"Milá svokra"
Ahojte kočeny,
Rada sem "chodím" niekedy sú tu celkom fajn rady 😊
Sme obyčajná patchwork family...moje..tvoje...naše 😁
Svokru mám celkom fajn akurát niekedy ma mierne vytáča ako vyvrtku...dnes zas prišli na návštevu...tento týždeň mame mužovho syna z prvého vzťahu doma...ja mam synov z prvého manželstva a máme aj spoločné dieťa...tak začiatok sladké doniesla svojim dvom vnúčatám mojich vynechala ako vždy...jasne, že keď manželovemu prvému dávala sladké poznamenala pred mojimi, že keď chce nech sa podeli so sladkym...ok nepoznáme to inak...môj stredný si minulý týždeň zlomil ruku tak chúďatko začal im to hovoriť...jasne, že svokra chvíľu počúvala ale potom hneď ale náš...mal zlomenú ruku a on to...a to...(mužov prvý syn mal zlomenú ruku dva roky dozadu) a potom hneď on je taky šikovný a pod. Starší syn to ma v paži či ho pochválila, alebo nie....ale ten stredný nesie to ťažko že oni ho nikdy (hlavne svokra) nepochvalia...on ich berie ako svojich starkých...ja už mamu nemám...tak mi je to v celku ľúto...muzovi, keď to poviem tak on mame nepovie nič...ja som jej to už raz povedala ale nestretlo sa to s pochopením...čo robiť?
Uz som pochopila vela zien co do tychto polepenych vztahov nesli. Uz ich chapem a neskutocne im fandim kolko problemov si usetrili a kolko ustrkov a zialu usetrili detom 👍 ved to ine clovek nevidi v mnohych polepenych rodinach len ze "manzel robi rozdiely", "s nevlastným synom si k sebe nenasli cestu" atd.
Poznam fakt silne zeny ktore si poradili samy a nedoprosovali sa ziadnemu cudziemu chlapovi ani cudzej zenskej aby akceptovala ich deti.
Autorka to ma fakt mrzí... Ale ako vidíš niekedy dieťa nemusí byť "nevlastne" stačí aby bolo od syna a nie dcéry a už sa správajú k deťom inak...
Ale inak ako fakt silným vyjasnenim medzi ňou a tebou to nevyriesis... Ja s mojou povahou by som odcekla, že či jej mam dať 5€ nech kúpi aj tvojim, keď je jej zaťažko kúpiť perník za 20centov..🙄 Asi sa povyhrazat, že nebudeš tam absolútne chodiť so žiadnym dieťaťom, keď mieni naďalej takto pristupovať...
@h2 no vies moja macoska sukala s mojim tuttifrutti papikom kym bol akoze na manevroch, naozaj sa chces porovnavat? Moze byt rada ze ju neoplujem vzdy ked ju vidim. A ze som s nimi nadviazala styky aby mali deti deda.
Tak ale prisli bozie mlyny, vo chcrea to ma a uz sa jej to az tak nepaci.
@eeffka tak v prvom rade tvoj otec mal rodinu mal mať on rozum, ak ona bola slobodná možno zo začiatku ani nevedela, že on má rodinu.
@matullienka nie nebola slobodna a mam aj 3 nevlastne sestry 🤣
@eeffka tak ale ešte to z nej nerobí zlého človeka. A vyjadrovať sa na niekoho, že môže byť rád, že ho neoplujes pri každom stretnutí o tebe tiež veľa vypovedá. Dúfam, že zakaždým čo vidíš otca máš rovnakú chuť naplut mu do tváre rovnako
@matullienka ja aa naozaj nepotrebujem obhajovat, ja som tvrdsej povahy, mna len tak nieco nerozhodi. Bud rada ze sa nejaka tetuska nechcela hrat na tvoju novu mamicku a nenatiskala ti svoje decka ako sestry. Nie som povinna ju mat rada, som slusna, uz to je dost a ona si je toho dobre vedoma.
S otcom mam vztah vlazny, je mi to viac dedo mojich deti nez otec .
@eeffka prepáč ale z tvojich vyjadrení nemám pocit, že ťa len tak niečo nerozhodi. Ale to je tvoja vec
Ja by spravila cirkus so svokrou a ked by stale neprestala robit rozdiely tak by som sa vzdy zbalila aj so svojimi detmi (vsetkymi, aj spolocnym) a isla dakam prec, kym neodide…ked jej tvoj muz nic nepovie, musis ty, aj aby si deti ochranila pred traumou, ktoru im tymto svokra vytvara…nemozes predsa donekonecna byt ticho a trpiet jej spravanie….
Ja mam tiez nevlastne decka, moja mama sa k nim sprava rovnako ako k mojmu vlastnemu, ked donesie darcek mojmu, donesie aj im…co si o nich mysli je druha vec, ale nikdy im nedala pocitit, ze su nieco menej…
Ja by som tomu jej bio vnukovi vychmatla tu horalku alebo fidorku zobrala velky sekač a sialenym usmevom povedala “ jeeej deti babicka vam vsetkym doniesla sladkost. “ a nasekala to na 4 kusky rovnake popri tom by som na svkoru hodila pohlad ako Bates ( neublizil by som muche) a ten nozik este chvilku drzala vo vzduchu., potom by aj tvoj muz Snad pochopil ze lepsie ked si mamku uprace sam a skor nez ty.
Vymeniť jej mozog? 🤷♀️ Dať jej nôž pod krk a pod hrozbou smrti jej prikázať, aby mala vaše deti tiež rada? Čo tu chcete robiť? S ňou určite nič, je to dospelá žena. Synovi treba povedať pravdu z mosta do prosta: nie si starkina krv, preto ťa nemá rada rovnako ako Miška, Jurka…(synove deti). Samozrejme prispôsobiť reč veku dieťaťa.
Autorka: Treba sa porozpravat s muzom, lebo ak mu je takato nespravodlivost lahostajna a neriesi ju, tak to je dost problem. On sa normalne prizera ako babka vedome ublizuje tvojmu dietatu a nezasiahne? Uff u mna by to bolo no go.
@eeffka ty nie si tvrda povaha, ty si plna zlosti, ublizenia. Ale nemozes porovnavat seba - osobu, ktora macochu neznasa a male dieta, ktore chce, aby ho blizka osoba mala rada tak, ako jeho surodenca. Ved toto je uplne normalna prirodzena vec. Ze to nechape dospela zena (babka) a robi rozdiely, to svedci o jej nie najlepsom charaktere, nie o tom, ze dieta a jeho matka chcu nieco nenormalne.
Moja svokra má všetky vnúčatá vlastne a to, že chvíľu počúva moje dieťa a po 5s mu skočí do reči a začne rozprávať o svojom inom vnúčati robí tiež úplne bežne.. kupuje im síce veci všetkým rovnako, ale pozornosť už rovnako rozdať nedokáže.. moje deti si na to zvykli, neriešia to už nijako.. kedysi to trápilo najmä moju dcéru, ale dopadlo to tak, že si to už nepripúšťa a keď sme u babky, tak všetky požiadavky a komentáre dáva mne.. tiež mamu už nemám, inú babku nemajú a tak sme si zvykli.. je to dobrá žena, má aj dosť veľké starosti v živote tak kašlem už na to že robí rozdiely medzi vnúčatami.. moje deti majú plnú pozornosť od nás rodičov tak myslím že majú dosť..
@asia83 no tak ja určite nebudem môjmu synovi hovoriť, že ho jeho "bábka" nemá rada...to určite nenapravi vzťahy a raniť vlastne dieťa nechcem...skôr sa s ňou ešte raz medzi štyrmi očami porozprávam...
@makova333 on s ňou raz rozprával lenže bez úspechu...muž mi len povie, že ona má už svoj vek a správanie pravdepodobne nezmení...
@miadi tak niekedy mám v sebe takú zlosť, že možno raz vybuchnem a prerežem tie sladkosti na kúsky 🙄 🙉🙈
@luckynat veď to nech si myslí čo chce ale tak tu hodinu čo je u nás na návšteve nech sa snaží a čo sa týka tých sladkostí tiež by ju nezabilo kúpiť aj mojim no asi len dúfať že ju "kopne" empatia, keď k nám pôjde na budúce...
Ja by som pre svoje deti kúpila mega veľké čokolády a keď príde svokra, rýchlo by som jej to dala do ruky, že keď bude rozdávať všetkým deťom, aby tieto veľké čokolády dala mojím, lebo že sú vždy smutní z jej správania. A keď je to už teraz nedopne, tak je úplne blba.

ej ha, tak to aby som bola vďačná mojim svokrovcom ako sa správali k môjmu synovi z pr. manž.
Slušne, kamarátsky, dokonca na Vianoce od svokrovcov dostával darček - nič extra, len knihu.... od svojho otca nedostal nikdy ani to...