icon

Matka nevesty sa odmieta s nami zoznámiť

ade2
6. nov 2015

Náš syn sa bude na budúci rok ženiť. Zásnuby prebehli bez účasti rodín, mladí žijú v zahraničí. Rodiny sa nepoznajú. Nastávajúca nevesta má len matku, ktorá nikdy nebola vydatá. Býva na druhom konci Slovenska. Občas chodievam služobne do toho mesta. Od syna som si zistila jej tel.číslo a zavolala som jej, že by som sa s ňou chcela zoznámiť, keďže sa chystá svadba. Odmietla ma. Nemyslite si, že som sa natískala na návštevu k nej domov... Len som ju pozvala na kávu do kaviarne s tým, že časovo sa maximálne prispôsobím. Odmietla. Prívalom slov, ale bez adekvátnej výhovorky. Že ona sa nemá so mnou o čom baviť. A už o svadbe vôbec nie .... Svadba bude v našom meste. Predpokladaný počet svadobčanov: ich bude 3x viac ako nás. To ale nie je problém. Problém je, že ja si myslím, že by sme mali zoznámiť ešte pred svadbou. Ale ona si to nemyslí. Neviem ako ďalej. Cítim sa urazená a neviem to predýchať. Čo mám robiť ? Ako ďalej ?? Manžel, aj naši rodičia (starí rodičia ženícha) sú z tejto situácie zhrození. Syn o tom ešte nevie, ale asi tuší, lebo tel.číslo na jeho budúcu svokru som páčila veľmi ťažko.

miciatko
7. dec 2015

@ade2 spravne si sa rozhodla ,len to mladym daj v cas vediet. Ja byt tebou tak synakovi a nevesticke napisem,poviem -neviem ako komunikujete ,ze nech nemaju obavy ze uz nebudes nikoho kontaktovat a rada sa nechas prekvapit az na svadbe aku svadbu si prichystaju a ze si na nich velmi pysna ze si ju dokazu aj zafinancovat. koniec a ak sa ozvu ze ako si to myslela ze si ju budu oni financovat tak povedz ze tak ako oni sa rozhodli ze do priprav svadby nepatris tak ty si sa rozhodla ze peniazky si zafinancujes tak kde budes moct rozhodnut kam sa pouziju. Ale povedz ze na svadbu sa tesis a ze urcite aj darcek prinesies 🙂

oli18
7. dec 2015

@ade2 aj ja som si myslela, že budeme so svatkou rodina 🙂 Pri jednej príležitosti, keď som očakávala, že mi povie, že sme rodina, sa vyjadrila, že ma akceptuje ako matku jej nevesty 🙂
Tešila som sa na ňu, lebo nemáme, ani nebudeme mať viac svatovcov, len ju jednu. Ani ona. Mám ju rada, je milá, príjemná, ideme občas na kávu. Zoznámila ma s rodinou, z ktorej pochádza, tak potom prečo ma nepovažuje za rodinu? Nevidím do jej hlavy. Možno zmení názor, kedže sa nám za pár mesiacov narodí prvé spoločné vnúčatko 🙂

ade2
autor
7. dec 2015

@zuzanka21 mladí nemajú nijaké úspory. Dokážu minúť neobmedzené množstvo peňazí.... Obaja zarábajú veľmi slušne, nielen na slovenské pomery, ale nedokážu ušetriť nič. Táto debata mi pomohla utriediť si myšlienky. Už viem, ako ďalej.

zaba21
8. dec 2015

@ade2 Tak to je velmi smutne a niekde sa pri vychovee stala chyba. Moj syn ma cerstvych 18 rokov. Ma len obcasne brigady, ale snazi sa z kazdej vyplaty cosi odlozit. Nasetril si cast na notebook, zbytok sme mu dolozili. Teraz si setri na vodicsky. Tak rozumne sa spravala aj starsia dcera. Som na nich pysna, ale neprislo to samee od seba. O peniazoch sme hovorili otvorene - ze nerastu na stromoch. Vidim v rodine na mojej sesternici kam viedlo rozmaznavanie, ofukovanie a zametaniee cesticiek. Nikdy nie je nwskoro na otvoreny rozhovor a urcenie mantinelov. Aj moji rodicia nam vela pomahali. Nebola to ich pivinnost a som im za to vdacna. Tak vychovavam aj svoje deti.

natalka13
8. dec 2015

@zaba21 nieje to len vychovou,ale aj povahou . Moje dve deti odmala ak poslem na vylet s 10€ jeden pride s dlhom 2 eura a ten druhy minie len tie 2eura z 10.
V tomto pripade, jasne na jednej strane chalan mal vzdy dostatok, tazko sa v takom pripade vysvetluje ze existuje aj nedostatok,nieje to jednoduche, ale myslim si ze tento chalan by sa o dost inak choval,keby mal inu dievcinu za partnerku. Je zamilovany a poslucha ju na slovo, bodaj by vytriezvel pred svadbou a nie az budu deti a bohuzial podla mna aj rozvod, lebo mlada zisti,ze kohutik je zatvoreny a mlady zdaleka nezarobi tolko akoby si ona predstavovala, lebo vydavky teraz ked su dvaja a ked budu 4 vieme vsetky kolko stoja deti a hold pri narocnej mamicke na znackove veci a kociky....ojojoj

minutka
8. dec 2015

ja si takuto situaciu ani neviem predstavit,nie je na to,ked su ludia rozumni, chovaju sa slusne a este ked si aj sadnu po ludskej stranke,hned je zivot krajsi 🙂 nasi sa pocas nasho chodenia poznali iba z videnia, pred svadbou boli aj oficialne zasnuby,cize sa stretli,no a v sucasnosti sa navstevuju asi 2x do roka + oslavy u nas.

romanovic
12. dec 2015

@ade2 mas nieco nove ohladom rozhovoru?

majka_ka89
15. dec 2015

@ade2 viem, že je táto téma už trocha postaršia, ale u nás sme zažili niečo podobné. Moja rodina z východu, manželova zo stredu už takmer západu 🙂 Naše mamky sa zoznámili 2 dni pred svadbou 🙂 a úplne si sadli, s svokrom až v deň svadby, keďže ten prišiel až so svadobčanmi autobusom. Nik netlačil na pílu, lebo sa nedalo stretnúť, pracovné vyťaženie, o to viac si potom mali o čom pokecať a spoznávať sa. A tiež obe maminy mali z toho stres, že sa nepoznajú a ako to všetko dopadne. Nakoniec všetko nad očakávania 🙂 Možno ma len tá pani tiež stres a necháva to na poslednú chvíľu, a aspoň sa ty nemusíš stresovať čo je to za človeka, lebo ak by si ju spoznala teraz, možno by si si o nej urobila iný obraz, ako keď ju uvidíš v deň svadby alebo ešte pár dni pred ňou.
Nechaj sa prekvapiť 🙂

lubkavargova1
28. dec 2015

Pani svatka davno pochopila ze nebude zivy bugelar pre mladych a radsej sa distancuje...hold pani zakladatelke to este nedocvaklo 🙂

katrin21
28. dec 2015

@ade2 mladi nemaju nic usporene a pritom dobre zarabaju?
No, to svedci o probleme.... to si ja osobne neviem ani predstavit. z kazdej vyplaty nieco clovek musi odlozit., vzdy... ked je vela, tak viacej, ked je mala , tak menej, ale vzdy nieco....
Moja mama nas tak naucila a urobila dobre.. neviem si predstavit ani zit s pocitom, ze clovek nema nejaku rezervu, keby nieco... ved to je nemyslitelne.. alebo ze by sa nieco nesporilo aj detom, aspon malicko, ale predsa....
Treba si este aj teraz so synom sadnut, aj ked je uz dospely a vazne si s nim pohovorit... takto to dobacuju akurat tak od 10 k 5tim.. ako si chcu nieco zariadit, kupit.. vsetko len na pozicky??? zly zly system tohoto matrixu.. nech si nieco zacnu laskavo aj odkladat....
zivot nie je len o prehajdakani vsetkeho, co clovek zarobi.... oni si evidentne fakt nic nevazia... ked uz zena nema rozum, nech ho ma aspon on.. ci je zalubeny, alebo nie....

ade2
autor
14. júl 2016

Oživím po čase túto tému. Lebo je pre mňa veľmi boľavá a živá. Niekto v diskusii napísal, že niečo predo mnou taja, keď sa matka nevesty nechce s nami pred svadbou stretnúť.

Už viem, že prečo. Slečna - nastávajúca nevesta, je bulímička.... a možno, že aj jej matka. Čo si vyčítam ? Že môj syn sa ženie do záhuby. Že som nemala dostatok času, aby som sa venovala problémom dievčiny, s ktorou si začal môj syn.

Chodila do našej rodiny dlhé roky, ale keďže nežijú na SK, tak len raz-dvakrát do roka. Ja nie som typ, ktorý by pozeral druhému do taniera, alebo kritizoval postavu iného človeka. Jedno je fakt. Upozornila ma na to moja mama... Že ak niekto skonzumuje na raňajky 3 párky, praženicu z 3 vajec a 20 Dg slaniny k tomu, nemôže byť podviživený. U nás sa servíruje jedlo na misiach. Každý si naberie toľko, koľko chce. Naša nastávajúca nevesta si vždy naberala veľa jedla a potom utekala na WC. Teraz si vyčítam, že som to vždy nechala bez povšimnutia. A hej, tiež jej agresívne správanie. Ona nemá problém vynadať hocikomu, tým najhrubším spôsobom. Je psychicky chorá. Na nete som sa dočítala, že prípady bulímie sa neskončia dobre. Syn to vie, snažil sa to pred nami tajiť. Prestal s nami komunikovať. Napísala som mu mejl. Nereaguje. Naozaj už neviem ako ďalej.

timea7
14. júl 2016

@ade2 nijako, nechaj to na nich, sú dospelí, keby žili v Austrálii, videli by ste sa raz za dva , tri roky, nemala by si na nich taký dosah, tiež by si to nejako musela prežiť. Postavila si si ich proti sebe, čo nie je dobré a bude sa to ťažko naprávať.

katarinapekna
14. júl 2016

@ade2 tvoja myseľ je bolava. Chvalabohu,že si ten čas nemala! Ty nemáš co riešiť problémy "nevesty"! Ty rieš seba!

ade2
autor
14. júl 2016

@katarinapekna Pozri, na nete som sa dočítala, že bulímičky končia samovraždou. Je mi ľúto každého zmareného života.... A jedno viem iste. Že môj syn jej miesto briliantového prsteňa, mal zaplatiť liečenie. A čo že by som mala na sebe riešiť ?

lubkavargova1
14. júl 2016

@ade2 neries ty svoju nevestu...ked je chora potrebuje odbornu pomoc...takou svojou pomocou jej este viac uskodis...aj prehnana pomoc je na pritaz niekedy...obrati sa to proti tebe..uvidis...stratis syna uplne...pusti jeho rucicku, ich problemi su cisto ich...hoc by aj holdovali sado-maso najhrubsieho zrna co ti je proti srtsti...neries ich.

nyusika
14. júl 2016

@ade2 a ja som na nete čítala, že v Brazílii žije Elvis s Hitlerom v spoločnej domácnosti.

katarinapekna
14. júl 2016

@ade2 a??? Čo teraz???? ....A že Čo máš na sebe riešiť? Si srandistka,to musím uznat😀

ade2
autor
14. júl 2016

@katarinapekna Slečna je bulímička. Ja som srandistka a preto potrebujem psychiatra. O.K.
Takú radu som očakávala.

nedielka
14. júl 2016

@ade2 Hm, a čo si napísala synovi? ozaj, uz maju po svadbe?

verbal
14. júl 2016

@ade2 nemôžeš pomáhať nikomu kto pomôcť nechce!

loginexistuje
14. júl 2016

@ade2 ty si matka svojho syna ... neviem co si mu napisala ale dieta aj ked dospele by malo mat pocit, ze "domov su ruky na ktorych smie plakat" ako povedal klasik ... neposudzuj jeho vyber .. on ho urobil a ak s nou zije tak isto vie co ma doma, ty si jeho matka ty ho mas milovat bez podmienok /ci bude s tou ci onou ... /

bulimia /ak to teda je ona/ je choroba ... su aj horsie a neni to koniec sveta ale ak s tym budu chciet nieco robit musia to urobit oni dvaja .. resp. ona s jeho podporou ... ty mozes podporit jeho ...

vsetko dobre... niekedy robia deti rozhodnutia, ktore su pre nas nelogicke a nespravne ale su ich ... mozeme povedat svoj nazor ale to je asi tak vsetko.

lapalma
14. júl 2016

@ade2 .... ade, žiaden relevantný dôkaz toho, že je nevesta bulimička si neposkytla. Nabrala si jedlo a potom išla na toaletu ? no a ? ... viedla si ju blinkať ? ...nevidela...
Možno je chudá, lebo jej dobre spaľuje. Jej matka vás nechce vidieť ? No je proste čudáčka ako jej dcérenka....ale TVOJ syn ju chce...kúpil jej briliant berie si ju za ženu...Je dospelý...Akceptuj....Nerieš....Vypočuj ho, ak bude mať záujem o rozhovor,ale neobťažuj mailami....odoženieš si decko...
Tvoja úloha v jeho živote ako vychovávateľa už skončila....si matka, maj ho iba rada za každých okolností, ....to je celé 😉

ade2
autor
14. júl 2016

Milý syn,

sám si povedal, že šťastie si za peniaze nekúpiš.

Láska k druhému človeku sa neprejavuje briliantovým prsteňom,
ani pompéznou svadbou...

D.* lieta v obrovskom probléme, ktorý sa volá bulímia,
a končí sa obvykle veľmi zle.

Vysvetľuje to mnohé z jej správania: aj jej náhle záchvaty agresivity.

Neviem od kedy tým trpí, nie som odborník, a nemala som ani čas,
skúmať jej problémy.

Mal si to začať riešiť dávno, hľadať pre ňu odbornú pomoc,
už v čase, keď .... Pre mňa a Tvojho otca a celú našu rodinu,
to bolo nevysvetliteľné správanie. Nemiešali sme sa Ti do toho,
mysleli sme si, že sám budeš hľadať príčinu.

Indície, že niečo s ňou nie je v poriadku, tu boli veľa rokov...
Zjesť enormne veľké porcie a potom utekať na WC.
Vždy, pravidelne.
Ale, nezaoberali sme sa tým.

Mysleli sme si, že si dospelý a že si poradíš.
Namiesto toho, aby si pre ňu vyhľadal odbornú pomoc,
snažil si sa to pred nami tajiť.

Prečo Ti to píšem ?
1. Chcem, aby si jej pomohol.
2. Ak mám byť úprimná - chránim seba.

Pretože, aj keď sa jej matka teraz odmieta so mnou stretnúť,
obávam sa, že v budúcnosti ma budete aj Ty, aj ona,
obviňovať z niečoho, s čím ja v skutočnosti, nemám nič spoločné.

Situácia je vážna.

Mama.

kosicanka1
14. júl 2016

@ade2 👍

ade2
autor
14. júl 2016

@lapalma videla-počuli sme to s manželom a synom. Syn povedal, že to ona len kašle. Vieme, že ju kryje. Mali sme so synom vždy dobrý vzťah.

Prečo to vlastne celé sem píšem ?

Viem, že sa raz k celej story raz budeme musieť vrátiť. Tak nech je z toho dokument.

jamika27
14. júl 2016

@ade2 správne, neboj, uvidis vyrieši sa to. Ja ta podporujem!

jamika27
14. júl 2016

@ade2 a kedy ma byt ta svadba?

hanuska148
14. júl 2016

@ade2 prehnane starostlivá svokra, ktora sa mieša do toho do čoho ju nic. Nechaj mladých tak. Aj ked to boli. O tvoju pomoc, rypanie a riešenie ta nikto nežiadal tak si tvoje rady a starostlivosť nechaj pre seba. Lebo uškodis tym viac ako si myslíš 😉

ade2
autor
14. júl 2016

@jamika27 nechápem, načo potrebuješ tú informáciu ?

ade2
autor
14. júl 2016

@hanuska148 dakujem za radu. Necítim sa byť prehnane starostlivá svokra. Skôr si vyčítam, že som si doteraz málo všímala nastávajúcu nevestu. Že nám to celé svitlo až teraz !
Bolieť ma bude raz, keď nevesta nezvládne svoju psychickú chorobu a jej matka a môj syn z fatálnych následkov obvinia mňa ...