Meno pre náše bábätko sa nikomu nepáči
Ahojte,
S manzelom sme vybrali pre syna meno Damian (priezvisko ma na D) co sa nam na zaciatku pacilo. No po reakciach ludi sa bohuzial nechcene nechavam ovplyvnit a zacinam uz aj ja pochybovat. Manzelovi sa meno velmi paci a je neoblomny, ja som smutna ze ludia reaguju ake je to divne meno a nech to radsej zvazime.
Pride vam meno Damian skutocne take divne? mate podobnu skusenost?
Dakujem 🙂
My máme Silvestra...dedko keď nám skypoval sa celých 9mesiacov pytal či si to nerozmyslime...narodil sa nám maly a dedko povedal že mu ani iné meno nemame dávať...toto je vec v ktorej by som sa ja teda okolím ovplyvniť nedala...
Nie je najdolezitejsie aby sa Vam pacilo meno ktore davate Vasmu dietatku?
pre ludi v okoli je "divne" preto, lebo je nezvycajne meno, nestretnes na ulici s kazdym druhym clovekom s tym menom.. preto mozno neuznaju , pride im to divne... Hlavna vec, aby Vam to pacilo...
My máme vybraté meno Leonard. Kym bude malý budeme ho volať Leo a tiež sa našej rodine nepáči, hlavne mojej mame, ale tej sa nič čo sa mňa týka nepáči , ale to je iná téma.
Damian je čudné meno? Podľa mňa je to krásne meno 😉 nedajte sa odradiť 😉
Nás každý odrádzal od Sebastiána. Mama že je dlhé, svokra povedala že to neni meno do života ale do seriálu 😂 sestra že bude mať naraz aj meniny aj narodky... ale nam sa páčilo aj páči. Bolo to hneď prve meno čo sme si povedali potom padli aj ine ale stále sme čakali proste Sebastiána. Už sme sa potom ani o tom nebavili
Rozhodne sa nenechajte ovplyvniť. Je to vaša voľba a ostatní si zvyknú.
Damián je pekné meno. Je iné a tým je zaujímavé. ;)
Damian je krasne meno 🙂
@loxon ked sa moja mamina opyta Sofinky (3,5r) ako sa bude volat babatko, tak ona povie bez vahania Krištof. Kamoška ma Krištofa. A mamina že nech si nedavame take meno ako sa paci malej, ze mu budu hovorit Kiko (ty kokos no urcite) a ked to nebude vedieť povedat, ako si bude hovorit. Moja mamina tiez vsetko kritizuje co moze. Pohlavie este nevieme...
Kaslite na okolie, ak sa to dá. Musíte byť ale presvedčená o tom, že to meno ozaj chcete.🙂 my máme tiež také nezvyčajné, mladšieho máme Nathana, starkí to nevedeli ani vysloviť, či nepočuli do tlf, ľuďom tiež treba zopakovať jeho meno... no neviem si predstaviť,že by sa volal inak🙂
Ja bojujem sama so sebou 🙂. Nejako automaticky od začiatku sme bruško volali "Jožko" a voláme bruško takto doteraz. Ale dať meno dieťaťu Jozef, pommóooc .... neviem či to chcem. Vymýšľame s mužom už iné mená (Miško, Riško ....) ale nakoniec sa na seba pozrieme a z obidvoch z nás vypadne "Jožko?". V skutočnosti sa mi to fakt, že nepáči ... 😖
Damian je krasne meno,vobec mi nepride cudne. mala som na vyske spoluziaka Damiana,nikto sa nad tym nepozastavoval...
Je to krasne meno!!;)
My sme nikomu dopredu mena nehovorili,az po porode. Potom si uz nikto nedovolil nic povedat😀 inak Damian je krasne meno
Vidis, a moja sestra to ma zas opacne. Chcu dat synovi meno Peter (podla mna pekne meno) a okolie ju odhovara - vraj ake nemoderne meno, aby boli kreativnejsi atd. 😀
Vobec to neries, dajte meno, ake sa paci vam a ostatni si zvyknu ☺
Dala som na okolie (ale hlavne muza) a netradicne meno pre nasho syna sme zmenili. A obcas mi je aj teraz z toho smutno - a to ma maly 4r, ze som viac nebojovala☹ Dolezitu rolu v mojom pripade hral muz, jemu sa "prve" meno nepacilo, takze ak sa Vam paci obom, nevahajte!
Stretneš sa s hocijakými reakciami.. Ale je to vaše dieťa, nie je to žiadne hanlivé meno, je to meno ako každé iné. My, keď sme vybrali meno pre našu malú - EMA, tak každý vravel, že to teraz každý dáva, že to preto.. Až kým ich neodbijem s tým, že Ema sa volala moja babka. Ja som chcela mať Emku odmalička, čo si pamätám..Je to naše rozhodnutie s manželom, a nech si každý vraví čo chce 😉
@andelik691 ako hovoris... meno dietata je cisto len na tebe a manzelovi... my mame Veroniku a aj keby sa to nikomu nepacilo bolo by mi to v principe uplne jedno... pretoze to je a vzdy bude len nase dieta tak hadam mame pravo sa slobodne rozhodnut aj pre meno 🙂
Mne sa meno Damian nepáči. ALE to neznamená, že sa nemôže niekomu inému. Moja sesternica ho malému dala a musím povedať, že je to len otázka zvyku. Predtým som sa s tým menom nestrtávala, preto mi bolo cudzie... teraz počúvam Damko sem, Damko tam a príde mi úplne normálne... aj keď sama by som ho dieťaťu nedala. Môj muž by chcel Kristínku... (týmto sa ospravedlňujem všetkým Kristínkam, ktoré nepoznám...) ale všetky, ktoré poznám sú podľa mňa úplne trafené a preto by mi vadilo dať vlastnej dcérke také meno.. ale čo sa týka Damiana, bude to len nezvyk... a nemysli si.. keď niekde príeš s drobcom každý bude jásať a nikto nebude riešiť jeho meno... okrem toho, že ste rodičia.. je to Vaše dieťa a meno vyberáte Vy.
Ešte ma napadlo, že známa dala malému meno Aurel, tak to mne príde ako väčšia katastrofa. .. ale je to samozrejme otázka názoru.
Ľudia sú každý iný a každému sa páči nejaké iné meno. Nič si z toho nerob, dajte také aké sa Vám pačia🙂
A kecať Vám do toho bude každý... naši síce nepovedali nič, ale svokrovci už ma bombardovali tým čo môžem a čo nie... no.. povedali si svoje a ja si svoje (samozréjme s manželom) urobím... oni mali sovje tri deti a urobili si podľa seba... Vy si urobte tiež.
@diablikovci ahoj, náš synček tiež sa volá Axel, ludia niekedy kukajú na nás lebo ešte nepočuli to meno a niekedy ho volajú tak že Alex 🙄🙄 samozrejme cest vynimkam 😊
@h2
@zabakvak my máme Damiána podľa mňa super meno 😍
Aj my mame Damika a je to pre nas krasne meno,nezmenili by sme ho

Je to super meno!