icon

"Milá svokra"

18. mar 2022

Ahojte kočeny,
Rada sem "chodím" niekedy sú tu celkom fajn rady 😊
Sme obyčajná patchwork family...moje..tvoje...naše 😁
Svokru mám celkom fajn akurát niekedy ma mierne vytáča ako vyvrtku...dnes zas prišli na návštevu...tento týždeň mame mužovho syna z prvého vzťahu doma...ja mam synov z prvého manželstva a máme aj spoločné dieťa...tak začiatok sladké doniesla svojim dvom vnúčatám mojich vynechala ako vždy...jasne, že keď manželovemu prvému dávala sladké poznamenala pred mojimi, že keď chce nech sa podeli so sladkym...ok nepoznáme to inak...môj stredný si minulý týždeň zlomil ruku tak chúďatko začal im to hovoriť...jasne, že svokra chvíľu počúvala ale potom hneď ale náš...mal zlomenú ruku a on to...a to...(mužov prvý syn mal zlomenú ruku dva roky dozadu) a potom hneď on je taky šikovný a pod. Starší syn to ma v paži či ho pochválila, alebo nie....ale ten stredný nesie to ťažko že oni ho nikdy (hlavne svokra) nepochvalia...on ich berie ako svojich starkých...ja už mamu nemám...tak mi je to v celku ľúto...muzovi, keď to poviem tak on mame nepovie nič...ja som jej to už raz povedala ale nestretlo sa to s pochopením...čo robiť?

rora
19. mar 2022

@stanulienkat ja by som skor tie, ktore doniesla, rovno vzala a porozdelovala medzi vsetky deti, nech vidí, ze u nich doma sa funguje ako jeden celok, bez ohladu na krv.

luckynat
19. mar 2022

To sa nezmeni, kym s nou neurobis poriadok, naozaj…ona nie je urcite taka sprosta, vie dobre, co robi, vie, ze ublizuje tvojim detom, ale nema ich rada a preto im nic nekupi…nikdy v zivote ju “nekopne empatia”….to si musis vynutit, ver mi…a pohrozit, ze pojdes prec aj s detmi, ked ona pride, ak nebude nosit rovnako…proste tak to je, musis si to od nej vynutit…a aj tak im to nebude davat nejak vrucne, ale aspon uz dostanu rovnako, ved to je strasne, taketo rozdiely robit medzi detmi 😵‍💫

autor
19. mar 2022

@luckynat ja ešte, keď som bola tehotná som mala s ňou dosť nepríjemný rozhovor ohľadom jej správania k mojim deťom (no aj tehotenské hormóny som mnou trieskali) ale len to spravilo "zlú krv" medzi mnou a mužom...ina je chorá na srdce a vieš si predstaviť aké divadielko pred mužom zahrala...ja to chlapcom stále racionálne vysvetlím...starší je s tým v pohode len ten stredný chce aby aj jeho postiskala, kúpila mu, opýtala sa ho....vieš to je také...ona príde svojho vnuka vystiska a moji sa tiež prídu s ňou privítať a ona sa otočí chrbtom...naozaj niekedy mám chuť je takú čapnuť....vrrr

marca12
19. mar 2022

@eeffka ale to nie o tom,ze ma cakat,ze mu bude nahradzat babku. Ved cudzi clovek,ked pride na navstevu,tak donesie cokoladky pre vsetky deti. Ved ya svokra nemusi byt babkou jej detom,ale mala ny rovnako dat vsetkym detom aspon tie poondiate cokolady. Ako sa to dieta ma citit. Jej svokra je velmi hlupa zena a kazdy,kto to vnima rovnako ako ona,je hlupak.

luckynat
19. mar 2022

Tak potom asi rozhovor s nou nie, ale presne by som mala nachystane cokolady aj pre svoje deti a dala aj im, alebo rozdelila tie, co priniesla. A este pred kazdym nahlas zahlasila ze babka sa asi pomylila, doniesla 2 cokolady a tu au 4 deti, tak to mate dvaja jednu cokoladku….a tak….
Nech si neurobis aj vo vztahu zle, tak to radsej takto ries…

minarova22
19. mar 2022

Ahoj. Ja vidím chybu aj u tvojho muža, ze nezakroci v tomto. Samozrejme bokom, nie pred deťmi. Mal by jej vysvetliť, ze ste všetci jedna rodina a bud všetkým alebo nikomu nič. A to sa nejedná len materiálnych ale aj duševných veci....Ci to pomôže to neviem, ťažko zmeniť človeka (jeho povahu) 65tke-70tke.... Ale v takom veku by mal byť človek vyrovnaný, inteligentný a slušne vychovany - co tvojej svokre očividne chyba. To ze to takto okato dávo najavo a ešte k tomu pred deťmi-netreba komentár. Keby to robila moja mama, sestra,nebodaj moje dieta-hambila by som sa za oboch.... Držím palce a verím, ze všetci tvoji synovia budú silné osobnosti 😉

drzaopica
19. mar 2022

Svokra Ti dá vždy najavo, že sú to cudzie vnúčatá.
Keď ste nič nepriniesli mojim deťom tu su sladkosti nech to je spravodlivé a bolo by dohovorené

makova333
19. mar 2022

Autorka: Raz zakrocit je malo. Väcsi problem je muz ako svokra, pretoze muz by mal byt na tvojej strane, najmä, ak sa jedna o velku nespravodlivost voci tebe a tovjim detom. Ale mam otazku. Svokra k vam chodi sama?

miadi
19. mar 2022

Mal by jej muz vysvetlit ake je to trapne. Nech nenosi nic alebo vsetkym nieco . Alebo tomu bio nech nosi k jeho mame! Lebo ked ide na navstevu k cudzim tak donesie len chlapcovi a dievcatko nedostane nic ? Ze teraz ste uz vsetci jeho rodina tvoje deti nie su cudzie a ze jeho tym zranuje tiez . Ale to by musel tvoj muz mysliet vazne. A zda sa ze to mà na haku, ver tomu ze by ho ppsluchla!

alienkami
19. mar 2022

a on keď ju postíska, ako na to reaguje?

brendaa
19. mar 2022

Mozno by som sa vzala keď viem ze príde, s detmi z predošlého vztahu prec, na výlet, do mesta.
Je to mužova matka, nech si ucti svoju návštevu...A ano zakaždým by som to tak urobila.
To ze nema rada tvoje deti, neprijala ani teba.
To bolí, je to tak. Synom, by som vysvetlila pred otcom, ze ho babka, zial nemá rada, ze si z toho smutná tiež, ale to nevadí aj taky je život a môžte sa za nu pomodlit.
Ako babka príde a je zvedavá iba na deti svojho syna. 🤦‍♀️

daniela1911
19. mar 2022

Nech muž chodí na návštevu k svokre so svojim najstarším a vašim najmenším. So svojimi synmi si urob program, a čas pre vás. Ani by som ju nevolala k vám do domácnosti.
Nevie sa správať, tak nech sedí doma… ja to nechápem, veď to je slušnosť a vyspelosť dospelého človeka - nerobiť rozdiely (keď už odmyslíme, že ide o rodinu).

zuzu11166
19. mar 2022

Presne tak,suhlasim! Mojej dcerke zomreli uz obe babky a oblubila si tetu cudziu u nas v cinziaku,od malicka si padli do oka,ona bola volakedy vychovavatelka,neskutocne fo s detmi vie,raz sme sa stretli vo vchode a tie dve su od tejchvile ako babka a vnucka.som strasne rada,ze ju mame,hlavne ked uz babky obe zomreli,dcere to velmi pomohlo,da sa povedat,ze ich nahradila.vtedy mala 4 roky,ked zomrela moja mamka a uz bude mat pomaly 11 a ja som vdacna ,ze ma babku-velmi sa maju radi.

maryetta
19. mar 2022

Kazdopdne. Uz aj tu na MK som casto postrehla rozne rodinne vztahy. Kde sa ukazalo ze ani krv nie je istota ferovosfi. Kde casto su rozdiely medzi detmi. Surodencami. Vnucatami.
Hmmm tato tvoja/vasa situacia ozaj mrzi. Kedze vzdy je na tom to dieta nevinne ☹
Neviem. Mnohe babky prave su rady ak o ne deti maju zaujem. Ze popri nich doslova mladnu.
Mozno sa este opytam-teba svokra prijala ok? Alebo uz tam nieco bolo?

autor
19. mar 2022

@alienkami no tvári sa akoby mal syn lepru 🙈🙉🙄

autor
19. mar 2022

@brendaa no len mužov syn mal národky a keď ho fotila tak hovorí že "zavolaj aj tati a a maminu nech sa s tebou fotia" 🤣🤣🤣 Tak ja som v jej očiach mamina a ona moje deti ignoruje...🙉

jasminkaj
19. mar 2022

Krv nie je voda.. Nie je to jej vnuk, ani nikdy nebude... Prepáč, ale ja ju chápem 🙂 Horšie je ak robí babka rozdiely medzi svojími vlastnými vnúčatami (to je zas prípad v našej rodine) 🙄

autor
19. mar 2022

@daniela1911 ale ju nikto nevolá ona sa pozve stále sama...veď ja nemám nič proti nech príde...len ma irituje jej správanie...

autor
19. mar 2022

@maryetta mňa práveže má rada...nechápem prečo moje deti odmieta...ona akoby moje deti chcela "vymazať" tak akoby bol len mužov syn a náš spoločný...je to len môj pocit

autor
19. mar 2022

@jasminkaj ale ja zase nerobím rozdiely medzi deťmi...a prečo by som aj mala...jasne, že sme "zlepenec" nie je to ideálne, bolo rozhodnutie dospelých spolu žiť deti sme do toho "zatiahli" my tak sa snažíme s mužom to spraviť najlepšie ako vieme.... A je mi jedno, či sme "krv alebo voda"

dankuk
19. mar 2022

Netrap sa svokrou. Moja svokra robi rozdiely medzi vlastnymi vnucatami. Deti vycitia takyto rozdielny pristup, tak su z toho smutne. Synovi citlivo vysvetli, ze sa nic nedeje, ak ho babka nepochvali. Ze on je sikovny a vsetci to viete. A pred svokrou ho ty pochval, nech pukne od jedu 😉

autor
19. mar 2022

@dankuk niekedy to spravím vyzdvihnem syna pred mužovim...ale ona sa tvári akoby trpela dočasnou stratou sluchu...

dkethe
19. mar 2022

Mrzi ma co zazivas. Stari rodicia casto robia rozdiely aj medzi vlastnymi detmi - vnucata od toho 'lepsieho' vs 'horsieho' dietata, vnucata co byvaju blizsie vs tie co byvaju dalej, vnucata od dcery vs vnucata od syna... Ba dokonca lepsie (sikovnejsie, milsie, mudrejsie..) vs horsie vnuca.
Tu sa bavime o cudzich detoch, teda sa divim, ze vobec ocakavas rovnaky pristup. To proste nejde... Akokolvek ta to boli, su cudzie pre nu 😔

Jedinou sancou je, sa s nou osamote uplne od srdca porozpravat, ze je ich jedina babka, a veru je to skvela babka, ze ju velmi prosis aby ich viac brala...

aurinia
19. mar 2022

Niekedy treba nastaviť zrkadlo. Strielam teraz do prázdna. Ale keby si skúsila aj ty. Že ona donesie koláče, trebárs. A ty povieš, jeej keby tak moja maminka žila, tá vedela najlepšie. Nie ako tieto. 🙈 A vo všetkom. Až kým by to tá svokra nepochopila. Ty ju najlepšie poznáš. Čo by to urobilo....že by pocítila ako to boli ...potom by som ju išla vyprvadit, a keby už bola za dverami, že už sa dá len zavrieť, by som jej to v krátkosti vysvetlila. Že to čo robí sa nepatrí. Keby horekovala tak by som len dvere zavrela, hádam kľúče nemá.

petkavka
19. mar 2022

Ja si este z detstva pamatam, ze ked boli problemy s babkou z maminej strany, tak mama sa tvarila ze nic sa nedeje, to nezmenime (ona ma tazku Tu povahu vzdy byt za Tu dobru peknu- a to hovorim ako jej milujuca dcera) a musel to riesit tatino ako jej zat ....no samozrejme cele zle. Vysledok: problem sa nevyriesil a Este tatino a jeho svokra total pokazeny vztah doteraz. Preto som sa naucila zakladne pravidlo: Problem MUSI riesit ten, koho rodic to je. Takze prepac, ale Ty nemas problem so svokrou - Ty mas problem s manzelom. So svokrou ty nemas co riesit - akurat pokazis aj ten krehky vztah, ktory mate a manzel Bude za pekneho

dankuk
19. mar 2022

Ona sa bude tvarit tak vzdy, pretoze to je sposob ako vie ublizit Tebe ako matke. Ked si spomeniem kolko som sa ja nad tym natrapila a zbytocne - nic sa nezmenilo. Psychicky sa obrn, nevsimaj si ju a deti pochval. Asi nema vyznam, aby ste jej dohovarali, Ty alebo Tvoj muz. Ona velmi dobre vie, co robi. Je to obycajna zlomyselnost.

aurinia
19. mar 2022

Ja už svokru nemám (v mysli mám že chvalabohu) lebo takéto témy by tu boli sem tam odo mňa. Ona pila a mne robila scény za nič. Môj muž ale bol kaliber, on si ma zastal, a s ňou by sa do krvi pohádal. Nechcel pripustiť aby mi bolo ublizovane. Ked s tým začala, on tresol dvermi a odišiel. Zistila že bojom proti mne by ho stratila. Tak sa miernila. Ale občas boli perličky, ktoré stáli za to. Deti sme ešte vtedy ale nemali. Tým chcem možno naznačiť, že ak by tvoj muž povedal máme "mami, ak chces robiť rozdiely medzi deťmi, tak sem radšej ani nechoď" mala by si to jednou ranou. Syn je raz syn, a to cítim aj vo svojom živote. Ja by som mohla byť multimilionárka a nemala by som takú cenu ako on.

jasminkaj
19. mar 2022

Samozrejme ste zlepenec, nesúdim.. Súhlasím aj, že je to vaše rozhodnutie a nie rozhodnutie vašich detí.. Pýtala si sa ale na správanie svokry (nie vaše). A len sa čudujem, že sa tejto situácii tak divíš. Keď sa vcítim do role svokry - deti môjho syna budú vždy pred deťmi ženy, s ktorou bude žiť môj syn 🤷

karinnka
19. mar 2022

@eeffka uff tak Teba mat v rodine😁😁 dieta je stale dieta..ci ma 3,5, ci 7,10 inteligentna zena nema robit rozdiely,jej svokra je sprosto napisane,primitivna,bezcitna "krava"neviem si predstavit tak sa chovat k dietatu...

0silvia0
19. mar 2022

@jasminkaj ale kvoli detom a ich krehkym dusiam by sa dospela osoba mohla aspon naoko tvarit, ze tie deti existuju. Priniest 2 detom sladkost a ostatne ignorovat je uz dost za ciarou. Lubit ich nemusi, ale nemusi ich ani okato ignorovat.