Môj manžel nie je spoľahlivý. Čo teraz?
Prosim vas, povedzte mi, ci ci som uz ja nenormalna alebo co
Problem je, ze odkedy mame dieta, myslim si, ze je v zivote potrebna trochu dost ina logistika, potrebujem sa vediet spolahnut na toho druheho a mat 100% istotu, ze to na com sa dohodneme plati. Nase dieta ma 11 mesiacov, obaja pracujeme z domu, ja menej aktualne
Ked mam call s manazermi o 10:00, pride o 9:58 alebo 9:59 a ja som strapata, nevycurana, niekedy hladna, vodu som si nestihla vziat, dieta lezi na velkej posteli a spi, nemozem ho nechat same, trpnem kedy zase pride, pritom sme sa jasne dohodli ze pride max 9:50, proste sa zabudol alebo sa “nieco naskytlo” 🤦🏼♀️ VZDY
Jasne sa opytam, co a kto bude varit - ja v hlave, ze trrba zladit roboty, dva spanky, navstevu lekara, kojenie, obed - slubil mi, ze bude navarene, samozrejme pridem a nic, vo dverach k doktorovi vychystany, ze mam ja uvarit aj polievku aj druhe pri revajucom dietati, ktore mi otvara 30 skriniek s nebezpecnymi vecami (aktualne sme mimo domova u rodiny) a nemam tu ani stolicku pre neho, skratka nemozne uvarit
Proste si zmyslel ze porobi cosi ine, povyvolava kam mu treba a vysral sa na to
Keby som to vedela, uvarim ja vecer a zariadim sa ale nemam co dietatu dat jest, hladna som, nic nestiham
Mne sa tieto situacie deju skratka 5-10x denne s nim, ja viem ze sa zo moze niekomu zdat banalne, ale ked je to denno denne, ja som na nervy, frustrovana, zaludok ma boli, vystresovana, nonstop nasrata, som ja ta divna?? Vraj to nikdy nie je jeho chyba, on za to proste “nemoze” a bud mam byt ticho alebo ho neustale nezdrbavat a nevykrikovat mu furt cosi, ja uz nevladzem proste
Pises, ze obaja pracujete z domu. Odkial ma prist tvoj manzel, ked pracuje zaroven s tebou z domu? Musi byt tazke zladit pracu s domacnostou a 11 mesacnym dietatom...neda sa ti inak? Byt proste na rodicaku?
Tvoj muz suhlasil s tym, aby si pri 11 mesacnom dietati pracovala, ci len ty si si postavila hlavu, ze na kontakt so svetom potrebujes pracu a hotovo, vsetci sa musia prisposobit. Je celkom mozne, ze spravanie tvojho muza je zrkadlom jeho nesuhlasu. Zijete teraz kde, ked pises, ze v nebezpecnom prostredi? V jaslovskych bohuniciach ci v mochovciach? kazda kuchyna sa da prisposobit pre dieta, odlozit sklenene a ostre predmety, kupit za par drobnych detske poistky. dieta sa moze na zemi hrat, kym ty budes varit. Nemate par drobnych na detsku ohradku z bazosu? Par drobnych na detsku postielku? Mas na vsetko vyhovorky a za vsetko moze muz. Ty na vsetko potrebujes muza, aby si mohla navarit, aby si sa mohla ucesat. este aj ked dieta spi, musi k dietatu prist muz. dajte matrac na zem a dieta nespadne. Co ty vlastne muzovi vycitas, ked sama si absolutne nesamostatna a bez neho neschopna v nicom. Zeny maju doma aj dve male deti a nikto im ich nestrazi, kym sa ucesu, najedia alebo navaria obed. Neviem, kolko mas rokov, ale dam ti dobru radu do zivota. Krikom sa nikdy nikdy nevyriesilo, naopak, vzdy sa vsetko pokazi. V kazdom vztahu- pracovnom, rodicovskom, aj v tom partnerskom. Tou hysteriou si na najlepsej ceste pokazit si vztah tak, ze sa uz nebude dat opravit.
To, ze si zena „poridila“ dite jeste zdaleka neznamena, ze se musi vseho automaticky vzdat. Uz pred triceti lety nosil muj tchan meho muze jako mimino tchyni na kojeni, kdyz studovala. To jen Cechy a Slovensko zamrzly v case. V zahranici chodi decka od roku bezne do jesli a do skolek. A zadne psychicke ujmy kvuli tomu tady v Nemecku na lidech nepozoruju.
Je jedno proč a za kolik zena pracuje, chlap se ma starat jako zena. Jen je treba si porozdelovat dny a ukoly. My mame s muzem sdileny google kalendar- tam mame vsechny dulezite terminy- s nasima sluzbama na klinice a trema deckama by to jinak neslo.
Z prace doma bych se zcvokla. A obdivuju kazdeho, kdo si to dokaze zmanagovat a neprokrastinovat.
@elzu na Slovensku je trend od momentu, keď si niekto zmyslí, že chce dieťa (ešte ani nie je tehotná), ostať doma na PN, veď predsa sa snažia a potom cez celé tehotenstvo byť doma a nadávať, že aká malá PN a potom aspoň do 10 rokov byť doma, najlepšie aby im to štát platil. Ak sa nájde žema, ktorá to má inak, je kariéristka, zlá matka, robí naprieky mužovi a podobne.
Ze pride 9.58 je fakt neskoro, ale ze ty si o 10.00 neucesana neumyta? co robis 3hodiny?
Ty mas zakaz vstupu do obchodu? Nakupuj sama, ked on nieje schopny. Obhednaj si online.
Ked mas lekara, kasli na varenie a objednaj donasku - sebe aby mu doplo ze nema obed.
Ako sme to len my robili pred 20-30rokmi? Ani net a donaska neboli🤔
Dobrý deň, pokiaľ som správne pochopila, tak na materskú ste nastúpili vy? Čo, by ste robili, keby Vás manžel pracoval bez home officu, alebo ešte lepšie na zmeny? Vy pracuje počas materskej/rodičovskej dobrovoľne. Ak, by ste boli na materskej obaja, je to samozrejme o niečom inom. Teraz jediné, v čom vidím riešenie buď nástupište na materskú obaja, alebo vy prestanete pracovať, pripadne jasličky. Ešte by som videla riešenie, že vstávať trošku skôr, nie o 9:30, a potom sa sťažujem, že som neucesana, nenajedena, bez WC. Čisto, len môj pohľad, tak poprosím o slušne odpovede na môj koment. Snáď sa to u Vás zlepší.
Nehnevaj sa.. Ty sa hnevas na muza ktory je neschopak a klasicky chlap?
Si v prvom rade matka.. A mas malinke dieta. A ty pracujes na plny uvazok ak som tomu pochopila spravne. Matka ma sa v prvom rade starat o novorodenca a batola. A o domacnost. Obaja prscujuci rodicia? Lutujem to male batola vase ktoremu sa zjavne nikto nevenuje... Matka pracujuca otec tiez. Niekedy peniaze nie su to najdolezitejsie.
Neda sa zladit vsetko. V prvom rade mas malinke dieta a mohla si vediet ako to bude. A tvoj muz akoze uteka z prace na 9 58 aby queen mohla mat meeting na 10.. Si v prvom rade matka
Potom manzelka
A potom to ostatne
Mas mat doma vserko porobene a polievka navarit nehnevaj sa je 20 min prace.
Mna by na mieste tvojho muza noj manzel snad prizabil. A vobev by mi nedovolilbpracovat na tpp a plny uvazok pri batolati. Urci si priority. A naozaj si s pracou nohla pockat aspon do 2 rokoc dietata.
@princeznazvychodu zda sa ze kralovna si postavila hlavu ze len ona a ona.... To ci sa to paci jej muzovi je vedlajsie a o to ze ma malinke batola doma to ju tiez netrapi..v prvon rade praca a neucesana ze je.. Hmmm. Vsetci musia doma tancovat ako pani piska... A ako si znysli.. Chudak manzel..
Niekedy vazne nechapem novodobe matky, naco mali deti.... Ked ich snom je mat oeniaze karieru a byt *** :, v kontakte so svetom***

Ahoj.Tu treba asi sa zamyslieť či to stojí za to . Keď budeš v kľude bude aj dieťa a menej si naložiť ako sa nervačit s manželom. Porodila si a je záhul pracovať aj z domu vedľa batoľaťa. Si mamičkou utečie Ti rok dva a dieťa je podľa mňa u teba na druhom mieste a priorita je robiť. Skús robotu trošku dať bokom pracovať menej budeš z tohto časom vyčerpaná alebo porozmýšľaj nad tou opatrovateľkou na dve tri hodinky denne ktorá bude s bábätkom a uvarí. Môj názor partner si možno tiež myslel keď ste chceli mať dieťa že budeš pri ňom a nie v práci. Porozprávajte sa rozumne bez kriku o možnostiach ako to riešiť že si už unavená či by tá opatrovateľka nebola možnosť.