icon

Môj manžel je kandualista

manzelkajana
19. feb 2016

Ahojte, napíšem v skratke s manželom sme chodili 3 roky a 2 roky sme manželia (čiže sme spolu 5 rokov). Pred rokom som spontánne potratila v 9tt. Tak sme si povedali, že asi nie je ešte ten vhodný čas na dieťa. Dokončíme chalupu, pretože bývame v 3 izbovom byte a potom sa posnažíme o dieťatko.
A teraz..... Ani neviem, kde začať. Sama sa seba pýtam, v ktorom čase mal môj manžel prvé náznaky kandualizmu. Ked sme spolu chodili/randili, vždy sa mu páčilo ako sa obliekam, ako vyzerám, pýšil sa mnou pred kamarátmi a bolo vidno na nom to, že je rád že si ma obzerajú druhí. Páčilo sa mu ako so mnou nejaký muž flirtuje. Ked si tak matne spomeniem, tak sa veľa krát pýtal koľko som mala sexuaálnych partnerov a aký som mala snimi intímny život. Viem, že sa ohladom toho veľa vypytoval. No neprišlo mi to nejak podozrivé. Sexuálny život sme mali a aj máme veľmi dobrý a pestrý. Ale často krát sa ma pýtal, či by som nechcela skúsiť trojku s iným mužom. Táto otázka sa u nás sklonovala dosť často. Ale prečo??? Vždy som ostala zarazená a zaskočená. No a posledný rok sa to prevalilo celé..... Nátlaky na mna boli veľmi veľké, to vám ani nejdem písať. To by ste čítali dva dni. Ide oto že sa priznal, že ho vzrušuje, keby som mala sex s iným mužom a on by sa sem tam pridal, alebo by sa iba díval. A žiarlivosť?? to unho neplatí. Povedal, že keby som prechovávala city k milencovi, vtedy by žiarlil, ale že čisto iba sex s iným mužom, to by ho vzrušovalo. Celý náš vzťah som začala prehodnocovať. Veľa sme sa hádali kvôli tomu. Nakoniec som manželovi navrhla psychologičku. On súhlasil - ved reku, že ma miluje a chce pomôcť nášmu vzťahu. Tam sme sa pratkticky nič nové nedozvedeli a celkom ma zarazil aj postoj odborníčky. - áno váš manžel je Kandualista, on si je vedomí svojej sexuálnej úchylky. Liečiť?? a ako prosím Vás? Ani homosexuál sa vyliečiť nedá.....-
Manžel hovorí, že ma miluje, miluje moje telo a bere ho ako svätinu, no nemôže si pomôcť pri predstave na to, že by sa somnou podelil s iným mužom. A ja ho podviesť nemienim. Príde mi to zvláštne. Od manžela odísť nechcem.
Chcem sa Vás spýtať, neodborníkov. Chcem počuť lajický názor Vás. Ako sa dá toto prekusnúť. Viem, že existujú páry, ktroré chodia na swingers, praktikujú doma orgie, majú sex s iným párom atd. Každý sme predsa nejaký.
Neviem ako sa mám naučiť rešpektovať mužovu úchylku. Ako ho mám pochopiť. Ked viem, že nátlak z jeho strany tu bude vždy....

mawka
23. feb 2016

@alaguema nepytala som sa na sex, vseobecne. mam pocit, ze plaves na ruzovom oblaciku akejsi naivity, ked si myslis, ze tebe sa take alebo podobne stat nemoze. do hlavy svojho muza nevidis. nezelam nic zle, to nie. ale nikdy nevies. veci mozu vyplavat na povrch aj po 40 rokoch manzelstva. takze je fajn, ze mas moralne zasady, ktore idu z tvojho vnutra, ze mas krasny zivot, ze si skalopevne presvedcena, ze toto sa ti stat nemoze. toto si kazdy z nas moze povedat az na konci, ked rekapituluje svoj zivot.
niekde na zaciatku som spomenula jednu pani, ktorej muz sa jedneho dna zbalil a opustil ju kvoli inemu. muz, s ktorym zila tiez pekne manzelstvo, kde mali svoje krasne dve deti a usporiadany zivot. kde by dotycnu ani vo sne nenapadlo, ze si berie latentneho homosexuala. napriek tomu sa to stalo. a toto sa moze stat kazdemu. miliony pribehov. ..
tato zena tu chcela poradit a asi nie citat mudrovanie a mmoralizovanie. tato pani zaziva specificku situaciu, ktoru pochopi len niekto, kto pozna aj druhy breh. ona tu nepotrebuje citat o moralke a o dokonalych manzelstvach tutu nunu, ona potrebuje prakticke rady. a tie jej mozu poskytnut ludia, ktori maju skusenosti.
prave mi prisiel na um velmi vyznamny lekar, moj drahy priatel, ktory ma tiez odchylku a riadnu. a je mi tak trosku smutno. lebo ty ani netusis, ze ta pani, ktoru denne stretavas niekde a je velmi mila a oblubila si si ju, lebo ste na rovnakej vlne, mozno doma stvara take veci, z ktorych by si sa povracala. zacala by si na nu pozerat inak, keby si sa to dozvedela?

charity
23. feb 2016

@alaguema V Afganistane, v Saudskej arabii,...

alaguema
23. feb 2016

@mawka píšem snáď niekde, že mne sa to nemôže stať, alebo že by som zavrhla svoje deti, keby mali nejakú sexuálnu odchýlku? Morálku som nespomínala pre moralizovanie, ale preto, že sme s @charity diskutovali na tú tému. Opäť ti asi vadí to slovo. Fajn, tak si namiesto neho daj slovo etika...Ak sa bavíme o týchto pojmoch tak, to už je mudrovanie a moralizovanie? Znamená to, že sa hrdím tým, aké mám dokonalé manželstvo, alebo že si idealizujem svojho manžela a naivne verím, že je dokonalý? Nespomenula som svoj osobný život ani slovom. Všetky tieto tvoje kvázi argumenty sú postavené len a len na tvojich domnienkach a na tom, čo ty za mojimi slovami vidíš, alebo chceš vidieť. Ale to neznamená, že to tam naozaj je 🙂 To je na dnes všetko, ide do úplného nepochopenia, nemá to ďalej význam. A nie, nezačala by som sa pozerať inak na nikoho kvôli tomu, čo doma stvára, kým by k tomu nenútil mňa.

mawka
23. feb 2016

@alaguema bingo 😉

marinablue
23. feb 2016

@alaguema Kde si vyčítala tých 95%? To vysoké číslo ma dosť zaskočilo. Doteraz som si totiž myslela že som úúúplne normálna. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Ale keďže v tejto diskusii rozoberáme aj fakt, že normálne je to, čo je bežné pre väčšinovú populáciu, tak teraz som na vážkach či som naozaj taká normálna ako som si doteraz myslela.
@mawka prosím , poľutuj aj mňa, lebo teraz som už aj ja za divnú. Lebo ja žiadne lesbické predstavy nemávam.
Dúfam že obe chápete tento príspevok ako srandu. Na odľahčenie situácie a že som sa svojou ľahkovážnosťou nikoho nedotkla a že som v žiadnom prípade nechcela rýpať.

marinablue
23. feb 2016

@charity Aj v Afganistane aj v Saudskej Arábii sa zamilovať môžeš a nikto ťa za to nepopraví. Pokiaľ si muž tak sa dokonca môžeš zamilovať aj do viacerých žien súčasne.

alaguema
23. feb 2016

@marinablue už ani neviem, kdesi som to čítala, ale tak...vieš ako to je s rôznymi druhmi prieskumov.
No a rozhodne by si podľa mňa mala navštíviť psychológa, aby si potom neskôr netrpela 🙂

@charity a prosím ťa, ako to dokazujú?? V živote som o tom nepočula. Si si istá, že to, čo je zakázané, je láska? Viem, že v Saudskej Arábii majú celkom absurdné zákazy, ale toto....Vieš mi dať nejaký zdroj?

marinablue
23. feb 2016

@alaguema Hej pôjdem ku psychológovi aby mi poradil ako sa zbaviť mojej totálnej heterosexuality 😀

charity
23. feb 2016

@alaguema Pohladaj si. Na Hbo bol dokument z Afganistanu. A az zistis za co vsetko sa popravuje v Saudskej Arabii, tak odpadnes.

macamac
23. feb 2016

@charity sex s domácim kocúrom?? 😀 😀 😀 umrela som 😀 😉 ( a túlavý by mohol tiež? 😀 😉 )
ale vážne
trochu sa zamyslite
veď od prírody je to dané tak, že ľudstvo prežije a bude sa rozmnožovať len jediným spôsobom- muž+žena. bodka. mužské+ženské pohl.bunky.
takže vychádzajme z tejto "normy". sex.praktiky tu nezahŕňajme 😀
každému vyhovuje niečo iné, ale určite je aj tu nejaký "stred", všeobecne viac používané veci...a kto to má inak, nie je mimo
ALE
ak by ma muž nútil do toho, čo zakladateľka píše, pre mňa konečná. nechutná predstava, že ma ponúka ako lacnú handru a jeho to vzrušuje by mňa totálne ponížilo.
akože netvrdím, že od prírody sme monogamní, od prírody máme ale aj rozum a každý inú silu vôle, sebazaprenia, hodnôt...a nakoniec aj tak sa nám môže stať, že spravíme aj my chybu, prešľap....
ale...mať sex s druhým mužom v priamom prenose pred mužom, ktorý je môj manžel/partner a ktorého milujem, je pre mňa cez...a bolo by po láske

@mawka mám rada tvoje príspevky
ale tu očividne vidno, že toto je tvoja citlivá téma a šlapli ti tu na otlak
pokiaľ viem, v téme o matke, ktorá rieši dovolenku muža mesiac po narodení ich prvého dieťaťa, sama nie si tolerantná k pocitom danej ženy. a tu na tolerantnosť vyzývaš. čudné no.
skús teda aj tam vedľa pochopiť, že daná matka to má inak citovo v sebe, ako ty a nepísať tam, že ty si zvládla to a ono a tak to musí zvládnuť aj ona...a pod...
to je to isté, čo tu. každá sme jednoducho iná 😉 🙂

marinablue
23. feb 2016

@charity A popravujú tam za lásku aj mužov alebo len ženy?

mawka
23. feb 2016

@macamac vobec nie citliva tema. ako vidis, nemam problem o tom rozpravat 🙂 mmne na otlaky nemusi stupat nikto a uz toboz nie niekto, kto nezazil a nevie, o com tu je rec. ano, vyzvala som v tej teme kocku, aby nemyslela len na seba. lebo to je take mamickovske. som matka, kto je viac 🙂
ale chapem, ak nejde niekto podla sablony, ak je slobodny v mysli a aj napriek tomu ma zivot zrovnany, stale je za exota. zvykla som si 😉
ale vdaka za spätnu väzbu

charity
23. feb 2016

@macamac Diky za info, ze je pre Teba kandaulizmus nechutny. Preco to pises mne, to netusim, ale beriem na vedomie.

K sexu ako k ceste za mladatom: homosexualne spravanie sa vyskytuje aj medzi zvieratami. Asi necitali prirucku o reprodukcii :D

charity
23. feb 2016

@marinablue Ako kde a zalezi v akom kontexte.

mawka
23. feb 2016

@charity moj kon bol bisexual. skakal aj na kobyly aj na valachov. nedal jeden, dal druhy 😀
sorac, musela som odlahcit, lebo tu sa vedu uz sialene filozoficke uvahy.

reni1512
23. feb 2016

ja neviem.... podla mna manzel to nebude potlacat, ked to uz zacalo, mozno to bude od teba vyzadovat stale castejsie a castejsie.... a ty ak si proti toto manzelstvo nema buducnost :-/ moj nazor. Ja by som nieco take nerozdychala (ale to som ja, asi nie jedina) mne by sa uz protivil

macamac
23. feb 2016

@mawka ale ja ťa chápem a ver, že ja nie som z tých, čo idú podľa šablóny 😀 😉
jednoducho áno, táto téma je ti bližšia, lebo máš skúsenosť (netvrdím, že zrovna túto, neviem), ale myslím v zmysle možno "bohatší" repertoár 😀 😉 chápeš 😉
tak preto si tu akoby na strane toho muža
nevyzývaš tu jeho, aby sa on vcítil do svojej ženy, ktorá toto odmieta, ale vyzývaš ju, nech sa vcíti...a práve preto ju, lebo asi viac chápeš v tomto toho muža
a v téme vedľa napr. ja to vôbec nevnímam tak, že ona to myslela "ja som matka,kto je viac". jednoducho má inú potrebu možno pre svoj duševný pokoj, chce zdieľať niečo inak, ako napr. ty a ja.
skrátka, ide o rovnaký princíp.
darmo budeš v jednej téme vyzývať k tolerancii, keď v druhej sama nie si 😉 🙂

mawka
23. feb 2016

@macamac ale no, nehrot to. kto chce psa bit, palicu si najde 🙂 mi tu lezie na nervy to chytanie za slovicka 🙂 doslova. a jak ma tu ide niekto pranierovat za netoleranciuz v jednejh teme a toleranciu v inej a sam je taky isty 😀 kasli na to, jo?

macamac
23. feb 2016

@charity sorry 😀
ja som to neadresovala tebe, len som sa rehnila na tom kocúrovi 😀 😀 že fakt dobré 😉
a jasné, že homo vzťahy sú aj v zvieracej ríši
ja to vidím u nás na dvore 😀 😀 ak ujde susedom pes, skáče na nášho a náš sa ho bojí preto 😀 😀 😉

adsumus
23. feb 2016

moralistky nastupili v plnej sile zachranovať prehnitu europu. 😀 😀 😀 bohužial pre vás a našťastie pre ludstvo, ludom nenariadite, čo maju cítiť a ako prežívať svoj život.

macamac
23. feb 2016

@mawka ja to nehrotím, prečo? lebo som napísala niečo, čo možno ty vnímaš, že je proti tebe?
veď ja sa nehádam 😀 😉
a nevyzývam k tolerancii furt 😀 ak niekto nesúhlasí 😀 😀 🙂

mawka
23. feb 2016

@adsumus ale aspon maju dobry pocit, zo sebarealizacie na modrom koniku 😀 heh...

macamac
23. feb 2016

@adsumus zato ty si riadne radikálna a nariaďuješ tu na MK doslova ako diktátor, čo má kto robiť 😀 😉
očkovať 😀 - tam sa vyžívaš
prichýliť utečencov 😉 ozaj, koľkých máš doma? 😀 😉

macamac
23. feb 2016

dievčatá, načo sa tu hráte na chrumkavé?
každá sme v nejakej téme za "moralistky", tak? 😀 😉

mawka
23. feb 2016

baby ja nemozem. od sexu k utecencom. toto je uz moc 😀

marinablue
23. feb 2016

Ja som moralistka a som na to hrdá 🙂

macamac
23. feb 2016

@mawka ale pochop, že aj utečenci majú radi sex. má to súvis. ale s takým "tragickým podtónom"
a čítaš, čo stvárajú 😀 😲 😒

adsumus
23. feb 2016

@macamac mne je sumafuk, dáma, či sa očkuješ alebo nie. a utečencov, čo tu pletieš, pomôžem a pomáham, bud v klude. a kto im podpaluje ubytovne, to je tiež jeho vec.

macamac
23. feb 2016

@adsumus ale nie je ti šumafuk, či očkujú druhí 😉
tam ideš dušu vypustiť, čo sa stále navážaš 😉
mne je to NAOZAJ jedno a nespamujem témy s mojím JEDINÝM a správnym názorom ako diktátor 😀 😉

adsumus
23. feb 2016

@macamac nepíš o mne ultra hluposti, sama sa zhadzuješ. opakujem, dáma, je mi to šumafuk. a diktujete tu jedine vy, vaša kompánia proti všetkému, proti homosexuálom, očkovaniu, utečencom, som zvedava kedy budete proti komplet všetkému, hviezdy. 😀