icon

Matka zlyháva ako rodič a podporovateľ?

moony99
11. aug 2024

Ahojte,chcela by som poznať Váš názor na moju matku,niekoho nestranného.Takže,moja matka od malička ma psychicky deptá,navonok sa tvári pred ostatnými aká je skvelá matka, každý ju chváli,ku každému je milá.No ku mne sa správa ako keby ma nenávidela.Mam syna,narodil sa predčasne, momentálne už má 25 rokov,má detskú mozgovú obrnu, ťažký stav, ležiaci.Celé roky som nepoznala nič len nemocnice, rehabilitácie,a momentálne sa len celodenne starám doma Nikam nejdem,pretože mi nemá kto byť pri ňom.Moja matka mi povedala,že ona by to nezvládla,od narodenia na obviňuje,že keby som sa viac venovala synovi,nebol by taký,aký je.Dokonca pred ním povedala,že sa mi môže poďakovať zato,aký je.Nedovolim si nikam ísť ani k lekárovi.Ona cestuje,nákupy,kamarátky,občas príde synovi niečo donesie,ale nezabudne poznamenať,že ako som si zariadila,tak mám.Samozrejme pred inými ľuďmi sa ľutuje,aké to má ťažké,že má takého vnuka,a ostaní jej to samozrejme veria.Ale pomoc naozaj žiadna,ani vnukovi.Keď som sa rozvadzala, ešte sa mi škodoradostne smiala.Čo Vám poviem,psychicky ma jej správanie dáva dole ešte viac, nemám sa s kým o tom porozprávať na kamarátky mi čas nezostáva.Moze byť matka takýto zlý človek voči vlastnej dcére?😥

Strana
z3
eva8
11. aug 2024

S kym sa porozpravas, ked ju "odstrihnes"?

Po jej prichode by som jej dala pysu, podakovala sa, ,ze prisla postrazit vnuka a okamzite na tu hodinu odisla 🙂 Aj keby som len vonku pozorovala branu, ci neuteka aj mama

moony99
autor
12. aug 2024

@eva8 my sa viac-menej ani nerozprávame,lebo s ňou sa nedá normálne rozprávať.Hneď začne kritizovať,poúčať a keď jej poviem svoj názor urazí sa a je ticho,ale neodíde,sedí a človeka ďalej deptá .Nikdy má neobjala,a v živote nedala pusu,neprišla mi zagratulovať na narodeniny.Hlavne,že všetkým známym,susedom tým chodí gratulovať vždy

cacianka
12. aug 2024

@eva8 dobrý nápad.
Ahoj mama, ďakujem že postrážis Adama, presne o hodinu som späť. Paaaa .
Len by čumela. Matka potrebuje šokovu terapiu , aspoň raz, a potom vypnúť zvonček, v mobile blokovať a hlavne nevpustí do bytu. Nie sme doma . Howgh.

didiana333
12. aug 2024

@moony99 si dospelá žena,máš dospelého syna,tak sa správaj ako dospelá. Určite to máš ťažké,to mi je ľúto...ale zariaď si život podľa seba a nemysli na to,čo si ostatní ludia myslia...

eva8
12. aug 2024

@cacianka asi by som "neodstrihla" mamu. Neviem.

@moony99 skus sa jej podakovat a poprosit ju, nech to, co kritizuje, spravi sama. A jej prichod by som vyuzila na vlastny oddych, prechadzku. Vsak musis byt uz unavena z toho stereotypu. A nervozna z mamy. Asponze syna mozes objat, dat mu lasku a prijimat ju

cacianka
12. aug 2024

@eva8 ja viem, heslo "mama je mama" a bla bla. Ale autorka toho má doma dosť, aj na 8 pliec naložené, nie na dve, a čo robí pani matka ?! Pred šírym svetom sa prezentuje ako milujúca a nápomocná matka, bez nej by bola jej dcéra v prdeli, a skutočnosť? Príde, sadne na riť a komentuje, buzeruje, dehonestuje, útočí a uráža. Toto by si chcela mať doma ? Prstom nepohne, vnuka neobriadi, dcére v ničom nepomôže ale ponižovať ju jej ide excelentne. Bravo, ideálna matka. Top tipov.

0silvia0
12. aug 2024

@eva8 niekedy aj mamu treba odstrihnut pre svoju psychicku pohodu

moony99
autor
12. aug 2024

@eva8 kdeže na prechádzku, musím ešte okolo nej chodiť,keby som povedala niečo také,že chcem ísť,by som si vypočula,že mám chorého syna,kde chcem chodiť,čo som to za matku

moony99
autor
12. aug 2024

@cacianka presne si to vystihla,do poslednej bodky 👏

eva8
12. aug 2024

@moony99 ked by si hned po jej prichode ju objala, dala pusu na licko, podakovala a okamzite odisla, nemala by cas ti vynadat. A hotovo. Dalej jednym uchom dnu, druhym von. Vdaka za starostlivost, za tvoje rady, skusim. A robila si dalej, ako mne to vyhovuje.
Jednoducho, vies, co robis, preco to robis. Je to bolestive, ked sa mama tak sprava, este bolestivejsie, ked ta ohovara. Obrn sa, moze ti byt jedno, kto si kto o tebe mysli. Ti, co ta poznaju, sa nedaju ovplyvnit recami. A lahko sa hovori (aj mne) tomu, kto nie je v tvojej kozi. Ale naozaj by som okamzite po prichode mojej mamy na navstevu odisla a nechala ju samu so synom. Predtym by som synovi vysvetlila, ze s nim bude babka.
A v telefone - vzdy pri vycitkach y som telefon zlozila. Ak by bolo nieco surne, poslala by SMS.

Mna strasne dlho tryznil ex. Zacala som sa az sama obvinovat. Ked som pocula zastat vytah, roztriasla som sa. Teraz vzdy, ked zacne v telefone kricat, zlozim, nedvoham, poslem sms, ze ide o deti a viem, ze mu na nich zalezi, lebo su jedinecne. A nech zoziera sam seba, nie mna.

Tak hod mamu do vody. Ona to zvladne a postupne ti da pokoj

cacianka
12. aug 2024

@eva8 len taká malá otázka - ty by si svojmu trýzniteľovi dala pusu na líčko, objala, nezdvihol by sa ti žalúdok ?
mne sa chcelo grcať z môjho ex, za tie sprosté reči, a nie ho objímať a pusinkovať.
vieš si predstaviť ten škandál čo by bola schopná hentá teta vyrobiť pár minút po odchode autorky za dvere ? ešte by ani von z vchodu nebola na verejnom chodníku, už by jačala na celé mesto, a potom ? potom by nastalo peklo na zemi, na celé týždne a mesiace.
úplne stačí neotvoriť, a keby aj teta vrieskala a búchala z chodby, susedia zavolajú políciu.
úrad pod ktorý autorka so synom patria, majú určite zmapovanú situáciu v rodine, ale čo by narobila hentá teta, je peklo, ale úrad by urobil šetrenie a nenašiel by nič závadné, tak by teta bola v evidencii toxik - udáva vlastnú dcéru a vnuka- narcis, lebo nie je po jej.
a s kľudom angličana, by som ja ako matka hendikepovaného syna , napísala pekne krásne veľmi výrečný list a rozoslala ho všetkým kamarátkam, rodine, susedom hentej tety. nech vedia ako sa prezentuje a klame im do očí.

ns994
12. aug 2024

@eva8 ja si tiez neviem predstavit odstrihnu mamu. Ale moja mama je anjel. Aj moj muz ju ma rad. Sam povedal, ze najlepsia svokra. Kebyze mam mamu ako autorka. Nuz neviem. To musi byt fest narocne. Starat sa o tazke chore dieta a takto ti potom este niekto ,,podkopava,, nohy. Niekedy asi tie vztahy nema zmysel umelo drzat. Otazla ked by jej autorka dala pusu a odisla ci by sa aj postarala. Vyzera to totiztak, ze nie. Este aby mu neublizila. Nie umyselne samozrejme, ale ked netusi co robit. Moze to byt nebezpecna a ona sa naucit asi nechce. Autorka by sa hlavne mala naucit ju zvladat, resp nepripustat si to. Tak ako tu uz bplo spomenute, tie metody, alebo ju odstrihnut. Moj nazor no.
Autorka mrzi mato, musi to byt strasne. Vela sil ti prajem

cacianka
12. aug 2024

@ns994 nám, ktoré nemáme hendikepované dieťa a takúto toxickú matku sa veľmi ľahko píše, ale aj moja mama občas nemá brzdu, tak mama nemama , musím ju nejako zastaviť. mám už dosť rokov, a fakt si nedám od nikoho srať na hlavu. mám lásku a úctu, rešpekt k ľuďom a hlavne k mame, ale bacha na hranicu.
autorku som chcela podporiť, nezaslúži si takéto deptanie, ani od vlastnej matky. keby som bola u nej na návšteve a teta by prišla s takýmito rečami, ja sama by som ju zastavila, či jej nie je kokotno vlastnú dcéru podrážať a ničiť.

ns994
12. aug 2024

@cacianka deptanie a hlavne za nieco za co nemoze. Ved nemoze zato, ze je hendikepovany. Miesto toho aby pomohla dcere a vnukovi trepe voloviny.

lauricka
14. aug 2024

@moony99 nie, nie je také správanie normálne. Nemá syn nárok na nejakú opatrovateľku aspoň pár hodín denne?

edit292
14. aug 2024

@moony99 je mi to veľmi ľúto, ale bohužiaľ sú aj takéto matky. A najlepšie je to zariadiť tak, že ju nepustíte do bytu, nevie prijať o čo ju žiadate? Jednoducho zablokujem jej telefónne číslo, do bytu ju nepustím, hoci by ju tam rozdrapilo pri dverách a ešte by som jej povedala, že najbližšie, keď príde zavolám políciu, že si jednoducho neprajete jej prítomnosť, pretože má zlý vplyv na vášho syna. Viete koľko ľudí má zlých rodičov, alebo jedného z nich a dajú sa im deptať naďalej, prečo to robíte, ubližujete sebe aj synovi. Zoberte to vylučovacou metódou, živí vás, pomáha vám, dáva vám peniaze, psychicky vás podporuje? Pokiaľ z toho je viac nie, tak už viete čo máte urobiť, nikto iný to za vás neurobí, iba vy sama. To vy sa musíte od nej odpútať. Prajem vám a vášmu synovi, len to najlepšie a veľa zdravia.

mimusha3
14. aug 2024

Na čo čakáš? Kým sa dostaneš do takej depresie, že nebudeš vidieť východisko? Mám podobnú matku, pred všetkými sa tvári ako najlepšia matka na svete, ale keby tí ľudia vedeli, čo je za človeka trpko by zaplakali. No moja mama ma dohnala k depresii, nenechaj sa tou svojou dohnať k depresii i ty. Máš syna, ktorý ťa potrebuje. Či s mamou prerušíš kontakty, alebo nie stále budeš v jej očiach neschopáčka neschopná... Tak o čom to je?

prasiatko30
14. aug 2024

Na buduce keby prisla na navstevu, pomahat, tak by som sa zbalila, nechala matku so synom a isla sa bud prejst, nakupit alebo by som isla do kina. Po dvoch hodinach by som sa vratila, podakovala za pomoc a s usmevom by som jej povedala, ze ju znovu rada uvidim - uvidis kolko krat by este prisla len tak sa vykecat a vrtat

prasiatko30
14. aug 2024

@moony99 ja fakt nechapem co ta drzi - proste by ma v baraku nikto neudrzal - by som ju cakala obuta, oblecena s taskou v ruke a len co by som oocula zvoncek tak by som jej otvorila dvere s tym ze by som ich za nou zavrela zvonku- je potrebne urobit si psychohygienu

moony99
autor
14. aug 2024

@prasiatko30 to bohužiaľ nemôžem,len tak odísť,syn je ťažký stav,tracheo,kŕmim cez peg a to vyžaduje nejakú skúsenosť,ona by to určite nezvládla a ja by som od strachu mala po psychohygiene.

eva8
14. aug 2024

@moony99 hodinu bez jedla a wc nevydrzi? Ako riesis nakupy, lekara? Aj ty potrebujes vyjst zo styroch stien. Vsak mama by nemusela nic robit.

eva8
14. aug 2024

Alebo by si odisla na pol hodinu a dalsiu hodinu by si len pocuvala mamu, no jednym uchom dnu a druhym von.

Strana
z3