Môj manžel nie je normálny
Ahojte.Potrebujem vediet vas nazor.
Som vydata uz takmer 10 rokov, s manzelom mame 3 deti - 2 chlapcov a dievcatko.Od zaciatku sme nemali uplne idealny vztah, ale ja som vzdy naivne verila, ze sa to zlepsi, ze sa vsetko zmeni.Manzel sa stale snazi mat nado mnou moc, kontrolu.Casto ma pustal von, s kymkolvek, ale vzdy za mnou poslal svojich kamaratov-spehov, ktori zistovali, co a s kym robim.Manzel im za to potom opravil PC a pod.Alebo ma dal sledovat kamaratmi policajtmi.V mobile ma program, ktory umoznuje posielat vsetky moje odoslane spravy aj na jeho mobil.Cize si vsetko precita.Vzdy sa mi nabura do mailovej schranky alebo na Facebook a vsetky spravy si cita.Ked chcem ist k rodicom, ma pripomienky a hned zacne vyskakovat, ze moji rodicia i brat nemaju ratat so ziadnymi darcekmi od nas.Moji rodicia nam vselijako pomahaju-kupuju detom oblecenie, obuv, kupia nam potraviny, ked idu k nam alebo beru deti na dovolenku alebo vylety, kupili nam vela veci do domacnosti.On ma stale pocit, ze nam nijako nepomahaju.Ja sa cez den zastavim az vecer, stale beham okolo domacnosti, aby bolo upratane, navarene, cisto, postarane o deti.On vzdy povie, ze sa nestaram, ze som sebecka a nic nerobim.On vala sunky pred telkou alebo pred PC, detom sa vobec nevenuje a ked aj nieco urobi, tak len ked ho 10 x poprosim.Dcerka ked sa pokaka, tak krici na mna, aby som ju prebalila.On ju nikdy neprebali.Dcerku kupem len ja, on ju kupal za cely jej zivot len raz.Ked sa hadame, tak hnusne nadava na mojho otca alebo na mna a po pol hodine alebo na druhy den sa sprava, akoby sa vobec nic nestalo, bavi sa so mnou uplne normalne.Ked som teraz na sviatky nechcela ist k jeho rodicom, zacal hnusne urazat mojho otca a to som len povedala, ze na sviatky chcem byt doma a slavit Stedry den doma ako spravna rodina a nie robit starosti jeho rodicom.Ked sme boli minule leto na dovolenke na chalupe mojich rodicov, on celu dovolenku presedel vnutri v dome pri PC, ja som chodila s detmi von a ked som behala okolo domacnosti, tak o deti sa starali susedia.Hanbila som sa, ze ja sa nevladzem o ne postarat a staraju sa susedia.Manzel mi tiez vykrikuje, ze rodicovsky prispevok mi vobec nepatri, ze vsetky peniaze patria nasej dcere a ze ja nemam narok na jedine euro z toho.Peniaze idu na spolocny ucet.Tiez mi vykrikuje, ze ked budem vymyslat, ze ma vyhodi na ulicu, ze proti mne vsetkych postve, ze ostanem uplne sama a pripravi ma o deti.Deti ho nenavidia, lebo stale po nich ziape.Moji rodicia si myslia, ze on nie je normalny.Aky mate nanho nazor vy? On si mysli, ze nenormalna som ja.
@sirene.... Ty malý detektív.😉
@sirene.... Hej....Ja som sa s ňou stretla vo viacerých témach....
nic v zlom, ale sa uvedom. pokial daco na tebe nenormalne je tak len to ze: prečo si snim? to ho tak lubis? alebo sa bojis ostat z detmi sama, zeby si ich nemala ako zabezpecit? ziadna rozumna zena aspon s troskou sebaucty by snim nezostala. o par rokov si najde mladsiu a s teba bude troska jak stym daco neurobis. zaloz si vlastny ucet, chod na urad a zmen c.u.kde pojde rodicovske aj pridavky na deti. podaj ziadost o rozvod a odstahuj sa k rodicom, im asi tiez neni jedno ze ich dcera je psychicky tyrana. on sa nespamata a kazdy rozhovor snim ta uisti v tom ze je to egoisticka svina. mozno na zaciatku bolo vsetko idealne, ale vies ako sa hovori: "Ked vtačka lapaju, pekne mu spievaju."
@sirene boze fakt?..tak potom o com je tato tema?...akoze furt o tom istom, len v inom podani...
Hmm,tak som googlila i ja a aj som si spomenula. Podlq fotky bola velmi pekna a aj si pamatam mesto,pre istotu ale nenapisem :/ chjo :/ len necbapem preco kocka zas kladie otazku ci je nenormalny,ked uz pred par mesiacmi sme jej to vsetky napisali :(
@sue NO to ťažko, ja si ju pamätám z akejsi témy o ekonomickom týraní a ona sa tam vtedy vyjadrila, ale už neviem, asi to bolo tiež niečo o tom, že jej manžel prideľuje peniaze alebo tak. Proste to sedíMňa práve zaujalo, že po dlhej dobe tu niečo takéto vytiahla osoba práve pod tým nickom, pod akým píše aj inokedy, skrátka pre mňa nijaká záhada.
@sue
@nela1916..... Ta žena je v poriadnych srac....
@pat_mat_minnie dobre vieš, že tvoj manžel nie je normálny. Už v podobnej téme si sa kedysi vyjadrila, že momentálne nemáš na to silu to riešiť, hoci ti kopa žien napísala, aby si už konečne začala konať, nakoľko ubližuješ hlavne svojim deťom. Beriem túto tému od teba ako výkrik o pomoc. Nič nové sa nedozvieš ako to, čo si sa dozvedela už v iných diskusiách: v záujme zachovania tvojho psychického zdravia a psychického zdravia tvojich detí by si mala vzťah s týmto manipulátorom ukončiť. Len nikto iný to za teba neurobí, musíš v prvom rada zmobilizovať seba a niečím konečne začať. Držím palce
Ten tvoj truhlík si masíruje svoje obrovské ego...zrejme si tým "niečo" kompenzuje...je to tyran a mala by si zvážiť, ako čo najrýchlejšie odísť, lebo toto bude končiť bitkami...najprv sa pustí do teba, potom aj do detí 😢 Chce ti za každú cenu ukázať, že on je pánom....Len mi nie je celkom jasné, či si tie príznaky nevidela po "prvom" dieťati, ale až po "treťom" ???
@pat_mat_minnie.... Ja som ti už pár pre mňa samu až veľmi osobných vecí napísala ale nemôžem z takých žien ako si ty.Ty si obeť domáceho násilia....ty to vieš,vieš aj to že tahas svoje deti zo sebou.do pekla.Keď ti to niekto povie rovno tak sa postavíš na zadné a branis sa.Typické správanie obete.Snažíš sa byt pre svoje deti aj otcom (nemožné) a nahovaras si že tvoje.deti vďaka láske ktorú im dávaš necítia a nevnimaju.dianie okolo.Prd.Sú to len deti a stale plati to čom som napísala.....že toto je len predpeklie.Lebo nie je nič horšie ako dospely človek ktory má aj v dospelosti nočné.mory.iba preto.lebo jeho mama bola slabá.
@natalym ale ved my to chapeme, niektore mozno nie,ked sa s tym nestretli...ale tolkoto rozmyslat?,,takto o rok bude rozmyslat tiez a bude sa pytat...
@ivivaiveta Je to veľmi ťažká situácia. A vieš možno chvíľu je dobre............. Musí mať nejaké zázemie, rodičov, kamarátku, tiež trochu peňazí, musí byť na to pripravená. Možno by stačilo na prípravu návšteva psychológa, čo sa týmto zaoberá, sú aj anonymné linky. Ona si nie je istá, či táto situácia nie je normálna, ona rozmýšľa.
Ale zabezpecuje rodinu financne,ako sa sama vyjadrila v inej teme, takze baby zbytocne sa tu trapite a radite 😉 Je rohodnute a nechapem teda naco zaklada temu ked si v druhej sama odpovie 😀 😀 😀
@pat_mat_minnie ja uz to mam..ty sa nebojis len toho, co bude, ked sa rozídete,ale aj o to euro, co ti stale vyhadzuje..ci nejake bude....nakopni sa...inak to nepojde...ked si aj rodicia myslia, ze nie je ok, chod k nim...mas podporu,aku ja som kedysi nemala..
Ak máš rodičov tak nie je o čom. Bež.
@natalym naty, ja velmi dobre viem,ake to je...ja by som sa mala teraz ucit, ale neda mi nereagovat...kkt je kkt a dost...but to pochopime alebo nie...uz som napisala, aj viem, aky je strach, ci prezijem, musis sa prebit..ale nehnevaj sa na mna, tebe by kolko trvalo byt so psychosom?idem radsej este nieco do smiechot,bo toto tazky den...
@ivivaiveta Viem. Je to ťažké. Musí sa pohnúť sama.
ahoj manželky, partnerky a matky, venujem sa domácemu - párovému násiliu, z uvedených riadkov vyplýva, že si obeťou domáceho násilia, dochádza k psychickému, sociálnemu, ekonomickému násiliu, avšak musím podotknúť, že prostredníctvom takejto komunikácie nie je vhodné a správne diagnostikovať tvoj problém, radím ti, obráť sa na linky dôvery, prezri si stránky o násilí, určite nájdeš vo svojom okolí ľudí a organizácie, ktoré sú kompetentné podať pomoc - aj keď radou, možno prídeš na vhodné riešenie situácie, mysli na seba a deti, je veľká pravdepodobnosť zhoršovania situácie, účelom odbornej pomoci nie je ukončiť vzťah, naber odvahu, pracovníci vedia jednať a konať diskrétne, máš obrovskú výhodu - rodičov na tvojej strane a hlavne nečakaj na peklo vo svojom živote, držím ti palce - všetko sa dá riešiť
Ak ti to stoji za to snim byt ale podla toho co pises to za to nestoji. Skor potrebujes psychologicku oporu v rieseni odlucenia sa a rozvodu. Lebo ta za tych 10rokov natolko zdeptal ze sa necitis dost silna opustit ho. Treba si uvedomyt smutny fakt.zijes v psychologickom terore to co on robi je domace nasilie.Je pasivne agresivny. Nie si stastna tak to uz dalej neskusaj zachranit. Rozvodu sa neboj dostanes polovicu vasho majetku dom/byt sa preda a rozdelia sa peniaze.On ti este bude platit vyzivne na 3deti. Rodicia ti pomahali doteraz budu este viac ked budes volna od magora.Myslim ze aj im sa bude lahsie zit ked tebe bude dobre bez neho.Poznam babu co mala 4deti a nasla si priatela a teraz vsetci ziju spolu unho a urobili si 5spolocne a jeho rodicia sa k vsetkym tym detom chovaju uzasne. Cize ked toto je mozne vsetko je mozno len treba chciet.Aj keby si mala zit sama myslim ze by ti bolo lepsie ako s niekym co si ta nevie vazit. Staci ked si budes vediet vazit samu seba a nebudes trpiet.Mozno mu aj potom deti budu vzacne a prejavy o ne viac zaujmu.Fakt nemas co stratit. Iba cas a roky zivota co snim zostavas..uvedom si ze mas narok byt stastna never jeho negativnym reciam o tom co si zasluzis a co nie!Drz sa nedaj sa a bojuj o svoje stastie!nikto iny to za teba nemoze poriesit.
@pat_mat_minnie myslim si,ze v tychto pripadoch je tazke radit,pretoze zijes doma so psychopatom o com velmi dobre vies,ale tvoj problem je v tom,ze sa bojis od neho odist,pretoze by ti mohol nieco urobit.ty velmi dobre vies ze jedine riesenie je tvoj odchod a vypisovat co mas robit je zbytocne lebo to velmi dobre vies,1 krok ist na socialku a zalozit si ucetbanke a dat posielat peniaze na svoj ucet.2.povedat rodicom ako sa veci maju a odist k nim urcite ti pomozu.3. Podat ziadost o rozvod a zit svoj zivotv
no ze nie je normalny...podla toho co pises,tvoj manzel je psychopat,nebezpecny clovek,ktory ti este zivot zneprijemni tak,ze nebudes vediet uplne ako von z toho..dat sledovat vlastnu zenu.....videla si film s jennifer lopez?ENOUGH.....tak nejak to vidim
nenormalni ste obaja. on, klasicky psychopat a ty si nenormalna ked mu toto trpis a hlavne nechavas deti v tejto traume. tak zacni konat ako normalna, lebo zda sa, ze nie si totalne mimo a da sa s tym nieco robit. porad sa s rodicmi, pripadne niekym, kto ma podobne skusenosti a vymanil sa od takeho grazla. drzim palce
@pat_mat_minnie ak mas ciste svedomie tak kontrola by mi nevadila aj ked toto je uz moc a to agresivne spravanie voci tebe, naozaj nieje normalny, ja nemyslim ze sa zmeni tvrdim stale povaha je povaha, zmenit sa vie clovek na chvilku a to sa aj tak pretvaruje, bud si samostatna dokazes sa aj ty postarat o rodinu sama a rozist sa alebo ti nic ine neostava a ostat s blaznom. Vela stastia
môj nazor..je to psychopat a manipulator..najlepšie urobíš, ked sa s ním rozídeš, popros svoju rodinu, kamarátov o pomoc..bude to ťažké, ale život maš ešte pred sebou. tak radšej teraz ako si nechať pokašlať celý život..a nezabudaj že ani pre deti to nieje spravne ked vidia čo sa doma deje. môžu si z otca brať príklad a môžu sa k tebe začať správať presne ako on..a to k šťastiu nepotrebuješ.
a ešte dodám, ked sa rozhodneš od neho odísť..tak sa toho drž. lebo takýto ludia sa vedia potom nenormálne prosíkať a naslubovať ako to bude iné, ako sa zmenia..narozprávať ako ta lubia..samozrejme ked budeš stať pri tvojom rozhodnutí.do minúty zmenia svoj ton hlasu a začnu sa ti vyhražať, nadavať, ponižovať a pod. čiže len dokažu to aký su naozaj a že to slubovanie a prosíkanie nemyslia uprimne a vážne

@lyzzy téma Muž ma už vobec sexuálne nepritahuje