icon

Menšia výmena názorov so švagrinou

14. aug 2023

Ahojte,chcem sa poradit,

mali sme jednu rodinnu oslavu a muz mal na nej taku mensiu vymenu nazorov so svagrinou,aj som sa ho zastala. Potom ked sme svagrovcov stretli,svagor pozdravil,prehodili sme par slov ale svagrina sa k slovu nemala😀dokonca ani neviem,ci odzdravila…

A teraz k veci,svagrina mala minuly tyzden narodeniny,isli by ste jej zablahozelat alebo nie? Muz sa k tomu velmi nema,no ja sa nechcem hadat.

Strana
z2
pribinak
14. aug 2023

Trhni si. Ty budeš asi tiež veľmi easy povaha

danica2711
14. aug 2023

je to mužova rodina, nech si to vyriešia medzi sebou, ty to neorganizuj - a nenafukuj, ako keby sa stalo neviem čo... A keď už sa do toho musíš montovať, tak potom tak, ako ti odporúča @pribinak, má úplnú pravdu

autor
14. aug 2023

@zmrzlinka2021 presne takto to beriem aj ja,nemam rada s ludmi konflikty a zvlast,ked je to rodina. Len ma zaujimal aj iny pohlad na vec

apolka77
14. aug 2023

Ja by som šla . Je úplne normálne že ľudia majú odlišné názory alebo si ich vymieňajú..niekedy sa jeden oduje ale som názoru že netreba z toho vedu robiť. Toto je presne kritické zmýšľanie ktoré ľuďom chýba..podľa toho čo píšeš už cítim že nechceš nikam ísť a hľadáš rôzne ospravedlnenia prečo nie, lebo švagriná je taká a onaka....tak buď múdrejšia, príď , zatras ruku objim a ukáž že konflikty sa dajú riešiť aj inak. A že keď ma niekto iný názor ešte to neznamená že na seba ako rodina zanevriete...je tisíce rodín ako vy kde sa nikto s nikým nebaví lebo v minulosti niekto niečo povedal,,,ach ľudia , život je tak krátky jeden deň sme tu a druhý byť nemusíme...keď vred každým konfliktom budete utekať a toto správanie ukazovať svojim deťom tak naozaj ľudstvo je v srackach...ukáž svojim, ich deťom, že najviac na čom záleží je, aby aj keď máme iný názor stále sa máte radi. Si uvedomte že svojim správaním formujete ďalšiu generáciu.
Už len z odpovedí tu som smutná lebo vidím koľko zabomysich vojen v rodinách je a považujú to za štandard.

roja01
14. aug 2023

Autorka nehovorila, ze svagrina ma okruhle narodky a robi spolocensku oslavu, na ktoru sa ludia pozivaju. Na beznu gratulaciu sa nepoziva, ale naopak kto chce pride sam zagratulovat.

sidicek
14. aug 2023

@roja01 ale čoby sa nepozyvalo, ved hádam neprídu ,keď budú brigádovať na záhrade napr. Normálne sa pozve a pripraví pohostenie, kedy to vyhovuje obom stranám

roja01
14. aug 2023

@sidicek, ja myslim v takovych tych beznych vztahoch. Jasne, ze nez dorazim gratulovat, tak zavolam ci su doma a napr. prave nemaluju.
Vies, ale teraz to nie je pre mna podstatne, horsie je, ze som si vsimla tie moje 2 hrube chyby. Ani neviem, ako sa mi to mohlo stat, vybrane slova po z poznam. Ted uz sa nebudem chytat za hlavu, ked budem citat ine prispevky plne chyb, asi sa to moze stat.

zmrzlinka2021
14. aug 2023

@apolka77
Velmi pekne napisane.

Strana
z2