icon

Môj manžel ma ľúbi, ale zamiloval sa do druhej

nestastna12
17. feb 2017

S manželom budeme spolu už 15. rokov. Spolu máme jedno 10. ročné dieťa, ktoré obaja milujeme. Doteraz sme nemali problémy. Mali sme častý a krásny sex, stále chodíme na výlety, objímame sa. Máme spolu zabehnutú malú firmičku. Celkom sa nám v nej darí. No problém je vtom, že sme sa v nej často hádavali. Bolo veľa práce, veľa nervozity. On robí ešte obchoďáka, takže cestuje autom po SR. Mal jednu dobrú zákazníčku, s ktorou bol najprv len dobrý kamarát.
No jej sa rozpadol vzťah s priateľom. Manžel si s ňou začal často telefonovať, ukľudňovať ju. Keď sme sa my v robote povadili, on jej potom volal. Samozrejme s ňou boli konverzácie milé. Po čase sa do nej zaľúbil a ona do neho tiež. Priznal sa mi teraz po pol roku. Môžem povedať, že ma doteraz nikdy nepodviedol. Ani s ňou ešte fyzicky nič nemal. No nevie, čo má robiť. Srdce mu káže ísť k nej, rozum ostať. Ľúbi aj mňa, ale momentálne viac ju. Mne sa zrútil celý svet. Ja ho stále milujem. Nedá sa mi dýchať, rozmýšľať, spať. Poraďte prosím, čo mám robiť. Už nevládzem. Je ťažké počuť ako ju miluje. Teraz chodí za ňou raz týždenne a cez týždeň si spolu volajú. Sex, ktorý sme mali bol úžasný. No odvtedy, ako sa mi priznal, nie je. Povedal mi, že keď je zamilovaný, nemôže sa so mnou milovať. Nevládzem. Nedokážem sa pripútať len k dieťaťu. Je to sebecké, ale ja ho veľmi milujem. On je pre mňa celým životom. Strašne to bolí.

romanovic
24. feb 2017

Autorka sa neozyva, lebo sa citi blbo, ze je piatok, vsetky vieme, ze caka doma muzika, kym on dorazi zalubeny, s prazdnym vercajchom a doma najde utrapenu manzelku, ktora mu uz evidentne lezie na nervy (poznamka o vydierani dietatom), ona bude zobronit o nejake spravy, on jej da pusu na celo a povie, ze to chce cas...

Inak mala som taku znamu, vydatu a stalo sa im to opacne, ona si v praci narazila sefa (o 20 rokov starsieho, prachaca of course), doma milujuci manzel, zacala ho podvadzat a ani to neskryvala, potom sa odstahovala k milencovi (este fajne podojila manzela o cash) a ked sme sa nahodou stretli v meste, tak mi povedala (a to som bola znama, ziadna kamoska), ze este rok-dva si budem uzivat skvely sex, potom hormony vyprchaju a ja sa vratim k muzovi, ved on ma urcite bude cakat...Nastastie on potom stretol fajnu babu, s ktorou ma 2 deti a dotycna ostala so sefom, ktory je dnes dochodca a ona 40-nicka preziva starosti, ktore mavaju ludia na dochodku...

kvetulienka253
24. feb 2017

@romanovic to je tak, ked si je niekto falosne isty. Myslim, ze to bude muz aj v tomto pribehu. Slecnu omrzi zabehnuty zenac s alimentami na krku a cesta spat uz nebude

avenir
25. feb 2017

Mila nestastna zakladatelka. Precitala som to cele. Najprv som si myslela, ze asi ani nie si z tejto planety. Potom som mala asi vacsiu zlost na tvojho muza ako ty. Ako aj vacsina zien tu. Neporadim Ti co robit alebo nerobit. Najlepsie poznas seba a svojho muza. Nech uz sa rozhodnes akokolvek zelam ti,aby bol kazdy dalsi piatok pre teba lepsi a jednoduchsi.

alaguema
25. feb 2017

@persica mne sa tiež nezdá ten príbeh smutný, ale krásny. To bola skutočná láska bez egoizmu.

alaguema
25. feb 2017

@libawet kiežby si mala pravdu...Ale nie je to tak. Ono niekedy je aj to "všetko" málo, ak človeku prepne, chytí ho kríza stredného veku a práve vtedy sa mu ponúkne niečo atraktívne. 20 ročné manželstvo, kde je všetko, len to jedno nie - vzrušenie z nového, lietajúce hormóny a motýliky v bruchu. Niektorých to poblázni natoľko, že tu vznikajú takéto príbehy.

persica
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
25. feb 2017

@persica ano zena z toho pribehu je skutocne stelesnenim dokonalej a obetavej lasky, ale na druhej strane pri velkej laske by som cakala obetu aj z muzovej strany a to obetovat svoju tuzbu po detoch a dobrovolne ich nemat so zenou svojho zivota. Vsetci vieme ze deti su sice naplnenim lasky, ale nie zarukou ze ich prichodom bude vztah laskyplny a dokonaly... Poznam krasny laskyplny vztah bezdetnych manzelov a dali to aj bez deti...

persica
Odpoveď bola odstránená
persica
Odpoveď bola odstránená
tiper24
25. feb 2017

takto si zbytocne kazit zivot to uz je moc, mali by ste sa tesit zo zivota a nie si ho zneprijemnovat ale tak kazdy si svoje stastie a nestastie vytvara sam

persica
Odpoveď bola odstránená
alaguema
25. feb 2017

@0silvia0 Tiež si myslím, že to príliš romantizuješ. Ako vieš, že by to bola žena jeho života? Ona sa vzdala partnera, ktorému nemohla porodiť dieťa a vedela, že on po nich túži. Asi cítila, že s dosť veľkou pravdepodobnosťou by im to vzťah pokazilo. To nebola obeť, ale možno len predvídavé rozhodnutie a samozrejme aj veľkorysé...ale s dávkou ohľadov aj na seba a svoju budúcnosť. Žena/muž života môže byť niekto, s kým človek skutočne prežil celý život a všetko spolu ustáli. Ak som správne pochopila, oni boli ešte mladí, keď sa rozviedli. Nikto z nevedel a ani sa už nikto nedozvie, aké by bolo ich manželstvo. Možno úplne na nič.

luxus10
25. feb 2017

no ale uz je sobota, autorka, tak ako?

nestastna12
autor
25. feb 2017

Ďakujem za povzbudenie, ale momentálne som veľmi citovo vyčerpaná a veľmi ubolená. Keď bude niečo nové, dám Vám vedieť.

loginexistuje
25. feb 2017

@nestastna12 a manzel znovu siel za tou druhou ? Drz sa toto natahovanie sa je najhorsie ked clovek nevie na com je

stella03
25. feb 2017

@nestastna12 myslim na Teba,viem ako Ti je, zelam Ti vela,vela sily a energie,viem ake to je ked sa vsetko,vsetucko zruti.Ta bolest je strasna, ale ver mi bude lepsie.Nech sa rozhodnes akokolvek,dovera je navzdy v haji a bez je pokracovanie vztahu nemozne.

ontheroad
25. feb 2017

@nestastna12 Zdravím, prečítala som si celú diskusiu a nedá mi to nenapísať, lebo som sa stretla s podobným prípadom vo svojom okolí. Z dôvodu ochrany súkromia nebudem špecifikovať, v akom vzťahu som bola so zúčastnenými stranami... ale to nie je ani podstatné. Išlo o na pohľad harmonické manželstvo s 2 deťmi, cca 15 rokov spolu. Ona bola jeho prvá, vraj ju ale nikdy naozaj nemiloval, skôr to bolo uňho z rozumu. Svoj život vnímal ako prázdny, nenaplnený. Z jej strany bolo to manželstvo šťastné, nič jej nechýbalo po materiálnej, citovej, ani sexuálnej stránke. On sa ale cítil prázdny, až kým nestretol svoju lásku - o 10 rokov mladšiu ako jeho žena. Pobláznenie bolo vzájomné. Ona sa bránila, nechcela rozbíjať manželstvo, mala z toho morálnu dilemu, odmietala s ním spávať napriek tomu, že sa ľúbili. On strašne chcel byť s ňou a zároveň nechcel ublížiť rodine... Jeho žena nič netušila. Po pár mesiacoch vyšiel s pravdou von. Dokonca svojej žene povedal, že ju nikdy nemiloval. Myslel si, že ho pošle kade ľahšie. Ale neurobila to, nechcela sa ho vzdať. Začala cvičiť, starať sa o seba, venovať sa sama sebe a o domácnosť sa starala ešte príkladnejšie ako predtým. Tej druhej bolo za týchto okolností veľmi nepríjemné stretávať sa s ním, ale chémia bola silná a ona občas nevedela odolať... tak sa to ťahalo ďalší rok - vedela, že by bolo rozumnejšie opustiť ho, ale nevedela ako. Jej plus je, že sa s ním nechcela vyspať, kým to on nemal so ženou ujasnené. On sa neskutočne dlho rozhodoval, hral to akoby na obe strany. Trápila sa preňho jeho žena, ale aj tá druhá. Až nakoniec sa to vyriešilo a to tak, že jeho žena zvíťazila. Tá druhá sa jednoducho stiahla z bojového poľa, uvedomila si, že má život pred sebou a nechce žiť s nálepkou "rozbíjačka rodín".
Čo som týmto príspevkom chcela povedať? Milá zakladateľka, ideš na to dobre, podobne ako jeho manželka - a ona v tejto vojne vyhrala. Aspoň formálne. Ostali spolu a s tou druhou sa už jej manžel dlhšiu dobu nekontaktuje, aj keď viem, že ju donedávna stále miloval, ale uvedomoval si, že nemôžu byť spolu. Nechcel ublížiť svojej žene a deťom a preto ich neopustil. Tvoj prípad nie je vôbec stratený a je veľká šanca, že to dopadne podobne, ak má aspoň tá druhá viac svedomia, ako tvoj manžel. Neviem predpovedať, či im to manželstvo vydrží a ako dlho, ale prajem im, aby boli šťastní a to nie len formálne. Verím, že časom môže prísť u nich aj k tomu ozajstnému šťastiu. To isté prajem aj vám a verím, že to môže dopadnúť tiež podobne, ak je tvoj muž podobný prípad ako muž z môjho príbehu. Možno to celé znie ako rozprávka, ale je to 100% pravda... Drž sa.

puklica13
25. feb 2017

A zazvonil zvonec a rozprávky je koniec...

A nie je to také Pyrhovo víťazstvo?

valy
25. feb 2017

@ontheroad opusti ju, ked deti dorastu. ak teda nebol nikdy stastny

somavi
25. feb 2017

@ontheroad no ja neviem , ci by som vedela potom žiť s mužom , ok otrok vy som vedela , ze ma nemiloval , nemiluje a miluje inú .. asi by som nebola velmi spokojna😞 Neviem , či zostať s mužom za kazdu cenu , za takýchto okolnosti , je víťazstvo .

kondaska1
25. feb 2017

@ontheroad to pre tu zenu nie je ziadna vyhra ze s nou ostal, ak by mi chlap povedal ze ma nikdy nelubil, tak by som s nim predsa nemohla dalej fungovat. Ako moze dalej ocakavat take to krasne manzelske intimno, ked ste navzajom prepojeni, naladeni na jednu vlnu, tu doveru, take to ze muz je moja druha polovicka ktora ma doplna... Nadalej tam bude iba pretvarka az pokym nestretne taku, ktora nebude mat zabrany...

maminuska
25. feb 2017

Mne čo sa osvedčilo a čo som videla z okolia pri takýchto atakoch na manželskú dôveru je metóda otvorených dverí a ročného odstupu .
Jediná šanca ako zachrániť vzťah je sa odtiahnuť od toho muža a pustiť ho ...choď , ak sa do roka vrátiš budeš prijatý , ak nie rozhodol si sa a je teda koniec. Je tu však riziko že za ten rok tu bude aj niekto iný .
Žena má dostatok času si usporiadať svoje veci , premyslieť čo ďalej , zmobilizovať sa , muž často zistí , že to nie je až také krásne a skvelé ...
Hraním na city a plakaním sa nikdy nič nevyriešilo, to už radšej tomu mužovi v návale hnevu jednu že " pridrbať " , ( bola som svedkom kde sa prifajčilo aj riadne milenke ) a začať riešiť situáciu s chladnou hlavou . Ale plakať , žobroniť o lásku človeka v očiach toho druhého tlačí len viac a viac dole.

jeennyv
25. feb 2017

Podla mna si ludia casto zamienaju lasku so stereotypom a zvykom jeden na druheho..ako sama v uvode pisala srdce chce ist za tamtou, rozum kaze ostat , pretoze je tu dieta, firma, istota u manzelky atd...za mna ak tak chce odist nech ide a nevracia sa..ono to otvorenie a cakanie akurat tak vyhoda pre muza..ze ten cas odluky sa akurat vyburi a ked pride na to, ze budovat vsetko od znova a budovat vztah je makacka vrati sa k zene, lebo kde by nasiel ako sa vravi dalsiu taku hlupanu, co by ho cakala..

persica
Odpoveď bola odstránená
esther03
26. feb 2017

@ontheroad no vyhrala, ale akurat tak z kolaca dieru...😉

romanovic
26. feb 2017

@ontheroad Rozpravka mozno. Ale so zlym koncom.

samantha1702
26. feb 2017

Zlatíčko snaž sa! Nehádaj sa a nič mu nevyčítaj!!! Sám musí prísť nato, že si dokonalá... Nedaj sa zlomiť chuderou, ktorej sa rozpadol vzťah. Je mi jej ľúto, lebo nemá nič. Muža na chvíľu oblbla, no s tebou je dlhšie, viac ho poznáš, vieš čo má rád. Choďte spolu s dcérou na výlet a uvidíš ako ju bude porážať, že je on s rodinou... 🙂 musíš byť mrcha... K nemu sa chovaj ako najlepšia kamarátka a snaž sa k nemu nájsť cestu! Postupne, budeš to mať ťažké, ale máte dcéru!!! To dáš!

alaguema
26. feb 2017

@ontheroad rozprávka je to len preto, akým spôsobom si to podala. Vyrozprávané vecne by to znelo asi takto: jemu sa zbesneli hormóny, zamiloval sa (pozor - nemýliť si to s láskou), ale s poklesom hormónov dostal rozum a uvedomil si, že má rodinu, o ktorú zrejme stál/stojí. Že manželku nikdy nemiloval a vzal si ju, je len jeho zlé rozhodnutie, nie dôvod na neveru. Že milenku donedávna miloval, je podľa mňa hlúposť a ilúzia. Mali spolu krátky románik, údajne bez sexu...ostalo niečo ako nenaplnená túžba, ktorú si možno obaja radi vykladajú ako lásku a svoju šľachetnú obeť. Mimochodom, keby tá potencionálna milenka bola taká ušľachtilá a zásadová, tak by tento príbeh ani nebol. Oni sa "ľúbili" na základe čoho, prosím ťa??? Veď sa museli asi stretávať, niečo spolu mať, netvrdím, že rovno sex, ale minimálne nejaké fyzické kontakty, musela mu otvoriť možnosť, aby sa zamiloval, museli k tomu obaja vytvoriť nejaké podmienky, takže pripadá mi strašne komické, ako ju tu vykresľuješ. To, že s ním nemala sex, neznamená, že aký je to charakter žena. Takmer kvôli nej opustil rodinu...Takže rozprávka je to úplne banálna 😎 a zaklincovaná tým, že žena "vyhrala" ...Hm, nie som si tým istá.

danulkaja1
26. feb 2017

@nestastna12 veľmi ti držím palce😊a vôbec nič si nerob z tých poznámok,že si chudera a pod...správaš sa tak,lebo miluješ..normálna reakcia...aj keď netvrdím,že správna..tiež som si tým prešla..všetku vinu som hodila na seba a teraz už exmanželovi by som zniesla modré z neba...teraz už viem,že som nerobila správne,ale človek je v tej chvíly zmätený a robí to najlepšie čo vie.Skús si prečítať knihu Prečo ženy milujú mrchy..veľmi dobre napísané...bohužiaľ je to tak,ak sme na mužov priveľmi dobré,nejak to nefunguje...

0silvia0
26. feb 2017

@persica
@alaguema
možno som viac romantická ako by sa patrilo, ale na druhej strane som osobne nikdy nezažila vzťahové dramatické situácie a nemusela som použiť nejaké racionálno vo vzťahu, zatiaľ mi rozmýšľanie srdcom stačilo. Takže asi nie som schopná vcítiť sa do takýchto racionálnych a dramatických vzťahových situácií...
A slovné spojenie žena žena môjho života som použila z dôvodu, že dotyčný pán aj po rozvode nosil bývalej žene kvety, takže niečo tam stále bolo... akási nedokončená láska...