Môj manžel poslal moju mamu do DSS
Ja ani neviem ako to mám napísať. Lomcuje mnou hnev a aj strašná bolesť za to čo urobil môj manžel , s ktorým som 30 rokov a mám s ním už dospelé deti . Moja mama má cez 80 rokov , ťažšie sa pohybuje , už zabúda , ale stále je mobilná a nemá ani na noc plienku . V DSS je štvrtý rok a sme aj štyria súrodenci a dohodli sme sa že si ju budeme na prestriedanie brať vždy na Vianoce a bude u nás až do Silvestra, pokiaľ to len pôjde. Tento rok som ju mala mať ja , aj na Štedrý deň bola u mňa , neboli s ňou žiadne problémy , sama sa najedla , pozerala rozprávky , smiala sa , videla som že je spokojná . Občas pospomínala na svoje detstvo , koľko bolo veľa snehu , aký mali ťažký život , že chodila do škoy bosá . Vždy ráno som ju vykúpala , dala čisté veci , zobrala som si dovolenku aby som s ňou mohla byť cez pracovné dni . 2 januára 2024 som ju mala zaviesť do DSS. Včera som jej pustila televízor , zobrala psa a išla som sa prejsť, konečne prestalo pršať tak že vybehnem trocha . Prídem domov , a mamy nikde . Môj muž ju zbalil a odviezol do DSS. Keď som sa zhrozene pýtala prečo to urobil , tak vraj chce mať kľud , chce po dome chodiť v trenkách a vraj smrdí !!!! , trepe sprostosti. Včera večer mali prísť ku mne pozrieť mamu sestra s bratom , chvíľu s ňou posedieť a keď som im telefonovala čo sa stalo , jasné že neprišli , sestra mi povedala že som čistá p....ked žijem s takým psychopatom a vraj si pre ňu dnes pôjde ona a teda bude s ňou ona u nej doma. Cítim sa hrozne, nespím a neskutočne ma hryzie svedomie voči mojej mame, ktorá mi vždy bola nápomocná či už s deťmi alebo keď som niečo potrebovala . A ten môj drúk sa takto zachová , ani neviem či má zmysle ostať žiť s takýmto človekom . Vydiskutovať sa to s ním nedá , on sa nemá o čom so mou baviť, na Vianoce sa má človek cítiť doma dobre podľa neho a on sa dobre necítil . Nemôžem sa v podstate ani na neho pozrieť , na grcanie mi je z neho , jeho rodičia už nežijú , tak je mu to jedno . Ani neviem čo chcem , len si trocha uľaviť.
Ženy, ak si myslíte že vymyslené, nečítajte nepíšte radšej choďte na vzduch alebo robiť niečo uveriteľné.
To fakt nedokážete pochopiť, že na svete pobehuje milióny blbcov, v kazduckej rodine, u susedov, v dedine, v paneláku sa ich nájde zopár ?!
Pitvate prečo mamu kúpe ráno ? Áno, aj moja sa radšej kúpe ráno, aj keď to nemusí byť máčanie vo vode po krk, sadne na zdravotnú lavičku, vody po členky a defakto sa sprchuje. Hovorí tomu kúpanie.
Že muž nedokáže zbaliť starú ženu - veď toho nemá mama u nich za 3 skrine, jedna polica od bielizne, cez pár nohavíc,pulovrov a 2 svetre. To barskdo zbalí za 5 minút. 1 taška a hotovo.
Že oblbol starú chorú ženu, možno že ju oklamal.tak s okra išla ako baránok.
Straaaasne sa čudujete že ako dlllllho venčiť psa, no niekedy 15 min, niekedy hodinu či dve a či teraz ? Muž vedel zhruba koľko zvykne autorka byť vonku, tak šup šup.
Že neodpisuje na vaše blbé komenty ? Tak asi rieši seba, súrodencov,mamu, alebo muža a domácnosť. Si myslíte že musí sedieť prilepená na koniku a okamžite odpisovať každej chudere čo zabrda a upodozrieva ?!
Je v šoku a rieši doma čo treba.
A ak je toto výmysel, téma od admina alebo nejakej spisovateľky, ich svedomie a vedomie. Aspon sa tu ukáže vzorka empatii a slušnosti.
@deti95060810 bohužiaľ existujú,pracovala som v DSS tiež sme mali prípad že dcéra s mužom došli pre pani,pomohla som im pani nachystať a ten pán manžel povedal svokre že jej veľmi pekne ďakuje že bude mať doj*bane sviatky kvôli nej.
@simona20201309 ano, aj moja starka dobrovolne sama chcela ist do DSS, predala byt. Aby po nej nic neostalo, rozdelila detom pocas zivota a sla tam. Vcelku jej je tam dobre, az na iste veci, ako striedanie spolubyvajucej, ona ciperna, uplne jasna mysel, bez plienok, chodiaca, hoci ma 93 rokov. Jedine nepocuje uz. A ani na sviatky nechce uz nikam chodit. Dlhe roky. Moj ocino uz oslavil tiez 70, a aj jeho dostat ku nam je umenie, hlavne v zime. Z cukrovky ma problemy s nohami, ma neuropatiu a stale mu je zima. Doma si kuri na 27 stupnov, chudak. Takze tuto cast o dobrovolnom pytani sa do DSS aj verim.
Je úplne jedno,či je v zariadení 365 dní alebo 362.
Tiež chcem napísať že po rannej toalete môže byť že ju sprchuje každé ráno a hovorí tomu kúpanie ,nič zvláštne
A takých psychopatov je veľa na svete len nie každý o tom hovorí alebo napíše .
Držím palce a nepokaz si sviatky .tvoj muž sa ukázal a teraz si ty narade
je mi to uprimne luto a viem si predstaviť ze preto sem pises, lebo sa o tom nemas s kym porozpravat.nepochopenim so strany partnera sa stretavame viacere.
Držím manželovi palce, aby nezostal opustený keď bude starý. A aby ho deti na sviatky bravali k sebe
@jana_eyre_2 ale ved ja ta nepresviedcam, ani nikoho iného nepresviedcam, že je to vymyslene
Je to môj názor. Asi sa mi ťažko veri ze naozaj môže byť niekto taky bezcitny psychopat. Nejde mi do hlavy aby sa babička tak dobrovoľne nechala odviesť. Ani si to neviem predstaviť ako to mohlo prebiehať, keď mal malo času a chcel to stihnut behom pár minút.
Ak by toto mala byť pravda, tak autorka pri takom človeku musí trpieť celý život a toto nie je prvý krat
Pripájam sa k tým, čo veria, že príbeh NIE JE vymyslený. Toto je také sklamanie zo životného partnera, že až. Neviem, či by som to vôbec predychala. Bože, veď nikto nevieme, ako sami dopadneme, či budeme odkázaní na pomoc druhým ľuďom. Och, velmi smutné.
@autorka
Je mi to luto, tvoj muz je hlupak a ignorant, mozno mu toto raz urobia vase deti, pri troche stastia si na toto spomenie.
Sestra by sa ti mala ospravedlnis. Ty si nespravila nic zle. Jej muz tiez nembude uplne svaty
Nerozpravala by som sa s nim. Riadne dlho. Kym by sa neospravedlnil
Pobaľ všetko jedlo, koláče a choď za mamou k sestre. Muž nech si rieši "vianočný kľud" sám a nech si aj zaobstará všetko okolo toho. Riadny hnus čo urobil. 🤨
Ja ti len napíšem, že ako sestra co pozná tvojho muža, by som asi nadávala jemu a teba pozvala k nám, nech si s mamou.
Sadla by som do auta a hneď ju priviezla späť. To ta nenapadlo?
@simona20201309 a ja ti snáď vyčítam niekde že niekoho presviedčas? Nie, normálne ti oponujem, že obviňovať niekoho z klamstva na základe tvojho dojmu nemá opodstatnenie, lebo všetko čo vravíš že je klamstvo je normálne vysvetliteľné.. tvoj názor ti nikde ani neberiem, môžeš si myslieť čo len chces..
Len nerozumiem ešte jednému, čo myslis že môže urobiť reálne 80r žena, keď jej zat rozhodne že ju vezme do auta a odvezie preč.. asi fakt nemáš v okolí takto starého človeka..
A len doplním, na svete bohužiaľ existuje dosť veľa debilov, minimálne každý deň citame v správach o nejakom.. či myslíš že tí ľudia čo denne spôsobujú iným utrpenie sú zväčša mili ľudia len raz urobia prešľap?
Pre vsetky, co pisu ze je to vymyslene, ze neexistuju taki psychopati atd... moja svokra mala rakovinu, po operacii sla k svagrinej, lebo jej muz je alkac a chcela mat aspon po operacii klud. U svagrinej bola na inom poschodi,nez svagrovci,cele dni ju ani nevideli, tu izbu a kupelnu si defacto aj sama zaplatila,ked prerabali, okrem ineho...a jej podareny zat jedneho dna schoval svagrinej auto,ked mala mamu odviezt na chemo, musela narychlo rano zhanat odvoz...a o par dni,ked bola v praci mi svokra volala s placom,ze tasky ma pobalene pri dverach, ze nech pre nu pridem, ze ju ten pako pobalil, nech vypadne...takze ano, aj taki psychopati su, co vyhodia umierajuceho cloveka....nastastie tento psychopat uz nie je sucastou nasej rodiny...
Dozvedela si sa, kam až psychická plochost tvojho muža siaha. Že to tak naplánuje a poza chrbát a potom sa kľudne vyspí. Ospravedlnila by som sa sestre a síce som s nikým nemala 30 ročný vzťah, ale o toto by som rozhodne nemala záujem nikdy. Nech ma pohodlie zvyšok života, debil. K tebe sa tak môže zachovať rovnako, asi mu ruplo v bedni
Presne, takých psychopatov je plná zem, bohužiaľ. Nič až také neuveriteľne na tom nie je, jedine to, že 30 rokov nič také vacsie podliacke asi neurobil
@simona20201309 Tým, že to tu spochybňuješ, autorke vôbec nepomáhaš. Hlavne, že si zverejnila svoj názor. Raz to možno zažiješ na vlastnej koži, a potom uveríš. A možno o tom aj napíšeš, ale ti niektorí neuveria.
@chodec15 každý má úplne inú zivotnu situáciu, tieto posudky na nete sú vždy najľahšie.. a veru ľudí ktorí sa nevedia postarať o svojho rodiča tak aby mu bolo dobre sa tieto sudenia dost dotykaju..
Aj my sme 4ria súrodenci a o otca sa už v určitom období starať doma jednoducho nedalo, lebo ti co sa o to snažili začínali byť na tom psychicky dosť zle a mamu to dostalo do hrobu.. takže by som sa dosť zdržala s vynášanim súdov..
Ja by som sa zbalila porozprávala sa so sestrou a odišla k nej aj mamke tráviť všetok čas kým tam mamka bude. A nech si užíva pohodlie sám.
Tema vymyslena ale kecat sa bude dobre, je jasne kto je hnup, emocie to vybicuje, odhadujem aspon 5 stran, podla toho ci sa autorka este ozve a co bude pridavat 😉
@simona20201309 Fakt čudné. Ja opatrujem a rozhodne nekúpem každý deň a ráno. Navyše autorka má mamu u seba od 23. Čiže už ju kúpala 2x. To je teda drinááá. Hodná pochvaly.

Ja sa čudujem s akými bláznami žijete len aby nejaký bol …o pár rokov keď nebude vládať sa o seba postarať ,by som ho s úsmevom na tvári odvliekla do DSS …a modli sa aby si ty nepotrebovala opateru skôr ako on a aby ta neodvliekol do DSS ako špinavého PSA …ja osobne by som s ním nežila ,aj keď ho tu budeš obranovať,sama dobre vieš ,že to nieje jeho prvý prešľap ..