Môj muž je lakomec
Ahojte, za mojho muza som vydata 6 rokov, ja mam 31, on 40. Vzdy bol sporovlivejsi, ale co vystraja poslednu dobu uz nezvladam. Co je vsak najdolezitejsie, neviem ci je chyba vo mne alebo v nom a s rodinou sa hanbim o tom hovorit. Mame tri a pol rocnu dcerku s ktorou som na predlzenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov ale chodi do skolky a ja na polovicny uvazok robim. Muz je sukromny podnikatel, nedavno sme sa prestahovali do rodinneho domu. Do prace mi nechcel dovolit ist, aby nemal viac povinnosti s malou (ale moc toho veru cele dni nerobi) a tak sme sa dohodli na polovicnom uvazku. Od kedy vsak robim (tri mesiace) nuti ma polovicou prispievat na vsetko, odisli mi gumy na aute-musela som si ich kupit sama (resp ich jemu splacam po 30€), pokazil sa mi iphone-za vlastne som si kupila novy atd atd, skratka do koruny miniem mesacne vsetko, lebo platim malej skolku 130 € mesacne, robim domov nakupy a skasiruje ma uplne za vsetko. Neviem mu vysvetlit ze z polovicneho platu to nejde a moze byt rad, ze mi nemusi davat, este mi berie??? Nadava mi ze nekupujem domov nabytok atd ale ja fakt to z platu neviem pokryt.. Podotykam, ze kym som bola na regulernej materskej robil to iste- robil sice viac nakupov domov ale vsetky moje naklady som si musela hradit sama, dovolim si povedat ze za celu matersku mi nedal do ruky ani euro, musela som preto vymyslat vsetko mozne, aby som si z domu na seba zarobila. On sa ma pri tom dobre, nudzou netrpime, teraz sa chce ist potapat na maldivy za kopec penazi (s tym ze ja s malou budeme doma) pretoze on si to zasluzi a postavil nam dom... Je to ok? Som vadna ja alebo on?
Tiez si myslim ze je vadny on...lakomec ako pisesale len na druhych..ale na seba minat moze..ale ked ste raz manzelia, malo by to byt tak ze jeho peniaze au aj tvoje..ked ty mas menej a este sa z toho aj staras o domacnost a vlastne aj o neho..lebo predpokladas ze mu peres, varis..umyvas po nom wc a sprchu a podobne. Ked by si nejako prehnane vela minala, to by bola ina..ale podla toho co pises si setrna...tak by som mu rovno povedala ze to ako to mame s peniqzmi mi totalne nevyhovuje a bud sa to zmeni alebo mame velky problem!!!
Na rovinu mu povedz ako si to ty predstavujes (samozreme si to skus predtym v hlave detailne predstavit) a nech on povie co z toho je ochotny akceptovat...
A tiez by som mu povedala ze na male divy mozes ist..ale zoberes aj mna a dceru..alebo chod sam, ale sa odtial uz nevracaj!!!
jedine co ma napada, je dat si sudne urcite vyzivne na seba aj na dieta. Poznam take pripady
@sashulka nečítala som diskusiu, ale tvoj manžel robí len to, čo mu umožňuješ. Varíš mu? Perieš? Staráš sa o vaše dieťa? Vyúčtuj aj ty. Nedá? Nemá. Zle ste si to nadstavili na začiatku spolužitia, ale to neznamená, že to nejde zmeniť. Robíš chybu, ak nikto o tom neviem, ja by som ho naopak zhodila pred rodinou, kamošmi, spomenula by som pred nimi spôsob nášho hospodárenia. Je iné, ak mu niečo povieš ty, iné, ak niekto z rodiny, kamarátov, niekto, na koho on dá. No vydiskutovať si to s ním a stanoviť nové pravidlá budeš musieť ty.
@mircalla fizycky ma netyra ale psychicky ma veru trapi strasne. Trpim uzkostami, zle spim atd, nebudem sa rozpisovat... Celu matersku som si do postele nelihala pokojna, ze ved muz sa postara, pri tom naozaj peniaze ma a vzdy mal. Ked som potrebovala nove tricko, gatky pre seba alebo "drahsiu" zimnu bundu pre malu, musela som si to vzdy kupit sama. Ked mam prazdu nadrz, nenatankuje mi... Ked ma ide odviezt na letisko (minuly vikend som bola u kamosky mimo sr na 2 dni) tak mojim autom a vezme mi 8€ z penazenky, aby kupil rakusku dialnicnu znamku. Proste nemam v nom vobec oporu ako v chlapovi, preto som tymi uzkostami zacala trpiet.
@natalym to bol názor tvojho manžela? Ja by som mu povedala, že som spokojná s tým, že som to na verejnosti riešila. Takéto veci rieším v súkromí, ale dajú sa riešiť len s tým, kto o ich riešenie má záujem, nie s tým, kto sa tvári, že neexistujú, alebo ich zmetie zo stola. To prechádzam do vyššieho levelu, kedy urobím všetko preto, aby som sa niekým nenechala zneužívať a je mi fuk, čo si o tom dotyčný myslí. Jeho tiež nezaujíma, čo si myslí ona, keď mu musí splácať gumy na auto, ona osoba, ktorú by mal hýčkať a rozmaznávať.
@sashulka si obeťou ekonomického týrania, za každú cenu choď do práce na plný úväzok. Keď môže byť dieťa v škôlke pol dňa, môže v nej by aj celý. Jemu by sa náramne hodilo, keby si do práce nechodila..inak nechápem, čo ti má čo zakazovať, nie si jeho majetkom, sobášny list nie je listom vlastníctva. Ak mu nie si schopná povedať to, čo ti tu píšeme, tak mu to napíš.
ROZVOOOOOOD. Okamzite. Toto sa bude stupnovat. Ak zaraba dobre, budes mat aspon pekne vyzivne. Je to chumaj!!!

Este pocas materskej som musela ist na operaciu cysty a lekarovi bolo treba dat 200€... Povedal mi nech si to pekne zaplatim sama, ze on prdsa stavia dom... A tak som vsetko kesovala sama vzdy, je to smutne ale je to tak.