icon

Moj 20 ročný syn je gay

troiianka
7. okt 2015

Dobrý deň,
milé kolegyne, môj syn mi oznámil, že je gay. Bol to pre mňa šok. Ja som sa s tým celkom aj zmierila, ale neviem ako bude reagovať môj manžel, kedže sme o tom nikdy neviedli žiadnu diskusiu ani sme to nikdy nepreberali. Myslím, že nie je nejaký homofób, ale nikdy sa táto vec neviazala na nás. Môj syn Juraj ma len 20 rokov, myslíte, že už má vo svojej orientácii jasno? Tvrdí mi, že on je s tým zmierený už dlhšiu dobu. ALE, nemôže sa stať nejaký zázrak? Na rôznych diskusiách som čítala rôzne komentáre, ktoré mi naozaj pomohli to pochopiť. Ako mám môjmu manželovi oznámiť takú správu? Má byť pri tom aj Juraj či nie? Ktorá z Vás má podobnú skúsenosť alebo homosexuálne dieťa? Prosím môžte diskutovať. Ak sa niekto nájde budem rada. Vopred ďakujem.

Strana
z4
mihula
7. okt 2015

@mircalla nie,urcite by somho nezavrhla,len tí nasi chlapi su tvrdy oriesok.Moj by to nestravil a ja by som nemala odvahu mu to vobec povedat.
Asi po tajme stretavanie so synom,jeho by som k tomu neprinutila,mozno po par rokov,aj to som si neni ista

mircalla
7. okt 2015

@mihula dakujem za odpoved.

katarinaina
8. okt 2015

@mihula urcite by ma zranilo, je to iste akoby mi povedal ze mu neviem dat do co potrebuje a chce. Ale myslim ze sa neda porovnavat manzel gay so slobodnym, 20 rocnym synom gayom...

vedorka
8. okt 2015

mne by to vobec nevadilo 🙂 mam takych kamaratov a su super. iba by som sa asi viac bala, ze sa niecim nakazi, ako keby bol hetero. moj skoro plnolety syn je domased, nema dievca a uz som mu preto povedala, ze mi vobec nebude vadit ked by dovliekol domov aj frajera. 🙂 naozaj by mi to nevadilo. vnucata by ma mrzeli, ale to by som mu nikdy v zivote nepovedala, nech sa netrapi, toto su veci, za ktore nemoze. vsetko v zivote bude mat stazene, preco mu mam hadzat polena pod nohy este aj ja.? ja mam v tomto jasno, hlavne nech je zdravy, bude stale moj syn a tato vec na tom NIC nezmeni 🙂

bohuslava8
8. okt 2015

@troiianka
bud rada že sa ti preto neprepil na smrť, nebol by na Slovensku prvý, je to tvoja vizitka a je to vaša otvorená výchova, že má gule ti to povedať

ivkadracova
8. okt 2015

@troiianka moj nazor..
To, ze je gay povedal Tebe. Keby to chcel povedat Otcovi, povie to jemu. Takze kedze uz mame syna, a moj syn by mi to o 20r. takto povedal, tak necham na nom, kedy sa rozhodne povedat to otcovi.
Dalsia vec je, ze ma len 20 rokov. To co on si mysli ze vie dlhsie, moze byt len hormonalny nesulad. Ja viem ake som ja sama mala hormonalne vykyvy a ako som besnela : ) .. hadam az moj manzel ma spacifikoval. Preto si myslim, ze mozne je vsetko. Netlacila by som na neho. Co ak sa raz zamiluje do krasnej plavovlasky a nebude mat pipik? : )
Z pohladu manzela.. este pred tym nez sme vobec boli manzelmi - netusim ako sme sa k tejto teme dostali, som sa s nim hadala na tom, ze ked raz jeho potomok bude inej orientacie ako je jeho presvedcenie nesmie ho zavrhnut, nesmie mu to vycitat, musi ho prijat aj tak. Pre manzela je to handykep. Asi s jeho presvedcenim vela nenarobim, ale urcite ho presvedcim aby si to nechal pre seba. Chcem aby sme ako rodicia boli pre svojich vsetkych potomkov oporou nech su akykolvek. Druha strana mince je... nic extremne podporovat samozrejme nebudem, aby bolo jasno. Ked ho v duvohom pochode uvidim vyzliekat si gate aj ked ma 25, tak dostane na ten zadok :D

cmulinko
8. okt 2015

mozete sa vsetky ukludnit lebo @troiianka sa od vcera neozvala.Asi mala zaplatene len za otvorenie diskusie.Koniec koncov to v uvodnom prispevku aj tak napisala......prosim mozete diskutovat.... a teda bez nej,lebo ziadny 20 rocny gay syn menom Juraj neexistuje.Inak by sa dana mamicka plna otazok a zmetenosti aspon jediny raz pridala k diskusii co sa od vcerajsieho zaregistrovania a jedineho prispevku nestalo.Nechapem ako moze niekto reagovat na tak do oci bijuci fake prispevok.

barborusinka
8. okt 2015

Ci sa vlastne oplati hodit sem komentar no neda mi to ...stale viac a viac si uvedomujem aka je nasa spolocnost obmedzena ...ja sama mam dve deti dievcata keby hociktora z nich za mnou prisla a povedala mi mamina som lezbicka verte ci nie objala by som ju pretoze to ze sa to dieta zdoveri v dnesnej dobe s takou vecou je fakt silne kafe mam znamych co maju rodicov ktory o tom doteraz nevedia a to su dospeli muzi "stari mladenci" ved to je smiesne ale za vsetko zlo moze ta prasiva cirkev ktora odcudzuje vsetko co nedokaze pochopit ...co je dost chore ...urcite syna podpor ak chces aby vo tvojom zivote pobudol pretoze ak bude vidiet ze je nepochopeny zanecha to na nom urcite traumu a sebadovera bude v prdeli aj gay moze byt hrdy muz vela stastia s manzelikom prajem ...

abbey1
8. okt 2015

@tiwyna Naša spoločnosť sa rúti do ... vďaka ľuďom ako si ty. Takí ľudia sú omnoho väčšou a hlavne skutočnou hrozbou pre ľudstvo.

ruzenka57
17. dec 2019

@troiianka krista ved ma 20 je to jeho vec ako bude viest svoj zivot myslim ze 20 rokov je dost dlha doba na to uvedomit si homosexualitu a vam to moze byt aj tak v podstate jedno mali ste ho radi pred tym tak co sa zmeni na tom teraz ked viete ze to ma rad do (_!_)?? Je to vas syn tak by ste pri nom mali stat v dobrom aj zlom, hetero aj teplom😁

tekames
31. máj 2020

@troiianka nebojte sa všetko sa časom upokojí hlavne keď sa priznal že je inak orientovaný je po jeho búrke sa dá povedať lebo to že to dusil nejakú dobu v sebe ho muselo dosť trápiť a Plus strach že sa to niekto dozvie by bolo preneho dosť veľký problém strach že ako by ho všetci zobrali je len dobre že sa priznal uvoľnil v sebe to napätie stres strach a všetko aj keď ešte teraz bude potrebovať veľa podporu a pochopenie z rodiny a priateľov ja som tiež homosexuál tiež to nemám ľahké a ani som to nemal ľahké ale ja to nemám Preto ľahké lebo to mám oveľa iné ako on a určite si choďte zo svojim mužom sama niekam sadnúť kde je kľud a pohoda pri nejakej káve a tam sa snim osamote porozprávajte vysvetlite mu všetko že čo to znamená a že musi sa stým zmieriť pekne klude sa porozprávať treba a potom niekam si zájsť vonku treba aj snim z vašim synom oby traja sa pekne vážne treba porozprávať opýtať sa nejaké otázky že ako napríklad NATO prišiel pretože bude to potrebovať ☺️

sofiia87
Autor odpoveď zmazal
laila22
31. máj 2020

@sofiia87 hlavne, že téma je stara 5 rokov a autorka napísala iba úvodný príspevok, aby sa malo o com polemyzovat... 🙂

luciade
7. júl 2022

@ludmilaj Pozrite sa na vitaza Superstar Adama Pavlovcina - mily, uspesny, nadany, pohladny, moderny a hlavne iny a "in"... No verte mi, podvedome sa vela chlapcov stotozni skor s Adamom ako s nejakym nezaujimavym priemernym teenagerom,ktory v nicom poriadne nevynika... Takyto obraz dnes svet ponuka mladym ludom, ak si "iny", si zaujimavy, hlavne nebyt nudny priemer.Tie decka tomu aj radi uveria,ze aj oni su ini,len aby nestratili svoju identitu,ked uz raz do tej rieky vstupia.Musite s nim otvorene hovorit,v klude hlavne,vy vycitite najskor,ci je to naozaj alebo len nejake poblazne nie, osial doby.Kde sa dnes berie tak vela gayov,logicky tymto sposobom.Je to nieco ako "stokrat povedana loz sa stane pravdou", LGBT, bezpohlavni a neviem co este vymyslia,alw neverim,ze je to v tych detoch ozajstne.

luciade
7. júl 2022

A pozor, mozno to nie je v tych chlapcoch,mozno je problem v dievcatach

jakubcakadieta69
27. feb 2023

@troiianka ked som si dneska honil nad kolenikom som gay otaznik

Strana
z4