icon

Môj manžel ma ľúbi, ale zamiloval sa do druhej

nestastna12
17. feb 2017

S manželom budeme spolu už 15. rokov. Spolu máme jedno 10. ročné dieťa, ktoré obaja milujeme. Doteraz sme nemali problémy. Mali sme častý a krásny sex, stále chodíme na výlety, objímame sa. Máme spolu zabehnutú malú firmičku. Celkom sa nám v nej darí. No problém je vtom, že sme sa v nej často hádavali. Bolo veľa práce, veľa nervozity. On robí ešte obchoďáka, takže cestuje autom po SR. Mal jednu dobrú zákazníčku, s ktorou bol najprv len dobrý kamarát.
No jej sa rozpadol vzťah s priateľom. Manžel si s ňou začal často telefonovať, ukľudňovať ju. Keď sme sa my v robote povadili, on jej potom volal. Samozrejme s ňou boli konverzácie milé. Po čase sa do nej zaľúbil a ona do neho tiež. Priznal sa mi teraz po pol roku. Môžem povedať, že ma doteraz nikdy nepodviedol. Ani s ňou ešte fyzicky nič nemal. No nevie, čo má robiť. Srdce mu káže ísť k nej, rozum ostať. Ľúbi aj mňa, ale momentálne viac ju. Mne sa zrútil celý svet. Ja ho stále milujem. Nedá sa mi dýchať, rozmýšľať, spať. Poraďte prosím, čo mám robiť. Už nevládzem. Je ťažké počuť ako ju miluje. Teraz chodí za ňou raz týždenne a cez týždeň si spolu volajú. Sex, ktorý sme mali bol úžasný. No odvtedy, ako sa mi priznal, nie je. Povedal mi, že keď je zamilovaný, nemôže sa so mnou milovať. Nevládzem. Nedokážem sa pripútať len k dieťaťu. Je to sebecké, ale ja ho veľmi milujem. On je pre mňa celým životom. Strašne to bolí.

luzzia
21. feb 2017

@emelidia velmi dobre zhrnute a povedane. absolutne suhlasim.

emelidia
21. feb 2017

@katkati podla mna toto spravanie je skor prejavom slabosti ako silnej zeny. Silna zena by mu davno ukazala kde je sever, nech sa muzik uvedomi. On takto nema vobec potrebu zachranovat ich vztah, vobec nema pocit, ze o nieco prichadza, akurat si uziva nejake pobluznenie. Jasne, ze nevie co chce, vsak z pol rocnej zamilovanosti nevies co sa vykluje a predsa nezahodi dlhorocne manzelstvo len tak, on si to teraz pohodlne zistuje co je lepsie, lebo ona mu na to dava priestor. Vies ako sa hovori, ked o nieco prides az vtedy zistis co si mal. A autorka mu praveze tento pocit nedozici, lebo ona sa tvari na oddanu manzelku, nedava mu pocit, ze o nu moze prist a to je velka chyba.

lubkavargova1
21. feb 2017

Premyslam..premyslam..neviem, no podla mna tu je obrovsky strach. Strach, ze ked mu zbali kufre, tak odide a potom co??? Mozno sa mylim, len mam obavu, ze ked si vyberie tu druhu, tak ona sa uplne posklada. Toto tazko predycha a rozchodi..velmi tazko..ak niekedy sa podari...je strasne upnuta na len jednu variantu
Ak mas nejake dobre kamosky, tak teraz ich budes moc potrebvat. Nie na blbe zabavky, a vymyslanie konspiracnych teorii, ale aby fakt ta podporili a v pripade blbeho rozhodnutia podrzali...

alaguema
21. feb 2017

@emelidia si na veľkom omyle. 90% mužov, ktorí sú naozaj zamilovaní a ktorých žena v tejto situácii nejak radikálne konfrontuje a vyhodí z domu, to berie ako zelenú k rozchodu. Veď ma vyhodila, čo som mal robiť. Prosím ťa, ako by ho mala donútiť aby o ňu bojoval? On ju momentálne vôbec nechce, ani s ňou nespáva. Momentálne preňho existuje len ako emocionálna záťaž, človek, kvôli ktorému sa cíti vinný. On je úplne inde zainteresovaný a ak by o niekoho bojoval, bola by to v tejto fáze milenka. Je očarený, zaľúbený a milenka je ako magnet, keď ho manželka vyhodí, bude mať veci podstatne jednoduchšie, ona rozhodne zaňho a on sa len akože prispôsobí situácii. Mnohí taký vývoj udalostí aj očakávajú, alebo uvítajú. Konečne to niekto rozhodne a nemusia to byť oni. Môžu odcupitať k milenke a potom je už nejaký návrat veľmi nepravedpodobný.

pebu
Autor odpoveď zmazal
emelidia
21. feb 2017

@alaguema tak preco potom neodide k milenke a nenecha ju tak, ked jeho city k nej ochladli? Lebo je to totalny srab, zbabelec, a ona ho svojim konanim v tom podporuje. Presne ako pises, on caka,ze ona rozhodne za neho, len potom nevidim vyznam preco by ona mala tisko v kute sediet a cakat ako sa to cele vyvinie. Nebudem este raz vysvetlovat vsetko, hadam som dost jasne vo svojich prispevkoch popisala co zle ja na tomto vidim. Dava mu pocit istoty a to si on nezasluzi. Ak su tam city, ak by aj odisiel od nej a po case si uvedomil, ze urobil chybu, nech ho berie spat, ak bude mat este zaujem, ale davat mu full servis v danej situacii je podla mna ponizenie samej seba a totalna neucta sama voci sebe.

puklica13
21. feb 2017

@alaguema otázka je či on je fakt zaľúbený alebo je proste len lepší sex...
Podľa mňa časom väčšine ktorí vymenia bidlo zistia že tráva tam nieje zelensia, rutina a stereotyp príde aj tam..Lebo ak sa nesnažil pri manželke..Časom sa nebude ani pri milenke

puklica13
21. feb 2017

@emelidia lenže ona v tom kúte chce sedieť, podľa toho čo píše to rozhodnutie ona neurobí ani omylom ...teraz...

papricka33
21. feb 2017

@emilia25 najhoršie ale je, keď chlap očakáva úsmev od ženy, ktorú o úsmev práve obral ... Vieš, niektorí chlapi ničia žene život ale po príchode z roboty čakajú vysmiatu optimistickú kočku s iskrou v očiach 😒

emelidia
21. feb 2017

@puklica13 ved to, a preto som sa jej snazila aspon trosku vysvetlit preco robi chybu. Byt jej kamoskou, tak sa ju snazim podporit a podrzat, aby nabrala odvahu. Je to strach z toho co bude, co jej nedovoli urobit razne rozhodnutie. Ale ako si ju ma vazit niekto druhy, ked si sama seba nevazi?

papricka33
21. feb 2017

@puklica13 ...Keď ono to krajšie znie, že je zaľúbený... Chudáčik. 🙂 ... (Vieš, žena moja, ľúbim ťa, ale som taký nadržaný, že som z toho zblbol a neviem sa kontrolovať...)

alaguema
21. feb 2017

@emelidia vzťahy sú komplikované záležitosti. Teoreticky môže byť význam v takom vyčkávaní práve v tom, že možno to celé vyhasne skôr, než ona úplne stratí trpezlivosť a vyrazí ho. Nevieš, ako on vníma veci okolo svojho manželstva. Nemôžeš vedieť, či mu ona dáva pocit, istoty. A už vôbec nevieš, čo si kto zaslúži, alebo nezaslúži a city nie sú za zásluhy. Buď sú, alebo nie sú. Vy sa tu stále oháňate tým full servisom, používate to ako argument ťažkého kalibru, ale v skutočnosti to neznamená vôbec nič. To je len typický syndróm ohrdnutej ženy, ktorá ide odoberať nejaké kvázi benefity, ktoré sú pre toho muža momentálne úplne nepodstatné. Keby ho v manželstve mal držať len ten servis, tak je dávno preč. Nehovoriac o tom, že tento prístup od ženy je čistý produkt zraneného ega a nič viac. Urazená ješitnosť. Autorku vnímam ako ženu, ktorá tieto vlastnosti nemá tak vyvinuté ako napr. ty 😉 Zrejme nie je nejak extra ješitná a naozaj ho miluje. A chce počkať, aké sa ukážu šance na záchranu manželstva. Sila ženy nespočíva v tom, že hneď každého vyhodí a narobí poriadky...to je skôr typické pre fúrie. Sila ženy je v tom, keď vie počkať a prejaviť svoju múdrosť aj ťažkej situácii.

alaguema
21. feb 2017

@puklica13 no, ak to povedal, tak prečo o tom pochybovať? Zaľúbenosť je hormonálny stav, ktorý má svoju životnosť. Vo finále je jedno, ako to nazveš. Ide o tie fyziologické zmeny, ktoré reálne v organizme prebiehajú.

tyaja5
21. feb 2017

@nestastna12 ach moja je to velmi tazke, ked zena zisti nieco taketo a hlavne ked sa jedna o neveru, a preto sa vela zien boji a nedoveruje partnerovi, lebo si nevedia predstavit, ze by mali zit bez nich a ze by sa mali dozvediet nieco taketo. A ako to prebieha nadalej? Je to este stale take strasne alebo sa uz pomaly z toho dostavas? Vies on sa mozno casom utuka, ze to bol len osial a to bude velmi lutovat ale to je dost otazne aj casovo, ci sa tak stane alebo nie. Nie je pekne, ze ked sa dvaja ludia pohadaju, tak hned vyhladava milost u nejakej druhej zeny. Ale hlavu hore zvladnes to neboj sa len treba byt silna. Pozri vsetko co sa deje ma svoj dovod, mozno potrebujete viac casu byt od seba aby ste si uvedomili ako vzacni ste pre seba a ake chyby ste spravili. A mozno je to preto aby si si ty nasla lepsie stastie a opravdovu lasku.

0silvia0
21. feb 2017

@alaguema ja si zasa myslím, že ak žena skutočne muža miluje, tak táto vyčkávacia taktika jej musí urvať srdce. Pozerať sa, ako manžel chodí za inou a len ticho a "múdro" vyčkávať. Podľa mňa je nemať ho na očiach a nedrásať si dobrovoľne nervy v tejto situácii veľká psychická pomoc. Ale ono fakt sme každá iná - jedna znesie aj neveru, druhá by si už muža po nevere nedokázala vážiť.

puklica13
21. feb 2017

@alaguema ja nehovorím že pochybujem...

katkati
Autor odpoveď zmazal
lubkavargova1
21. feb 2017

@katkati viem, poznam Klimesa a mne osobne velmi otvoril oci a pomohol sa mi "preprogramovat", ale aby jeho clovek pochopil musi mat fakt nieco odskakane v zivote, nieco za sebou (aj negativne skusenosti) a uz ako-tak usporiadane myslienky v hlave a potom veli vela veci pochopime :D :D :D
Prvotne ma sokovala a tiez som si pomyslela, ze toto je riadne hlupa zena...teda si aj myslim (prepac pani zakladatelka), ale vlastne ona reaguje neprimerane-primerano.
Mam vsak obavu, ze ked precitne (aj ked mu da sancu) tak bude to este horsie ako na zaciatku...ale aj to musi prist a potom bojovat s dalsimi emociami :(

emelidia
21. feb 2017

@alaguema ja som ten full servis myslela komplexne, nie len vo vyzname, ze mu perie, vari...atd. Suhlasim, ze tieto konkretne prakticke veci pre muza posledne, na co v danej situacii pozera. Ale vyhodit teraz neznamena teatralne pobalenie kufrov, vyhodit pred byt s krikom a padaj milacku. Skor to bolo myslene, ze mu ma ukazat, ze ona sebou nenecha zametat. Povedat mu, ze takto dalej v neistote zit nemoze, takze ked ju miluje, nech sa k nej stahuje, lebo toto ju zabija viac. Uz na zaciatku bolo spominane, ze zacat s nim riesit prakticku stranku rozchodu, rozdelenie majetku, biznisu, dieta.... lebo on si mozno ani realne neuvedomuje, o co vsetko moze prist. Nemyslim tym teraz, ze nepomyslel vobec na rozchod a co to priniesie, ale ze kym ona o tom nerozprava, tak si vlastne nepripusta, ze by ho mohla opustit. On ani nema dovod si to mysliet, lebo ona mu dava cas, ktory on si ziada. A bud teda precitne a zisti co ma naozaj doma, alebo ani toto ho "nezobudi" z jeho lasky a odide. Ale je samozrejme na autorke, ako sa rozhodne. Ak jej vyhovuje tato vyckavacia taktika, tak my s tym aj tak nic nespravime. Akurat jej ponukame iny, neazinteresovany, triezvejsi...pohlad na celu situaciu, uz je naozaj iba na nej co si z toho vezme.

oldman50plus
21. feb 2017

@puklica13 Nový. Lepší nebude, ale vzhľadom k tomu že je nový tak pociťuješ vzrušenie ktoré v starom už odoznelo a len potom sa dá porovnávať. Takých prvých 100 - 200 čísel je vždy výborných lebo hormóny pomáhajú. Ak sú dvaja spolu vždy ide to rýchlejšie, ak sa vidia len "pri tom" tak dlhšie.
Až táto doba prejde, prídu konflikty, a väčšina sa vráti.
Ak sú "vyhnaní" tak jednoducho sa musia prispôsobiť novej situácii takže šanca na návrat je nižšia. Ako hovorí @alaguema vyhnanie vyrieši dilemu ktorú má a potom sa voľky nevoľky musí pokúsiť vybudovať vzťah s milenkou. Takto až ho tá sexuálna novosť prejde tak zistí že vlastne v podstate je to podobné a veľmi pravdepodobne sa vráti.
To platí ak to doma nebolo zlé (hodne) - ale vtedy by nemal mať dilemu čiže to nie je tento prípad.
Ja osobne by som nečakal (ani som nečakal), ale ak chce ho za každú cenu späť tak určite nevyháňať. To nie je o tom že si uvedomí čo by mohol stratiť. Nie je debil, vie to. Tak isto to že si musí uvedomiť že doma nie je manželka istá. To si tiež určite uvedomuje ale ak bude vyhnaný tak jednoducho má už len jednu voľbu a pokiaľ je schopný s milenkou ako tak byť tak zostane, aj ak nakoniec zistí že ten vzťah nie je lepší ako ten starý. Ekonomické okolnosti a deti obvykle po čase to prevážia do starého vzťahu.

khkt
21. feb 2017

Ja by som mu kufre síce nebalila, ale úplne by som stopla pranie a žehlenie jeho vecí a na večeru by si mohol akurát pohľadať chlieb s maslom. Ak sa on takto správa k svojej manželke, tak si nezaslúži, aby sa ona o neho starala. Buď si bude prať sám, alebo nech to nabalí tej svojej priateľke. Možno by ti prospela aj zmena práce, byť v pracovnom kolektíve, stretávať sa s ľuďmi, nie iba s manželom a prísť aspoň trochu na iné myšlienky.
Ale mne je ťažko hodnotiť, čo je v tejto situácii správne, keďže som vydatá iba necelé 4 roky. Vy máte toho za sebou veľa, poznáte sa,máte na čom stavať. Ty sama najlepšie vieš, čo platí na tvojho manžela. Toto je od neho ale podpásovka, kým ty sa trápiš, on "rozdumuje" či chce jednu, alebo druhú a chudáčik sa musí vysporiadať s tým, že ti ubližuje a na to potrebuje čas... Také veci sa milovanému partnerovi nerobia, mal city k druhej žene stopnúť, kým to ešte šlo. Ale on by teraz pravdepodobne najradšej mal aj manželku, aj milenku, aj dobrý pocit zo seba, aký je on úžasný človek...

emilia25
21. feb 2017

@papricka33 veru to mas pravdu.ked je muz stastny je stastna aj zena a plati to aj opacne.ale mysliet si 2 roky ze je to stastne manzelstvo a muz citi prazdno tak to stastne manzelstvo nebolo.a zas sme aj pri tej komunikacii a rozoberani svojich citov a pocitov.aj o tom sa musia vediet rozpravat.

alaguema
21. feb 2017

@0silvia0 ...a každá to zistí až, keď to zažije. Ja tiež neviem, čo by som robila. Ale autorka píše, že chce manželstvo zachrániť. Tak si myslím, že je to jej vec a jej rozhodnutie.

kvetulienka253
21. feb 2017

Neviem, o akych chlapoch je rec, ktori sa nezaobidu bez "full servisu". Pracku snad vie nahadzat kazdy, pozehlit si kosele tiez a s varenim si vacsina poradi. A ak nie, bude sa stravovat von. Je mi smiesne, ak si nejaka na tom zaklada, ze nikto tak manzelikovi neoperie a nenavari, a toto mu bude chybat.

katkati
Autor odpoveď zmazal
emelidia
21. feb 2017

@oldman50plus ale preco sa ma zena sklonit a cakat kedy si on uvedomi co vlastne chce? Preco sa ma tak ponizovat? Preco ma odhodit i posledne stipky sebaucty? Ak sa on uvedomi neskor, ze vlastne chce manzelku, tak pride za nou ci ostane doma alebo bude u milenky, alebo proste niekde mimo domu. Ale podla mojho nazoru je toto tak strasny tlak na psychiku zeny, pozerat sa a vediet ze jej muz ide akurat za milenkou, vsak by mi puklo srdce od zialu a z tej neistoty. Jednoducho by pre nu bolo najlepsie v danej situacii muza nevidat. Neznamena to ale, ze ma za nim uplne zavriet dvere.

alaguema
21. feb 2017

@emelidia tak ale toto je už iná rétorika. Najprv si hovorila o vyhodení. Na to som reagovala. Rozhovorom o prípadnom rozvode, určite nič nepokazí a trochu si ujasnia pozície. Prípadne určiť si deadline do kedy sa musí rozhodnúť, čo chce. Nie zajtra, ani pozajtra, ale trebárs dva mesiace. Je to pre ženu určite hotový očistec, ale ak ho chce (chlapa), tak ho podstúpi. Je to jej voľba a ja si tiež myslím, že zvládnuť to, si vyžaduje celkom silnú osobnosť. Pod zvládnutím mám na mysli normálne fungovanie bez scén a vyplakávania.

emelidia
21. feb 2017

@alaguema ano, uznavam, ze som sa vyjadrovala dost expresivne, akoby som ju nabadala robit sceny a zo seba furiu. Ale takto som to urcite nemyslela. Len presne, ako si popisala v poslednom prispevku necakat iba na to ako sa on rozhodne.

oldman50plus
21. feb 2017

@emelidia Nie, samozrejme, hovoriť o tom s ním má, ako si to predstavuje, či si uvedomuje ako jej ublížil a že situácia sa musí riešiť lebo to nemôže dlho vydržať, atp. Varenie, pranie atp v tomto absolútne nehrajú rolu - pod hrozbou že nebudem ti variť a prať sa určite žiadny muž nevrátil.
Ale "pobaliť a kopnúť do riti a vyhodiť" je pravdepodobný koniec. Ak sa aj neskôr s milenkou rozíde, asi už nepríde späť, tým pravdepodobnejšie čím nenávistnejší bol rozchod.
Skúsenosti ukazujú že pri nejakej rozumnej taktike bez pálenia mostov sa aspoň 80% chlapov vráti. Toto rozhodnutie je na žene. Ja si neviem predstaviť ako to vydržia ale ak to chcú skúsiť nech skúsia, vojna môže vypuknúť aj neskôr.

emilia25
21. feb 2017

A co pride piatok a zas bude letiet za nou a si tam kde si bola predtym.ked si to chce ulezat tak nech odide a hotovo.ci uz slubil ze za nou nepojde co?