Môj manžel ma ľúbi, ale zamiloval sa do druhej
S manželom budeme spolu už 15. rokov. Spolu máme jedno 10. ročné dieťa, ktoré obaja milujeme. Doteraz sme nemali problémy. Mali sme častý a krásny sex, stále chodíme na výlety, objímame sa. Máme spolu zabehnutú malú firmičku. Celkom sa nám v nej darí. No problém je vtom, že sme sa v nej často hádavali. Bolo veľa práce, veľa nervozity. On robí ešte obchoďáka, takže cestuje autom po SR. Mal jednu dobrú zákazníčku, s ktorou bol najprv len dobrý kamarát.
No jej sa rozpadol vzťah s priateľom. Manžel si s ňou začal často telefonovať, ukľudňovať ju. Keď sme sa my v robote povadili, on jej potom volal. Samozrejme s ňou boli konverzácie milé. Po čase sa do nej zaľúbil a ona do neho tiež. Priznal sa mi teraz po pol roku. Môžem povedať, že ma doteraz nikdy nepodviedol. Ani s ňou ešte fyzicky nič nemal. No nevie, čo má robiť. Srdce mu káže ísť k nej, rozum ostať. Ľúbi aj mňa, ale momentálne viac ju. Mne sa zrútil celý svet. Ja ho stále milujem. Nedá sa mi dýchať, rozmýšľať, spať. Poraďte prosím, čo mám robiť. Už nevládzem. Je ťažké počuť ako ju miluje. Teraz chodí za ňou raz týždenne a cez týždeň si spolu volajú. Sex, ktorý sme mali bol úžasný. No odvtedy, ako sa mi priznal, nie je. Povedal mi, že keď je zamilovaný, nemôže sa so mnou milovať. Nevládzem. Nedokážem sa pripútať len k dieťaťu. Je to sebecké, ale ja ho veľmi milujem. On je pre mňa celým životom. Strašne to bolí.
@savanas kristova noho..... ty sa neospravedlnuj nam, ale sebe.... za svoj zivot a za to, aky si bol manzel si zodpovedny ty sam.....
@savanas prepac, niekde si tusim pisal, ze si utiekol z manzelstva alebo nieco v tom zmysle...ja byt tvoja zena, tak ta asi s tym utekom predbehnem... uz len predstava chlapa, co sedi na modrom konikovi a pise tu to, co ty, by ma asi nutila od takeho muza zdrhnut... mozno nie si zly clovek, ale CINY su viac ako dristy
Auč dámy, vy ste dobré ostré. Prijímam to, veď som si to zaslúžil. Dobrá skúsenosť. Ďakujem vám.
Aj tak vám prajem príjemný deň.
A vďaka.
@esther03 ja som to sledovala od zaciatku..vsetky strany mam precitane. Normalna zena toto takto so sebou nenechava zaobchadzat, ako doslova s handrou. Na toto su tieto moznosti:
1. Je tam vemi vela peniazkov v podnikani, dom, a pani zakladatelka nechce prist o svoj standard na co je zvyknuta a preto sa ho drzi zubami nechtami a vyhovara sa na deti a lasku nebesku a caka kedy ho akoze osvieti vyssia moc a on sa spamata
2. Je tam vela peniazov a vsetko ma skoro pan manzel, cize pri rozvode a deleni majetku by odisla s malickym mnostvom peniazkov ak ne s holou funou
3. Ma Mentalnu-dusevnu pochu a preto ta fixacia na manzela a na ich lasku nebesku a uzasny sex a mojkanie sa potom ked on pride od milenky atd--atd..
4. Ma submisivne sklony
5. Jej vlastne vyhovuje tento trojuholnik len z casu na cas pride depka a prevalia sa emocie
6. Alebo je fakt taka romanticka dusa, ze veri, ze vlastne on sa spamata a vrati sa k nej
Lenze tento chlap po case a v takom stadiu caka uz len na jedno: posledna volba. On vie velmi dobre ako oblbovat a vyhovorky pouzivat. Bude tu boj kto-z koho
@lubkavargova1 ja tipujem trojku s dorazom na ubolene vnutorne dieta, ktore samo bez otecka ( manzela) nedokaze prezit, preto sa ho drzi a odmieta fakty...smutne toto, ale to mala riesit uz davno u psychologa...
@savanas
ty si z akej planety? lebo z tej nasej asi tazko...a to ani nie je o tom ze ty nerozumies zenam, to je o tom ze ty nerozumies asi nicomu. A to pisem bez urazky. Teba si viem predstavit na taku filozoficku debatu medziu studentmi v cajovni, ale v realnom zivote toboz v manzelstve ani nahodou...ani nechapem ako si dal tych 18 rokov😲
@nestastna12 rada by som sa Ťa spýtala, čo Ti dala táto diskusia. Mala si tu rôzne pohľady, väčšina vníma, že zo seba sama robíš handru, ideš smerom podľa Teba záchrany manželstva aj keď väčšina vidí, že ideš smerom k jeho rozpadu, nasilu sa nikomu oči otvoriť nedajú a Tvoje popieranie reality je do očí bijúce. Vieš, Ty sa zhadzuješ aj tu. Nevidíš vôbec, že potrebuješ pomoc Ty, si závislá na svojom mužovi, veríš nejakej svojej predstave, ktorú si si vytvorila a teraz si dávaš čas v tom zmysle, že čakáš, že ho to prejde a bude všetko ako to bolo a budeš šťastná a spokojná. Ty budeš potrebovať ďalšiu facku od života, lebo Tebe stále nestačí a Ty si ich sama pýtaš. Dajte ešte....
Vďaka @alexandraalexandrova.
Áno som zaostalý muž. A od 6 rokov sa udialo príliš veľa čudných vecí. Pravdupovediac, keby som si mohol zvoliť, tak si zvolím, aby som sa nikdy nenarodil.
Mám suprovu maminu. Som z najstarších dvojičiek, kde druhá dvojička je mentálne a fyzický postihnutá, kvôli tomu, že som mu ležal na hlavičke pred narodením. Môj tretí bráško je už viac ako 12 rokov schizofrenik. Môj štvrtý mladší bráško má jediný normálny život a rodinu. Moji najmladší súrodenci sú dvojičky chlapec a dievčatá. Chlapec je homosexuál. A dievča má príliš mužské prejavy a je mi ľúto, že to nemá ľahké.
Áno, som z inej planéty a učím sa tu na zemi žiť najmä vďaka mojím vílam.
A tých 18 rokov manželstvá? Aj keď nie jednoduchá, ale zato veľmi dobrá škola života.
@savanas to je ale velmi smutne co tu pises...
Áno @alexandraalexandrova, je to smutné. Ale dnes má veľa ľudí aj veľa smutných vecí a sú veľmi vzácnym príkladom ako dokázali v sebe nájsť silu žiť. A najkrajšie je keď sa na ich tvári objaví ten jedinečný úsmev🙂 a deň sa stane slnečným🌞.
To je tiež jeden z úžasným zázrakov❤ tú na zemi.
Milá @valy. Presne si to vystihla, prestať sa ľutovať. Presne, to je to dôležité.
Vieš valy, závidel som ľuďom, ktorý to dokázali tak, ako to dokážeš ty a veľa iných mužov a žien. Ale nejde to len tak. Toľko krát som bol na seba tak nasratý, prečo to druhý zvládajú a ja nie. Toľko krát som si hovoril, že som určite poškodený produkt, keď som sa snažil to robiť tak, ako druhý, a nemalo to presne tie isté účinky.
Pred takmer 2 rokmi som dostal do daru, možnosť stretnúť psychoterapeutku, ktorá má chcela poslať k trauma- psychológovi. Ale ja som sa bál a poprosil som ju, aby ma tam neposielala. Mám pošahanú aj citlivosť a necitlivosť.
Mám len určitý okruh ľudí, ktorý majú voči mne veľmi špecificky druh priateľstva. Som dieťa a 41 ročný muž v jednej osobe.
Ja @valy, áno máš pravdu, ľutoval som sa veľkú časť života, pretože hľadal som niekoho, kto zažil niečo podobné ako ja. Toľko krát som stál na železničných koľajniciach na moste, alebo nad vysokým bralom, a......
Naučil som sa prijímať poznanie ľudí, ktorý zažili detstvo vďaka veľmi láskavým rodičom. Ale bližší sú my ľudia, ktorý zažili sexuálne zneužívanie, fyzické a psychické týranie. A najlepšie tí u ktorých to trvalo viac ako 10 rokov. Čím dlhšie, tým hlbšie poznanie, ktoré má našťastie len málo ľudí. Moje prvé učiteľky, vďaka ktorým som konečne začal veriť, že je možné prestať myslieť na smrť, boli ženy, ktoré boli sexuálne zneužívanie. Som vďačný môjmu tretiemu otcovi, ktorý týral aj mňa, pretože ma naučil čítať ľudí omnoho citlivejšie a hlbšie a vďaka tejto schopnosti viem čítať v ľuďoch to, čo je v ich vnútri, a nielen v mysli. Nie som žiadny mentalista, alebo niečo podobné. To nie.
Som obyčajný muž, ktorý potrebuje, aby v ňom dospelo dieťa. A potom sa možno stanem normálnym rodičom a mužom, ktorý sa už nebude báť toho vzťahu so ženou.
Na záver @valy, už iba to, že už sa neľutujem tak ako v minulosti. Je vo mne to nechcené. Napríklad som prestal po ukončení vzťahu s exmanželkou brávať do ruky nôž a nacvičovať si s ním bodnutia do srdca, pretože to miesto nechtiac veľmi ranila. Hovorím nechtiac, pretože som jej nikdy nedokázal vysvetliť s čím potrebujem pomôcť. Vlastne som pochopil, že by som jej to nikdy dostatočne nevysvetlil. A je dobré, že to nepozná, pretože dlhodobé a hlboké traumy zvládne málo ľudí. Zvyčajne oni samy ukončia tento druh bolesti, pretože oni sú príliš citlivý, a je veľmi málo ľudí, ktorý vedia vnímať ich svet.
Je to prekliatie, ktoré prijmeš proti vôli, a je to dar, keď sa naučíš s tým žiť. Jedná dôležitá skúsenosť, čím je trauma hlbšia, tým viac rokov potrebuješ na zahojenie a vyliečenie. Ja som potreboval na to 24 rokov. 24 rokov som hľadal liečiteľku, ktorá má konečne bude rozumieť. V tom je jej zázračná moc víly, ktorých mám päť. Áno, mám päť víl, ktoré sa celý môj život o mňa starajú.
Ďakujem @vali. Prepáč, ale vyrozprávať sa je jeden druh z terapie.
Aj keď vyzliecť sa verejne je tak neetické. Som si toho vedomí. Ale je to oslobodzujúce.
Prajem Vám všetkým príjemný🌞 deň. Idem sa prejsť so synom k Dunaju.
@savanas poznáš toto? http://www.cs-dda.eu/ je to svojpomocná skupina, vychádza to zo svojpomocných skupín anonymných alkoholikov. Volá sa dospelé deti z alkoholických alebo inak dysfunkčných rodín.
@savanas zase som to nedokazala docitat..... co keby si si v ramci vlastneho sebanachadzania dal zavazok, ze tvoj prispevok tu na koni nesmie byt dlhsi ako 7 riadkov?
A ze sa budes vyjadrovat ku konkretnemu problemu, ktory autor/ka temy riesi a nie rozoberat SEBA?????
Ved si zaloz vlastnu temu a nespamuj temy inych.
@obsadenemeno uprimne, ja take dlhe pripepvky ani necitam.nikdy...unika pointa..ale fakt, celkovo ludia maju radi: jednoducho a k veci.
Ja som precitala vsetky jeho prispevky a fuuuuuha, tu je veky problem..velky
Milá @mandala77, Ďakujem za ochotu. Naozaj ďakujem za tvoju príjemnosť, ďakujem. Ja neviem, čo mám na to povedať. Je to tým, že som to riešil kedysi najprv rôznymi náboženstvami, pretože v nich sa nachádzajú určité odpovede. Ale teraz sa skôr zaujímam o psychológiou. A všetky duchovné náuky, a ľudí väčších skupín sa stránim. Mám rád max prítomnosť kamaráta a jeho manželky, a ich deti. Nemám rád skupiny, pretože v minulosti mi rôzne skupiny ľudí veľmi pomohli, ale teraz mám rad fyzickú prítomnosť asi s čo najmenším množstvom ľudí.
Ďakujem mandala77🙂.
Prepáč @obsadenemeno. Už končím. Rozumel som. Ďakujem.🙂
@savanas nemusis sa mi ospravedlnovat. Len v buducnosti sa vyjadruj k teme. Lebo pises o SEBE a nie nieco, co ma pomoct autorke. Tvoje prispevky s temou nesuvisia. Ako som uz pisala, zaloz si vlastnu temu a tam sa budu ludia vyjadrovat k tebe a tvojmu svetu.
Pekny den. 🙂
Ved toto sme ti vsetky hovorili ze sa s nou uz vychrapal ze sa nechodili modlit ach a este ze dovolenka a hrat sa na stastnu rodinku pred okolim.ja nechapem fakt a ani to nepochopim.
@savanas kamoško, ty budes mat asi mega problem s porozumenim, ked ti tu ludia napisu, ze pises dlho a odveci a ty odpises este dlhsie a este viac odveci 😀 fakt sa snazim si to precitat, ale zacnem citat a po 5.vete som stratena 😨 tocis dookola to iste a hlavne absolutne MIMO TEMY... PREPAC nezavidim.ti tvoje problemy a je mi ta aj luto, ale myslim,ze zakladatelke temy, ktorej sa prave ruca svet , su uplne u zadku tvoje traumy a zivotne peripetie...
@savanas je faktom, že ak človek vyrastá v nejako dysfunkčnej rodine, že ho to poznačí. V skupine sa človek môže identifikovať a necítiť sa osamelý a divný, lebo zistí, že ľudia, čo vyrastali v podobnom prostredí, majú úplne rovnaké črty. Je na túto tému aj kniha Dospelé deti z alkoholických a inak dysfunkčných rodín, ale je vypredaná. Ak chceš, napíš mi, mám ju v pdf. Veľa vecí Ti pomôže pochopiť a pochopenie je často veľmi oslobodzujúce. Tieto svojpomocné skupiny vychádzajúce z anonymných alkoholikov sú odporúčané aj psychológmi. Sú vo svojej podstate o vnútornom raste.
@nestastna12 tak a na rovinu, si drbnuta, pretoze tolko zien ti napisalo co mas robit a ty si ok, ved mi slusne oznamil, ze spal s druhou, ze ju miluje, chodi k nej s tvojim vedomim potom pride domov a lahne si akoze nic, daruje ti labut a ty si namakko, si uplna krava, sorry, ale si. Sama si teraz mozes za to, ze trpis, pretoze sa v tom asi potrebujes bahnit, ja chuuuuda, ja ponizena a pritom som taka dobra zena, varim, periem, staram sa a vysledok - prd makovy, ked raz NAHLAS povie, ze miluje druhu, povie, ze s nou spal, chodi k nej, tak akoze na co cakas? Mas "Ö.rokov a si nedozreta? Tvoje dieta je v pohode, ze sa pozera na znicenu matku? Naco je toto akoze dobre? Pretoze v tomto boji nebude ziaden vitaz. Nech to skonci akokolvek, inak ja som si realne fakt myslela, ze som bola extra sprosta vo vztahu s mojim ex, ale zjavne, co som aj rada, som nebola ani zdaleka uplna sibla krava, lebo toto, co robis ty, to je chore, A pre tie, co by chceli pisat, ze som si nepresla, tak neviem, nuz presla a viem a chlap, ktory verejne prezentuje lasku k druhej, potvrdi milovanie s druhou, tej je uz inde, presne ako pisala autorka, je inde myslou, teraz je len otazka casu, kedy sa zbali a odide, nieje to lahke, ale je to otazka casu a miochodom, ja by som uz zaujem onho teda nemala.... Pretoze je nechutne sa vystatovat pred manzelkou, ze miluje a spava s inou, keby mal k nej uctu - nespravi to, slusne poziada o rozvod a uzavrie sa jedna kapitola a ide sa o druhej v pokoji, bez tyrania, toto totizto je tyranie a dotycna si o to priam pyta.... A NEVERIM, ze mali dokonale, harmonicke manzelstvo, mozno si to myslela iba ona, on zjavne nie....
@savanas dovol mi jednu otazku: chces mat lepsi zivot nez ho mas teraz? Skus sa nad tym tak naozaj zamysliet a odpovedat uprimne. Len jednym slovom ano alebo nie. Lebo mne sa zda z toho co pises, ze ani nie. Odmietol si pomoc, lebo sa bojis. Obral si seba o sancu mat normalny zivot. Ty aj tvoji surodenci nutne potrebujete psychologa co sa venuje traumam z detstva. Inak sa nikdy v zivote nevyhrabete z tych sraciek v akych ste. A darmo tu pises ze mas super mamicku, ja ti to nezozeriem. Keby to bola pravda nebol by si teraz tam kde si. V tvojom detstve, vychove a v podmienkach v ktorych si vyrastal je nieco sakra v neporiadku...
@lubkavargova1 neviem ako nešťastná12, ale zažila som niečo podobné a ono to naozaj chvíľu trvalo, než som sa spamätala z toho, čo sa stalo a pomaly začala konať. a nebolo to o peniazoch, aj keď je fakt, že ich nosil domov podstatne viac ako ja. proste to bolo o tom, že nedokážeš uveriť. hlavne ak sa ti to deje priamo pred očami, dokonca sa on tým ani netají, dokonca ti o nej rozpráva a vynáša ju pred tebou do neba ako najúžasnejšiu bytosť, akú kedy táto zem nosila. nedokážeš uveriť, že je skutočne tak bezcitný, tak sebecký a tak bezohľadný, že aby si vždy znova vychutnal tie city k nej, tak zneužije ešte aj teba, aby mohol o nej točiť dokolečka. v podstate sme sa spolu už nemali o čom ani baviť. nezaujímala som ho, všetko, čo sa týkalo mňa, bola pre neho strašná nuda a otrava. ak som otvorila ústa, do troch minút ukončil rozhovor, lebo nemal záujem. ale o nej mi rozprával kľudne aj tri hodiny v kuse. akonáhle sa spomenula ona, tak nebolo detailu, čo by nestál za to, aby ho nespomenul.
a ver tomu, že to je naozaj na neuverenie, že toto zažívaš. že ten, čo ti prisahal a hovoril, ti, ako ťa ľúbi a žiadnu inú nechce, tak zrazu sa zmení na takéto bezcitné monštrum, čo nevidí, nepočuje, len tú druhú má na mysli. a ešte ťa žiada, aby si bola k nej milá a dobrá, lebo ona je dobrá duša a aj ona ma vraj mala rada ako kamarátku.
aj by si odišla, rozum ti hovorí, že nič iné tu už nemá zmysel, že tu len budeš trpieť viac a viac a maximálne tak skončíš na práškoch a budeš vyplakávať u psychológa. aj nemôžeš, lebo nedokážeš uveriť, že toto je fakt koniec. a že sa to stalo práve tebe. hlavne ak si svojho muža naozaj moc ľúbila a obdivovala. a nejakú dobu trvá, kým sa spamätáš, prijmeš fakt, že je naozaj koniec a začneš si zariaďovať život nanovo, lebo nič iné sa urobiť nedá. čerešnička je to, že mi tvrdí, že to ja som opustila jeho a ja som tá zlá sebecká bezcitná potvora, čo vidí len seba. kto vie, možno som.
veď pováž. keby ti zrazu mama povedala, že celý život mala rada iba tvoju sestru (ak máš sestru) a teba proste len trpela, lebo nechcela byť za zlú matku pred ľuďmi, hneď by sa tvoje city k nej otočili? ver tomu, že by si nedokázala proste sebavedomo prásknuť dverami a odísť. potreboval by si čas, aby si uverila, že človek, ktorému si verila a ktorého si moc milovala, toto myslí fakt vážne.
a pridajme k tomu to, že tá žena tiež nemá ihneď na fleku možnosť niekam odísť. šmahom ruky si otočiť život o 180 stupňov. ihneď zohnať bývanie, zariadiť sťahovanie, niekedy aj novú prácu a dať deťom svoju silnú podporu, aby z toho šoku nemali traumu.
@ziwa1 presne rozumiem, o com pises. A kazda potrebujeme inu dobu na to, aby sme sa spamatali.
Ja len dufam, ze po mesiaci sa snad autorka temy zacne nasierat. Ked sa nanho nastve, je na najlepsej ceste sa odputat. Lebo to, co on robi je ciste chrapunstvo, nie "charakter", ako to opisuje ona. 😉
@ziwa1 ja ta velmi dobre chapem a ver alebo nie, ale zazila som tiez takeho hajzla..lenze na druhej strane, ja som dala 24 hodinovy vyhadzov. Je pravda, ze ja som si to mohla dovolit lebo ja mam svoj byt. Tiez som neverila prvykrat a presla si vsetkymi fazami takehoto podvodu...az po sebaobvinovanie ze ja som spravila chybu a bla-bla-bla vsetko okolo toho...mozno je to aj tym, ze ja som "salena vychodnarka" a ked ma dakto nasere tak ten ma amen-cma. Tiez som tu pisala x-krat a pytala sa zienok na nazor a napisali mi svoj nazor, tak som si to zobrala k srdcu, prehodnotila a tak. Ale uznaj, ked jej napse z 10 - 9 zenok, ze robi zle, tak asi na tom nieco bude...mne toto nedava hlava a uprimne, uz ani nechcem ju pochopit. Toto co ona robi, mne naznacuje, ze je riadne slahnuta a potrebuje poriadne padnut na hubu a az vtedy precitne do reality. Krute? Ano, ale su ludia co inak sa neda s nimi.

Prepáčte dámy, ale vaše logické fakty prevyšujú moje poznanie. Tento blog som čítal od začiatku a vidím, že by som určite nemal mať žiadne námietky voči vašej pomoci. Nechcel som sa vás dotknúť. Ospravedlňujem sa. Je to najmä tým že som bol neschopný manžel🙈🙉, a 18 rokov manželstvá zmenilo moje vnímanie nielen mojej osoby, ale aj vnímanie vás žien.
Ste tak odlišný svet, ktorý je niekedy nie ľahké rozumieť. Prepáčte.
Máte pravdu, že je dôležité sa hneď správne rozhodnúť, rozhýbať a nestrácať ani sekundu, pretože dnešný svet nie je jednoduchý a treba robiť rýchle a správne rozhodnutia. Nikto nám nič zadarmo nedá. Vlastne šikovnosť a dravosť človeka je tým čo mu pomáha existovať už tisícky rokov.
Prepáčte dámy, ale pre mňa je dnešný svet riadny chaos.
A ja sa budem snažiť vás radšej nerozptyľovať. Veď aj tak to s nami mužmi nemáte vždy jednoduché. Vďaka za vašu úprimnosť. To si vážim a ďakujem.
Prajem vám príjemný🌞 deň.