplatis opravu/opravy? A poistka? Ci sudne poplatky, ak by si sa chcela sudit ohladom "skrytych vad"? Ked ti chyba 200 € na kupu auta, mama asi vie preco nechce pozicat.
A na benzín ti kto bude prispievať, keď ti už na auto chýba? Plus prepis auta, pzp atď... To nie je že kupim auto, natankujem za 20 a jazdím na to pol roka.
Zbytocna tema.Uplne zbytocna.Ak mama reaguje takyo prudko podla mna vie dobre preco a tebe k 200e nase odpovede aj tak nepomozu.Zbytocna tema.
Možno vie, prečo ti nepožičia. Zaujímalo by ma, čoby povedala ona. Robíš tu z nej zlú, ale aká vlastne si ty? Možno má veľmi dobrý dôvod.
@mondolina asi zase nabúrala do niekoho 🙆♀️
Prosím ťa a čo ti dala do života mama? Ani cent? Keď tak tak vážne nechápem také matky čo nemyslia na budúcnosť detí.200? Veď to je smiešne!! moje ročne má na knižke nad 1500 a to nepíšem o starších súrodencoch.Utcite ich nevyprevadim s holým zadkom.

ano stalo opakovane teraz by som ju uz o pomoc ani neziadala neslo o financnu pomoc v mohom pripade skor o podporu alebo pomoc pri chorobe dovod nemala cas pre svoje aktivity