Mladá kolegyňa môjho muža
Ahojte,
neviem kam sa mám obrátiť tak píšem sem. Muž má novú kolegyňu a ja som z nej na prášky a mám pocit že musím proti nej bojovať. Stále o nej doma hovorí a ja idem vnútorne z toho do vývrtky, lebo doteraz o žiadnom kolegovi/kolegyni takto nerozprával. Je o viac ako 10r mladšia, nezadaná čerstvo po škole a muž ma s ňou porovnáva a potom to otáča akože na srandu. Ona chodí na nechty, nechceš aj ty chodiť na nechty? No nie mám malé dieťa je to nepraktické do domácnosti a vyhodené peniaze a malého neviem kde by som na 3 hodiny odložila. Ona robí taký šport, nechceš aj ty? No nie málo mám toho doma. Nahovára ho na pubertiacke chujoviny, teraz najnovšie sa chystá na nejaký fesťák, muž nikdy na podobné akcie nechodil a teraz chce ísť zrazu tam na víkend spať pod stan s kamošmi a že veď partia s kolegyňou sa s nimi určite uvidí. Nervy mám len keď toto píšem, začal velice cvičiť, chce si nafarbiť tú hlavu starú a ja som len stíhačka, žiarlivka čo neznesie že má kolegyňu kamarátku, ona je čerstvý vietor a mne zabil že so mnou žije ako dôchodca. Ja mám tiež školu, pred RD aj dobrú prácu, starám sa o seba cvičím, má upratané a navarené, postarané o dieťa a doteraz sme aj my boli kamoši a chodili aj v manželstve na rande a zabaviť sa primerane veku keď sme mali vybavené stráženie a zrazu som dôchodkyňa, mne je do plaču. Čo sa vôbec dá s týmto robiť? Roztrhať ma ide keď vôbec o nej počujem a ona ešte provokuje, vyvoláva mužovi domov mimo prac.doby, poslala mi nadrzovku žiadosť na fb keď ja som pre ňu úplne cudzí človek. Ja mám pocit že on má novú frajerku a nie kolegyňu.
Neda mi nereagovat. Nemen zivot pre chlapa a jeho kolegynu. Nevymyslaj si sprostosti a imaginarnych chlapov, nerob sporty ktore ta nebavia ani nechty ak ich nechces.. ani sa nevzdavaj casu s vasim dietatom len preto aby si zdrhla z domu ak to nechces. .. tak by som sa nikdy neponizila.. rada je jasna vazny rozhovor a zmena zamestnania. Bud skonci a rozviaze vztah s mladou alebo s matkou jeho dietata nech si vyberie. A ano funguje to. Mam to vyskusane. Praca je vacsinou docasna aj ludia v nej manzelka a deti su...mali by byt na cely zivot.. a nie ze nemoze zmenit pracu. Vzdy moze zmenit pracu, kopec ludi meni pracu.. je to tazke obdobie ale vztah sa vam vrati do starych kolaji.. zijde z oci zijde z mysle.. povedz mu jasne ze ti ta osoba vadi a nebudes ju tolerovat v jeho blizkosti. Koniec...nech si vyberie.. a kludne mu zober pred nim telefon a popozeraj co sa bude dat.. a co.. ved ako manzel nema co tajit.
No do riti...ja som myslela, že ten cap má aspoň 50☹
@jajanka31 Ale prosím ťa....myslíš, že v inej práci nemôže byť nadržaná dvadsiatka, ktorá capovi pomotá hlavu?
@mandarinka555 a to ze ona pojde na nechty a necha mu na 2 hodiny dieta mu tu hlavu odmota? Alebo ze 2 dni nenavari a spomenie nejakeho casnika... to su somariny ktore ani nebude vnimat ak je do mladej buchnuty este manzelku posle sam za casnikom. To je len hranie sa. Nic radikalne a nic vazne.. nic take ze halo... bud ja alebo ona.. on ma problem, on si ho vytvoril tak nech ho on riesi.
@jajanka31 ... lustrovanie telefonu a ultimata su omnoho viac ponizujuce ako odlahcenie situacie s jemne sarkastickym humorom a povznesenim sa nad podpichujucimi poznamkami ... Mlada kocka je pravdepodobne len koketna a naivne jej imponuje, ked dokaze zaujat akehokolvek kolegu bez ohladu na vek ... Muz nechce byt za suchara, tak sa na tom rehlia v praci spolu a doma sa to snazi uhrat na "vtipnu" poznamku ocakavajuc, ze vyvola naznak ziarlivosti, ktory by mu len a len zalichotil, akurat ze vzhladom na svoj vek a status trochu prestrelil ... Toto vsetko sa vsak da s usmevom a graciou zvladnut aj bez ponizujuceho ultimata "bud alebo" a predkladanim telefonu "na kontrolu" 😶 ...
@zzzuzzzu autorka prispevku nech si sama vyberie ci chce problem vyriesit raz a navzdy radikalne s tym ze sa vsetko vrati tak ako bolo. Alebo sa budu este par mesiacov dotahovat a hrajkat kto z koho az dojde k nevere... ak ma autorka manzela rada velmi rychlo ju to prestane bavit. Netravit cas so svojou rodinou a naopak ovela viac sa bude trapit pre to co sa deje. Treba si uvedomit ze ten chla je s tou zenou min. 8 hodin a ta manzelka si to uvedomuje len ten kto to zazil pochopi ze kludna ostane az vtedy ked spolu nebudu pracovat. Nalomena dovera a pochybnosti budu kazdy den vacsie... Oni sa spolu rozpravaju, koketuju, planuju, smeju, obeduju spolu a boh vie co a ta manzelka si to len predstavuje... manzelka sa nechce smiat s cudzim chlapom casnikom ale so svojim manzelom.
@zzzuzzzu a tiez preto ze chlap sa zblazdnil a porovnava manzelku s mladou...neznamena ze aj ona sa musi zblazdnit a porovnavat manzela s casnikom a este mu to spliechnut do oci .. to problem nevyriesi.. len to sposobi viacej problemov.. este si manzel povie ved ta moja ma uz ani nema rada ani sa jej nepacim..
@jajanka31 ... zrejme sme si nerozumeli, nikto nevravi, ze manzelka nema travit cas s rodinou a ma sa "smiat ci dokonca porovnavat s nejakym casnikom" 🤔 ... Naopak, na odlahcenie celej situacie sa nad tym celym spolu s muzom skor zasmiat a s ironickou otazkou, ci si fakt nevidi po koniec nosa, mu to s trochou sarkastickeho humoru vratit (a tu jednu kavu s kamoskou si vzapäti kludne dat 😉) ...
No aj keď si myslis, že zijete spoločensky zivot, nežijete. Je to stereotyp. Ty si stále doma, nechodíš až tak medzi ludi (robis si nechty doma, cvicis doma,..) čo nové, zábavne mu môžeš priniesť okrem informácií, či dnes dieťa ne/poslúchalo a či ste si citali knizku o cervenej čiapočke alebo popoluške. Začni sa venovat nejakému koníčku napr komunitná aktivita, jazykový či tanečný kurz. Ja som začala po rokoch na materskej viac žiť spoločensky, stretávať sa s novými ľudmi a nechávať deti viac mužovi. Tiež má ubíjalo chodit len niekam spolu s detmi, kde sme dávali na deti len pozor a v podstate sme si nemali aké informácie vymieňať, lebo všetky historky sme už stokrát počuli. Tým, že som išla medzi ludi, mala som nove zážitky, klebety, ktoré som mu mohla povedat tak spolocne strávený čas bol o to zaujímavejší a aj ja som bola spokojnejšia. Cez víkend idem na koncert do Prahy, zajtra mám tanečnú, moj muž by na nejakú kolegyňu veru čas nemal 🙃
Otrasne spravanie od neho. To si ako dovoluje porovnavat teba s inou zenou? Aj ked to obracia na zart, nie je to vobec vtipne a ty si to mala stopnut uz hned na zaciatku. Nemozes mu dovolit aby sa k tebe takto spraval. Ved ta uraza.
Nic nemusis menit. Je to jeho volba. Ak chce ist za nou, nezastavis ho, ale nedovol aby sa s nou zabal na tvoj ucet. Velmi razne mu daj najavo ze uz ani raz neznesies taketo spravanie.
Ktoré normálne vyvoláva ženatému? To je úplne jedno, podstatný je postoj tvojho muža. Co mu bráni povedať jej, ďakujem za pozvanie ale mam rodinu a svoj voľný čas trávim s ňou? Čo mu bráni povedať, že kolegyňa ma nechty take onake, ale tie tvoje sa mi pacia viac? Hm?🤔
siahni mu na penize a zamestnaj ho 😀 to je zaklad a nanfestival by som ja osobne mu dala aj dieta dvojrocak uz neni taky maly nech sa tatko stara samozrejme kupila by som mu tu ochranu sluchu a ja zatial do wellnesu nedaleko
@jajanka31 konečne jeden normálny názor. Tu vôbec nejde o to, že pojde na nechty a že sa dohodne s kamošom aby jej zavolal, to sú všetko také trapošiny, ktoré vôbec nepomôžu a radia ženy čo to vôbec nezažili.
Môžeš autorka robiť čo chceš aj sa na hlavu postaviť, ale kým sa on nespamätá tak nepomôže nič. Žiadne teatrálne scény. Môžeš sa s ním max. porozprávať, aby videl, že nie si padnutá na hlavu, že všetko vidíš a vadí ti to a to čo robí nie je normálne. A potom už len ako sa vyjadrí a postaví k tomu on.
Držím palce.
@uprimnazienka si kolegyňa jej muža?
Autorka, mňa by len zaujímalo čo je to za šport, čo ona robí a ty nemusíš.
@uprimnazienka a teda má niečo tá potenciálna Pipinka s mužom autorky? Ako takých žien je veľa, čo takéto veci robi, ale svet je maly 😀
Autorka, je mi to veľmi ľúto, ale obávam sa, že si nepomôžeš, nech by si čokoľvek robila. Či pôjdeš na nechty, alebo na šport, alebo nepôjdeš, on sa už do nej zahľadel a tu už niet pomoci. Buď sa spamätá sám a prejde ho to, alebo nie, ale myslím, že ty s tým v tejto fáze nevieš nič urobiť. ☹️
Ked vidim tie reakcie tak 90% vyjadruju taku frustraciu zo zivota a z muzov, ze mam pochybnost ci tie rady su myslene vazne s cielom "toto by si mala urobit" alebo zeny potrebuju len ventilovat emocie, ale realne by sa vo svojom vztahu zachovali uplne inak. Vytvor si vlastny nazor a zariad sa podla neho.
Sorry baby, autorkin manzel sa namotava a vy riesite nechty ,varenie, upratovanie a starostlivost o dieta? Cele zle. Toto vobec nie je ani v top 10 ani top 5 prioritach muza. Ani apelovat na zodpovednost kvoli dietatu nemusi zabrat. Priroda muzov vymyslela tak ze ked ide o sancu splodit dalsieho potomka ti co su uz na svete az tak nezavazia. Myslite si ze mate pravo muzov za to sudit? Mozete. Ale realita zostane rovnaka.
Vobec nevidno ze by ste riesili dve hlavne priority
1. intimita emocionalna aj fyzicka - tu je autorka oproti kolegyni (zatial) vy vyraznej vyhode
2. ocenenie/pozornost/pochvala/kompliment - toto je pravdepodobne kolegynina najsilnejsia zbran, obvzlast ak je to hodnota ktorej sa manzelovi vo vztahu nedostava
@autorka
K bodu dva; pozri sa na vlastne vyjadrenia
"chce si nafarbiť tú hlavu starú"
"môže byť rád že som sa na neho ulakomila"
"nenapadlo by mi že v 38 rokoch sa bude chcieť natriasať v stane po festivaloch"
Je tvoj manzel muzom ktoreho si vazis, cenis, obdivujes? Lebo ak nie, tak preco ti zalezi na tom ci dava pozornost inej zene? Nechaj ho odist.
V okamihu ked zacnes vinit "krizu stredneho veku" a "manzelovo zalubenie" prijimas vnutorny postoj ze zdroj problemu je je on a ty si nijako neprispela. Je to tak? Co robis pre to aby si bola zaujimavou a atraktivnou zenou? Pre manzela alebo kohokolvek ineho. Nehovorim o vyzore ale o nazoroch, zivotnych postojoch, sebavedomi, vyrovnanosti...
Nastavit hranice je v poriadku, ale ziadne hystericke vystupy, len mu nezaujato vysvetli "samozrejme ze mozes ist na festival ved si slobodny muz, kludne chod, ale vracat sa uz nemusis". Teatralny vystup len ukazuje ako velmi ti na nom zalezi a ako si na nom zavisla, aj to nespravnou formou.
A potom je tu tvoje vnimanie a dopad celej situacie na teba: povedala si mu ze ta zranuje ked ta porovnava s inou zenou? Nie vycitavo ale tak aby naozaj porozumel ako sa citis?
Nepocuvaj radikalne riesenia ze ho treba zamestnat, ponizit, vratit do reality, stopnut ho... Chces pri sebe udrzat muza alebo handru?
@martul mne je to jasné že sa nič nedá robiť preto som sem aj písala, ja som nič zlé neurobila dlhé roky som mu vyhovovala a teraz sa on správa ako najväčší chrapúň a ja sa mám meniť a robiť niečo čo sa mi proví a okrem povinností mám byť stále ešte aj zaujímavá očarujúca plná klebiet a zabávať ho aby chudáčik náhodou nemal náznak stereotypu.
@aurora33 volejbal.
Takychto mladych bab, co sa na tom bavia, ako si dokazu chlapov, hlavne starsich a zenatych omotat okolo prsta, pobavit sa s nimi a potom ist dalej je neurekom. Bohuzial im ti chlapi na to vacsinou skocia, lebo ved zrazu sa o nich zaujima mlada kocka, im to imponuje, doma zenu uz poznaju, maju stereotyp a tu zrazu pride baba co mu povie aky je uzasny, fantasticky, ako je sikovny a podobne. Oni na 90 % vobec o tych chlapov zaujem nemaju, co by s nimi robili a este nebodaj s detmi v striedavke?!? Kolko rodin taketo mlade kocky rozvratili a mozno o tom ani nevedeli? Ano, koketne, flirtuju, su mlade, nemaju starosti. A su skoro v kazdej praci, pokial to nie je vyslovene muzska praca a muzske kolektivy.

Toto je tak smutna diskusia.
Nikdy nepochopim takych chlapov ako je ten tvoj, autorka. Ma zenu, male dieta a on sa obzera po nejakej mladej neprespektivnej zabe… A presne, ako tu uz bolo pisane, co je to za uboziaka, ked vidi, ze ta to zranuje a stale v tom pokracuje.. Ja si ani neviem predstavit, co by som robila v takejto situacii. Myslim, ze by som s nim hodila vazny a uprimny rozhovor. Ak je aspon trocha normalny, mohol by si vstupit do svedomia a a uvedomit sa. Zaroven by som toto brala ako memento - neponukat mu full servis, ale aktivne ho zapajat do chodu domacnosti a starostlivosti o vase dieta. Ziadne take, ze pride a ma vsetko hotove. Pokojne sa vyber pravidelne niekolkokrat do tyzdna niekam von na par hodin a nechaj mu maleho. Zadel mu ulohy.
A v neposlednom rade by som ten festival brala ako taky zlom v dalsom vyvoji situacie. Tiez nie som stihacka, ani ziarlivy typ, ale tu by som bola asi tiez razna - ak by na ten festival siel, aj ked by vedel, ze s tym nesuhlasis, rani ta to a bol by mu prednejsi cas s (hlavne) novou kolegynou nez s tebou a malym, tak by som sa podla toho aj zariadila. Uz by ma doma nenasiel.