Môj manžel je kandualista
Ahojte, napíšem v skratke s manželom sme chodili 3 roky a 2 roky sme manželia (čiže sme spolu 5 rokov). Pred rokom som spontánne potratila v 9tt. Tak sme si povedali, že asi nie je ešte ten vhodný čas na dieťa. Dokončíme chalupu, pretože bývame v 3 izbovom byte a potom sa posnažíme o dieťatko.
A teraz..... Ani neviem, kde začať. Sama sa seba pýtam, v ktorom čase mal môj manžel prvé náznaky kandualizmu. Ked sme spolu chodili/randili, vždy sa mu páčilo ako sa obliekam, ako vyzerám, pýšil sa mnou pred kamarátmi a bolo vidno na nom to, že je rád že si ma obzerajú druhí. Páčilo sa mu ako so mnou nejaký muž flirtuje. Ked si tak matne spomeniem, tak sa veľa krát pýtal koľko som mala sexuaálnych partnerov a aký som mala snimi intímny život. Viem, že sa ohladom toho veľa vypytoval. No neprišlo mi to nejak podozrivé. Sexuálny život sme mali a aj máme veľmi dobrý a pestrý. Ale často krát sa ma pýtal, či by som nechcela skúsiť trojku s iným mužom. Táto otázka sa u nás sklonovala dosť často. Ale prečo??? Vždy som ostala zarazená a zaskočená. No a posledný rok sa to prevalilo celé..... Nátlaky na mna boli veľmi veľké, to vám ani nejdem písať. To by ste čítali dva dni. Ide oto že sa priznal, že ho vzrušuje, keby som mala sex s iným mužom a on by sa sem tam pridal, alebo by sa iba díval. A žiarlivosť?? to unho neplatí. Povedal, že keby som prechovávala city k milencovi, vtedy by žiarlil, ale že čisto iba sex s iným mužom, to by ho vzrušovalo. Celý náš vzťah som začala prehodnocovať. Veľa sme sa hádali kvôli tomu. Nakoniec som manželovi navrhla psychologičku. On súhlasil - ved reku, že ma miluje a chce pomôcť nášmu vzťahu. Tam sme sa pratkticky nič nové nedozvedeli a celkom ma zarazil aj postoj odborníčky. - áno váš manžel je Kandualista, on si je vedomí svojej sexuálnej úchylky. Liečiť?? a ako prosím Vás? Ani homosexuál sa vyliečiť nedá.....-
Manžel hovorí, že ma miluje, miluje moje telo a bere ho ako svätinu, no nemôže si pomôcť pri predstave na to, že by sa somnou podelil s iným mužom. A ja ho podviesť nemienim. Príde mi to zvláštne. Od manžela odísť nechcem.
Chcem sa Vás spýtať, neodborníkov. Chcem počuť lajický názor Vás. Ako sa dá toto prekusnúť. Viem, že existujú páry, ktroré chodia na swingers, praktikujú doma orgie, majú sex s iným párom atd. Každý sme predsa nejaký.
Neviem ako sa mám naučiť rešpektovať mužovu úchylku. Ako ho mám pochopiť. Ked viem, že nátlak z jeho strany tu bude vždy....
@manzelkajana Mozno by pomohlo inym zenam, keby si sem napisala tie rady, co Ti pomohli.
@manzelkajana podviest ho nechces,podvolit sa nechces,rozviest sa nechces,psycholog nepomohol,on sa nezmeni... tak ja neviem co chces pocut..neverim ze sa ta jeho uchylka neprejavila kym ste spolu 3r.chodili. Teraz uz len sa podvolit alebo mu "zakazat"taketo navrhy,myslienky
Je veľa sexuálnych úchyliek a ak sa tvoj manžel rozhodol vziať si ťa za manželku aj napriek tomu, že si úplne normálna, mal by ťa takú aj akceptovať. A to po celý život v dobrom aj v zlom atď. , atď. Fakt , že ho vzrušuje niečo iné, ešte neznamená že to iné aj musí dostať. Keď dokázal potláčať svoje úchylné pudy 5 rokov môže to robiť aj ďalších 50 rokov. Jednoducho Z LÁSKY k tebe!
@tajka1986
@marinablue
on nemusel potlacat nic, proste sa to u neho prejavilo teraz. niekto moze zit polku zivota v domneni, ze nema ziadnu odchylku a pritom to len niekde drieme a staci len spustac.
a tak vseobecne:
ja tu mam pocit casto, ze som medzi sliepkami. tak ako sa tu dokazu zeny vysmievat z roznych odchyliek, je az neuveritelne. cista vzorka toho ako necitaju, ako sa nezaujimaju, nemaju vseobecny rozhlad a ako si myslia, ze su naj. pritom bohvie, co maju oni doma.
ze tu chce dospela tehotna zena tehotensku knizku inej farby a ze kde sa da kupit vam tu pride uplne normalne, ale ziivotne situacie, odchylky, z toho si tu robite prdel ako vadne, to je velky problem. no konecna toto... potom uz chapem preco je vela veci tak ako je a preco to medzi ludmi ide dole vodou. netolerancia, absolutne neempaticke osoby, kde by sa len z koho vysmiali ak ide o dolezitu vec. a potom, ked sa im doma nieco zoserie, tak si zakladaju nove nicky aby nedajboze tu niekto nevidel, ze nie su az take dokonaleeeee 🙄
@mawka suhlasim. a tiez, ze sa vyjadruju a v zivote o tom ani nepoculi ani nic a hned odsudia. smutne ☹
@silvinkabb ale to tuu je fuuurt. su proste temy dajme tomu filozoficke, kde sa moze vselico rozoberat zhora zdola a potom su tu temy zamerane na konkretnu vec a "milujem", ked sa do takych tem zapajaju len preto, aby sa vysmievali alebo zhadzovali, neprecitaju si, potom tu rozosievaju zlo, pohrdaju. ako sak ked nemam k teme a zvlast k takejto vaznej co povedat, nemam skusenost, necitala som, tak drzim hubu, logicky. nehovoriac o dalsich temach, zeny tu pytaju rady od vydatych konkretne a zacnu sa montovat do toho nevydate, tema kde sa jedna o deti, mudruju tam bezdetne a este sa tvaria jak riaditelky zemegule a prilahleho vesmiru. to ako keby ja som sa vyjadrovala v teme skusenosti s kojenim a pritom som nekojila .. asi tak. chapes..
@mawka Neempatická je skôr tvoja odpoveď . Minimálne voči mne. Všetci robíme chyby a tak mi ušlo že sa to u neho prejavilo až neskôr. Ale ani ona nepíše že až po svadbe. Len píše, že pred ňou s nijakou inou ho to nenapadlo. Občas nečítam celú diskusiu ale reagujem na prvý text od zakladateľky témy. Naozaj sa ospravedlňujem, že mi táto informácia unikla. Napriek tomu minimálne časť z môjho príspevku je aj naďalej platná. Za tým si stojím napriek tomu že tebe sa to nepáči. Ty osobne odporúčaš zakladateľke asi nejaké iné riešenie. Ja osobne by som sa manželovej úchylke nemohla prispôsobiť a bohužiaľ niekto sa v tomto vzťahu bude musieť prispôsobovať. ☹ Takže mne osobne z toho vychádza že by to mal byť jednoznačne ON. Keďže ona je úplne normálna.
@mawka Suhlasim. Zase ja si napriklad myslim, ze to mohol vediet aj pred manzelstvom a riesil to len tymi predstavami, lebo uz len aj tu na tejto vzorke zien vidime, ze keby sa s niecim takym priznal chlap sam alebo mu na to prisla pred manzelstvom, tak mozno by si dvakrat rozmyslela ci si ho vezme.
@marinablue tebe a dalsej kocke som normalne napisala prvu cast prispevku a vobec nebola neempaticka. asi si sa nasla v druhej casti s nazvom "vseobecne". nechapem, preco si vztahovacna
@karolina2131 myslim si, ze je na autorke ako sa s tym vysporiada. tato odchylka nie je nic strasne, ak sa vedia dohodnut a rieseni je xy. horsie by bolo, keby jej muz zahlasil, ze laska moja, vies, ja by som chcel okostovat ludske maso 😅 tak to by bol uz pruser. tu musi padnut nejaka dohoda, jednoznacne.
mohol vediet pred manzelstvom, nemusel. ludia, ktori maju ine preferencie, nazvem to nestandardne, tak si takych partnerov hladaju, teda rovnako alebo podobne zameranych. takze sor si myslim, ze nevedel a ona je ten spustac - patri jemu, vsetci na nu pozeraju, je krasna a on ju chce vidiet s inym, ale nikdy nebude ineho. to je cele. ale su to moje domnienky 🙂 vsetko moze byt, samozrejme, inak 🙂
@mawka Ja už dnes asi nikomu nič nepíšem ☹ Nie som vzťahovačná ale asi som teraz navečer už fakt mimo. Lebo toto je v tejto diskusii už druhý krát čo som niečo prehliadla. Pôjdem asi dnes skôr spať. Nie síce so sliepkami ale aspoň s deťmi 🙂 🙂 🙂
@marinablue vzrah je o dvoch ludoch, manzelstvo dokonca aj o "v dobrom aj v zlom" takze mal by byt kompromis a nie ze ona je normalna, on nie. A len dodam, ze je to nie je ziadny jeho vymysel ani nic podobne. Cize to treba tak aj vrat. Nezacal pit alebo hrat poker :-O
@marinablue nic, stava sa 🙂 tak dobru noc. tie deti su jednoznacne najlepsia volba 😀
@silvinkabb v dobrom aj v zlom... aj alkoholizmus je tuším vrodený... a keby po čase zistil, že je psychopat? neporovnávam to s touto témou, len tak premýšľam, kde ešte tie kompromisy robiť, a kde už nie.
@mawka Jasne, suhlasim, moze to byt aj tak aj tak, vlastne to ani nie je teraz uz dolezite, podla mna. Na druhej strane, ja ked sa nad tymto tak zamyslim, tak asi tiez som zhovievavejsia voci takejto uchylke/odchylke (ci ako to nazvat), kedze tu ide o to ze ju chce dat inemu muzovi. Keby mne toto navrhol muz, nehovorim, ze by som bola nadsena, alebo mu vyhovela, ale asi by ma to tak nezasiahlo ako keby chcel odo mna sado maso alebo ako tu niekto pisal, ze zahlasi ze chce skusit inu zenu (co by tiez nebolo normalne podla mna sa s tym priznavat, lebo ved to chce kazdy chlap podla mna aj ked ma tu svoju zenu). No ale ak je to tak ako ty pises, ze ju povazuje za taku krasnu (nemam az take vedomosti, ze co konkretne toto vyvolava), ze tak miluje jej telo, ze sa chce s nou podelit s inymi, tak pre mna by to istym sposobom bola pocta.
@maria1989 noo mozno je hranica vtedy, ked sa ublizuje. napriklad keby autorka mala depresie, liecil ju kvoli tomu psychiater, ano, to je uz cez ciaru. ale ona sa snazi najst riesenie, takze jej to neublizuje (zatial. mozno zacne a mozno nie). alkoholizmus. vies, ked chlap nejaky ide na pivo kazdy vecer a zene to nevadi a nespija sa donemoty a neprepija rozpocet a zena to berie ok, tak ok. zase je ine, ked chlap, ktory chodi na to pivo aj ked jej sa to nepaci a este jej po navrate da par faciek a prechlasta rozpocet, tiez zle. su ludia, ktori si raz za 5 rokov brnknu 5 eurovku do automatu a neriesia, ok. ale pruser je, ked tam pri tom niekto sedi cele dne a zase len okrada rodinu, atd..
BDSM zalezitost. su ludia, ktori to maju radi a neublizuju si - aj ked to ini nechapu - pouzivaju zachranne slovicka, je to vzajomne, submisiv/dominant vztah, atd. Ale potom su tu uz ti vysinutejsi, ktorych vzrusuje, ked mlatia niekoho proti svojej voli. takze tu niekde su hranice. dalo by sa pokracovat.
a samozrejme su potom patologie hotove, to tu snad ani netreba rozoberat.
alebo teda keby autorku nasilim do toho nutil alebo ju predaval. nic sa nedeje take a je to v rovine navrhov. do nicoho ju nenuti ani netlaci. a hladaju riesenie.
na margo toho, bavime sa tu o odchylkach, ale kolko je pripadov, kedy su zeny muzmi vlastnymi znasilnovane v misionarskej polohe. doslova su nutene nasilim sa podvolit. a takych je tu kvantum. tak radsej muza so spolocnymi nestandardnymi zalubami, ktore nam a ani nikomu inemu neublizuju ako nejake hovado, co ma znasilni.
@manzelkajana Neviem veľmi poradiť ale toto čo píšeš nevyrieši za teba žiadna holka z MK. To ty sa musíš dohodnúť s mm na pravidlách ktoré ale budú vyhovovať VÁM OBOM. Ak sa nedohodnete, tak je lepšie ísť od seba ako sa celý život trápiť po boku niekoho komu nevieme vyhovieť. Objavila sa u neho sexualna odchýlka. Liečiť sa to nedá lebo nejde o chorobu v pravom zmysle slova. A teraz keďže nastali nové skutočnosti je to ako by ste sa dostali na križovatku. Možností je viac. Jeden pojde dolava a druhy do prava. Alebo pujdete dalej rovno (spolu bok po boku) ale tato moznost zahrna to, ze jeden z vas sa prisposobi.
@maria1989 myslim, ze nie je. "zistil, ze je psychopat" to ako myslis?
@karolina2131 Tvoj príspevok z 18,25 Som sa vážne pobavila. Že keby tebe manžel navrhol že ťa požičia cudziemu chlapovi na sex by to bola pre teba pocta. No vidím že fakt koľko ľudí toľko chutí.
@mawka on ju do toho tlačí. Veď to jasne píše, to je predsa gro problému. "Nátlaky na mna boli veľmi veľké, to vám ani nejdem písať. To by ste čítali dva dni. Neviem ako sa mám naučiť rešpektovať mužovu úchylku. Ako ho mám pochopiť. Ked viem, že nátlak z jeho strany tu bude vždy...."
On nehľadá riešenie. Ona hľadá spôsob, ako sa mu prispôsobiť bez toho, aby musela spávať s cudzími chlapmi. Ich záľuby v tomto smere nie sú vôbec spoločné. Neviem, kde si to vzala. Veď píše opak. Ona to nechce.
@alaguema ona si sama sebou neni ista. pretoze keby to bolo take zle, ide od neho. ona chce zostat, cize nevylucuje, ze sa dohodnu albo to skusi. keby to bolo take neznesitelne, prcha.
skor sa chcela uistit, ci je to ok, ked sa prisposobi - teda ze bude chciet.
asi take strasne to pre nu nebude, ked odist od neho nechce 🙂
Poznam taky par..su 7 rokov spolu, 2 roky manzelia..4 roky ma ten muz "parohy"...za tie 4 roky prestriedala jeho zena 11 partnerov..on je spokojny ale..ma pochybnosti ci je to spravne kedze sa boji ze jeho zena do toho vmiesa "city" k inym...Podla mna ked sa to jeho zene paci tak je obycajna stetina, ktorej vyhovuje "odchylka" jej muza...Nemaju zatial deti, dufam ze ani nebudu..Zakladatelka snad zvazi co chce od zivota...Nech sa rozhodne akokolvek, bez nejakej obete z jej strany to nebude..
@mawka "A ja ho podviesť nemienim. Príde mi to zvláštne. Od manžela odísť nechcem. "
Nemieni spávať s inými mužmi. Veď asi preto sa to pokúšali riešiť cez psychologičku. Mne osobne toto príde ako veľmi, veľmi vážna nezhoda. Pre mňa je milovanie vyjadrenie lásky k manželovi. Bohapustý sex bez citov prenechávam profesionálkam. Nechcela by som len tak šukať s niekým iba preto, že ho to rajcuje. Žena je v takej situácii v úlohe kusu mäsa a nič viac. Kde je tam láska, úcta k vlastnému a k partnerkinmu telu a k citom, ktoré medzi nimi údajne sú. Riešenie je, áno. Že sa chlapík začne ovládať, tak ako to robíme viacerí. Keby sme všetci podliehali pudom a chceli si realizovať všetky sexuálne fantázie, to by to tu vyzeralo...
@alaguema sak to tak aj vyzera 😀 nie ze by vyzeralo.. 😅
len mi povedz, ako sa da a.) zit s niekym, s kym mam absolutnu nezhodu v takej dolezitej veci b.) aky to musi mat dopad na oboch. lebo vies, ona nechce, cize sa prisposobi on - bude nieco potlacat. ked sa ona podvoli, zase sa prisposobuje ona. take ze ani na voz ani z voza. trpiet budu obaja, nech uz padne akekolve rozhodnutie v tomto pripade. mam pocit.

Jaj strasne som sa zasmiala .Nevedela by som si to predstavit ze by som sa dotkla ineho muza nieto este keby sa moj diva na nas to by som uz rovno asi skamenela ako zakliata princezna naveky