Môj byt - preto manžel odišiel
Dobrý večer, ahojte. Prosím o Váš názor: Sme takmer 20 rokov manželia, máme deti. Rodičia mi kúpili za slobodna byt a zhruba po 4 rokoch manželstva začal manžel/"podkutý názormi svokrovcov"/ rýpať do mňa, že býva v mojom byte a furt dokola nanrážky na to. Pohádali sme sa, odišiel, o 4 dni sa na moje prosby vrátil, situácia sa ukľudnila na istý čas. Ale potom zase sa táto téma otvorila, teda on ju otvoril. Do bytu počas manželstva kúpil nejaké zariadenie, ale nič nemusel rekonštruovať, prerábať. Toto sme riešili počas manželstva niekoľkokrát, ale mne prišlo strašne nefér, že stále rýpe do môjho vlastníctva, priamo sa nevyjadril, čo chce, či chce byť spoluvlastník, alebo čo, ale neskutočne ma tým dokola provokoval, aj keď vedel, že mi to ubližuje a pre mňa to bolo nepodstatné, veď som to brala, že je byt nás všetkých. Nás dvoch a našich detí. Keď som mu navrhla, aby si aj on za našporené peniaze niečo svoje kúpil, tak nechcel.Lebo na tie vybavovačky nemá povahu. Teraz z odstupom času to vidím tak, že pre neho bolo pohodlnejšie sa nasťahovať do "hotového" a nič neriešiť. A počúvala som každý mesiac také, že: "vyplatil som ti byt", "povysával som ti byt a pod." Nenávidela so tie reči a nechápala som, prečo ich stále dookola musí opakovať, keď vedel, že mi to ubližuje. Situácia sa vyhrotila až natoľko, že odišiel do podnájmu, už tam býva niekoľko mesiacov, so mnou komunikuje iba ohľadne vecí, čo sa týka detí a ja som zostala sama s deťmi v mojom byte. To asi podľa neho mám mať za trest, že som ho nedala ako spoluvlastníka, alebo ako by ste to chápali? Neplatil ani hypotéku, iba klasicky sme platili ako manželia mesačné náklady za byt. Je to veľmi zložitá situácia pre mňa. Nechce sa so mnou o ničom, čo sa týka nás dvoch rozprávať.Neviem, čo mám robiť. Myslíte, že som to mala riešiť skôr, a vnímať asi jeho potrebu byť spoluvlastníkom môjho bytu? Najstaršia dcéra, ktorá počula niekoľko našich hádok mi povedala, že ona by toto od svojho partnera netolerovala a že by mu hneď na začiatku vymedzila hranice-dokonca, keby do nej podríval tak ako do mňa môj manžel, zobrala by mi kľúče od bytu a nech ide odkiaľ prišiel. Čo by ste vy urobili? Myslíte, že som to nechala zájsť priďaleko a dovoľoval si príliš namiesto toho, aby si vážil, že máme strechu nad hlavou, bez hypotéky v dnešnej dobe? Ďakujem vopred za vaše názory.
@panda21 jaaaj, tak to som nevedela...hm, dobre urobila, že na neho ten podiel nikdy nenapísala...už by ju mala nasáčkovanú v byte
@bodkolienka81 nenapadlo ti že nie každý má taký príjem a možnosti ? Ani ja ani môj partner nemáme, a poznám mrte ľudí v okolí čo to majú takto.
Zato poznam rodinu že majú vilu na maledivach a rezort v Chorvátsku, takže to musia mať aj iné rodiny, aha logika
@sardinka32 skôr by si s fesakom milenka užívala podiel z bytu, pre ktorý v živote nemusel pohnúť prstom a autorka by ostala na RD zadĺžena do konca života 🙉
@filomenajanska No ja som mala tusaka. Nech si ho mlada necha, este bude slzy ronit nad takym neschopakom 😂😂. Ries najprv predbezne na zverenie deti a vyzivne, skus sa dostat k vypisom k jeho uctom, nech vies kolko tam je. Odhadujem, ze to povybera a peniaze neuvidis. Ale potom "bojuj" aspon o auto..a konaj rychlo, mediatorom ti teraz bude nanic. Drzim ti palce...otvor si vecer s tou kamoskou prosecco, ze sa ten hnup odatahoval...kluce od neho nepytaj, zajdi do klucovej sluzby a vymen zamok..
@dadis problém.je ten ze az do rozvodu su peniaze spolocne. On ich moze minút do jedného centu. Zažila som situáciu u kamošky kde muz vybral vsetky prachy z účtu den pred rozvodom. Kamoške ostali len oči pre plač. Pokial autorka nema prístup k účtu, asi dopadne rovnako. Lebo pochybujem ze jej niečo da dobrovolne.
Musi uz predsa sa starať o cicusku. 👌
@gucciok85 Určite nie preto, aby mu len tak dala polovicu svojho majetku.
@nikolka1986 Dúfam, že také indivíduum ako si ty, sa nerozmnožuje ☹
No tak sa pánko riadne vyfarbil, dobre tu baby vraveli, že či už niekoho nemá, druhá puberta ním asi plieska.
Keby si pred rokmi prepísala polku bytu naňho, dnes by si ho musela vyplácať, alebo skončila s deťmi na ulici.
Tvoji rodičia dobre vedeli, prečo to neurobiť, mám takých istých a zo skúseností nikdy, nikdy neprepisujte svoju nehnuteľnosť na nikoho, nech by bol akýkoľvek dobrák.
Život sa otočí raz-dva a nikdy neviete, čo sa z koho po rokoch vykľuje.
Autorke držím palce, aby to všetko zvládla aj s detičkami. A porieš si výživné čo najskôr, nech platí.
@1andrea111 takže si trochu angažovana osobne, lebo ti to pripomína niekoho, koho poznáš. A to ti bráni vidieť fakty, ktoré tu autorka uvádza niekoľkokrát a tiež to spôsobuje, že ju chystáš za slovíčka. Ja nevidím žiadnu podobnosť s príbehom z tvojho okolia, okrem toho, že žijú v jej byte. Predsa autorka bola doma s detmi, na MD a RD, to neznamená že bola celý život doma a nepracovala. Sama píše, že má dobrú prácu a vráti sa do nej. Rovnako si nemyslím, že má niekoho iného, lebo keby mala, nehľadala by tu skulinku, ako to dať s mužom dokopy, aj keď je viac menej jasné, že to zrejme nepôjde. Proste sa mi zdá, že všetko čo napíše, chytáš z opačného konca. Je možné, že spravila vo vzťahu chybu aj ona, keď z lásky k mužovi málo venovala pozornosť tomu, čo jeho naozaj zožieralo celé roky. Lebo asi neverila, že by takáto vec mohla rozbiť inak fungujúci vzťah. Lebo nikto normálny, kto do vzťahu vstúpil s čistým štítom, by tomu neveril. Už to tu niekto pekne vysvetlil, ako to tí chlapi vnímajú a ako im to dokáže ubrať z pocitu dôležitosti, keď nie sú oni ti, čo nosia gate. Ale nikto im nebráni si tie gate obliecť. Keď si laxný muž berie dominantnú akčnú ženu, povedala by som, že to tak každému vyhovuje. A nie, že odrazu sa chlapík spamäta a začne snívať o tom, že sa rovnakým dielom podieľa na niečom, čo ťahá žena. Snívať a nekonať. Len vyrypovať. To nemá pranič spoločne s prípadom, ktorý si opísala ty.
@filomenajanska tak som už dočítala do konca. Veľmi ma mrzí, čo musíš teraz prežívať, no zároveň verím, že lepšie to dopadnúť nemohlo. Prosim, vo veci peňazí konaj hneď ráno a ničoho sa neboj. Keď sa máš ako dostať čo i len k jednému spoločnému eur, zmocni sa ho hneď. Drž sa a daj vedieť, ako sa to ďalej vyvíja!
@filomenajanska Konce s typom muža, ako je ten tvoj bývajú tvrdé. Ak má v rukách nejaké vaše peniaze, nechá si ich. Ak má peniaze všetky, neuvidíš z nich už ani fuka. Takže ak je ešte nejaká možnosť, že môžeš niečo vybrať z banky pre deti a pre teba, neodkladaj to a zajtra ráno okamžite konaj.
Viem, že zažívaš veľmi silné emócie. Že si v šoku. Že máš chuť to s ním celé komfrontovať, vykričať mu to.. Premôž sa prosím a nerob to. Nenaznač mu, aké kroky chceš podniknúť..
Keďže si na materskej, rozhodni sa tak, aby to pre teba a aj deti bolo čo najlepšie. Neviem, ako dlho ti ešte ostáva čas na materskej, ja by som sa plne postarala o malé a aj ostatné deti, požiadala si o výživné na seba a aj deti. Samozrejme ak ti tvoja profesia poskytuje výrazne vyšší príjem, začala by som pracovať.
Zmrd, ešte si dal poriadne záležať, aby ťa ošklbal
Chlapi, ako je tvoj neodchádzajú od rodiny po krátkom sexuálnom povyrazení, alebo romanci. Sú to zbabelci. Navonok hrajú bezúhonného manžela, ale žijú dvojitý život. On ťa vymenil, až keď mal tú druhú istú, pretože je zbabelec a narcis. Vieš kedy odchádzajú narcisti zo vzťahu? V najnevhodnejšej chvíli. Keď manželka ochorie a neprináša do manželstva peniaze ako predtým, alebo sa jej zníži príjem ako u teba, keď príde o kariéru, alebo čokoľvek na čom sa on mohol priživovať.
On mal tento vzťah, na ktorý si mu prišla, už dlho. A s úplnou istotou ti poviem aj, že to nebolo jeho prvé pošmyknutie. Boli aj iné ženy, len ty si mu v tejto oblasti verila a on ťa vedel dobre klamať. Možno si spomenieš, na obdobia, kedy sexu potreboval menej..
Ak sa rozhodneš pre rozvod, nič mu nehovor. Všetko si starostlivo priprav a potom konaj. Tvojho muža to veľmi naštve. Táto situácia je špecifická, aj čo sa detí týka. V tomto prípade neplatí, že neriešiť s deťmi, ako to niekto povedal. Musia vedieť pravdu, pretože on im bude klamať a manipulovať.
Držím ti palce a teším sa s tebou, že si mu neprepísala polku bytu. Si v neporovnateľne lepšej východiskovej situácii, ako iné ženy, ktoré boli obeťou narcisa. Verím, že ti rodičia pomôžu.
Zbavila si sa kvalitného debila. 🎉
Čítala som si Tvoje príspevky a mne správanie Tvojho muža hraničí s psychickým terorom. Snaží sa v Tebe vyvolať výčitky za rozpad vzťahu. Znížiť Tvoje sebavedomie. Aby si možno aj pred deťmi vyzerala nevďačne za to že on platil nájom a nič z bytu podľa neho nemá. Keby Ťa miloval tak LV nerieši.
@filomenajanska ako tak čítam,že tvoj manžel je urazeny z toho,že si ho neuviedla ako spoluvlastníka TVOJHO BYTU,ktorý si nadobudla ešte pred manželstvom.poviem ti jedno-TAKUTO CHYBU NIKDY NEUROB A JEHO NIKDE NEDAVAJ AKO SPOLUVLASTNÍKA.takto ti veru nemá čo vyčítať,veď hypotéku nemáte,on tak nič neprerobil,nič také finančné tam nedal,tak prečo by si ho mala ty niekde uviesť ako spoluvlastníka TVOJHO BYTU?Zober si takú situáciu,že urobíš čo bude chcieť a po čase sa rozhodnete že problémy pretrvávajú naďalej,a rozvediete sa,tak ty keď tam budeš chcieť zostať,tak mu budeš musieť vyplatiť polovicu toho bytu,co ty si dostala darom.takuto vec nikdy nerob.mozno on čaká NATO,a keď to dosiahne,tak sa s tebou rozvedie,lebo povie že to neklape.viem že je to takže,ale tu musíš hľadieť na teba a vaše deti,aby steali kde bývať aj bez manžela.ked chcel tak odišiel,a nič s tým ty neurobíš.
@filomenajanska ahoj, ako sa ti vodí? Čo nové?
@filomenajanska aj ja.y som chcela vedieť. Myslím na teba takmer denne a dúfam, že máš podporu aj v reálnom, nie len virtuálnom svete.

@sardinka32 už neskoro radiť keď ma mladý pán už slecinku v byte nasťahovanu.