Môj muž je lakomec
Ahojte, za mojho muza som vydata 6 rokov, ja mam 31, on 40. Vzdy bol sporovlivejsi, ale co vystraja poslednu dobu uz nezvladam. Co je vsak najdolezitejsie, neviem ci je chyba vo mne alebo v nom a s rodinou sa hanbim o tom hovorit. Mame tri a pol rocnu dcerku s ktorou som na predlzenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov ale chodi do skolky a ja na polovicny uvazok robim. Muz je sukromny podnikatel, nedavno sme sa prestahovali do rodinneho domu. Do prace mi nechcel dovolit ist, aby nemal viac povinnosti s malou (ale moc toho veru cele dni nerobi) a tak sme sa dohodli na polovicnom uvazku. Od kedy vsak robim (tri mesiace) nuti ma polovicou prispievat na vsetko, odisli mi gumy na aute-musela som si ich kupit sama (resp ich jemu splacam po 30€), pokazil sa mi iphone-za vlastne som si kupila novy atd atd, skratka do koruny miniem mesacne vsetko, lebo platim malej skolku 130 € mesacne, robim domov nakupy a skasiruje ma uplne za vsetko. Neviem mu vysvetlit ze z polovicneho platu to nejde a moze byt rad, ze mi nemusi davat, este mi berie??? Nadava mi ze nekupujem domov nabytok atd ale ja fakt to z platu neviem pokryt.. Podotykam, ze kym som bola na regulernej materskej robil to iste- robil sice viac nakupov domov ale vsetky moje naklady som si musela hradit sama, dovolim si povedat ze za celu matersku mi nedal do ruky ani euro, musela som preto vymyslat vsetko mozne, aby som si z domu na seba zarobila. On sa ma pri tom dobre, nudzou netrpime, teraz sa chce ist potapat na maldivy za kopec penazi (s tym ze ja s malou budeme doma) pretoze on si to zasluzi a postavil nam dom... Je to ok? Som vadna ja alebo on?
@sashulka akú radu tu chceš ešte dostať? Ty máš pocity viny a pýtala si sa na začiatku, či to je normálne a práve pocit viny je jasným znakom, že to čo píšeš je pravda. Ja by som toto neriešila už na koníku, lebo budeš mať zo seba ešte horšie pocity a budeš to tu len vysvetľovať a obhajovať sa.
@sashulka no vidíš, ja by som to neurobila, aj keď by som sa hanbila za neho ako pes. Ale ani on by nedostal taký drahý darček, lebo moji rodičia by už dávno vedeli, ako sa veci majú. Vieš, v tom je medzi nami rozdiel, aj v tom, že som odišla z takmer nového rodinného domu, celého zariadeného s upraveným okolím a fárom v garáži do dvojizbového, kde bolo roboty, ako na kostole a auto som si kúpila a ani len strednú triedu a tu som. No miesto toho, aby som vracala mužovi 5 eur, si občas nájdem darček na poduške. Aj keď len somarinu za pár eur, no pre mňa to má väčšiu cenu, ako ten dom aj s audinou. To, že všetko je spoločné, je samozrejmé.
@mircalla vies , ale keby chcela mohla to stopnut..nevyzera to na obludu ako mas ty...clovek si dovoli k tebe len tolko kolko mu ty dovolis..dovolila mu pytat od nej polovicu, dovolila mu zaviest trvaly prikaz ako splatku za gumy, dovolila mu ze zila iba z materskej...toto vsetko mu dovolila na jednej strane je mi jej luto na druhej sama si za to moze a je fakt otazka co si vybrala,,,miesto toho odstahovat sa radsej caka na kolaudaciu...tak neviem..aj tie peniaze..najprv ma vydavok 300 na gumy potom mu to splaca mesacne tak ako to je a CO VOBEC CHCE?
je to ekonomické týranie
@mircalla prečítala som si všetky príspevky danej pani od začiatku do konca a sorry, toto mi z toho jednoznačne vychádza. je to môj názor, môže to byť inak, ale ja si myslím toto.
@sashulka vies ja nie som nazoru, ze ked mi niekto kupi drahy dar musim mu aj ja kupit...o com to je? neviem si predstavit ze by moji rodicia kupili nieco take drahe mne nieto este zatovi..to su slepi ze nevidia ake divadlo sa u vas odohrava?
to nevidia ze si nestastna???
preco sa ty hanbis za neho?
skor sa hanbis priznas pred rodicmi ze zijes s magorom...
to ze oni kupili drahy dar=ich problem
to ze on kupil lacny=jeho problem
to, ze sa hanbis pre rodicmi=tvoj problem
ale s fin. hodnotou darceka to nema nic spolocne...
kazdy sa starate len o svoje ego a tam stastie nikdy nepride.
velmi lahko sa mudruje kazdej, ktora toto co prezivaju tieto dve baby nezazila...., vy si to neviete ani len predstavit, tak by ste nemali mudrovat...., vo vsetkom suhlasim so zakladatelkou, presne viem, aky nahovno zivot ma, ja tomu vravim, ze mat slabsiu povahu, som bud alkoholik alebo skocim pod vlak...., toto je tak tazka situacia a zvlast ked je tam dieta, majetky, ze az...
@mircalla preco s nim este zijes?znejes ako rozumna zena, preco ostavas s niekym tak prisernym??
no súhlasím s ekonomickým týraním, ale ked nemám na nič peniaze, tak si nekupujem ajfon čo stojí tri výplaty, brala by som hocijaký tlačitkový len aby som mala
@cinderelllla najskor citaj, potom sa pytaj
@petra3312 vacsina jej prvych prispevkov je zmazana, z tych co ostali konstatujem tu otazku
@sashulka
a poslednu vec chcem dodat, to, ze za cely cas si s mm nepohla a plnila mu prikazy= vsetko fitfy fifty je tiez len tvoj problem...keby si povedala NIE coby sa stalo? napadol by ta fyzicky?
ak nie, sama si si navarila kasu ktoru teraz jes.,,posluchala si ho ako psik,,, =tvoj problem..
chces zachranit vztah, sama tomu neveris..tam uz nie je co zachranovat.
Je jedno aký príjem má sashulka@, i keby to malo byť 5000,.- €/mesiac. Ale prečo by mala všetko ťahať zo svojho ? veď dieťa majú spolu, stará sa o dieťa, o domácnosť, kok..ko nesúhlasil aby sa zamestnala ale to len preto aby ju mohol vydierať a týrať. Teraz sa zamestnala tak si chuj povedal, veď má, tak načo by som mal prispievať, veď nech pi.a platí a ja si budem odkladať na svoje koníčky.
@rebeka7501
a preco mu to dovoli??? co ma 5 rokov aby sa s nou hral jak kocur s mysou?
@cinderelllla uz to tu vysvetlovala viackrat, ked to dala zmazat, tak to asi nechce rozmazavat, ale aj z tych poslednych prispevkov sa dozvies dost.
@apolka77 lebo syndróm týranej ženy, lebo rodina, lebo dieťa, lebo kostol, lebo susedia, lebo postavený dom, lebo, lebo, lebo.......
Ach....citam tu tie prispevky....ja som rozvedena, od septembra nezamestnana a som rada ze ex mi dava na malu 250 e..... ostatne si platim sama,ci benzin ,ci stravu, o dovolenke (okrem sluzobky) ani nesnivam 😀 a od septembra to bude o drzku...autorka spominala ze ma na mesiac 1000 e ? Skakala by som po plafon !
@petra3312 ok, ale pytala som sa jej, co je tym skutocnym dovodom. Pomoze to predovsetkym jej ak ten dovod presne definuje.
@cinderelllla vidno, že Ty nemáš aboslútne poňatie o akomkoľvek týraní vo vzťahu. Inak by si sa otázku PREČO nespýtala.
ja si tiez myslim baby, ze uz zakladatelke dost nakladate. Jedna vec je, ci vie hospodarit alebo nie, druha vec je, ze ked ma muz 3x vacsi prijem, tak by rozdelenie financovania v domacnosti nemalo vyzerat, ako vyzera u nich. Zvlast ked on na sebe setrit nebude.
Nastastie to nevyzera tak, ze by bola pritlacena k muru a nemala cesty von.
@cinderelllla ona svoje dovody ma, pozna a pomenovala ich, ked ich dala zmazat, ja ich tu pisat nebudem.
@monciky tu veľa na zvažovanie nie je, taký človek sa nezmení, Ak sa to nepodarilo podchytiť hneď na začiatku spolužitia (s tyranom a manipulátorom sa to nedá), tak je akýkoľvek pokus o dohodu zbytočný.....Držím ti palce, nech sa ti podarí usporiadať svoj život podľa svojich predstáv.

@katarinamarkova katarina - ty si sem vstupila len teraz ale nemam pocit, ze si nieco citala. precitala si si par prispevkov narychlo a robis tu nejake urychlene sudy