icon

Môj muž je ignorant, sebec a ja to trpím už 3 roky

monicka28
27. nov 2014

moju muz je ignorant, sebec, despota, manipulator,...Nemame deti, a ja v tomto strasnom manzelstve trpim uz 3 roky... ziadne pusy, ziaden zaujem o mna, velmi rad si vypije ( na smrt ,,len" 1x za dva tyzdne ) nehovorim o nasej diametralnej odlisnosti, rozne nazory na zivot, ziadne spolocne konicky, on ucnovka- ja VS (nikdy som si nemyslela ze ten rozdiel raz pocitim), proste manzelstvo nocna mora.... a ja tisko trpim, a takto ide den za dnom, ...kazdy si zije svoj zivot, niekedy prehodime par slov aj po troch dnoch.... co sa mi da na to povedat? ze cakam kym budem mat 40 a potom sa spamatam? je to stale horsie a horsie a ja kazdym dnom stracam silu na rozvod... zacinam sa zmierovat so svojim osudom a pokaslanym zivotom

moonlight1210
28. nov 2014

@monicka28 kedze si neveris, chces mat vo svojom rozhodnuti oporu. ale vidis, ze tak lahko ju nedostanes. lebo mama je fatalista a vzhladom na svoju vieru berie veci tak, ze ked nahodou (trebárs aj vdaka neskusenosti, ci hluposti) stupila do (censored), do smrti uz musis take topane nosit a neumyt ich, lebo by to bol hriech.

ty zdielas podobny nazor, ale na druhej strane by si si tie topane rada umyla. za co vopred vies, ze budes kritizovana a oporu u najblizsich nenajdes. tak sa bojis.
s tymto ti nikto nepomoze. mozu ti stokrat povedat utekaj, ale ked sa budes bat to urobit bez schvalenia rady starsich, aj tak ostanes. das si urobit dieta v nadeji, ze to vsetko zmeni k lepsiemu, potom budes plakat, ako sa to mohlo stat, ze to zmenilo k horsiemu, budes prelievat slzy, ako si otec nemoze vazit vlastne dieta, ako teba ako matku jeho dietata, nakoniec sa zatnes a s utrpnym vyrazom na tvari budes prezivat zo dna na den a cakat, kedy sa stane zazrak, co ta oslobodi. a pokial sa nenajde princ vykupitel, sk torym chlapa najprv podvedies a az potom naberies odvahu sa rozviest, budes prezivat zo dna na den do dna, kym ti dcera vedena tvojim prikladom nepride plakat, ze ma otrasného muza. a ty jej s kamennou tvarou povies: dievka moja, ja som cely zivot trpela, tak je to dane, musis tiez, ked si si uz tak vybrala.

paci sa ti taka perspektiva? nie? tak konaj za seba. necakaj na schvalenie, ani zazrak.

dush
28. nov 2014

a vies,ze zivot je len jeden?A je kratky..naco trpiet?

mima4
28. nov 2014

@monicka28
reagujem podla tvojho prveho prispevku.
Ked pises ze je to take zle, prečo este si s nim? Bud sa rozved, alebo sa nauc s tym zit. Si dospela zena, ty rozhodujes za seba, jedine ty mozes ovpylvnit svoj zivot a to co bude nasledovat.

Ty robis vyber a beres dosledky. Tak zvaz, ci takto chces zit aj nadalej.

sakura77
28. nov 2014

posli ho do riti..niekde na teba caka ten pravy..a hlavne necakaj ze ked budu deti,ze sa zmeni..potom budes ta ignorantka ty,ze si zadovazila takehoto "skveleho" tatika svojim detom!

eludka
28. nov 2014

tiez nechapem, na co cakas, poznam zenu, co tiez vychovana nabozensky zalozenou matkou nechala od idiota a chrapuna urobit 5(!) deti a teraz ledva zije, od takych co najdalej utekaj, lebo budes za hlupu, bez naroku na staznosti aky je ten zivot zly a nepokusaj sa zlepsovat vas vztah, nema to zmysel, najdi si podnajom a uz sa doma neukaz, mozno ho bude tyrat chvilu urazena marnomyselnost, ale asi to rychlo rozchodi a za pol roka si na teba ani nespomenie 🙂

stanulienkat
28. nov 2014

Sorry a na to si kedy prisla? 3 roky v strasnom manzelstve a co bolo predtym? Preco si si ho vzala?

misinka26
28. nov 2014

Čo robiť ??? Zbaliť kufre a odísť !!!! čo najďalej ... nemáte deti, si nešťastná, tak na čo v tomto vzťahu ostávaš ???? urob niečo kým neostaneš tehotná a potom si budeš búchať hlavu o stenu ešte viac !!!!

janickacrazy
28. nov 2014

@monicka28 Dobre ti ženy radia, u vás pomože len rozvod. Načo sa trápit? Inak k tomu rozdielu vo vzdelaní, ja mám tiež VS a moj manžel len učnák, ale vobec to u nás nie je problém, moj manžel je prirodzene inteligentný a sčítaný, dokáže si všetko vybavit a sebavedomia má na rozdávanie. Vobec mu nevadí, že ja mám VS, naopak, je na mna hrdý, že akú má šikovnú ženu. No nie každý to asi dokáže. Tiež som niekde čítala, že štatisticky je toto tá najhoršia možná kombinácia vzdelania partnerov, ale tak my sme asi tá výnimka, čo potvrdzuje pravidlo. 😉

licona
28. nov 2014

@monicka28 Poprvé, hlavne si vybav nejaké ubytovanie a premysli si stratégiu. Musíš mať všetko premyslené, aby ťa prípadne potom nezaskočil nejakou otázkou, ako - kde budeš, čo budeš robiť bez neho... Do tohto ho ešte nezaťahuj. Až keď budeš mať všetko zariadené a premyslené, pobaľ sa a oznám mu to. Vysvetli mu, že nie si s ním šťastná, chceš sa rozviesť a nijako ťa od toho nemôže odhovoriť. Všetko máš zariadené a ideš preč. Najlepšie mu to povedať až v deň, keď sa už budeš priamo sťahovať a pred niekým ďalším, aby náhodou nezačal byť agresívny. Alebo, ak chodí do práce, presťahuj si veci vtedy, keď bude v práci, a potom mu to už len oznám. Čo najskôr si podaj žiadosť o rozvod. A ži šťastne 🙂

januli74
28. nov 2014

@monicka28 Teraz sa prosim neuraz - Ty nie si normalna, tak sa boj dalej, najlepsie do konca zivota! Boze to ako Ta vychovali, si uplne chuda, je mi Ta luto. Uz moja 8 dcera sa vie postavit, ked sa jej nieco nepaci. Riesila by som to psychologom. Nemas sebauctu a nie si si ani vedoma vlastnej hodnoty! Ved takto sa zit neda, aspon sa pokus vzopriet, ved si nemozes ani samu seba vazit!

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
bodka70
28. nov 2014

@monicka28 - to vážne toto myslíš? Potrebuješ presný návod aj s obrázkami, ako opustiť jedného tupca? 🤐 🤐 🤐

zaraaa
28. nov 2014

teš sa z toho že nemaš ešte aj s ním dieta!Ty maš život pred sebou ale jeho nič dobre nečaka,len sedačka pred telkou v ruke pivo a nudný život!Utekaj od neho čím skôr preč,a čo najrýchlejšie by som si podala o rozvod,ešte tento rok!Maš len jeden život,tak si to s takým debilom nepokaz,lebo ked príde dieta,tak už duplom nebudeš mat silu od neho odísť.

janage
28. nov 2014

@monicka28 veď aj v cirkvi existuje rozluka manželov - skus si niečo o tom zistiť.

mamulka211
28. nov 2014

V zivote som pochopila jedno, je jedno, co ti tu ludia napisu, aj tak to nespravis, spravis len to, co ty sama uznas za vhodne a naco si dozrela. Mozno este potrebujes par faciek od zivota, aby si sa rozhodla, mozno sa tvoj muz zmeni...to nikto nevie, nepytaj si od nikoho rady, riad sa svojim srdcom a intuiciou.

mamulka211
28. nov 2014

ty nepytas od ludi navod ako odist, ty sa potrebujes vyzalovat, aby si rozoberanim tvojho problemu pochopila samu seba aj jeho. Keby si vas zivot nevidela uz realny, odides aj sama, ale ty ho realny vidis, len je tam to ale......a s tym ti nikto nepomoze.

mala_hobitka
28. nov 2014

@monicka28 Nie si šťastná? Tak to ukonči. Myslieť na to, že ste spolu 7 rokov a mali ste aj pekné chvíle nie je ok. To bolo, bolo a už nie je. A naozaj to nevyzerá, že ešte bude. O svojom živote si rozhoduješ sama. Pokiaľ sa chceš ľutovať tak sa ľutuj. Pokiaľ sa chceš z tohto dostať tak zatni zuby chod za týmto cieľom. Verím, že silná si na to dosť, hoci ty tomu teraz neveríš.

A čo bude s ním? Čo teba po ňom? Je to ignorant, sobec a despota. Čo ťa po ňom? Staraj sa konečne o seba a svoje šťastie. Keď sa upije tak jeho problém. Snáď s ním nebudeš len preto aby sa on mal dobre. Stará sa on o to aby tebe bolo dobre?

monicka28
autor
29. nov 2014

@ciriklora deti? ako kazda zena aj ja chcem dieta, aj hned by som isla na matersku, ale s nim nie. myslim ze by som ostala na vsetko sama a tym by si ma este viac poistil a myslim ze by to bolo este horsie. som si ista ze dieta si nezasluzi prist na svet ako riesenie na krizu... nechcem byt rozvedena mamicka. ak mam zacat od zaciatku tak bez dietata. nemam rada jeho matku, neviem si predstavit ze po rozvode by som do konca zivota musela byt s nimi v kontakte.... ak rozvod tak zacat uplne od nuly, zabudnut na vsetko

monicka28
autor
29. nov 2014

@morning s majetkom by problem bol.... ked uz citil ze uvazujem nad rozvodom urobil na mna obrovsky podvod. nechala som sa oklamat a teraz som spoludlznicka na uvere. viem ze to urobil zamerne. do spolocnosti som s nim chodila rada, aj ked je pravda ze niekedy sokoval svojimi nazormi ale to vacsinou len ked mal vypite. nikdy som sa za nho nehanbila a je to on co sa na mna vykaslal, nasiel si vlastne konicky a dal mi pocitit ze ja ho mam cakat stale doma a on je ten co si bude uzivat.

monicka28
autor
29. nov 2014

@lapalma presne to citim. vdaka vsetkym nazorom tu na MK som sa prekonala a zacala mu hovorit vsetko co ma stve. jeho odpovede su neuveritelne... opytam sa ho aky ma plan na vikend a on sa ma na to opyta protiotazkou : preco? no chapes? naco mam ja vediet co planuje :D .... vobec mi neodpoveda ked sa ho nieco pytam... uplne jednoduche otazky.... co ti je , boli ta hlava? ... ticho... tak som mu povedala ze ok mam ho na haku aj ja. nevypytujem sa , nestaram. Nerozprava so mnou preto ze sa hneva, ale jednoducho ,,nechce" sa mu....

monicka28
autor
29. nov 2014

@junova ja som urobila chybu v slove keci . ani neviem podla coho by som to mala sklonovat ved je to nespisovne... a kecy sa mi jednoducho nepacilo 🙂 a histerka .... no boze... historia hysteria tak to ano priznam si 🙂 a moj slovosled a podobne tak vyhovarat sa nebudem ale cstokrat to nie je naschval, mam dlhsie nechty ako som zvyknuta a pise sa mi tazko, moja nechtarka ma nahovorila o nieco dlhsie ako bezne nosim... hehh 🙂 .... snad tie co maju tiez gelace to vedia pochopit... na mobile neviem pisat ani tolko

ciriklora
29. nov 2014

@monicka28 odzaciatku sa mi zda, ze v tom ma jasno, len Ti to pride tazke urobit Zmenu, vynorit sa zo svojho sveta. (inak ja tiez nema rada zmeny.byk s ascendentom a mesiacom v rakovi..ajaj). Pytala som sa na deti, lebo keby si ich mala,vsetko jeho nerodinne spravanie by bolo este nerodinnejsie, alkohol neprijatelny, na vsetko by si sa pozerala ich ocami.a vravela by si si mozno.ake to bolo lahulinke rozist sa s nim pred detmi...ale to asi vies. neviem, ako to bude medzi vami, ale zelam Ti, aby to bolo merom k harmonii a k stastiu pre vas oboch.

wendy62
29. nov 2014

@monicka28 pri manipulatorovi treba postupovat opatrne - ak zacitia ohrozenie, mozu byt nasilni, aj ak predtym take sklony vobec nemali. V prvom rade si zabezpec 100% spolahlivu antikoncepciu. Nastuduj si vsetko o manipulatoroch, ako k nim pristupovat, napr. http://elyna.wz.cz/jak_zbavit.htm Potrebujes ziskat vsetky dostupne vedomosti o tom, ako takito ludia postupuju pri odmietnuti, aby si vedela spravne reagovat ked budes odchadzat, aby ta potom nedokazal zmanipulovat k navratu (napr. uplne bezne pouzivanymi vyhrazkami o samovrazde). Jemu nic ani nenaznacuj, nijako sa navonok nemen, aby nemal ziadne tusenie, co chystas. Zacni planovat odchod - odkrajovat si zo spolocneho rozpoctu nejaku rezervu, zadne vratka, nachystat si kam pojdes a pod., mozes aj prestahovat nenapadne cast svojich veci. Ked budes mat vsetko premyslene, pripravene, treba odist zo dna na den, idealne tak, aby si ho viac nevidela a nepocula (ani cez telefon), doslova spalit mosty, nesmie mat ani najmensi kustik nadeje, ze by si sa k nemu niekedy vratila. Tak to bude pre teba najjednoduchsie.

monicka28
autor
30. nov 2014

@licona ked som rozmysala nad tym ako to urobit tak presne takto som to panovala.... ked bude v praci....

vsetky tie urazky a ostre slova beriem... viem ze ako sa teraz rozhodnem tak takto sa budem mat v mojom zivote. len nedokazem pochopit ako ma dokazal tak ovladnut. tiez som mala silne reci ked podobny problem mali moje kamosky. mala som plnu hubu silnych reci ze v momente by som sa zbalila a vypadla..... mala som plnu hubu reci ze ku mne si chlap nebude dovolovat a ak by som zistila ze je hajzel aju den po svadbe by som sa rozviedla... realita je uplne ina. viem ze je pravda aj to ze si zrejme nevazim samu seba. a presne taky pocit mam z mojej mamky : trpela som ja, musis aj ty : dnes mi to nepovedala presne tak, ale smerovala k tomu. stazovala som sa jej ze mam z toho len krce, sama sa ma pytala ze co som taka vychudnuta tak som jej vravela vsetko co ma trapi.... a dala mi pocitit ze vsetky chlapi su rovnaki.... asi potrebujem tu na mk chodit a pocuvat aj to co sa mi nepaci nech sa naozaj spamatam..... stale ma tu drzi moja naivita ze snad to nie je az take zle... tyzden je peklo a potom je vsetko super a stale dokola. Ked som rozhodnuta ... hned ma zlomi. ... som nenormalna

monicka28
autor
30. nov 2014

@janage mna cirkev vbec netrapi.... rozvod ma po cirkevnej stranke urcite nebrzdi...

maminka1107
30. nov 2014

@morning a pre pana jana pani riesi svoj problem nie gramatiku.
Ako ona ked ma Vs neni clovek a nemoze spravit gramaticku chybu?
To co sa tu riesia take blbiny.
Pani ma problem tak jej treba poradit a nie kritizovať za ciarku a dlzen :-P

mala_hobitka
30. nov 2014

@monicka28 Zlatino veď je úplne v poriadku, že ukončiť dlhoročný vzťah (nech je akýkoľvek) nie je jednoduchá záležitosť. Rozhodne to nie je otázka pár dní, dokonca ani keby si sa jedného pekného dňa zbalila a odišla jemu neznámo kam.

Hrá v tom rolu veľa vecí, od ekonomickej situácie počnúc až po citové záležitosti. Žiť roky s niekym to sa nedá vymazať. Je v tom istá náklonnosť k druhému (aj keby bol najväčší sviniar), strach z nového, strach že budeš sama, vnútorná neochota situáciu riešiť a tiež istá naivita v lepšie časy.

Podstatné je, že ty si uvedomuješ, že ono to nie je v poriadku takýto život. A že už si mala dni kedy si to fakt chcela ukončiť. To je začiatok. Dokonca ani netreba prekonať všetky obavy, ktoré máš. Ide len o to pozrieť sa na seba v zrkadle a spýtať sa sama seba "chcem takto žiť?". Pokiaľ si uvedomíš, že čokoľvek ťa čaká v budúcnosti bez neho je lepšie ako to čo sa deje teraz, budeš ochotná čeliť všetkým možným obavám a komplikáciám. Lebo ti to bude stáť za to. 🙂

Súhlasím, že všetky (vrátane mňa), ktoré tvrdíme že takého chlapa treba kopnúť do zadku a ísť ďalej to hovoríme v istej zjednodušenej podobne. Nie je to také jednoduché. Faktom však je, že je to najlepšie riešenie. Zlý chlap je a bude zlý chlap. A kým si budeš myslieť, že ty si výnimka a kvôli tebe sa zmení, dovtedy budeš trpieť. Určite si úžasná žena - ale nie si výnimka.

svetluska82
30. nov 2014

@monicka28 ako keby si o mne pisala. Vsetko sedi do bodky.este aj roky manzelstva. No ja tiez nedokazem zahodit vsetko len tak a odist aj ked teraz sa to mierne zlepsilo. Zijem si svoj zivot a kaslem na neho aj ked ma to ubija a nie som stastna.

moonlight1210
30. nov 2014

@monicka28 tyzden je peklo a ptom chvilu dobre.
To je presne scenar ktory dostava hadam kazdeho na kolena. Lebo ho zmatie. Lebo utoci na jednu zo zakladych crt ludskosti - odpustat (plus to ze este stale lubis). Tak pre par peknych dni tolerujes tie zle. Nahovaras si ze je tu akasi vidina toho ze by mohlo byt dobre aj stale, len keby... Keby co? Si sa zmenila? Vysla mu v ustrety? Nerobila hento a toto, aby nemal dovody?
A si presne tam, kde ta chcel mat.
Zmatena, neista v rozhodnuti. Keb bolo stale zle, rozhodnes sa rychlejsie a lahsie. Ked ta matie milotou, vahas, davas sance.
Stavim sa ze ked sa uz konecne odhodlas a pojdes, zacne byt zas sladky a prosiaci. Naslubuje rodinny zivot, vidinu malych deti, spolocne karsne rodinne chvile. A ty sa vratis. Veselo otehotnies s vidinou ako budte si uzivat toho maleho uzlicka a bac, budes tam kde ste boli predtym.

Porozmyslaj. Nic mu nedlzis. Len ho lubis. To je tvoj dar co davas - ako s nim on naklada?
A keby si aj dlzila. To ako pozicanu dvacku (obrazne povedane) budes splacat (a mnohonasobne preplacat) do smrti aj s urokmi?

@monicka28

monicka28
autor
1. dec 2014

@mala_hobitka dakujem. prave o to ide, ze stale verim ze sa zmeni, aj ked to uz nie je laska.... bojim sa ze si nechavam uniknut najlepsie roky. Prave naopak, nebojim sa aby som bola sama. Skor sa bojim ze sa spamatam neskoro a vted mi bude hrozit ze ostanem sama... ked budem stara, znicena nestastnym manzelstvom a nebodaj s detmi na krku... no deti chvalabohu nehrozie kedze pouzivame 100% antikoncepciu :🙂