Môj manžel zarába menej ako priemer
Toto je len taky vykrik do tmy. Moj muz nie je vobec ambiciozny, ma obyc pracu vo fabrike, zaraba priemerne, na BA asi podpriemerne. Ja tiez nie som moc priebojna takze mu v podstate nemam co vycitat :D , ale zarabam viac ako on a citim tlak ze sa musim snazit aspon ja doniest viac penazi hlavne ked vsetko zdrazuje. Vacsina kamaratok ma muzov IT, manazment atd tak jasne ze sa clovek niekedy porovnava. Je tu niekto kto to ma podobne?
@telefon00 a ty si neschopný chlap ktorý toto vykrikuje. Pre neho je každá zlatokopka, najlepšie 50:50 .
@subartic prečo ho urážaš? Ty máš doma chlapa čo ti prehral majetok a narobil dlhy a ďalšie škaredé veci a máš tu drzosť sa vyvrsovať po inom lebo napísal svoj názor.
@minenkaa nie , štandardný chlap toto nerobí. Jeho ani nenapadne že deti potrebujú kúpiť topánky, zimné oblečenie, alebo desiaty do školy, nákupy domov. Áno oni to urobia , keď im povie žena, pre nich sú to nepodstatné veci, neocenia uprataný domov a ani navarené každý deň. Jedno čo ocenia je spokojná žena a kľudný domov. A ten je vtedy ak je žena vo finančnej istote, kľudná a oddýchnutá a nie zodratá robotou a vedením rodiny .
@subartic Ako sa opovazujes hadzat vsetkych muzov do jedneho vreca len preto, ze ty mas take skusenosti so svojim muzom? S tvojimi nazormi si sa zabudla v stredoveku.
Ja som muz, podnikam a dovolim si povedat, ze som ambiciozny a uspesny. A predstav si, ze zaroven zvladam cinnosti, ktore ty popisujes ako cisto zenske. A teda taketo zmyslanie ako mas ty je pre moderneho muza totalny red flag.
@subartic prečo ho urážaš? Ty máš doma chlapa čo ti prehral majetok a narobil dlhy a ďalšie škaredé veci a máš tu drzosť sa vyvrsovať po inom lebo napísal svoj názor.
@anonym_d91049 neurážam , napísala som svoj názor. Chlap ktorý vykrikuje ženám že sú zlatokopky je u mňa neschopný a frustrovaný z tej neschopnosti, každá žena je u neho zlatokopka, K tomu ostatnému , čakala som kedy to tu niekto vytiahne, niekto pod anonymom , kde je celý posratý mi to normálne napísať pod svojim nickom . Môj muž pochybil , ťažko pochybil, napriek všetkému som ho podržala a dnes maká ako šrób, pozviechal sa a tvrdo pracuje . Za to má moju úctu že nenarieka ako mnoho neschopákov.
@subartic Ako sa opovazujes hadzat vsetkych muzov do jedneho vreca len preto, ze ty mas take skusenosti so svojim muzom? S tvojimi nazormi si sa zabudla v stredoveku.
Ja som muz, podnikam a dovolim si povedat, ze som ambiciozny a uspesny. A predstav si, ze zaroven zvladam cinnosti, ktore ty popisujes ako cisto zenske. A teda taketo zmyslanie ako mas ty je pre moderneho muza totalny red flag.
@anonym_82f1b5 opovažujem ? No kľudne.
Predstav si že podnikám aj ja a vcelku myslím že úspešne, napriek tomu chcem zostať stále ženou , to znamená že som chcela rodiť deti , starať sa o ne a mať doma muža čo mi poskytne finančné bezpečie, čo sa aj dialo do určitej kritickej udalosti, ktorú sme preklenuli a všetko sa dostáva zas do normálu. Neplánovala som odovzdať deti mužovi po pôrode aby sa o ne staral.
To že ty niečo vieš , je pre mňa úplne bezpredmetné . Kľudne si var , peč, upratuj , per a nech teda tvoja partnerka vonku vláči drevo , muruje alebo ťahá ťažké klády. Ja to takto nemám a ani mať nebudem, ani by mi to v podstate ani syn a ani muž nedovolil aby som toto robila.
@anonym_82f1b5 opovažujem ? No kľudne.
Predstav si že podnikám aj ja a vcelku myslím že úspešne, napriek tomu chcem zostať stále ženou , to znamená že som chcela rodiť deti , starať sa o ne a mať doma muža čo mi poskytne finančné bezpečie, čo sa aj dialo do určitej kritickej udalosti, ktorú sme preklenuli a všetko sa dostáva zas do normálu. Neplánovala som odovzdať deti mužovi po pôrode aby sa o ne staral.
To že ty niečo vieš , je pre mňa úplne bezpredmetné . Kľudne si var , peč, upratuj , per a nech teda tvoja partnerka vonku vláči drevo , muruje alebo ťahá ťažké klády. Ja to takto nemám a ani mať nebudem, ani by mi to v podstate ani syn a ani muž nedovolil aby som toto robila.
@subartic Pockat, ty tu tieto dristy vypisujes po tom ako si neodisla od uboheho luzra, ktory prehal vas majetok? Srsly po tom to budes vykladat hluposti o nejakej muzskej a zenskej energii?? 😂😂 wake up, girl. Ved si rovnako uboha ako on. Dvaja luzri, ake pateticke.
@subartic Pockat, ty tu tieto dristy vypisujes po tom ako si neodisla od uboheho luzra, ktory prehal vas majetok? Srsly po tom to budes vykladat hluposti o nejakej muzskej a zenskej energii?? 😂😂 wake up, girl. Ved si rovnako uboha ako on. Dvaja luzri, ake pateticke.
@anonym_90b80f iste 🙂. O sebe som popísala dosť. A za tým čo som napísala si stojím a stáť si budem , mám doma muža ktorý dostal druhú šancu a maká na sebe ako šrób. Kľudne mi tu nadávaj do lúzrov, voči tomuto aj voči iným takýmto veciam ja som odolná, mňa to nijako nezasiahne a ani neurazí , toto už mám dávno za sebou. Naopak ľudia čo sa takto vyjadrujú ako ty ja považujem za proste spoločenskú spodinu , s ktorou ja sa ani už ďalej nevybavujem. A kľudne ti to napíšem znova anonym , chlap ktorý napíše ženám že sú zlatokopky , je neshopný a frustrovaný z tej svojej neschopnosti sa hýbať ďalej, rozdráždi ho akýkoľvek nárok na neho . Bodka , pre mňa vybavené.
@anonym_90b80f iste 🙂. O sebe som popísala dosť. A za tým čo som napísala si stojím a stáť si budem , mám doma muža ktorý dostal druhú šancu a maká na sebe ako šrób. Kľudne mi tu nadávaj do lúzrov, voči tomuto aj voči iným takýmto veciam ja som odolná, mňa to nijako nezasiahne a ani neurazí , toto už mám dávno za sebou. Naopak ľudia čo sa takto vyjadrujú ako ty ja považujem za proste spoločenskú spodinu , s ktorou ja sa ani už ďalej nevybavujem. A kľudne ti to napíšem znova anonym , chlap ktorý napíše ženám že sú zlatokopky , je neshopný a frustrovaný z tej svojej neschopnosti sa hýbať ďalej, rozdráždi ho akýkoľvek nárok na neho . Bodka , pre mňa vybavené.
@subartic Pokojne si v tejto svojej iluzii existuj nadalej. Nastastie pre nas zeny, v 21. storoci sa mozeme same rozhodnut, v ktorej z “energii"(wtf?!) chceme zit a ako si s rovnocennym partnerom podelime ulohy. A aj vdaka emancipacii sa mozeme rozhodnut vykaslat sa na luzra, ktory sa zachova ako tvoj muz. Niektore sme uz davno vysli z jaskyne, narozdiel od teba. Gl
@subartic prepac ,ale fakt toto tvoj muz spraviť a ty ho nažívaš tym správnym mužom a takéhoto človeka ty dávaš za vzor?
Myslím,že vás zivot by si v budúcnosti nemala takto použiť,ako vzor lebo naozaj praví chlap potrebuje ,tak ako aj zena oporu cely zivot a preto potom nerobí blbosti a ľudia majú žiť spolu a držať spolu a nie niekoho tlačiť do nejakej úlohy
Autorka v tejto diskusii je presne ako jej muz neambiciozna ,chce sa mať lepšie ,ale po chrbte svojho muza a to nie je fér
@subartic .... No ty si za svojimi názormi ako z jaskyne aj musíš stat. Lebo inak by si si musela priznať, že máš úplne neschopného a nahovno muža, zle si si vybrala a že ty rodinu nie že chces živit, ale musíš živit, lebo ste nemali nič.
Hádzanie mužov do jedného vreca ,, neschopakov" sú len alibistické kecy, ktorým ani sama neveríš. Máš nanic muža a to je cele
@anonym_autor prosím ťa, toto ti píšem zo srdca...kašli na peniaze, ak manžela ľúbiš, tak nemáš čo riešiť, nevnucuj mu svoje ambície, je to ok, že nie každý sa v práci ide zodrať a postupovať( nie, že by bol lenivý a nechce sa mu, ale vie, že to nie je pre neho) ps: poznám kopec ľudí na vysokej pozícii a sú nešťastní... áno zarábajú 3 krat viac ale nemajú život a radosť zo života
@anonym_autor prosím ťa, toto ti píšem zo srdca...kašli na peniaze, ak manžela ľúbiš, tak nemáš čo riešiť, nevnucuj mu svoje ambície, je to ok, že nie každý sa v práci ide zodrať a postupovať( nie, že by bol lenivý a nechce sa mu, ale vie, že to nie je pre neho) ps: poznám kopec ľudí na vysokej pozícii a sú nešťastní... áno zarábajú 3 krat viac ale nemajú život a radosť zo života
@lenocka137 jeden z mála komentov čo stojí za to 🤜.
Moj muz robi “vratnika” alebo ako sa teraz tomu nadava 😂 proste na recepcii… zarobi mozno trosku viac ako priemer (nocne, sviatky-cize priplatky)… ja som obycajna administrativna krysa. Nie sme milionari, ale mame vsetko co potrebujeme. Aj deti. Hlavne sa lubime. Nikdy som neriesila, ci je alebo nie je manazer. A to teda kamaratov mame podnikatelov…neporovnavat sa, neriesim.
@anonym_autor chudak chlap a prečo si ty teda nenájdeš lepšiu prácu a nepracuješ niekde ako manažérka ,hneď by sa vám lepšie žilo
Aj ako prostitútka by si mohla dobre zarábať
@minenkaa čítaš po sebe?to je co za odpoveď...
Jezis toto je take roztomilé ako sa na koniku zrazu všetci ľúbia a peniaze nehrajú rolu 🥰 tých sto tém týždenne o tom ako ľudia nemajú peniaze sú asi všetky vymyslené …
@anonym_autor ...môj nechodí do prace, lebo nechce..a ja taham celu domácnosť..my sme sa mali dobre a teraz sme už dlhodobo na finančnom dne,ale nepohnem s nim ani kvôli detom-žiadna motivácia..takze sme na tom horšie ako vy.Nie je to mesiac, rok..je to dlhšie a nesnažím sa s nikým porovnávať.
@anonym_f8b881 čože 😱
@anonym_autor bolo koze dobre išla na ľad tancovať. ....máš dobrého muža mala by si sa tešiť. Ale ty namiesto radosti a spokojnosti riešiš hovadiny. Od hladu neumierate predsa.
@anonym_autor väčšina Slovenská zarába menej jak 1300€ v hrubom. (možno je to viac keďže obrovské množstvo ľudí robi na čierno).
Ak máš pocit ze zarába malo oproti tvojim známym tak máš len lepšiu bublinu známych co je tvoja výhoda na druhú stranu máš pokrivene videnie
@subartic prepac ,ale fakt toto tvoj muz spraviť a ty ho nažívaš tym správnym mužom a takéhoto človeka ty dávaš za vzor?
Myslím,že vás zivot by si v budúcnosti nemala takto použiť,ako vzor lebo naozaj praví chlap potrebuje ,tak ako aj zena oporu cely zivot a preto potom nerobí blbosti a ľudia majú žiť spolu a držať spolu a nie niekoho tlačiť do nejakej úlohy
Autorka v tejto diskusii je presne ako jej muz neambiciozna ,chce sa mať lepšie ,ale po chrbte svojho muza a to nie je fér
@minenkaa , prepáč , ja ho nenazývam správnym mužom a ani ho nedávam za vzor, môj muž ťažko pochybil, urobil nesprávne rozhodnutia. Rozhodol sa tomu čeliť a dostal druhú šancu , ktorú som mu dala. Nezahodila som len tak 27 ročné dobré manželstvo a 31 ročný vzťah , kde rozdiel medzi 31 a 27 sú 4 roky počas ktorého sa dostáva späť do svojej role kde už prakticky aj je. Ako som napísala tvrdo na sebe pracuje a aj tvrdo pracuje , na tom aby zabezpečil nás ako rodinu , moja firma už funguje viacmenej samospádom a dobre , pracujem tri dni v týždni . Ale nič to nemení na mojom názore že chlap má byť prioritne živiteľom rodiny , je to jeho úloha a fakticky psia povinnosť , pokiaľ je zdravý . Presúvať túto povinnosť na ženu je z dlhodobého hľadiska neudržateľné , tá žena nevydrží lebo nie je na to biologicky stavaná. A áno sme rovnocenní , ale nie sme rovnakí a to si mnoho z vás neuvedomuje, tá biologická podstata v nás zostáva.
@minenkaa , prepáč , ja ho nenazývam správnym mužom a ani ho nedávam za vzor, môj muž ťažko pochybil, urobil nesprávne rozhodnutia. Rozhodol sa tomu čeliť a dostal druhú šancu , ktorú som mu dala. Nezahodila som len tak 27 ročné dobré manželstvo a 31 ročný vzťah , kde rozdiel medzi 31 a 27 sú 4 roky počas ktorého sa dostáva späť do svojej role kde už prakticky aj je. Ako som napísala tvrdo na sebe pracuje a aj tvrdo pracuje , na tom aby zabezpečil nás ako rodinu , moja firma už funguje viacmenej samospádom a dobre , pracujem tri dni v týždni . Ale nič to nemení na mojom názore že chlap má byť prioritne živiteľom rodiny , je to jeho úloha a fakticky psia povinnosť , pokiaľ je zdravý . Presúvať túto povinnosť na ženu je z dlhodobého hľadiska neudržateľné , tá žena nevydrží lebo nie je na to biologicky stavaná. A áno sme rovnocenní , ale nie sme rovnakí a to si mnoho z vás neuvedomuje, tá biologická podstata v nás zostáva.
Ženská či mužská energia je čistá ezoterika. A hlavne to čo tu píšeš, je len socialno kultúrny konstrukt. Každá spolu cnosť funguje rôznorodo, nedá sa povedať, že existuje iba jeden model ako ten správny.
Tiež aj rámci toho istého pohlavia sú extrémne rozdiely medzi ľuďmi. Pohlavie neurčuje jednu veľkú rovnakú masu. Preto máš múdre, ambiciózne ženy, ale aj tie, ktoré chcú byť domáce gazdiné.
To čo píšeš, spôsobuje, že žena ste, chodí do práce, neraz za minimálnu + domácnosť, deti a muž zarobí slušne ale od takmer všetkého je oslobodený.
Ženská či mužská energia je čistá ezoterika. A hlavne to čo tu píšeš, je len socialno kultúrny konstrukt. Každá spolu cnosť funguje rôznorodo, nedá sa povedať, že existuje iba jeden model ako ten správny.
Tiež aj rámci toho istého pohlavia sú extrémne rozdiely medzi ľuďmi. Pohlavie neurčuje jednu veľkú rovnakú masu. Preto máš múdre, ambiciózne ženy, ale aj tie, ktoré chcú byť domáce gazdiné.
To čo píšeš, spôsobuje, že žena ste, chodí do práce, neraz za minimálnu + domácnosť, deti a muž zarobí slušne ale od takmer všetkého je oslobodený.
@zmrzlinka2021 nie nie , takto ja nerozmýšlam ako si popísala. Žena má dostať priestor na to aby pracovala a seba rozvíjala , aby bola v bezpečnom finančnom prostredí a to má zabezpečiť prioritne muž . Muž má dbať o to aby deti sa chovali k matke s rešpektom , má dohliadať na dodržiavaní pravidiel a celkovo viesť tú rodinu a vytvoriť dáždnik , kde žena je zodpovedná za dieťa a muž je zodpovedný za celú rodinu . Nemá to fungovať tak že žena chodí do práce a potom uštvaná behá do škôlky a ešte pendluje doma a muž nič. To v žiadnom prípade. Tie deti sú aj jeho . A presne tieto myšlienky s ktorými som stotožnená mám od mužov, ktorí zarábajú , starajú sa a vytvárajú žene priestor na to aby sa rozvíjala, pracovala a bola v pohode .
@anonym_autor pozri pracuje, pracuje aj keď za menej, ty sama píšeš že si nepriebojna....
Stará sa a stojí pri tebe a rodine , venuje sa deťom, domácnosti, tebe?
Nemôže byť každý ITeckar, ani každý priebojný, či zarábať nadštandardne. Dôležité sú aj iné aspekty vo vzťahu, nielen peniaze.
Tiež poznám pár kde on zarába nadštandardne, žena môže byť kľudne ženou v domácnosti, ale....za cenu že deti vychovala prakticky sama, že muž aj keď nebol v práci ale zazvonil telefón že sa niečo pokašľali tak musel riešiť bez ohľadu či bol piatok, sviatok, dovolenka alebo prišiel práve z roboty.
Toto je ozaj len jej vylev,uz 2hy.Zalozi temu a viac nenapise.
Nikdy sa nebudes mat dobre s tvojim nastavenim mysle,ziarlivosti,ze druhy sa maju lepsie ako ty,ze muz inde lepsie zarobi,a nechce sa posuvat.Taketo temy,mozes zakladat kazdy rok,a buduci rok aj kazdy mesiac po vyplate.
Ak sa zacnes ale myslou,inak spravat vsetko sa moze otocit.Vo fabrike je to aj o znamostiach,co ta posunu vyssie,ci inde a odtial sa zase posunie vyssie.Ty tomu branis,svojou ziarlivostou.
Zamysli sa nad sebou.
@anonym_autor tiež zarábam viac ako partner, no každý má svoj účet🙂. Na syna platí 1/2. Zvyšné peniaze máme pre vlastnú potrebu resp. do rezervy.
@anonym_autor a teraz si predstav temu - Je mi luto,ze moja zena nezaraba viac. Vizualizuj si to aj s komentarmi. Preco by muz mal nosit domov vacsi plat,zarabat nadstandardne? Na zaklade coho to tak sudis? Jaaaj jasne narativ zivitela rodiny,aby si bola medzi kamoskami frajerka ze muz zarobi vela prachov. Dnes su si muzi a zeny rovni, ak ti vadi nizsia zivotna uroven zacni od seba. Smutne,ze takato debata akurat v tyzden ked bol medzinarodny den muzov.
@denithestrange1993 žena nie je stavaná na výkon. Nie sme si rovní, resp. rovnakí. A bodka😁
Preto obdivujem a klobuk dole pred kazdou jednou samozivitelkou s detmi.Klobuk dole.
Mne by to vadilo asi len v prípade, že nám to finančne nevychádza a nevidela by som žiadnu snahu to zmeniť. Môj muž tiež nie je nejaký ambiciózny, dlhé roky pracoval ako radový robotník s priemerným platom, ja som mala plat o polovicu vyšší a nenapadlo ma vyčítať mu to, pretože ma aj iné kvality a vedela som, že keby sa čokoľvek stane tak ide a bude aj hovna obracať len aby nás uživil a mali sme sa dobre. A tak sa aj stalo. Teraz ma platovo “predbehol”. Takže asi tak. Nikdy ma nenapadlo sa porovnávať, či muži mojich kamarátok su takí a onakí. Viem, prečo som si môjho muža brala. A za tie roky sme si už preskákali rozne situácie aj čo sa týka financií a proste viem, že vždy to nejak zvládneme tak aby dobre bolo a že su v živote dôležitejšie veci. Mame všetko, čo potrebujeme, nepotrebujem aby zarábal viac ako sused alebo kamarát.
Mali sme aj možnosť aby išiel do zahraničia, za dosť dobre peniaze. Určite by sme si prilepšili, ale ďakujem neprosím. Radšej budem chodiť nakupovať po akciách, nez rozdeľovať rodinu.

@anonym_autor https://www.modrykonik.sk/forum/bratislava/zivot-v-bratislave-s-priemernym-prijmom/
Uz si pisala,ze???