icon

Môj manžel nie je spoľahlivý. Čo teraz?

7. jan 2025

Prosim vas, povedzte mi, ci ci som uz ja nenormalna alebo co
Problem je, ze odkedy mame dieta, myslim si, ze je v zivote potrebna trochu dost ina logistika, potrebujem sa vediet spolahnut na toho druheho a mat 100% istotu, ze to na com sa dohodneme plati. Nase dieta ma 11 mesiacov, obaja pracujeme z domu, ja menej aktualne
Ked mam call s manazermi o 10:00, pride o 9:58 alebo 9:59 a ja som strapata, nevycurana, niekedy hladna, vodu som si nestihla vziat, dieta lezi na velkej posteli a spi, nemozem ho nechat same, trpnem kedy zase pride, pritom sme sa jasne dohodli ze pride max 9:50, proste sa zabudol alebo sa “nieco naskytlo” 🤦🏼‍♀️ VZDY
Jasne sa opytam, co a kto bude varit - ja v hlave, ze trrba zladit roboty, dva spanky, navstevu lekara, kojenie, obed - slubil mi, ze bude navarene, samozrejme pridem a nic, vo dverach k doktorovi vychystany, ze mam ja uvarit aj polievku aj druhe pri revajucom dietati, ktore mi otvara 30 skriniek s nebezpecnymi vecami (aktualne sme mimo domova u rodiny) a nemam tu ani stolicku pre neho, skratka nemozne uvarit
Proste si zmyslel ze porobi cosi ine, povyvolava kam mu treba a vysral sa na to
Keby som to vedela, uvarim ja vecer a zariadim sa ale nemam co dietatu dat jest, hladna som, nic nestiham
Mne sa tieto situacie deju skratka 5-10x denne s nim, ja viem ze sa zo moze niekomu zdat banalne, ale ked je to denno denne, ja som na nervy, frustrovana, zaludok ma boli, vystresovana, nonstop nasrata, som ja ta divna?? Vraj to nikdy nie je jeho chyba, on za to proste “nemoze” a bud mam byt ticho alebo ho neustale nezdrbavat a nevykrikovat mu furt cosi, ja uz nevladzem proste

13072018
9. jan 2025

@autorka Presne to o com pises je mentalna zataz zien, vela sa o nej (uz je nacase!) teraz hovori, darmo zmenit muzske nastavenie nie je jednoduche ale (vraj 🙂) nie nemozne.. Skus si pozriet stranku na IG sheisapaigeturner, ona sa tomu intenzivne venuje😉Vela stastia 🍀

kathhii
9. jan 2025

Myslím, ze úprava prostredia z hľadiska bezpečnosti dieťaťa by ti rozhodne pomohla- postieľka, ohrádka.
Nie som žiadna superzena, ale ja a veľa iných matiek to zvladame samy bez pomoci manžela. Ja som si musela uvariť aj nakúpiť sama a aj dohľad nad dieťaťom sama. A to som robila aj z domu!!! Ale je pravda že flexi, nemala som presný čas, ak som musela niečo vybavovať in time, bohužiaľ musela som si zariadiť opatrovanie, pretože deti sú nevypocitalelne.Manzel bol posledná veličina na ktorú.by som sa vedela spoľahnúť. Pretože ani on nevedel, či za hodinu nebude utekať niečo riešiť...

bubik6x
9. jan 2025

To mi pripomenulo ako mi muž volal do práce aby sa ma opýtal jak dlho ma robit rybie prsty 🤣🤣 odpoveď jasná prečítaj si obal🤷 môj keď má prísť o takej a takej tak je to väčšinou hodinu neskôr, alebo minule som musela dcéru zobrať so sebou do práce lebo on vybavil "opatrovateľku" už mesiac vopred, bola to jedna známa, žena jeho najlepšieho kamoša, no a čo sa nestalo ona zavolala o 21:00 že ona ju nebude strážiť a hotovo a zozen niekoho keď to potrebuješ na druhý deň, a to dcéra je veľmi poslusna, čo povieš to platí, ver mi že odvtedy si VSETKO riešim úplne sama a seriem na neho, na Silvestra som bola do 17:00 v pracy, on mal voľno, mal deti vyzdvihnúť pred 17:00 a navariť, jasné že keď som prišla z práce tak prvé čo som robila bolo, že som navarila lebo pán spal a nemal čas a deti hladné.....ale keď ja nenavarim tak je koniec sveta lebo nie je navarené a deti sú hladné a pritom pre nich mám vždy obed porieseny len pre neho nie lebo to kašlem aby som skákala okolo neho a chodila po špičkách, včera pred jeho nočnou som mu povedala, že ja mám o pol piatej zubára a deti NEBERIEM zo sebou tak to si mala vidieť no a ja sa mám jak o nich postarať ja budem unavený bla,bla.... nezaujíma ma to koniec bodka ja tu budem nonstop všetko robiť a on nič? Nie nie koniec zlatých časov čo nie je môj problém ma nezaujíma, ruky, nohy narástli dovidenia

lucia245
9. jan 2025

Ty si matka, od prírody nastavená, že si vieš naplánovať čas, ak chces skĺbiť dieťa, domácnosť, prácu, koníčky. Nemôžeš čakať to isté od chlapa... Jeho prínos rodine je v inom. A to že sa dohodnete a on to nedodrzi - súhlasí on s tým, ako to máš vymyslené a ako chces fungovať? Vyhovuje to aj jemu a dieťaťu alebo len tebe? Lebo ak si s tym ok iba ty, treba to vymyslieť inak. A potom to už možno fungovať bude.

michaela567y
9. jan 2025

Ahoj mám to podobne, ešte aj vek dietata sedi🙂 ak chceš napis spravu, mozme pokecat!

maris5
9. jan 2025

Posadte sa spolu a vsetko mu povedz. Ze ty potrebujes, aby splnil to na com sa dohodnete, pretoze je to pre teba dolezite. Takto sa na neho nemozes spolahnut v nicom...

Nabuduce ty sa vychystaj a chod niekam a jeho nechaj hladneho s revajucim dietatom a povedz mu, ze je sikovny a on to zvladne. Inak to asi nepochopi.

Je smutne, ze treba vychovavat dospeleho cloveka, ktory nedokaze.dodrzat co slubil.

Ak budes vsetko robit sama, lebo na neho sa neda spolahnut, tak to mozes aj ostat sama. Aspon ti nikto nebude hovorit, ze mas byt ticho.

jednorozec007
9. jan 2025

Postaraj sa o dieťa tak, ako by si sa starala keby ste boli len ty a dieťa.A samozrejme oňho sa vôbec nestaraj, kašli naňho.

zuzudrnda
9. jan 2025

@mimimoje mne na toto jedna pani povedala: ja mám 3 deti, môj muž dve.

aurora33
9. jan 2025

@matkahelka súhlasim.

mikadooo
9. jan 2025

Nie si na hlavu padnutá. Máš nespoľahlivého chlapa proste. A že za to nemôže??? To čo je za sprostosť, že za to nemôže? Zabudne na vlastnú ženu a decko? Tak akože sorryyyyyyyyyy bráško, halóóó, trošku dementná výhovorka, haló, treba sa zobudiť a prebrať také čosi, čo sa volá že ZODPOVEDNOSŤ.... Takže sadnite a dohodnite čo s tým - ak je vážne taký nemtetem, tak buď nejaké donášky, alebo neviem - aupairku zaplaťte alebo čo. Lebo zošalieš načisto...

zuzudrnda
9. jan 2025
lenkakravcova
9. jan 2025

Zarobiš rovnako ako muž? Musíš pracovať lebo nezaplatíte náklady na bývanie?
Alebo prečo sa nervacit kvôli práci?
Či len chceš byť "nezávislá" od jeho financii? Aj za cenu, že sa vám týmto správaním sa rozpadne časom vzťah?

veronicka88
9. jan 2025

Ja sa nejdem nejako extrémne zamýšľať ale prečo pre pána jana sedíte pri spiacom dieťati. Keď dieťa spí dá sa toho urobiť hrrrba aj tá polievka aaj to druhé jedlo,alebo len druhé načo obe???vy si obaja život komplikujete.o 10 nenájdeme,strapatá,nevycikana????a to čo dovtedy robíš?chytím hrebeň prehravmem vlasy,umyjem zuby,výčitkám sa pomedzi,dieťa nechám kúsok samé a idem sa napiť. Toľko komplikácií čo si sama vyrábať snáď ani nie jeozne vyrobiť

mimimoje
9. jan 2025

Baby ktoré nepracujete pri tak malom dieťati a nemáte takú prácu, kde sa v určitom čase musíte sústrediť na medzinárodný call, možno aj videohovor, pričom možno dieťa spí tak 20 minútové spánky, tak určite nepochopíte to zúfalstvo a stres tejto mamičky. Určite nesedí pri spiacom dieťati a nesleduje ho, ale práve ho konečne uspala a pred spánkom sa mu venovala, pretože v tom veku už musí ozaj dieťa sledovať, aby si neublížilo. Nie každé dieťa spí ukážkovo 3x denne dve hodiny a mamička môže od nudy leštiť poháre a štrikovať svetre.

jana35798
9. jan 2025

@luciaruz suhlasim. Ked aj su natvrdli ale zmeny chtivi tak po rozhovore/rozhovoroch sa to da nastavit tak, aby bol kazdy spokojny. Tu je skor problem to, ze on nechce a asi si mysli, ze ani nemusi.

jana35798
9. jan 2025

@lucia245 to co je za vyhovorka? 😅 chces mi povedat, ze tato nezodpovednost, lahostajnost a lajdackost co sa prejavuje u muzov vzhladom k domacnosti je vrodena? No ha ha.
Nie je to tym, ze najprv ich donekonecna obskakuju mamicky a potom nahradne mamicky ktore sa inak volaju aj manzelky a vsetko to dovolia?

Autorka, nedaj sa. Ak si si ista, ze okrem tychto nahromadenych "malickosti" je to super chlap a chces s nim ostat, proste si to musite konstruktivne vyrozpravat. Bez kriku a nadavok idealne 😅 ked nebudes poukazovat nanho a jeho chyby, ale skor na svoje pocity, mozno to lepsie znesie. Takze rio dežanero neodporucam 😀, zo skusenosti bohuzial.
Napriklad asi tazko znesie vetu "co si debil? Nevies na hodinkach? Mal si tu byt 9:50 ......."
Skor by som volila "citim sa hlupo a trapne ked meskam na svoj meeting. Chcem ta poprosit, aby si nabuduce prisiel vcas aby som sa nanho vedela pripravit"

Len napad. Snad to vyriesite 🤗

jana35798
9. jan 2025

@lenkakravcova chapes, ze niektore zeny ich praca bavi a chcu ju robit? Co su to za sproste otazky. Pracuje, lebo moze. To nie je predmetom diskusie, praca autorke nevadi ale neschopny naduty chlap ano 🙄

elzu
9. jan 2025

Nebylo by lepsi - ve vasem pripade- chodit nekam do sdileneho officu treba? A rozdelit si dny? Jako ze on pracuje treba 3 dny a 2 je s ditetem a ty ty zbyle? Nepomohlo by to?

lucia245
9. jan 2025

@jana35798 absolútne si nepochopila, čo som napisala

erika237
9. jan 2025

Vlastne sa ma autorka zariadit tak, akoby bola s dietatom sama a nema sa spolahnut na otca dietata…
Autorka moj nazor je, ze nie nie je to normalne, ze sa na neho nevies spolahnut a ze on nechape, ze sa tiez potrebujes sustredit, pripravit na call.
Dalsi moj nazor je, ak chces pracovat, tak by ste sa mali s manzelom dohodnut, ze pohladate nejaku opatrovatelku podla vasich potrieb, v jasliach by mohlo byt viac chore ako zdrave a budes zas v tom, ze sa budes venovat choremu dietatu a budes musiet pracovat.
Osobne neodporucam dlhodobu pracu popri dietati, vykrit obcasne ocr ano, ale na pravidelnej baze je to na nervy, ak mas pracu, kde sa musis sustredit, kde musis vnimat na nejakom calle a napr ak musis riesit nejake urgente veci.

tramtada31
9. jan 2025

Len tá logistika u vás nefunguje. Vieš, že sa na muza nemozes spoľahnúť a nezabezpečis si to tak, aby to fungovalo. Podľa mna muž nemôže pracovať na 100%, ani ty, ani nie ste dietatu plnohodnotnými rodicmi. Ak chceš pracovať, nech manzel ide na matersku (otcovskú), najmi si opatrovatelku, daj dieťa do jasiel. Ak potrebujes nakupit, nakup si sama, objednaj si jedlo cez donasku, mne by liezlo na nervy, keby som na muzovom mieste a vo vsetkom ti robit asistenta.

jana35798
9. jan 2025

@lucia245 tak prosim dovysvetli, lebo neviem co sa da pochopit inak na "Ty si matka, od prírody nastavená, že si vieš naplánovať čas, ak chces skĺbiť dieťa, domácnosť, prácu, koníčky. Nemôžeš čakať to isté od chlapa" 😊

zltalienka
9. jan 2025

@mimimoje ale autorka si túto cestu (pracovať na home office bez výpomoci k dieťaťu zvonka) vybrala sama. Nemusí. Ona si to "zúfalstvo a stres" vybrala sama dobrovoľne. Holt nie pri každom dieťati za chrbtom sa dá pracovať. Ak dajme tomu jej manžel má odpracovať 8 hodín, autorka 4 hodiny, ktoré sa nesmú prekrývať, lebo dozerať na dieťa treba, to je 12 hodín, plus určite prestávky potrebujú, prehodiť organizačnú reč čo a ako, ďalšia minimálne hodina (aj 2). Ešte navariť treba, to pri dieťati tiež nezvládajú. Ďalšia hodina. Suma sumarum, len pracujú a dozeraju na dieťa 14-15 hodín do dňa. A to ešte treba milión iných domácich povinností urobiť a ktovie, či to popri ich dieťatku stíha ten, ktorý ho má na starosti. Ak nie, ďalší čas navyše. Stojí to celé za to?
Ak chce pracovať, potrebujú pomoc zvonka. Nech môžu pracovať obaja naraz. A potom si môžu obaja naraz užívať rodinný život.

amel
9. jan 2025

Ak som správne citala,mas 1 dieťa a nestíhaš call?
Kebyže máš 3,pracu,kam musis chodit,variť,nakupovať,vozit deti na 1000 kruzkov,by si robila co?Prepáč,ani by ma nenapadlo,hovoriť mužovi,nech kvôli dakemu online stretnutiu príde domov...asi som divná.
Ak chceš byť dobrá manažérka,toto mas zvladnut ako prvé.

mooonika1975
9. jan 2025

Toto je ale otras, vychovávať chlapa, to má byt seberovny partner. Ale realita je fakt inde. Poznám to .

mimimoje
9. jan 2025

@zltalienka možno pracovať musí, nie každý má možnosť sedieť na riti 10 rokov na materskej.

stevvvka
9. jan 2025

Ach autorka, ale tí naložili.
Pýtaš sa na chlapa, ale rieši sa tvoja praca. S ktorou si spokojná a ktorú chceš a nerobíš to pre peniaze, ale po niektoré riešia vaše financie.

A ze si neschopná mama, že nemáš o 10navarene,napecene,nie si na maľovaná a nemáš zabehnutych 5 km...lebo to ti v tvojej situácii pridá na nálade.

K manažovaniu casu - aj ja som občas o 10.00 bola v pyžame, strapata..lebo som ešte len o 5.30. Išla späť, kvôli zubom, nadúvanie bruška...

Ze nie si doma a nemáš k dispozícii postieľku a pomocníkov asi tiež niektoré nečítali. Nevadi.

Nerob si nič z toho, ako je naznačené, že nestíhaš. Prvé je niekedy náročnejšie než dve deti naraz. Si dobra mama.

Nauc sa spoliehať len sama na seba, ušetrí ti to mnohé sklamania. Možnosť je nechať dieťa mužovi na rukách a odísť z domu, pracovať mimo domu, kde reálne nie si na dosah, lebo chlapovi je jedno, že volajú z Antarktídy, pokiaľ si fyzicky prítomná, on tu plienku proste neprebali. Akurát sa možno budeš zozierať, či to dieťa nie je s ním hladné a pokakane, a nakoniec budeš sklamaná, že sa nepostaral podľa tvojich predstáv... Ale deti sú dosť odolné, aby prežili aj starostlivosť svojich otcov. A on sa postupne naučí sa starat o dieťa. Zariad sa vždy tak, aby si mala plán B, keď partner zlyhá.

Ale je smutné, že v dnešnej dobe sa žena aj v partnerstve a manželstve niekedy cíti, akoby tam muž bol len na zavadzanie.

zltalienka
9. jan 2025

@mimimoje nepísala, že musí pracovať, ale že sa chce realizovať. Však kľudne, len nech si to ako rodina zorganizujú tak, aby sa neuštvali navzájom.

lenkakravcova
9. jan 2025

@jana35798 super, ale zároveň je aj matka.. a buď chcela dieťa a je pre ňu to dieťa dôležité. Alebo je pre ňu dôležitejšia práca.
Muž dieťa nenakoji (čo ona podľa príspevku robí) a predpokladám že on zarobí viac. Takže je úplne nelogické aby on ostával s dieťaťom a ona pracovala. A niekto s tým dieťaťom ostať musím. Takže jedine riešenie je že keď chcú obaja pracovať, tak dieťa musí strážiť tretí človek.
Lebo oni dvaja pracujú.
Tým pádom keď obaja pracujú mali by mať na zaplatenie opatrovateľky peniaze, nie? A ak nie a ona zarobí tak málo, že to nepokryje ani opatrovateľku, tak asi by mala zvážiť to, či jej to celé za to stojí a či je na mieste, aby sa jej kvôli tým pár eurám rozpadla časom rodina. Lebo nikto nechce robiť na dve smeny. Po práci ďalšia práca. Tým, že ona sa tlačí do práce, tlačí seba aj muža do tejto pozície, aby makali od rána do večera..

terry658
9. jan 2025

Ach toto je fórum. Na jednej strane ťa všetci odbijú, že ak si chcela dieťa tak máš pri ňom sedieť na riti.
V diskusií o peniazoch ti povedia aby si nesedela na riti a začala makať.
A keď povieš, že chlap je nespoľahlivý tak ti ešte nadajú, že si si s nim robila dieťa 🤦🏻‍♀️

Autorka chlapi sú vizuálne bytosti. Často pomôže len taká prkotina ako rozvrh na chladničke. Podelenie domácich prác ale tiež na vizuálne dostupnom mieste. Žiaden chlap neznesie keď ho žena komanduje a stále je nespokojná a niečo chce. No keď vidí, že mal vyniesť smeti a neurobil to a ty sa toho nechytíš tak on si uvedomí, že ten blb zodpovedný za smeti je on a musí ich vyniesť. 😂 A bude to bez toho aby si ho komandovala.