Môj manžel zarába menej ako priemer
Toto je len taky vykrik do tmy. Moj muz nie je vobec ambiciozny, ma obyc pracu vo fabrike, zaraba priemerne, na BA asi podpriemerne. Ja tiez nie som moc priebojna takze mu v podstate nemam co vycitat :D , ale zarabam viac ako on a citim tlak ze sa musim snazit aspon ja doniest viac penazi hlavne ked vsetko zdrazuje. Vacsina kamaratok ma muzov IT, manazment atd tak jasne ze sa clovek niekedy porovnava. Je tu niekto kto to ma podobne?
@subartic Bože, ty tak klameš !
Ešte ako @maminuska si sa tu predvádzala a muž ťa kopol do riti a prerušil aj kontakty s deťmi, aby ťa viac nemusel stretávať. A tento druhý manžel - veď si ho vždy mala za kkta, ktorý živil dve cudzie deti a ešte si rýchlo porodila tri ďalšie a stále si omielala, že muž má byť živiteľ, má byť štedrý, je to jeho povinnosť všetko vám platiť, dávať, všetko si merala peniazmi... Sprosto si ho využívala, o láske tam nebolo ani slovo. A takto mu z toho napokon preplo. Nuž, v tomto prípade prišla karma dosť rýchlo.
Neverím ti ani slovo z toho, čo tu píšeš o svojej úspešnej firme, šikovných deťoch, náprave chlapa gamlera a spokojní vzťahu... Jasné, že poprieš , že si to ty, ale aspoň tu netáraj hlúposti a neurážaj ženy, ktoré majú iný názor.
@anonym_228c71 to fakt,naozaj takto žije?
Ešte ako @maminuska si sa tu predvádzala a muž ťa kopol do riti a prerušil aj kontakty s deťmi, aby ťa viac nemusel stretávať. A tento druhý manžel - veď si ho vždy mala za kkta, ktorý živil dve cudzie deti a ešte si rýchlo porodila tri ďalšie a stále si omielala, že muž má byť živiteľ, má byť štedrý, je to jeho povinnosť všetko vám platiť, dávať, všetko si merala peniazmi... Sprosto si ho využívala, o láske tam nebolo ani slovo. A takto mu z toho napokon preplo. Nuž, v tomto prípade prišla karma dosť rýchlo.
Neverím ti ani slovo z toho, čo tu píšeš o svojej úspešnej firme, šikovných deťoch, náprave chlapa gamlera a spokojní vzťahu... Jasné, že poprieš , že si to ty, ale aspoň tu netáraj hlúposti a neurážaj ženy, ktoré majú iný názor.
@anonym_228c71 ty ju poznas?
Vydala som sa za muža ktorý sa javil ako schopný. Ale prišli deti a už na mojej materskej začal zlyhávať, neustále mi vykrikoval ako ma živí ako musí na nás robiť. Po materskej som nastúpila do práce, vypracovala som sa a zarábam podstatne viac ako on . Teraz ma zas ponižuje že som pani menežérka, aká som to ja matka že sa ani o deti poriadne nestarám atď. Som vyčerpaná , neustále mám herpesy a môj muž si žije vedľa mňa v pohodovej robote kde zarobí asi 1300 eur v čistom a viac ho ani nehne. Všetko odkladám , zubára , gynekológa . Deti podrastú a prvé čo urobím pošlem ho dočerta. Ten kto toto nezažil že žena ťahá finančne rodinu to nikdy nepochopí .
@anonym_e5b1ca Preco nie hned? Ked zarobis viac nez on, tak minimalne najom a nejaka ta opatrovatelka by Ti vysli. Kopni toho sebeckeho zmatka, co Ti vsetko len vycita do ...
No problém je ten ak si žena vezme neambiciózneho muža a očakáva že sa stane ambicióznym a bude chcieť aby sa zmenil a šplhal sa hore. Ak si takého muža berie musí si byť vedomá toho , že dieru do sveta neurobí . Naozaj je potom zbytočne sa rozčuľovať a závidieť kamarátkam ktoré mali iné preferencie. Pre mňa osobne by to bolo nesmierne únavné takto žiť po celý svoj život .
@anonym_228c71 presne ! tie sracky čo tu produkuje sú na smiech. Internet veľa znesie.
@anonym_e5b1ca Preco nie hned? Ked zarobis viac nez on, tak minimalne najom a nejaka ta opatrovatelka by Ti vysli. Kopni toho sebeckeho zmatka, co Ti vsetko len vycita do ...
@strelkyna1 ono to nie je také jednoduché , že kopni ho do prdele hneď. Ja som strašne unavená z tohto života, neustáleho kolotoča práce, detí , hepresov, neustálých viroz a ak by som teraz do toho dala ešte rozvod tak ma to zabije. Všetko okolo rodiny riadim ja , všetko do bodky . Môj muž donesie domov 1000 eur v čistom a viac ho nezaujíma, žije si svoj pohodlný život . Takže ešte počkám keď deti podrastú a nebudú ma potrebovať tak ako teraz a potom sa ho jednoducho zbavím .
@strelkyna1 ono to nie je také jednoduché , že kopni ho do prdele hneď. Ja som strašne unavená z tohto života, neustáleho kolotoča práce, detí , hepresov, neustálých viroz a ak by som teraz do toho dala ešte rozvod tak ma to zabije. Všetko okolo rodiny riadim ja , všetko do bodky . Môj muž donesie domov 1000 eur v čistom a viac ho nezaujíma, žije si svoj pohodlný život . Takže ešte počkám keď deti podrastú a nebudú ma potrebovať tak ako teraz a potom sa ho jednoducho zbavím .
@anonym_e5b1ca Nejdem rypat, lebo viem, ze keca sa lahko a ja sama mam jednu-dve veci v hlave, ktoru odkladam uz roky (a sama pred sebou sa za to hanbim).
Len mozno Ta vycerpava psychicky prave on. Takto ho budes musiet vyplacat zo vsetkeho spolocne nadobudnuteho (ak mate nejaky spolocny majetok), takze si to mozno este viac skomplikujes... Mozno radsej poziadat o pomoc matku, najat opatrovatelku,... A seknut to hned, pokial Vas vztah nema sancu na zachranu, lebo padnes do kolien skor nez naberies gule na to odist od neho.
@anonym_e5b1ca ten rozvod nebude až taký ťažký keď sa naň pripraviš,Skus to zacat riesit ,ono si to treba len nadstavit v hlave
@anonym_228c71 jej muž to asi spravil preto, že stále jej bol málo.Tak zariskoval nevhodnými investíciami, aby sa jej konečne vyrovnal, alebo bol viac hodnotný v jej ociach a buchlo to.Nechcela som to vyťahovať tiež si ju pamätám este pod iným nickom, ale skôr to je pre ňu na zamyslenie, že to je toxický vzťah a ten chlap sa jej drží ako kliešť aj, keď o ňom hovorí vecne a bez emócií a do konca života nebude pre ňu dost aj, keby sa pokrájal, lebo ona pochádza z lepšej rodiny, podnika atď.Kazda rodina má svoje tajomstva, ale slúži jej ku cti, že to netají a napíše pravdu.A za ďalšie on je aj otec nielen manžel.Asi je dobrý otec, alebo každá ruka sa hodí pri veľkej rodine.V podstate je jedno prečo sa rozhodla ho prijať späť a dať šancu.A vôbec sa mi nepáči toto vyťahovanie starých veci.Takych čo zmenili nick je veľa a už tu bolo veľa veľkých hviezd, ktorym zivot zamiešal vzťahy.
Prenechaj ho inej, keď si chcela itckara mala si hľadať na začiatku v iných vodách, čo chces od nás za radu, ľutujem chlapa toto mať doma
@denithestrange1993 žena nie je stavaná na výkon. Nie sme si rovní, resp. rovnakí. A bodka😁
@jaroe ja si myslim,ze nie sme ako ludstvo stavani na vela veci,vyhodu ma ten kto sa vie prisposobit prostrediu.
@zmrzlinka2021 nie nie , takto ja nerozmýšlam ako si popísala. Žena má dostať priestor na to aby pracovala a seba rozvíjala , aby bola v bezpečnom finančnom prostredí a to má zabezpečiť prioritne muž . Muž má dbať o to aby deti sa chovali k matke s rešpektom , má dohliadať na dodržiavaní pravidiel a celkovo viesť tú rodinu a vytvoriť dáždnik , kde žena je zodpovedná za dieťa a muž je zodpovedný za celú rodinu . Nemá to fungovať tak že žena chodí do práce a potom uštvaná behá do škôlky a ešte pendluje doma a muž nič. To v žiadnom prípade. Tie deti sú aj jeho . A presne tieto myšlienky s ktorými som stotožnená mám od mužov, ktorí zarábajú , starajú sa a vytvárajú žene priestor na to aby sa rozvíjala, pracovala a bola v pohode .
@subartic čiže podmienka je nájsť si zazobaneho...
@anonym_228c71 jej muž to asi spravil preto, že stále jej bol málo.Tak zariskoval nevhodnými investíciami, aby sa jej konečne vyrovnal, alebo bol viac hodnotný v jej ociach a buchlo to.Nechcela som to vyťahovať tiež si ju pamätám este pod iným nickom, ale skôr to je pre ňu na zamyslenie, že to je toxický vzťah a ten chlap sa jej drží ako kliešť aj, keď o ňom hovorí vecne a bez emócií a do konca života nebude pre ňu dost aj, keby sa pokrájal, lebo ona pochádza z lepšej rodiny, podnika atď.Kazda rodina má svoje tajomstva, ale slúži jej ku cti, že to netají a napíše pravdu.A za ďalšie on je aj otec nielen manžel.Asi je dobrý otec, alebo každá ruka sa hodí pri veľkej rodine.V podstate je jedno prečo sa rozhodla ho prijať späť a dať šancu.A vôbec sa mi nepáči toto vyťahovanie starých veci.Takych čo zmenili nick je veľa a už tu bolo veľa veľkých hviezd, ktorym zivot zamiešal vzťahy.
@anonym_394139 ja zasa nemam rada, ked sa v diskusii nediskutuje priamo, ale sa hovori o tretej osobe s niekym. To je ohováranie
Aj môj muž, zaraba menej,ako premiér,a čo teraz?
@subartic ale ved jasne ze sa nerozpravame o biologickych veciach ako porod,kojenie atd. Je prirodzene ze prve 2-3roky je fokusovana na dieta, ale to obdobie rychlo zbehne a kedze budeme vacsina pracovat do 65+ tak sa nenozme vyhovarat na deti a neviem co este. Je otazne na co sme biologicky stavane a do coho nas tlaci spolocnost. Kedysi sa hovorilo,ze chlapi nemaju v sebe veci ako kupanie,prebalovanie,celodennu starostlivost o dieta a dnes to vpohode zvladali. Na druhej strane boli väčšinu ludstva zeny povazovane za tie co sa maju starat o kuchynu,deti a hospodarstvo. Dnes normalne pracujeme na poziciach ako muzi,az na nejake vynimky. Za mna netreba to brat az tak genderovo ze som zena jemna kvetinka domaca a muz musi byt ten alfasamec lovec. Ale to som uz mozno velmi odbocila,skratka emancipacia zahrna aj to ze muzom sa nebude chciet vzdy sa stverat po corporate ladder a je to v poriadku ked to tak citia.
@denithestrange1993 ale niektore zeny to tak maju, za mna musi tiez muz byt nevravim, ze alfa samec, ale lider, suhlasim s @subartic, ze chlapa, ktory nevie poskytovat zene financne zazemie, liderstvo v rodine by som tiez nechcela. A nie, nie je to o zlatokopke. Ale zena prispieva inak do rodiny.
@anonym_autor netráp sa a neporovnavaj. Naša rodina je tá druhá skupina, ktorú ty popisujes, že sa ma lepšie. Aaaaale, rodina sa rozrastá, nie každý mal vzdelanie, ale postupne si ho dopĺňal, aby sa mal lepšie. Nikto im nič nevytykal. Aj vy dvaja môžete niečo doštudovať, urobiť si kurz a nájsť si lepšie platenú prácu. Inspiruj svojho manžela, ako zvýšiť svoju kvalifikáciu, pracuj na sebe aj ty. Držím ti palceky, nech sa posuniete vpred 😉👍.
@zmrzlinka2021 nie, ambiciozneho
Ja neviem, tiez to vnimam ako @subartic a nevidim na tom nic zleho. Ak niekde chce byt lidrom v rodine zena, je to jej vec a jej rozhodnutie a ma na to pravo, ak sa na to citi, ale su zeny, ktore chcu poskytovat rodinny servis a liderstvo v rodine a financne zabezpecenie chcu nechat na muza.
@zmrzlinka2021 nie, ambiciozneho
@zuzana76 ako krásne to viete obkecať podaktore...
Krásne sa stále len točite okolo €€€€...
Šťastné tie, čo sú spokojné s málom a dobrým manželom.
Poznám viacero prípadov takých žien. Rozviedli sa...našli bohatého mačka, takého poriadne za vodou. Dostali auto, obrovský dom, nový život. Každá jedna je v zlatej klietke a má psycho problémy. Ak je žena nespokojná s málom, tak bude nešťastná aj keď dostane všetko.
Dámy viete, ono prídu iné problémy neskôr, o ktorých neviete, a prídu presne preto...lebo taký je život 😉
Vydala som sa za muža ktorý sa javil ako schopný. Ale prišli deti a už na mojej materskej začal zlyhávať, neustále mi vykrikoval ako ma živí ako musí na nás robiť. Po materskej som nastúpila do práce, vypracovala som sa a zarábam podstatne viac ako on . Teraz ma zas ponižuje že som pani menežérka, aká som to ja matka že sa ani o deti poriadne nestarám atď. Som vyčerpaná , neustále mám herpesy a môj muž si žije vedľa mňa v pohodovej robote kde zarobí asi 1300 eur v čistom a viac ho ani nehne. Všetko odkladám , zubára , gynekológa . Deti podrastú a prvé čo urobím pošlem ho dočerta. Ten kto toto nezažil že žena ťahá finančne rodinu to nikdy nepochopí .
@anonym_e5b1ca veď ak sa mu pri tebe nepáči, že ty zarobis viac, že si v práci už na inom stupni ako on, nech ide preč, pošle ti peniaze pre deti, víkendy ich vezme k sebe, navarí im, operie. Až vtedy by panko pískal inú pesničku 🙃.
Ja ze nova tema,super novy nadpis,inspirovany jednym komentom.
Poznám viacero prípadov takých žien. Rozviedli sa...našli bohatého mačka, takého poriadne za vodou. Dostali auto, obrovský dom, nový život. Každá jedna je v zlatej klietke a má psycho problémy. Ak je žena nespokojná s málom, tak bude nešťastná aj keď dostane všetko.
Dámy viete, ono prídu iné problémy neskôr, o ktorých neviete, a prídu presne preto...lebo taký je život 😉
@telefon00 tak ja som s manzelom 30 rokov a sme spokojni, spolocne sme vsetko vybudovali. Ano, som ambiciozna a nenecham muza zaspat na vavrinoch. Ale liderstvo chcem po nom. On je hlava rodiny.
Boze ja citam,ze premier,miesto priemer.Ze to zmemili,haha ale bol by to super nazov temy.
@telefon00 z teba tak smrdí zúfalstvo ze to je neuveriteľne … nonstop umrncany, zle zle škaredé hnusne ženy, ty chudáčik najlepší. A kooooolko žien ty poznáš kks, koľko situácii a príbehov ze toľko žien snáď ani neexistuje. Mrnci ďalej, ďaleko sa s tým dostanes. A hlavne ospravedlňuj vlastnú neschopnosť tým ze sa treba uspokojiť s malom 🥺 typicky modrý konik, buď si neambiciozny chudák ale podľa MK osoba s najlepšou morálkou alebo si človek žijúci s realite tohto sveta, podľa MK neštastny mamonar ktorý aj tak skape pretože chcieť od života viac ako minimálku je hriech a “zlata klientka”. Nonsens. Ale sak treba klamať sám sebe a vyžívať sa vo vlastnej neschopnosti.
Jaj a ešte k tým “iným problémom, ktoré určite prídu 😉😉😉” všetci predsa vieme, ze akykolvek problem sa rieši lepšie keď človek nemá peniaze. Jaaaaaj, jedine žeby to bolo presne naopak. Ale tak nedostatok peňazí netvorí žiadne problémy, vidno aj tu na MK, ze 🙃
Aj môj muž, zaraba menej,ako premiér,a čo teraz?
@anonym_59af90 vidis,tak ja som sa inspirovala tvojim komentom,a presne tak som precitala nazov temy,ze premier.
@zmrzlinka2021 nie, podmienka je nájsť si schopného muža , nemusí byť žiadny alfasmec, ale musí tú rodinu ťahať vpred a nie na nej visieť a ťahať ju nazad. Ak by mi muž povedal na rande že mám byť spokojná s málom a tým nemyslím peniaze , tak ako sorry. Ja som náročná na seba a teda náročná budem aj na muža. Výrazy od mužov , ženy buďte spokojné s málom od mužov neznášam , lebo každý pomaly každý jeden by chcel modelku ale protihodnota nulová , teda minimálka alebo kúsok viac a to málo čo tu prezentuje náš kolega. To je prezentácia neuspešného muža v živote.
@telefon00 z teba tak smrdí zúfalstvo ze to je neuveriteľne … nonstop umrncany, zle zle škaredé hnusne ženy, ty chudáčik najlepší. A kooooolko žien ty poznáš kks, koľko situácii a príbehov ze toľko žien snáď ani neexistuje. Mrnci ďalej, ďaleko sa s tým dostanes. A hlavne ospravedlňuj vlastnú neschopnosť tým ze sa treba uspokojiť s malom 🥺 typicky modrý konik, buď si neambiciozny chudák ale podľa MK osoba s najlepšou morálkou alebo si človek žijúci s realite tohto sveta, podľa MK neštastny mamonar ktorý aj tak skape pretože chcieť od života viac ako minimálku je hriech a “zlata klientka”. Nonsens. Ale sak treba klamať sám sebe a vyžívať sa vo vlastnej neschopnosti.
Jaj a ešte k tým “iným problémom, ktoré určite prídu 😉😉😉” všetci predsa vieme, ze akykolvek problem sa rieši lepšie keď človek nemá peniaze. Jaaaaaj, jedine žeby to bolo presne naopak. Ale tak nedostatok peňazí netvorí žiadne problémy, vidno aj tu na MK, ze 🙃
@bonboniera suhlas,
ja napr nepotrebujem namakaneho svalnateho chlapa, chcem chlapa zodpovedneho, ktory miluje svoju rodinu a namiesto lezania pred telkou sa snazi, aby sa jeho rodina mala dobre. Aby deti mohli studovat, aby sme si mohli dovolit zaplatit lekarov, zdrave jedlo, atd... Jaj, ale ked toto zena od chlapa ocakava, tak je nebodaj zlatokopka, zato, ze chce slusne zit a dopriat svojim detom. A to neznamena, ze ja nic nerobim, ten standard mame aj vdaka mne, len teda inym sposobom. Ja som ta co hlada moznosti (zabezpecujem skolu, lekarov, aj po materialnej stranke sme sa vdaka mne posunuli, lebo mam napady, ale realizaciu nechavam na muza).
@anonym_autor a neda sa vo vyrobe zobrat si nejake nadcasy, prip vikendy?

@minenkaa , prepáč , ja ho nenazývam správnym mužom a ani ho nedávam za vzor, môj muž ťažko pochybil, urobil nesprávne rozhodnutia. Rozhodol sa tomu čeliť a dostal druhú šancu , ktorú som mu dala. Nezahodila som len tak 27 ročné dobré manželstvo a 31 ročný vzťah , kde rozdiel medzi 31 a 27 sú 4 roky počas ktorého sa dostáva späť do svojej role kde už prakticky aj je. Ako som napísala tvrdo na sebe pracuje a aj tvrdo pracuje , na tom aby zabezpečil nás ako rodinu , moja firma už funguje viacmenej samospádom a dobre , pracujem tri dni v týždni . Ale nič to nemení na mojom názore že chlap má byť prioritne živiteľom rodiny , je to jeho úloha a fakticky psia povinnosť , pokiaľ je zdravý . Presúvať túto povinnosť na ženu je z dlhodobého hľadiska neudržateľné , tá žena nevydrží lebo nie je na to biologicky stavaná. A áno sme rovnocenní , ale nie sme rovnakí a to si mnoho z vás neuvedomuje, tá biologická podstata v nás zostáva.