icon

Môj manžel je kandualista

manzelkajana
19. feb 2016

Ahojte, napíšem v skratke s manželom sme chodili 3 roky a 2 roky sme manželia (čiže sme spolu 5 rokov). Pred rokom som spontánne potratila v 9tt. Tak sme si povedali, že asi nie je ešte ten vhodný čas na dieťa. Dokončíme chalupu, pretože bývame v 3 izbovom byte a potom sa posnažíme o dieťatko.
A teraz..... Ani neviem, kde začať. Sama sa seba pýtam, v ktorom čase mal môj manžel prvé náznaky kandualizmu. Ked sme spolu chodili/randili, vždy sa mu páčilo ako sa obliekam, ako vyzerám, pýšil sa mnou pred kamarátmi a bolo vidno na nom to, že je rád že si ma obzerajú druhí. Páčilo sa mu ako so mnou nejaký muž flirtuje. Ked si tak matne spomeniem, tak sa veľa krát pýtal koľko som mala sexuaálnych partnerov a aký som mala snimi intímny život. Viem, že sa ohladom toho veľa vypytoval. No neprišlo mi to nejak podozrivé. Sexuálny život sme mali a aj máme veľmi dobrý a pestrý. Ale často krát sa ma pýtal, či by som nechcela skúsiť trojku s iným mužom. Táto otázka sa u nás sklonovala dosť často. Ale prečo??? Vždy som ostala zarazená a zaskočená. No a posledný rok sa to prevalilo celé..... Nátlaky na mna boli veľmi veľké, to vám ani nejdem písať. To by ste čítali dva dni. Ide oto že sa priznal, že ho vzrušuje, keby som mala sex s iným mužom a on by sa sem tam pridal, alebo by sa iba díval. A žiarlivosť?? to unho neplatí. Povedal, že keby som prechovávala city k milencovi, vtedy by žiarlil, ale že čisto iba sex s iným mužom, to by ho vzrušovalo. Celý náš vzťah som začala prehodnocovať. Veľa sme sa hádali kvôli tomu. Nakoniec som manželovi navrhla psychologičku. On súhlasil - ved reku, že ma miluje a chce pomôcť nášmu vzťahu. Tam sme sa pratkticky nič nové nedozvedeli a celkom ma zarazil aj postoj odborníčky. - áno váš manžel je Kandualista, on si je vedomí svojej sexuálnej úchylky. Liečiť?? a ako prosím Vás? Ani homosexuál sa vyliečiť nedá.....-
Manžel hovorí, že ma miluje, miluje moje telo a bere ho ako svätinu, no nemôže si pomôcť pri predstave na to, že by sa somnou podelil s iným mužom. A ja ho podviesť nemienim. Príde mi to zvláštne. Od manžela odísť nechcem.
Chcem sa Vás spýtať, neodborníkov. Chcem počuť lajický názor Vás. Ako sa dá toto prekusnúť. Viem, že existujú páry, ktroré chodia na swingers, praktikujú doma orgie, majú sex s iným párom atd. Každý sme predsa nejaký.
Neviem ako sa mám naučiť rešpektovať mužovu úchylku. Ako ho mám pochopiť. Ked viem, že nátlak z jeho strany tu bude vždy....

lauricka
22. feb 2016

@manzelkajana nepaci sa mi, ako sa chova a nad tym sa ty nezamyslas. Napriklad velmi necestne s tebou chodil a vzal si ta za zenu bez toho, ze by si ty vobec vedela s kym mas tu cest a koho si beries. To nie je fer z jeho strany. Velmi bezohladne. Pises "Neviem ako sa mám naučiť rešpektovať mužovu úchylku. Ako ho mám pochopiť. Ked viem, že nátlak z jeho strany tu bude vždy...." A on? On respektovat to, ze ty nezdielas jeho uchylku? Ze to nie je pre teba? Ako si to predstavuje? Asi trochu egoista, ci? Neviem, ci toto je partner pre zivot s takymto pristupom k veci. Tu su asi vychodiska len take, ze bud sa stiahne on, co vyzera, ze nemieni, skor sa ta snazi pretvorit na svoj obraz. Alebo ty budes robit zo seba niekoho, kto nie si a znasat to (ako dlho toho budes schopna?) alebo si proste najdete kazdy partnera, ktory je pre vas vhodnejsi. Asi to chce rozhovor narovinu medzi vami dvomi....

lauricka
22. feb 2016

@mawka si medzi sliepkami? tak potom si...., hm? 😉 Zeby sme na jednej lodi vsetky :D Sorry za mimo prispevok, ale pobavilo ma to.

karolina2131
22. feb 2016

@louvre Nepisala som, ze je pre mna pocta to, ze ma pozicia na sex. Ale to, ze by som ho vzrusovala az tak velmi, ze to tuto tuzbu u nho vyvola. Neviem presne co presne vedie k tomu, ze tu vznikne tato tuzba. Pisala som na margo toho co pisala mawka, ze to muz robi preto, lebo je pre neho zena velmi krasna a vzrusujuca. Ale som rada, ked som ta pobavila.

alaguema
22. feb 2016

@mawka nemyslím si, že by normálny človek trpel tým, že potláča nejaké pudové nutkanie. Je to otázka rozhodnutia a vôle, to je to, čo nás odlišuje od zvierat. Ak povýšil svoje pudy nad všetko, tak trpieť bude, ale potom...načo je žene taký chlap, ktorého božstvom je jeho vlastný vták. Myslíš, že väčšina tých pár skvelých manželov, ktorí ešte ostali, nemá fantázie? Že by nemali chuť na 16 ročné kamarátky ich dcér napr.? A rozdávajú si to s nimi? Nie, lebo vedia, že to nie je ok a vôbec tým netrpia...možno si povedia, že škoda, že nemajú 18 a ide sa ďalej 😎
Na druhej strane, človek, ktorý má v hodnotách poriadok ale v "mene lásky" ide proti nim, robí veci, s ktorými nie je vnútorne stotožnený a má morálny konflikt, trpieť bude a žena v takejto veci obzvlášť.

alaguema
22. feb 2016

@karolina2131 to ale nezodpovedá tomu, čo sa o kandualizme píše odborne. Veľa mužov ich žena mimoriadne vzrušuje, hlavne na začiatku vzťahu a predsa nikdy nepocítia túžbu zdieľať ju ako nejakú vec s inými mužmi.

momkomonika
22. feb 2016

@manzelkajana zamlčal ti svoju úchylku take manželstvo by sa možno dalo aj anulovať.

Ja by som to neurobila.

Poznám pár, v ktorom muž presviedčal ženu, aby išli v trojke s inou ženou. Po dlhom presviedčaní privolila a skoro im to rozbilo potom manželstvo. Nahlodalo ich to a povolili uzdu robili hlúposti stratili dôveru jeden k druhému a bolo. Kvôli deťom to dali potom dokopy.

Ja ti Radim nerob to!!! Môže to spustiť veľkú reťaz niečo ešte horšieho.
A to tak cítiš manžela neopúšťaj. Kto vie možno do akých praktik by sa dostal od smútku že ta stratil alebo čo všetko by to spustilo. Ako jeho manželka ho držiš v kojach normálnosti a morálnosti. A to je veľmi dobre.

mawka
22. feb 2016

@alaguema my sa odlisujeme od zvierat v mnohom a aj v zlozitej psychike. nemozeme sa tu okliestovat ciernym a bielym a len preto, ze to tu na koniku niekto povie. psychika cloveka nie je cela prebadana. preto sa vyjadrujem neutralne. to, ze ty to vnimas inak este neznamena, ze ten clovek je dusevna prisera alebo chory (v tomto pripade).

karolina2131
22. feb 2016

@alaguema Rozumiem. Ale ako som pisala, nemam informacie o tomto, ja to poznam akurat z toho, ked som kedysi obcas zavitala na tuto stranku http://diskuse.doktorka.cz/sex-vztahy/, tam tato tema vzdy bola medzi poprednymi, tak som si to raz zbezne pozrela, ze co to vlastne je, ked to ma tolko prispevkov, pochopila som, ale fakt viac o tom neviem. Takze uz asi ani nebudem vyjadrovat, lebo po pravde, nechce sa mi tymto zaoberat. Rozumela som tomu tak, ze tu mozno toho muza vzrusuje dana zena viac ako akakolvek zena predtym. Tak moja chyba, mohla som sa na to lepsie pozriet a az potom pisat. Ale suhlasim s tebou, pre mna je tiez sex vyjadrenim lasky a mala som aj cisto vztah zalozeny na sexe a nebolo to ono. Len som sa zamyslela nad tym, ze keby som bola v takej situacii, ze by mi moj muz sa s tym priznal. Tu je tym hlavnym problemom ten natlak a ten nie je v poriadku nech ide o cokolvek.

alaguema
22. feb 2016

@mawka vôbec netvrdím, že je príšera. Psychika je zložitá, to nikto nepopiera, ale to, či sa svoje nutkania vynasnaží zhmotniť do reality, je otázka JEHO rozhodnutia. O tom je zbytočne polemizovať.
No a neutrálne to nevímam, to je fakt. Vnímam to z pohľadu ženy a v rámci predstavy, ako by som to asi brala ja. Myslím, že by som hlboko zapochybovala o citoch takého manžela.

louvre
22. feb 2016

@mawka Mozno nie je ani dusevna prisera a ani chorý. Alle to ze na nu robi natlak uz trochu chore je.

karolina2131
22. feb 2016

No ale neda mi to, este jednu vec napisem. Niektore by sa boli schopne pre toto aj rozviest, uz len pre to, ze dotycneho manzela vobec toto vzrusuje a on to zamlcal, (aj ked ja si myslim, najvacsi problem je ten natlak). Lenze nikomu nevidime do hlavy. Ktovie co vsetko tych muzov vzrusuje, ale predsa len, kym o tom nevieme, tak sme spokojne. Keby sme to vedeli, asi by sme rychlo zmenili nazor na muza aj keby bol inac neviem aky uzasny. (No a teraz uz viem, preco mne moj muz o ziadnej svojej fantazii nechce povedat heh)

mawka
22. feb 2016

@louvre sak hej, tam som to uviedla v tom prispevku o hraniciach. tiez som zmatena, lebo na jednej strane sa citi tlacena, ale na druhej strane chce s nim zotrvat, aj ked sme jej tu viacere napisali, co to moze obnasat. takze skor mi pripada, ze je na vazkach, ci do toho ist alebo neist a ze co vlastne. dilema jak brno.

jeannna
22. feb 2016

@manzelkajana Od manzela odist nechces, lebo mas pocit, ze je to v tvojich rukach, nakolko on ti nechce byt neverny, len by ta rad ponukol aj inym muzom a ked ty povies "NIE", tak sa nic nedeje. To ta ukludnuje, aby si situaciu neriesila radikalne a vratila sa z kratsej cesty. Varovne signaly ohladom jeho sexualnych fantazii boli zrejme dostatocne zavcasu, kedze pises, ze sa vzdy zaujimal o tvoj intimny zivot a pytal sa na konkretne praktiky. Momentalne je to "len" otravne a ho s tym odbijes, ale kristepane pocuvat toto dalsich iks rokov 😝

timea7
22. feb 2016

@budova108 a ešte sú aj prázdniny....aj keď mi je jasné, že to nebude sem písať žena, ktorá tu má svoje foto, prípadne aj foto celej svojej rodiny...

sirinka
22. feb 2016

@mawka rozumne pises, ale iba pokial su obaja partneri naladeni rovnako. No pokial zakladatelka temy neklamala v uvodnom prispevku, tak ona to absolutne odmieta, co on uplne nerespektuje a zas a znova ju pesviedca na sex s chlapmi, ktorych by jej este pripadne aj rad sam vybral.... A pokial k takemutl krokh pristupi clovek nestotoznenj s tym, co robi, moze to vyvolat aj vazne psychicke problemy, nehovoriac o problemoch vo vztahu....

maria1989
23. feb 2016

@silvinkabb zistil, že je psychopat som myslela tak, že pr. celý život sa cítil čudne, na základe nových poznatkov zašiel k psychiatrovi, a ten potvrdil poruchu, ktorá ho radí medzi psychopatov. asi tak. nie nemožné.

luna379
23. feb 2016

Napísala som ti k tomu veľmi užitočnú TS ku 🙂... Prečítaj si.

luna379
23. feb 2016

Inak všetci čo tu vypisujete že úchylka sa nezmení a takto, áno máte pravdu, ale nie je to určite dôvod na rozvod, kandualisti majú veľmi jednoduché riešenie aby k nim do spálne nemusel nikto tretí a budú uspokojení :D

charity
23. feb 2016

@luna379 Ake riesenie?

timea7
23. feb 2016

@luna379 a bude určite spokojná aj jeho manželka 😝 😝 😝 😝 😝

charity
23. feb 2016

@timea7 Riesenie som dostala do IP: kandaulista si to ma pri sexe s manzelkou predstavovat. Ze to mu postaci.

timea7
23. feb 2016

@charity a práve preto, že mu táto predstav stačí, tak do toho tlačí partnerku- to si nejako odporuje, či? Inak úžasná predstava, najmä pre ňu 😖 😖 😖 😖

charity
23. feb 2016

@timea7 Hej. Nie je to vhodna rada pre zakladatelku.

luna379
23. feb 2016

@charity Prepáč ale ja som ti to poslala súkromne aby sa to tu nerozoberalo a ty to uverejníš? :D

luna379
23. feb 2016

@timea7 Práve pre takéto mylné vysvetlenia som to nedávala verejne.

charity
23. feb 2016

@luna379 Prepac, ale si jedna z dvoch, ktore som poziadala nech tu zverejnia radu a este je ta rada postavena inak ako si ju pisala v internej poste. Stacilo citat a nereagovat... ;)

smatka
23. feb 2016

@manzelkajana Povedzme si narovinu že kazdy má nejakú úchylku.Ide o to aby rešpektoval to že ty to nechceš.Držím prsty 😉

mawka
23. feb 2016

@smatka no to si ani nemala toto pisat, sak ta tu panny orleanske zozeru zaziva, ze nie su uchylne 😀 😀

zabkazelena007
23. feb 2016
Používateľ zabkazelena007 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zabkazelena007.

@smatka len chlapi maju vacsinou problem taketo veci respektovat

smatka
23. feb 2016

@mawka mám ich na salame. Aj tak sa každá diskusia zvrhne a skonci to urazkou zakladateľa/-ky 😀