Môj muž je šikovný. Ako to zvládajú ženy bez partnera?
Môj muž ak treba, opraví čo sa doma pokazí, namontuje poličku, vymení pneumatiky aj olej v aute, zapojí práčku či odnesie ma ďaleko za rodinou autom...s domácimi prácami síce nepomôže, ani variť nevie...ale tak sa zamýšľam, ako to zvládajú ženy keď sú samé bez partnera, zavolajú hodinového manžela, alebo ak sa niečo pokazí tak kúpia nové ? Alebo nebodaj nikoho nepotrebujú a zvládnu všetko samé? Ja nemám v sebe tú zručnosť, aby som vedela opraviť alebo montovať, ako žena mám v sebe to, že sa starám o rodinu, domácnosť a pracujem. Ale chcela by som byť šikovná ako môj muž.
Ženy, ktoré sú samé si platia väčšinou služby - majú na to peniaze.
A tie, ktoré majú na krku deti, po neúspešnom vzťahu, tie si to väčšinou spracujú samé. Áno, sú šikovné, na druhú stranu, nechcela by som keď vidím ako to dokáže človeka zničiť keď je na všetko sám. Nie len fyzicky ale aj psychicky. Predsa len tá rovnováha keď sa muž a žena dopĺňajú je výhodnejšia.
@limoncino nie som ekonomicky závislá na svojom mužovi, nikde som to nepísala, takisto odšoférujem kde treba, len napr. do Budapešti si netrúfnem.
@elizabet173
Nemusí, ale je tam na to vysoký predpoklad. Vyššie nároky na jedného človeka spôsobia ze buď sa riadne obrní a zvládne to (no i tak má pocit nedostatku, ako píšeš o tom objatí atď), alebo sa poskladá psychicky (takých je pomerne viac). Preto je tam veľa detí, ktoré majú psychické problémy, práve z rodín, kde dieťa vychovával len jeden, je tma na to bohužiaľ vyššia predispozícia. Tie veci sa proste nedajú oklamať.
Ja napr nechcem byť šikovná ako môj muž. Chcem byť šikovná ako žena. Čo mi ide, to mi ide. Čo ide lepšie mužovi, to nechám na neho. Dôležité je aby sme boli spolu spokojní, nie to aby sme obaja zvládli to co ten druhy. Však to nie je súťaž. Je to partnerstvo. A áno, to je niekedy aj o závislosti jedného na druhom. Nemusí každý vedieť všetko. 🙂 ani keď pracuješ vo firme nikto nevie všetko. Kolektív sa dopĺňa. O tom je tiež partnerstvo.
@vilma7 čo ja poznám iných chlapov, tak berú na výmenu do servisu
Tak môj chvalabohu aj navarí a to sa vážim viac ako výmenu pneumatík či oleja- dáme auto do servisu. Zase až tak často to netreba a nestojí to veľa. Poličku tiež netreba montovať každý deň.
Moja kamarátka bola na mužovi veľmi závislá. Až tak, že jej chodil tankovať benzín do auta, lebo ona to nevedela. Stalo sa, že jej muž náhle zomrel, ostala sama s dvoma deťmi. No čo jej zostalo? Prispôsobiť sa a postarať sa sama o seba a svoje deti. Kolegyne ju išli naučiť tankovať a dnes je z nej samostatná žena, ktorá všetko zvláda. Veď napokon, čo iné jej zostáva?
Moj muz je síce sikovny, ale cez tyzden od nevidim do nevidim v praci. Ked by mi mal cez vikend vymienat olej a gumy a vymienat ziarovky, tak si po roku asi zacneme vykat. Takze auta servisuje dielna, ziarovky si vymienam sama a ked treba, zavolam odbornika. Obcas sa chlap sice oduje, ze to mohol aj on, ale odkedy sme rok v obyvacke prekracovali garnize, som popalene dieta a neriskujem 🤣🤣🤣
Mňa by slahlo, aby som musela muža prosiť, aby ma niekam odviezol...
@elizabet173 Tu je o tom (že viac problémov majú deti z neúplných rodín) štúdia: https://www.celspac.cz/aktuality-a-clanky/deti-...
@maciatkolulu vyššie som písala, že normálne šoférujem, len dlhše vzdialenosti nie...
@dzejn80 to sa ti kazí niečo každý deň? Že si zlenivela? Ona píše , že doma nerobí nič, domáce prace ani varenie. Ja mám doma tiež taký exemplár, ale pokazené je možno niečo raz za dva mesiace. A poličku montuje raz za rok. Všetko ostatne robím ja , dennodenne
@elizabet173 Aha, tak je to iné. Tam ti chápem. Ja som mala na mysli úplne fungujúce rodiny a neúplné fungujúce rodiny.
@mooonika1975 nekazi sa mi kazdy den nieco 🙃 moj muz je mega-super-sikovny, taky McGiver, takze on aj pri beznych veciach typu nieco niekam prirobit, ale najprv vymysliet ako, sa realizuje kazdu chvilu. A to, ze som “zlenivela” bolo myslene, ze sa o take veci nemusim starat a tym padom pri vela z nich vypinam, neriesim.
Véd ja píšem, že by ma nebavilo sa prosiť o odvoz.
mňa pobavila veta "odnesie ma autom ďaleko za rodinou" 😂 no je to frajer, keď aj auto unesie 😂👍
Mat tvoje starosti a poslanecky plat🤯 Naco toto riesis ked ty mas sikovneho muza?! Povedz to jemu, podakuj,sprav mu dobre jedlo, posuloz..Ja som aktualne single a necitim sa neschopna ci menejcenna.Viem zarobit peniaze ale aj chytit stetec, vymalovat steny,zlozit nabytok a uz som aj opravovala zachod..Na odborne veci si zaplatim profesionala, nebudem sa predsa vrtat v elektrike alebo rozoberat auto.
A môj nie je žiadny kutil, autá vôbec nerieši, práčku mi zapájal vodár, bycikel opravil sused, na autá máme dlhé roky automechanika a mám auto a odveziem sa sama kam chcem😉 Ale zato varí, upratuje, venuje sa deťom, zapája sa do chodu domácnosti. Za mňa je to viac, pretože ako často potrebuješ zapojiť práčku? A moja sestra je sama a kopec vecí zvládla sama, a na technické veci sú predsa odborníci, zas nie je to každý deň, aby nenašetrila na odborníka...
@lentak1223 presne, aj ja mám takého. Na auto mame mechanika, na maľovanie zavoláme maliarov, práčku síce vie zapojiť, ale neviem či autorkin muž ju zapája každý deň keď je taký sikovny, alebo o čo tu vlastne ide. Veľmi sa mi páči ten dodatok, že s domácimi prácami síce nepomôže, ani variť nevie. No wuaw! Ona vymenovala veci čo sa robia raz za život a mozno dvakrát ročne ale ma straaasne šikovného muža 😅
Môj navarí, uprace a na ostatné veci si volame firmu. A sme takto spokojní a ani nemám pocit že by sme boli leniví.
@micusa2222 jj pochvit sa akeho mam super muza... aj ja hodinoveho;))
@dzejn80 ok, toto sú roboty také navyše, tá denná rutina je horšia a ak chlap nepomáha, tak potom to je o hubu
Sem tam berieme aj my, lebo niekedy treba tie kolesá aj skontrolovať a hlavne geometriu na nápravach.
Wau, tak si sa pochválila. Ale vieš čo? Môj je ešte šikovnejší 😁😁😁 Okrem toho, že vie spraviť kopec vecí tak vie aj navariť, dokonca upiecť koláč, zákusok. A robí aj domáce práce, vygruntuje kúpeľňu, dá oprať. To je, čo? Tvoj muž má ešte čo doháňať 🙄