Môj muž je kopa nervov

1. okt 2020

Ahojte. Sme s muzom cca 6r spolu, bol to pomerne flegmaticky chlap, povtipkoval, nic ho nerozhadzalo. Ked sa nam narodila dost narocna dcera, zacalo sa to v nom vsetko stupnovat. Aktualne ma 2,5r a je pravdou, ze mame vela povinnosti a on vela pracuje (dobovolne, vraj tam vypne hlavu a oddychuje v dielni)....ale stale len chodi, vsetko kritizuje, podpichuje ma, komentuje a ked pride domov mam dojem, ze mi prisla kontrola zo socialky. Stale hundre..jedlo je dnes cudne, my sme nenormalne a on je unaveny...atd atd. Ja som tiez vycerpana, lebo mame pracu rozdelenu. On v domacnosti nerobi vobec nic. S malou sa hra ked pride, ale zvysok robim ja. Aj co sa okolo domu tyka..raz rocne reze drevo, v lete kosim iba ja, staram sa o to vsetko, snazim sa mu vytvorit prijemne prostredie doma. Varim, upratujem, periem, malej sa venujem, klasika...nic od neho nevyzadujem. On si otvori pivo a neda ani zatku do kosa. Uz neviem preco je stale nervozny. Ked nejde do dielne tak len stale krici po malej a dost casto ju bije (po zadku)... niektore dni sa mi az trasie zaludok a rovi tu dusno. Rozpravat sa nechce... preco myslite ze sa tak zmrnil? Ked bol taky vysmiaty a pohodak..

1234iveta
1. okt 2020

Ahoj, nemate nejake financne problemy o kt.nevies? Alebo on problem v praci......Obdivujem Ta,nevedela by som takto byt dlhodobo 🙏🙄Drzkaj sa a aj malinka❤

pseudomonas87
1. okt 2020

Môžem sa spýtať, že aký máte vy dvaja vzťah? Ako manželia? Potulkate sa? Keď opominieme domácnosť, dcéru..... Je an teba dobrý? Vidno ze ta ma rad? Sex ôk?

marsmykkok
1. okt 2020

Koľko má rokov? Možno ešte nebol pripravený byť rodič a má nervy z tých povinnosti okolo dieťaťa.

himedzi
1. okt 2020

Buď viac partnerka ako mama, deti vzťah zabíjajú... nestavaj dieťa nad muža.

autor
1. okt 2020

@1234iveta
Dakujeme ❤
Praveze sa nam posledne obdobie az nadpriemerne dari, nema ziadneho pracovneho partnera, pracujeme si len my dvaja. Mohlo by sme toho mat aj o dost menej ale on tvrdi, ze chce mat den efektivny a namiesto pozerania telky ide pracovat...kazdy den do vecera (ale robi doma, takze odbieha najest sa atd). Zaviedli sme si ritual, ze ideme ako rodina raz tyzdenne niekam von, ale aj to je vacsinou nervozny, vsetko mu vadi.... nie som ani blba, ani skareda :/ to musim povedat. Ze by sa za mna musel hanbit alebo zeby som mala lave ruky. Kazdy ma obdivuje za poriadok, ked som mu robila obcerstvenie do prace tak som vraj za hviezdu, velmi ma chvalili (mozno to znie namyslene ale chcem opisat situaciu). Varim, peciem...ozaj od neho nic nechcem, milenku nema, lebo je stale doma, vidim ho. Keby som chcela, mam aj pristup k jeho mobilu, emailu atd...

@pseudomonas87
Praveze mam dojem, ze nie je ku mne dobry. Resp. stale ma kritizuje, vrci po mne, mile slovo som uz davno nepocula. Dnes mu vravim ze odkedy prisiel len kritizuje a nic nepochvalil...vraj nema co☹ spat som isla o 4 rano, kym som doprala, dozehlila, upratala a rano vstavam k malej. Nechapem. Pritom som ja zozaciatku bola ta tvrdohlava. Teraz sa snazim milo a s usmevom, aj preto ze mame malu. Ale on je ako taky ladovec.... pisem ako anonym, takze ani chvalou na svoju osobu nesetrim asi... ale chcem byt objektivna. Ani mna to uz nebavi. A co sa tyka sexu tak tym ze je taky som povedala, ze sa budeme milovat ked bude dobry a nebude po mne kricat...tak minuly tyzden sa dva dni snazil.

@marsmykkok Bude mat 30. Dieta sme chceli a planovali, pozname sa cca 12 rokov....ale ako pisem, taky nikdy nebol☹

autor
1. okt 2020

@himedzi
Praveze sa snazim. Ja som ta, ktora je iniciativna ci uz v konverzacii, objati, pohladeni, pochvale... pytam sa ho aky mal den, co je nove, bla bla.... ale uz som pocula aj to, ze stale hucim. Pritom je s nami tak hodinu denne vecer plus ked sa pride najest a to sa nerozpravame velmi. 80% casu riesime pracu a dom, pretoze zariadujeme. A o inych veciach sa so mnou velmi bavit nechce, vraj co ja viem, ked som doma na rodicaku 🙄 asi chce mat klud, co chapem a respektujem, pride vecer, lahne si...dam mu pivo a aj otvarak rovno do postele...

pseudomonas87
1. okt 2020

To ako to všetko opisujes, si na neho moc dobrá. Pan nemusí pohnúť doma ani prstom ( myslím domácnosť) a ešte nemá pre teba pekne slovo. Ja mam pocit, možno sa mýlim, že on si ta proste neváži. Ja by som mu povedala ze som s nikým husy nepasla, prečo sa nespráva slušne a všetko kritizuje..... No ťažko radiť..... Myslíš žeby sa mu otvorili oči, keby si na par dni odišla?

bluka2
1. okt 2020

Často bije po zadku 2,5 ročné dieťa? Je to tam síce napísané štýlom ako ta neodpratana zátka od piva, ale toto je trochu moc. To by som hneď stopla bez diskusie.
Inak ťažko povedať, keď nevidíš príčinu, najmä ak bol niekedy normálny, pripomenulo mi to ale taký príbeh o niekom, kto mal nádor na mozgu, takže na jeho mieste by som išla aspoň na poriadnu preventívnu prehliadku, aby sa vylúčilo, že to má z nejakého zdratovneho problému, nerovnováhy

nickpick
1. okt 2020

treba z neho vypacit preco sa tak sprava a aky ma na to dovod, mne to pride, ze ty sa snazis aby bola doma pohoda a on sa na tebe a dcerke z nejakeho dovodu ventiluje, nieco ho vnutorne zerie a nedokaze to spracovat, preto to mrzute spravanie, v prvom rade si musi uvedomit co vsetko robis ty a ze to nie je samozrejmost plus este raz by vztiahol ruku na dieta tak ja na tvojom mieste by som urobila ine rodeo, male dieta nemoze za jeho zly den, frustraciu a neschopnost komunikovat o tom co ho tazi, nemala by si akceptovat tu jeho nekomunikaciu, nech laskavo vypluje aky ma problem, a ak si s tym nevie poradit sam nech ide ku psychologovi....niekedy clovek potrebuje malu facku od zivota aby si zacal vazit to co ma....

andreatytler
2. okt 2020

Takze jedina zmena bolo narodenie dcery? Dieta je urcite velky zaberak pre vztah alebo pre muzov, ale to ako ty vsetko robis a udrziavas skvelu domacnost a rodinu a on sa kludne moze na plno venovat svojej praci... tak to mi pride akoby sa jeho zivot az tak velmi nezmenil od narodenia dcery.... tak preco by mal mat z toho nervy.
Je mozne ze tam bola este nejaka ina zmena? Skus porozmyslat co sa stalo 2 roky dozadu...
A ty si vzdy bola taka starostliva ze si drzala celu domacnost aj okolo domu alebo len odkedy si na materskej?
Na prvy pohlad by som povedala ze spohodlnel a prestal si vazit co v tebe ma ale to je tazko len podla toho co si napisala.

lintu
2. okt 2020

Ty si sa nezmenila? Čo nejaký spoločenský život? Ak za celé dni robí to isté, má na očiach rovnakých ľudí, môže mať ponorku. Nie každý to takto po psychickej stránke dáva.

janette321
2. okt 2020

A dcerka moze byt ,, narocne dieta ,, ako opisujete aj z toho neustaleho stresu a kriku co zaziva doma . A este ju muz za to stale bije po zadku . Pozrite v akom stave ste vy dvaja , vy a muz . Z toho co mate doma . A ako to ma prezivat este to dieta . Dieta potrebuje doma klud a lasku a milujucich rodicov .

miadi
2. okt 2020

Nevazi si co v tebe mà. Niektorym chlapom takto drbe ked je zena na materskej Skus ho ignorovat byt chladna ci to bude mat efekt. Malu nech nebije asi mà obdobie vzdoru a potrebuje putat pozornost. Tabtrum treba ignorovat nech vidi ze si nic nevydupe a prestane to robit, Dufam ze chlap mà tiez len obdobie ze to prejde a uvedomi si ze mà krasnu rodinku dobru ženu a vsetko co potrebuje ku štastiu.

bdalibor
2. okt 2020

Keď čítam o takýchto chlapoch, zobral by som železnú tyč a pridrbal mu po tej primitívnej gebuli.....z tohto hlupáka už nebude nič.... To mi verte!!!

janinah
2. okt 2020

Prepáč.ale si hlúpa.ze do 4 ráno upratujes a kosis len ty.
.

bdalibor
2. okt 2020

@janinah a ja mojej už o 19.00 hundrem, že čo si nesadne.... A vždy sa zasmejem, že ak má málo roboty, tak odtiahnem večer skrine a začnem maľovať.... Neuveriteľný primitiv, že si neváži zo co ma....

nairia
2. okt 2020

mas moznost na vikend dat malu k starym rodicom a vy dvaja by ste si spravili cas pre seba? mozno toto vam chyba- ty si v jednom kole, on prakticky tiez a kazdy z vas to spracuva inak... ty sa snazis a dobre ze mu nepredzuvas stravu a on je na teba viac a viac protivny. co tak sa na chvilu vsetkeho tip-top vzdat a nechat si trosku cas na oddych a hlavne cas na vas dvoch bez malej? raz do mesiaca taky vikend, tam bude aj cas na (hadam) konstruktivnu debatu, dieta vas nebude "rozptylovat".

lenadka
2. okt 2020

Opísala si slúžku nie manželku. Ešte ťa aj kritizuje ako zamestnávateľ. Do 4:00 by som neupratovala ani keby nás vytopí a už vôbec neviem zapnúť kosačku. Čo si pipi? Nechceš sa vydať za mňa???? Ja ťa pochválim aj orientáciu zmením. Nevie čo má doma ten tvoj 😖

marsmykkok
2. okt 2020

Skus sa s ním porozprávať ak to pôjde čo by chcel, čo ho hnevá. Bez výčitiek. Narodenie dieťaťa je veľká skúška pre vzťah. možno už u neho láska vyprchala a nie je spokojný, možno len by chcel niečo výrazne zmeniť vo vašom spoločnom živote a bojí sa ti to navrhnúť keď už máte dieťa a tak. A možno ho niečo trápi čo ti nechce povedať, či už nejaké dlhy, možno niekto z jeho rodiny je vážne chorý, možno je chorý aj on alebo niečo iné. Každopádne z niečoho tie nervy má a myslím že tvoj odchod na pár dni neurobí z neho najväčšieho pohodaka, ale stále bude kvôli niečomu klbko nervov. Treba skôr zistiť prečo je taký a potom sa zariadiť.

dievcacitajucelist
2. okt 2020

....vo väčšine príspevkov s rovnakou témou....je žena ústretová, snaží sa mužovi vo všetkom vyhovieť, pochopiť ho....hľadá riešenie a dôvod, kde sa stala chyba...prečo ten "ich vyvolený" sa správa ako pako (prepáč za výraz)....chcem sa ťa spýtať myslíš si, že tvoja práca (RD) je menejcenna ako jeho? On pozrebuje mať svoj komfort, oddych po celodennej šichte? Ale ty nie? On musí byť v psychickej pohode, ale ty nie? Narodenie ako ty píšeš náročnejšej dcéry, bola zmena len pre "urodzeneho" ale pre teba nie??? Začni si vážiť samu seba a nenechaj si od nikoho nahovoriť, že sa musíš snažiť len ty, aby bol on v pohode....žiješ v partnerskom vzťahu, kde obaja majú rovnaké práva a povinnosti....PS: to pivo nech si vezme sám..a nech tebe prinesie tiež...sadkajte si, keď malá zaspí a spravte si pekný večer....a ak sa nezmení/nepochopí vylej mu to pivo na hlavu...

anita6666
2. okt 2020

@himedzi vážne? 😨 Nestavat pred dieťa môže iba Muža s veľkým M, nie kkota....

negymama
2. okt 2020

@dievcacitajucelist suhlas... muz ma diagnozu "nevystaty egoista" a jej ulohou ma byt hladat co pankovi preletelo cez nosanek, kde ma aky stresik, kde ona mu este nevydlazila a nevyzametala cesticku, ci nie je dost ochotna a pritazliva...aby sa obhajil jeho "NAROK" byt nervny a sprosty.

negymama
2. okt 2020

myslim ze aj najzatazenejsi muz si moze najst cas a sposob ako byt ku blizkej osobe mily. Usmev, pohladenie, ocenenie, pekne slovo ...nestoji cas a namahu, nech je clovek akokolvek vytazeny.

anita6666
2. okt 2020

Ja sa ani nečudujem dnešnej generácii,že je toľko homosexualne orientovaných ľudí lebo keď toto tu čítam ako žijú ľudia v parnerstvach, tak by som tiež volila do života ženu a nie leniveho kkta.

simca06022011
2. okt 2020

och akurat som isla, takuto temu zalozit, ci je toto normalne.. :( Tiez mame dusno dusno a nechapem, ja som svojho poslala ako kkta k psychiatrovi uz a odisla som do prace.
Na nervy, hromozvod pre zakomplexovaneho idiota byt.. ako nik nie je dokonaly, kazdy ma problemy nejake, starosti... ale spravat sa ako blb, cely den chodit a kritizovat, ked on ani svoje chlapske veci nema urobene, vsetko sa jemu prisposuobuje.. ach. Pomaly zacinam byt za zalozenie štatu kde budu chlapi fakt len plateni robotnici a .. ach.. idem si dat kávu radšej 🙊

20erika07
2. okt 2020

Takto podobne sme zili aj my ked sa narodila narocna dcerka, akurat ze sme nemali az tolko povinnosti ako vy. U nas nezabralo nic len rozist sa, teda vydržali sme to 2mesiace , dala som podmienky a fungujeme odvtedy 3roky inak spolu takmer 14rokov . V domacnosti nepomaha to nie, ale dvor je jeho parketa aj vsetky chlapske činnosti, aj ked vela veci z jeho parkety zvladam a aj mam na ne cas ale proste nebudem to robit, on bude potom co robit? Ani ma nehne. Ked to nespravi tak nespravim ani ja, nie som otrok. Ale tak trvalo mi par rokov zaťať sa a nepovolit.
Moj muz ale zase nefrfle ked ani doma nie je vsetko tip top a to zdaleka nie je vacsinou. Klasika navarene oprate cisto musi byt ale tam veci a tam veci ( nasa mala je proste velka tvoritelka) , on necha nejake veci tam a tam, no denne to pratat proste nebudem ked to denne aj tak dcerka znova porozklada a muz si najde nove prkotiny co necha na stole na linke, v obyvke atd... ked pridem ku kamoske ma dve mini deti a vsetko tip top akoby tam deti nezili, ale zase ma takeho muza ktory si na tom zaklada a ona to uz berie ritualne. Ale vidis aj on si vzdy najde nieco co jej vytkne, lebo on je taky, " dokonaly".
Nikdy nebude pre neho ona tá co vsetko zvlada lavou zadnou, sikovna,pretoze on to berie ako jej zakladnu matersku a manzelsku povinnost. A ona naozaj tak fici ako ty. A ide bez reptania, lebo mu nechce ukazat ze by nahodou vsetko nezvladla kazdy den ako to robi. No tiez by potrebovala mat vacsiu pohodu doma, nie mat vsetko nalinajkovane, ze toto musim spravit lebo to tak ma byt, vsetko tip top. My zeny potrebujeme byt za tu vsetku snahu ohodnotene pozornostou ,objatiami a podobne, nemusi nas nikto slovne chvalit, staci ten blizsi kontakt, pohoda a cas ... sme chapave ked maju muzi toho vela, ale aby to tak bolo potom uz stale? Ak mu taketo spravanie uz dlho tolerujes, zvykol si na to, vidi ze ty fungujes stale ako predtym a on dokonca nemusi byt ani mily lebo spravis aj tak. A ja som zatrhla aj capanie po zadku, lebo to nic neriesilo a ja to proste neuznavam, mna doma taketo dost psychicky poznacilo, lebo si akosi na to matka zvykla ale k správaniu to nepomahalo, bola som este horsia a robila som druhym presne to co som zazivala ja doma. Takze ked muz parkrat malej capol, ona sa to naucila tiez a capala ho potom aj ona a on sa zrazu cudoval preco to robi. Takze stop. Vydrzali sme to takmer do 4rokov a potom sa mala otocila o 180 stupnov, a vsetku lasku a trpezlivosť nam len vracia. Som zato stastna, je to take zadosťučinenie.
Neviem skus sa mu vyrozprávať zo svojich pocitov, skus si dat nejake podmienky z ktorych sa ti ulavi a zaroven ktore by neboli pre neho neakceptovatelne. Vzajomne kompromisy. Nemozes takto zit a ani nechces. Pytaj sa ho ci je on takto stastny, ci mu nezalezi vidiet aj teba stastnu. Toto nie je stastny zivot . Ci mu nechyba ten krasnejsi vztah ktory ste mali predtym.
A toto sprav ako prve- nezacinaj ako prva pri vsetkom!!!nevnucuj sa mu, nech mu troska aj chybas. U nas to tak niekedy funguje, ze ked mam pocit ze si ma malo vsima, nevsimam si ho ani ja a vtedy dobiedza prvy aby som nebola smutna , inak ked mam velmi dobre dni tak tiez som taka vtierka a ked si to mam opacne predstavit tak neviem ci by sa mi to az tak pacilo 🙂 no som zena co ti poviem, ale tak ja viem uz ako na mojho chlapa a on vie co moze musi chce 🙂 drzim palce

radkaradix
2. okt 2020

ja mám dojem, že by mohlo liesť na nervy, že nestretáva denne iných ľudí. Je len sám doma v dielni a potom s vami dvoma.. niektorým ľuďom treba zmeniť prostredie. Nebude to aj tým? A tiež súhlasím s tým, aby si ubrala. On si to aj tak neváži, dieťa to nerieši, ty si radšej uži trochu voľna a vybehni tiež niekam medzi ľudí. 🙂

kratucka
2. okt 2020

mám taký pocit, že niekde medzi vami bude proste chyba. isto sa niečo deje, ak má takýto nezaujímavý postoj o vás neviem. mala by si sa ho na to priamo spytať. nemá nejaký koniček, ktorý by ho mohol baviť?

aaao
2. okt 2020

No neviem ja by som ho poslala kade lahsie....moj chlap doma nic nerobi ale ma 2 roboty a ja som doma takze ozaj od neho nic nechcem aby robil....sem tam pride a je nervozny ale to ho hned stopnem ze co sa deje ze ku nam sa tak chovat nebude sme jeho rodina a nie nejake psy na ktore bude stekat....potom sa pytam teda ze co sa deje tak vacsinou z neho vylezie ze ho boli chrbat alebo sa mu nedarilo a ma toho vela tak mu este vyndam ci to nevie hned povedat ze teda potrebuje chvilku klud....takze ja by som mu narovinu povedala ze take spravanie je pre mna neprijatelne ze teda bud nech sa chova normalne alebo nech povie co sa deje co ho sere ked sa sprava ako chuj

ivangeline
2. okt 2020

Aký je jeho otec? Aké bolo jeho detstvo? Ja vidím na sebe,že to nemám poriesene a správam sa odporne ako moja mama. :D Inak som bola flegmaticky melancholik. Teraz som cholerik/melancholik. Zla kombinácia. Moja druhá je náročné dieťa a ja nemám síl ...idem ako automat...a keď idem automaticky,bez rozmyslania opakujem frázy ako u nas doma.. a je mi z toho na grc.