Môj manžel nie je spoľahlivý. Čo teraz?
Prosim vas, povedzte mi, ci ci som uz ja nenormalna alebo co
Problem je, ze odkedy mame dieta, myslim si, ze je v zivote potrebna trochu dost ina logistika, potrebujem sa vediet spolahnut na toho druheho a mat 100% istotu, ze to na com sa dohodneme plati. Nase dieta ma 11 mesiacov, obaja pracujeme z domu, ja menej aktualne
Ked mam call s manazermi o 10:00, pride o 9:58 alebo 9:59 a ja som strapata, nevycurana, niekedy hladna, vodu som si nestihla vziat, dieta lezi na velkej posteli a spi, nemozem ho nechat same, trpnem kedy zase pride, pritom sme sa jasne dohodli ze pride max 9:50, proste sa zabudol alebo sa “nieco naskytlo” 🤦🏼♀️ VZDY
Jasne sa opytam, co a kto bude varit - ja v hlave, ze trrba zladit roboty, dva spanky, navstevu lekara, kojenie, obed - slubil mi, ze bude navarene, samozrejme pridem a nic, vo dverach k doktorovi vychystany, ze mam ja uvarit aj polievku aj druhe pri revajucom dietati, ktore mi otvara 30 skriniek s nebezpecnymi vecami (aktualne sme mimo domova u rodiny) a nemam tu ani stolicku pre neho, skratka nemozne uvarit
Proste si zmyslel ze porobi cosi ine, povyvolava kam mu treba a vysral sa na to
Keby som to vedela, uvarim ja vecer a zariadim sa ale nemam co dietatu dat jest, hladna som, nic nestiham
Mne sa tieto situacie deju skratka 5-10x denne s nim, ja viem ze sa zo moze niekomu zdat banalne, ale ked je to denno denne, ja som na nervy, frustrovana, zaludok ma boli, vystresovana, nonstop nasrata, som ja ta divna?? Vraj to nikdy nie je jeho chyba, on za to proste “nemoze” a bud mam byt ticho alebo ho neustale nezdrbavat a nevykrikovat mu furt cosi, ja uz nevladzem proste
Hej hej tie veštecke gule by boli niekedy fajn a dieťa naozaj preverí vzťah aj ukáže človeka aký je. Toto by som bola nasrata aj ja. Aj môj to robí, našťastie nie často ale vždy mu vynadam, lebo aj malý je nervny. Ak by som sa naňho nevedel spoľahnúť slahne ma. A to som doma s malým.
Moznosti ktore vidim:
1. Vyrataj si na kolko hodin potrebujes opatrovatelku a pytaj polovicu sumy. Ak neda vyrataj si ci sa ti to oplati.
2. Nepocitaj s nim. Urob to sama akoby si bola sama a ked pomoze tak je to bonus
3. Povedz mu ze materska je super ze sa zblizi s dietatom a potom sa o pol roka vystriedajte
4. Dieta daj do jasli
5. Prestan pracovat.
Osobne si myslim ze to bude len horsie lebo dieta cim dalej menej spi a viac zje a viac chce. Ja viem ze toto nechces pocut ale uplne neverim ze sa zmeni
No chyba nebude iba v muzovi ale aj v tebe. Preco sedis pri spiacom dietati? Za ten cas co spalo si sa mohla vycurat, ucesat a najest.
Budeš musieť začať s výchovou ako s dietatom, ale treba sa zamerať stále len na jeden krok. Keď ten krok zvládne, ideme ďalej. Vysypať kritiku ako smetny kôš s odpadkami sa míňa úžitku. To ti nepomôže...aj keď to všetko je pravda.
Dá sa ho vychovayt, ale to je dlhoročná záležitosť. A hlavne vela trpezlivosti a lásky....pri výchove dodržať pravidlo
....nechci viac činnosti naraz a buď dôsledná ! Držím palce.
je náročné pracovať pri 11 mesačnom dieťati, aj keď Ty menej pracuješ, ale on má tiež HO a nemusí plnohodnotne pracovať, či si môže zariadiť ako chce, len Ty máš presný čas? lebo dieťa nepočká a jedlo by som si zabezpečovala iným spôsobom aj keď nie každý deň keď obaja ste doma, ono sa to nezdá ale HO je náročný s tak malým dieťaťom, to treba zaujať a hlavne venovať sa mu, zobrala si si na seba veľa a navyše ste v inom prostredí ani postieľku zrejme nemáte k dispozícii, keď spí na veľkej posteli
Necitala som komentare ale ja mam podobneho muza a ja to robim tak, ze ked mam nieco o 10:00 tak mu poviem ze to mam 9:30 a vzdy pride na cas.. ak vie o akej hodine to realne mam tak mu zavolam prvykrat pol hodinu predtym a nasledne mu vyvolalam kazdych 5-10 minut az kym mi nepovie ze uz sedi v aute a ide za mnou.. ale teda moj muz mi inak pomaha, sice musim vsetko velakrat opakovat a davat pozor na jeho nedochvilnost ale inak je vo vsetkom super.. v tvojom pripade by som mu asi povedala ze nebudes robit na materskej vobec kedze sa na neho nevies spolahnut a dostatocne ti nepomaha a ze vas bude zivit iba on a nech si to tak zariadi.. teda pokial pracujes kvoli financiam, nie kvoli tomu ze chces
Dievča zlaté,veď ty si normálna žena, čo hľadáš chybu v sebe? Toooo, mladý pán si ešte neuvedomil, že sa nie len oženil, ale stal sa už aj otcom. Ak on nestíha svoje povinnosti a hádže všetko na teba, ty tiež nie si chobotnica s 16- tími rukami. Nájdi si k dieťaťu opatrovateľku, babku či študentku aspoň na 4 hodky denne. Ak má nakúpiť muž, musí to urobiť, aj keby sa mal vrátiť spred brány domu. Musí prebrať za isté veci zodpovednosť.
Zariad si to sama a nerieš ho ;D
@beata_k presne toto isté napadlo aj mňa...veď je na rodičovskom ...a to má len 1 dieťa....
A to do 9.50 sa nestihnes ani naraňajkovať ani ucesat a obliecť?...akože keby chodí muž normálne ráno do práce a o 10 máte mať očkovanie u dr tak by ste to nestihli??..😁😁😁 a teda keď pracuješ z domu trošku by som to zorganizovala inak, nech nenahanas posledné minúty pred pracou. Spánok v postieľke nech ho nemusíte strážiť v posteli. Obed by som si varila večer nech mám cez deň kľud. Alebo keď by som mala nervy bolo by mi jedno či je to nieco čo on jesť nebude hoc aj dáky kus kus so zeleninou 😃
Opäť ďalšia téma, kde sa ženy predbiehajú, ktorá bola lepšia matka a realita určite bola iná …
nie si hysterka, mna by z toho d*blo... uprimne, ja by som s takym clovekom asi uz davno nebola, ale ak ti ten vztah za to stoji (a mate na to), najdi si opatrovatelku
A čo robia do 9:50 keď si ešte strapatá, nebola má wc a nenapila sa vody? Takisto nemusíš variť polievku a druhé keď nemáš čas alebo si prišla od lekára, daj variť polievku a je to, v úplne časovom strese donáška. Ak sa neviete s mužom dohodnúť ohľadom dieťaťa lebo obaja pracujete tak opatrovateľku k dieťaťu.
Budem uprimna. vy ste cudni obaja. ak ty nie si schopna bez asistencie chlapa sa do 10.00 rano ucesat, obliect a vycurat pri jednom dietati, to nie je problem tvojho muza. vacsina zien je o takom case na RD s detmi uz na doobednej vychadzke, alebo nakupe a polovica z tych zien uz ma aj postavenu polievku na sporaku. . on je nespolahlivy a ty si zlahka neschopna, nemate si co vycitat. uprimne ti prajem, aby si tymi vreskotmi na neho nedocielila to, ze tu o rok budes pisat, ze ma milenku a ostala si sama s takmer 2 roc.dietatom. az potom chcem vidiet, ako budes zvladat sama na HO logistiku okolo dietata.
A prečo si o 9:58 hladna,nevyčurana ,nenajedena? No tak vstan o 7 a všetko postihas, dieťa treba dať do postieľky alebo keď si mimo domu nosiť prenosnú, všetko sa da keď sa chce,
Objednaj sem tam donášku jedla, neumriete.
vitaj v realite - toto bude mať pokračovanie, často som neskôr už od hovoriaceho syna počula - mama konečne si prišla a dá mi niekto papať - ja som trikrát menila robotu, mamžel 35 rokov v tej istej, jediné k čomu sme došli bolo - ja som vhcela dieťa, tak sa mám starať
opatrovateľka - jediné riešenie
Ano zlá logistika, akože dieťa spí a ty sa nepohnes keď spí aj tri hodiny dobre to chápem? Si otrok dieťaťa aby som sa nemohla ísť vycikať alebo najesť, prepáč sama si za to môžeš, normálne, keď mi dieťa spalo všetko som robila to by ma šiblo takto fungovať, takže si čudná ty nie muz
Ahoj, je to dosť o komunikácii a pochopení, treba si v kľude sadnúť ( dieťa niekomu nechať na prechádzku) a v kľude si spisujte povinnosti v domácnosti...partneri sú rovnocenní, ako aj rodičia. Proste, keď dokáže zvládať pracovné úlohy z HO, evidentne má zoznam úloh, ktoré musí v daný deň/týždeň/ mesiac splniť. Aj keď taký typ, tak to skúste tak písať, a keď nesplní, príde následok v podobe...napr. má on navariť a neuvari, to znamená,že ty budeš hladná aj on aj dieťa... následok kto ponesie? A podobne napr riešiť aj ostatné...ale asi ty máš očakávanie, ktoré on nenaplní, zabudne, alebo to nie je priorita, lebo ty sa aj tak by nájdeš, proste sa na to spolieha . Presne takto funguje aj výchova u detí. Ty síce rozkazes, ale neurobí - urobíš si sama- takže nenesie zodpovednosť. Vo vašom prípade to vidím, že ozaj si treba sadnúť spolu a dohodnúť harmonogram, nastaviť úlohy a zodpovednosť aj za nesplnené úlohy. Jednoducho len vážna debata, ale pozor ako so seberovnym, on nie je tvoje dieťa, netreba ho "dovychovávať", ste obaja dospelí, máte prvé dieťa, treba si nastaviť pravidlá a jasne odkomunikovať svoje potreby. A keď mu napíšeš, tento týždeň variš a upratuješ, tak to proste nerob. Ale keď ťa požiada, prepáč, niečo sa zmenilo, zajtra neuvarim, tak ok, nech objedná donášku, to sa dá aj "za 5min 12", ale nech on nesie následky. Asi toľko môj uhol pohľadu po prečítaní...no aj tak skús sa na to pozrieť ako i si cudzia..s odstupom...čo by si poradila cudziemu... držím palce... no toto je vždy kameň úrazu, nevieme si odkomunikovať svoje potreby, máme očakávania bez jasných formulácii a pravidiel a nevieme niesť následky za svoje správanie - rozhodnutia- činy. S úctou k všetkým zúčastneným Helena
Mas vysoke očakávania…Hold namas muza,co sa dokáže rovným dielom postarat o dieta. Pri 11mesacnom dieťati sa neda nieco si plánovať na presnú minutu nez takejto pomoc. Bud si zožeň opatrovateľku ,alebo si nic necasuj.
Moj manzel nie ako tvoj, tvoj sa horsie sprava, tiez obcas zabudne dat synovi dolezity liek na alergiu napr alebo podobne..ak sa vsak dohodneme ze ma prist nacas domov ze ja doucujem nemcinu napriklad, tak pride.
Dieta spí a ty si o 10.00 nevyčúrana, strapata??
Mas pravdu, pri dietati je potrebna uplne ina logistika. Na druhej strane, 11-mesacne dieta a dvaja pracujuci je zahul. My robime v nedelu plan, kto co kedy vari, nakupi, uprace, kedy ma byt kto doma, odniest dieta do skolky, riesit lekara. To nam pomaha…
Aj môj mal problém s dohodami. Stále ma nedostatky v tomto smere. Po narodení dieťaťa do takmer dvoch rokov som bola pernametne nervózna. Z neho. Bola som ako opakovací papagáj a cvičená opica v jednom. Čas bol pre neho neznámy pojem a povinnosti resp. nami dohodnuté veci zabudol už počas toho ako sme sa o tom rozprávali. Keď som mu vyvolávala kvôli tomu, aby som mu pripomenula niečo, tak bol na mňa nahnevaný, čo nahnevaný… hneď išiel po mne, že som stíhačka a že mu nedam dýchať. Jeho zábudlivosť alebo zámernu ignoráciu vyčítal mojim nárokom. Keď som si uvedomila, že moje dieťa rastie raketovou rýchlosťou, tak som sa spamätala. Škoda, že ma neosvietilo skôr. Teraz neviem či sa zmenil on a či ja. Stále nie je 100% prítomný a myslím si, že tomu tak nebude nikdy, ale keď som prestala kričať, tak začal počúvať. Neprestala som mu vyvolávať, aby nezabudol. Zavolám mu, ale už iba raz. S jasnou inštrukciou, nič viac. Inak by zabudol pointu. Nevarím každý deň. A už vôbec nie dva chody. Naučil sa variť si sám, keď navarím jeme všetci, keď nie je navarené, urobi si. Už sa nestaralm o neho. Starám sa o seba a o dieťa. Mám nastavený nejaký štandard ako si predstavujem, aby vyzerala domácnosť, keď ideme spať. Samozrejme, trvalo mi kým som tieto svoje očakávania skĺbila s realitou, nedá sa mať tip-top domácnosť, keď máš malé dieťa a nechceš byť otrokom domácnosti. Dnes viem, že najväčší problém boli moje očakávania. A nie je to mýtus, že mužom treba hovoriť požiadavky jasne. Zváž , čo je pre teba najdôležitejšie, aby robil a trvaj na tom vždy. Ono sa to vycibrí časom. Postupne môžeš prikladať. Ale začni pozvoľna s pár najdôležitejšimi.
Ako dlho mate byt u rodiny bez toho aby malo dieta prisposobene prostredie? Neviem si predstavit drzať straž spiacemu dieťaťu len preto, lebo nemam postieľku, alebo zabrany na posteľ. Okrem nožov, pribora a skla si neviem vybavit nič viac nebezpečne v kuchyni. Moji sa hrali s hrncami a varechami vkuse. Asi to mate chaoticke teraz a nemate nastaveny spolocny rezim s muzom. Ale ze nespravi ani to co mu 10x pripomenies - napr. ze ma niečo nakupit a nedonesie - bud je zbrklý kvoli vnutornemu stresu a nepohodlia, alebo ma ADHD. Inak si to neviem vysvetlit. Myslim si, ze by mu to nestalo za to aby to robil schvalne a riskoval sceny.
za mna chod robit mimo domu a on nech je s dietatom a ak ma aktivitu nech ti da cas pridi na minutu presne ak nenachysta jedlo at pytaj sa otravuj ho proste zrkadlo alebo mu dieta supni a no stress
chvilu to vydrz a potom si dajte rodinnu radu a dohodnite pravidla vylepte ich na vsetky mozne miesta a dohodnite konsenkvenciu za ich porusenie
napr kto porusi nasledujuci tyzden spratava umyvacku
Plánovať v predstihu kto navarí, nakúpi atď...kto je s malý
A vždy mu povedať nech príde skôr..to akože nestihol prísť z vedľajšej izby?
@luccija možno aj on mal pracu..... on zrejme robi homeoffice naplno... neviem co by robila, keby chodil normalne do roboty. Na materskej je ona, nie manzel...

Ako neber to zle, ale co ti brani o osmej vyjst zo spalne a ist na wc, najest a napit sa?