Môj muž je stále zaneprázdnený
moj muz je cez tyzden praci a ked pride domou tak sa stale venuje len praci stale len telefonuje a na mna a deti nema cas podla mna je to o nicom a nebavi ma to uz to nemusi chosit ani domou nemame uz ani rec spolu no vobec nic
@kburgerin možno ak by sa ti podarilo nájsť si prácu, tak by sa všetko zlepšilo. si už dlho doma, takže detičky + domácnosť na tebe, stále ten istý kolobeh - deti, učiť sa s nimi, variť, upratovať, manžel príde unavený domov večer, ty chceš kľud, oddych od detí, aby sa ti povenoval.... a ešte škola do toho. no a pred vianocami asi ten náročný stereotyp pociťuješ dvojnásobne...
Vianoce si ale nepokaz tým, že na teba všetko padá, skús si nájsť v tých predvianočných prípravách trochu radosti - môžte spolu s manželom a deťmi zdobiť stromček, medovníčky.... medzi vianocami bude mať určite tvoj manžel voľno, tak si skús nejaký dník "ukradnúť" pre seba, zájdi si ku kamoške, alebo niekam zacvičiť, ku kozmetičke, a potom nejaká spoločná sánkovačka/prechádzka s rodinkou, prípadne pekný večer s manželom pri varenom vínku, stromčeku - podnikni jednoducho hocičo, čo ti pomôže prekonať tvoju depresiu, smútok, sami od seba od teba neodídu.
@kburgerin no, tiez si podobne ako marecek1 myslim ze vela u teba robi stereotyp. Su myslim zeny ktore sa vidia v role domacej pani a matky super a naozaj si to uzivaju majuc na vedomi ze muz zabezpecuje financnu stranku domacnosti a oni vsetok zvysok. Ty k nim asi ale nepatris ( osobne by ma asi tiez porazilo byt doma 7 rokov , nemat poriadne spolocenske kontakty, pocit zadostiucinenia, vlastnej dolezitosti , nedocenenia etc. ... - kazda z nas raz zacas tieto pocity ma na materskej, ale ine je ked materska trva rok, dva a potom sa clovek vrati do prace a ine ked je doma 7 rokov nespokojna ).
viem si predstavit ze aj tvoj muz moze mat rozne pocity - ze si dlho doma a vlastne tam nemas co robit, deti su asi cez den v skolke a skole a preto ma pocit ze cely den vlastne nic nerobis len sa venujes sama sebe. Ja som zazila podobnu situaciu u mojich rodicov, kedy otec bol 2 roky nezamestnany a mama tahala financne domacnost - bola u nas poriadne husta atmosfera a mama mala pocit ze vlastne otec nic nerobi ( samozrejme az po case, na zaciatku jej ho bolo luto, potom mu rozumela, casom ale narastal aj v nej pocit nespokojnosti napriek tomu ze otec robil vlastne zenu v domacnosti - nastastie sa mu podarilo potom si pracu najst a situacia sa v momente upravila - aj on mal omnoho lepsi pocit a mama si aj sama uznala ze mu obcas krivdila - pritom to ze nemal pracu nebola jeho chyba - v 50ke sa hold praca tazko hlada...)
kburgerin - este pridam ze varit, upratovat , piect etc. sa chystaju pravdepodobne aj zamestnane matky viacerych deti - tym ta nechcem urazit, skor ta vyburcovat k akcii a k prestaniu sebalutosti. mas deti v super veku na pomahanie pri vsetkych cinnostiach - zapoj ich a budete mat hned vsetky vaecsiu radost ( mozno nakazite aj tvojho muza - ja som teraz piekla s mojou malou pernicky , mala som aj malinkeho pri sebe a muz nam sam od seba prisiel pomahat lebo sa mu pacila atmosfera aku sme pri velkom stole mali - zapalili sme si sviecky, pustili vianocne pesnicky a aj ked je to gycove, dost to pomohlo tomu vianocnemu pocitu 🙂 )
pridavam sa k nazoru mareceka1...ono ta nejde mat manzela a otca na plny uvazok a aj muza co realne zaraba tolko aby vas uzivil...ta prace by bola ozaj riesenie, by ti to pomohlo psychicky a aj partner by ta bral mozno viac ako rovnocennu partnerku....vies on s tebou cez den nie ej...vidi len vysledny efekt ze si doma 7 rokov a nerobis...ked mas aj malu v skolke preco vlastne si doma?
ja som doma este dlhsie a co mam na vyber poviem vam NIE nemam musím byt doma deti su casto chore a muz nechce nema zaujem riesit vci tk by som ja mohla ist do prace
no neviem v podobnej situacii som bola cely 1 rok ked sa mala narodila a zila soms ex. On vstal rano o 10 siel do prace (robil sam na seba takze si urcoval kolko casu tam stravi) a vratil sa v noci o 10 -11, v sobotu cez den v praci, vecer musel ist chudak von na pivko lebo vsak cely tyzden makal tak ma narok na daky relax 😲 no a v nedelu samozrejme cely den vyspaval a navecer sa odparkoval naspet do prace lebo musii cosi nutne pripravit na pondelok. Za cely rok nepohol v domacnosti ani prstom, maximalne obcas vyniesol smeti, malu prebalil tak 3 krat za cely cas..a hmm raz ju vzal na hodinu s kocarom von a raz milostivo dovolil aby som sla vecer von ..ked mala zaspala..a dva krat (po mojom upenlivom proseni) ma nechal rano pospat ..a aj to som sa nevyspala lebo to bolo kazdych 5 min a kolko jej mam toho mlieka dat? a kde ma krem na zadok? a kde su plienky? a co mam teraz s nou robit?
Nepomahalo nic ani rozhovory nic...fakt radsej by som vyzila s o cosi menej penazi, trochu sa uskromnila ako hentaky zivot doslova sluzky..na vsetko sama, nezabudnem na nakupy v tescu ked mala v nosici, ja 10 igelitiek v rukach som to vynasala do panelaku aj na 3 krat. Dakujem nikdy viac nechapem zeny co sa na toto daju ...cely den v praci potom doma praca cislo dva a pan milostivy manzel vecne zaneprazdneny. Strateny rok zivota nervov som rada ze je to za mnou, nepotrebujem stravit svoj zivot ako sluzka na vsetko sama a este s pocitom dlhodobo dusenej zloby vo mne. Tiez sa chcem venovat svojej kariere, zaujmom a aj dietatu....a to sa da len vtedy ak zijem s niekym kto sa o tu nasu spolocnu domacnost aj spolocne stara. Teraz mam novy vztah a som viac nez spokojna...lebo aj ta predtym nocna mora velky nakup v supermarkete sa zmeni na prijemnu zabavu ked ideme v trojici, lebo dva pary ruk ten byt upracu ovela skor a ten cas co ostane navyse mozme ist von na prechadzku...
Ahojte, jedno viem , ked chlap chce tak to ide, myslim tym aj venovat sa rodine. Mala som rovnaky problem. Urobila som razny krok, rozisla som sa s nim, nechala asi 4mesiace poriadne poplakat si a teraz je to najlepsi chlap a otec pod slnkom. uvedomil si vsetko a hlavne co chce. Ked to chlapovi nedojde ani potom tak to jednoducho v sebe nema. Tiez som to mala tazke aj financne byt sama, bez roboty na materskej. Ale aspon sa uvedomil a zistil ze nas miluje a ze bolo toho na mna vela a mal by momoct rodine aj on, nielen pracou a fnancne ale je urcity oddych ked si lahne k malej alebo hra sa s nou. Telefon ale stale zvoni 500x za den ale snazi sa byt s nami co najviac :D neviem si vynachvalit!!! Drzim vam palce, viem ze to nieje lahke
@lujza zazila som nieco podobne... cele dni zatvorena s malou, na vsetko sama.. ked sme sli z porodnice, tak na mna vrieskal do mt, ze kedy nas presne pustia, lebo on ma nieco dolezite v praci... ked sa dovalil, schmatol malu v autosedacke a letel s nou k autu ani som nestíhala za ním, sla som jak arabská zena 3kroky za ním po cisarskom.. Cestou mi zastavil v dedinských potravinách, ze nech nakupim rychlo, lebo on nemal cas... Doma nas vysadil, zdrzal sa 5min a uz ho nebolo, ani najblizsí vikend ani nikdy, ked ho bolo treba... Domov chodil iba spavat a do roboty, este aj v nedelu doobeda, alebo aspon do 15:00..
Ked musel nieco doma urobit - pokosit travnik to bolo recíííí... A potom som ho vyhodila,chodil, plakal vzala som ho spat a ako píse @scandya ak si to chlap neuvedomí tak to v sebe nema... Nakoniec som ostala na vsetko sama na malu, dom a na materskej, trvalo to rok a ja som si spokojne zila, konecne bez hnevu ze som na vsetko sama.. Lebo je ine ak je clovek naozaj na nico fakt sam a je ine ked ma partnera a je na vsetko sam... Teraz mam pracu a novy domcek pre moju malu a vobec sa nebojim toho, ze som na vsetko sama..🙂 Partnera nemam, dufam, ze nejakeho normalneho casom stretnem...🙂 Moj ex bol manager mal vysoke postavenie a zarabal viac ako nadstandard, ale ja som nebola stastna a vzdy, ked som ho prosila, aby travil s nami viac casu, tak vykrikoval, ze som si mala vziat smetiara co je o 15:30 doma a nie jeho...Asi to hovorí za vsetko... 😝 😝 😝 A odkedy sme sa rozviedli, pravidelne chodí s novou pipinou na dovolenky, oslavy Sylvestra a podobne akcie... Ked mal rodinu, tak nemal cas...
ahojte baby. uz som sem pisala, ale dnes to na mna dolahlo. manzel pracuje i napriek dovolenke. sedi doma v pracovni, tuka do pc, ma telekonferencie. vcera som bola s malou vonku 5 hodin aby mal priestor. ked sme prisli domov len som mu povedala nech ju zoblecie, ze skocim pre vigantol dole do lekarne a hned som spat. vybuchol. koli nam nestiha pracu, nicime mu system, zivot, nema vlastny priestor atd. atd. ja viem, znie to hrozne. ale nase manzelstvo ma i vela pozitivnych stranok. btw - dnes pracoval znova s tym, ze ma dovolenku. ako pise laila22 - proste tiez mi napada, ze ak by som bola na veci skutocne sama, nemala by som viac prace a necitila krivdu ci nedocenenie ktore citim. casto mi to napada..
@vandavanda Zlepšilo sa to?
aj moj muz ma dost stresovu a namahavu pracu,aj teraz este pracuje...ale ked pride,je len nas.... 😉
ja úplne chápem čo kburgerin prežíva. Máme to doma podobné, možno ešte trochu viac vygradované. Manžel pracuje priemerne 10 hodín denne + 2 hodiny cesta do práce a späť, takže častokrát príde aj po 8mej večer, čo naša malá už dávano spí, ráno tiež odchádza skoro, takže niekedy ju nevidí ani keď vstáva. Cez víkendy si prerábame domček, čo som velmi rada, chceli by sme sa osamostatniť, takže víkendy bez ocka som akcepotovala, aj to, že je v práci tak dlho. Povedala som si, OK chceme peniažky, domček, musíme sa sprispôsobiť. Potom ale z necho začali vychádzať rôzne nové plány. Prepustil si v práci jedného zamestnanca, aby síce zarobil ešte viac, ale bohužial na úkor tých náhodných 2 dní v týždni čo vidí aspoň 30 minút malú pred spaním, víkendy znova nič. Keď sa začalo črtať na lepšie časy a prijal brigádnika, v mojej nádeji, že to znamená príchod domov aspoň o 19:00 vymyslel si, že je dobrý nápad dokončiť vysokú školu...O tom, že už pomaly rozbiela aj svoju politickú kariéru, ktorá nám však žiadne korunky nedáva, iba nám berie spoločné večery už ani nehovorím. Proste,ak by mal náhodou chvílku volného času, radšej si vymyslí niečo iné ako prísť domov skôr. Tu prosím o radu aj ja. Už ani mna nebaví stále po ňom vrieskať, keď si neuvedomuje, že my sme doma s malou celé dni samé a čakáme len kým sa on zjaví...S ročným dieťaťom a ďalším na ceste nie je ani vela možností ako urýchliť čakanie :(
ale to je presne tak: ak má dobrú prácu a nosí dobré peniaze - je zle - lebo sa nevenuje paničke.
Keď nemá dobrú prácu, keď nosí domov pár šupiek - ešte horšie - lebo panička by si chcela žíť na úrovni a nie ako socka.
Tak ja neviem, dá sa v tomto nájsť nejaká zlatá stredná cesta?
Chlap pracovne vyťažený, aby sa žena mala dobre... pozerám, že nie všetky si toho viete vážiť. Nájsť nejaký kompromis.
aj my takto fungujeme a uz mi to pekne lezie na nervy.moj este aj cez vikend pracuje.ja uz mam pocit,ze sme len spolubyvajuci.cele dni som sama,program si robim sama.milostivy sa pride domov len najest a vyspat.uz ani sexualne spolu nezijeme,lebo je vecne unaveny.proste na slucku.na jednej strane som rada,ze nechodi za zenami a po krcmach,no na druhej strane naco vztah,ked je clovek stale sam.niekedy normalne zavidim zenam,ktore chlapi hyckaju,ale kde takeho najst? 😀
@jalito preco kazdy vidi vo vsetkom len peniaze a preco hadzete kazdeho do jedneho vreca?ti chlapi,ktori tak vela pracuju,nerobia to koli tomu,aby sa panicka ako pises,mala dobre,ale proste,ze ich to bavi.ze inak by sa nevedeli uplatnit,maju to v povahe vecne nieco robit,vybavovat a venovat sa praci,ktoru maju radi.to su ludia,ktori nie su urceni na rodinny zivot.moj sice robi cele dni,ale nikdy som od neho na seba nezobrala ani korunu.po kozmetickych salonoch nechodim,kaviar nemame na stole.... to je jedno,ci chlap malo alebo vela zarobi,princip je v tom,ze je sebec a nevenuje sa rodine.mysli len na svoje pohodlie.proste nema v sebe tu samozrejmost,ze trebars prehodim par slov so zenou,namiesto prepinania kanalov v tv,aj ked tam nic nejde.to nepochopis,pokial nezazijes.a hlavne,zeny ktorym muzi nosia domov velke peniaze,nebudu predsa tu vyplakavat,ked za tie peniaze mozu ist niekde hyrit.
toto poznam,jedine na co som kedy ziarlila a fakt hnusne bol jeho telefon. Pracoval od nevidim do nevidim...potom prisla zdravotna priucka a bolo po extremne vytazenom workoholikovi. Ne vsetko s mierou...
Neni to ani tak o prachoch,aj ked niekto moze byt greedy sam osebe, ani mu nemusi ist o to,aby sa mala zena dobre. Ale vezmite si to tak,v davnej minulosti chlapi lovili mamuty a cim vacsi kus tym isto lepsie,vacsia pretiz. Kancelarske krysy by neuolovili nic,takze si to kompenzuju inak a lovia uplne inak. Pocit rovnaky, proste pocit uspechu, moci, nenahraditelnosti a ze niekto doma caka aj v dnesnej dobe,hoci sme jaskyne s ohnom vymenili za supermoderne vstavane kuchyne v domcekoch na tom sa tiez moc nezmenilo. Uvazujem,ze ta paleodieta musi byt dobry napad, ved veci sa vobec nemenia,len vyzeraju inak 😉
@sunshineka Mno, nesúhlasím, dovolím si citovať: "zeny ktorym muzi nosia domov velke peniaze,nebudu predsa tu vyplakavat,ked za tie peniaze mozu ist niekde hyrit. " koniec citátu.
Hýrenie nie je zmysel života a ženy na to rýchlo prídu, a aj napriek peniazom majú prázdny život.
Problém je v tom, že ženy, aj napriek feminizácii sa príliš lepia na chlapov a nevedia si urobiť probram bez nich.
To, že je sebec a že si ťa nevšíma, tak s tým bohužiaľ nič neurobíš, nehnevaj sa. Buď sa s tým zmieriš, alebo pojdeš od neho preč, nič s tým neurobíš.
Ach, ani neviem čo sem napísať...vítam v klube, asi toľko. Depku mám ako hrom. Muž od nevidím do nevidím pracuje. (celý týždeň chodil o 22 hod domov a aj celú nedeľu bol preč robiť) Včera sme sa stráášne pohádali, lebo...ani sa mi to nechce rozoberať. Najhoršia vec, ktorú mi povedal asi v živote a neviem to prekusnúť je, že "však nemám nič také na robote a aj to, čo mám, nezvládam.". Radšej keby mi povedal, že som p... Ale toto? Jasné, ja nechápem, čo je to zarábať peniaze, čo som v živote dokázala, na čo som si zarobila? Btw, sme spolu 8 rokov, nikdy ma neživil...aj to mu vadí, že som "princezna" . Nemám náročný životný štýl, len by som chcela, aby bol s nami viac doma, obvzlášť teraz, keď malá je extrémne náročná a som v 7.mesiaci. Niekedy rozmýšľam, že omnoho lepšie by sa mi žilo s pocitom, že som na niečo naozaj sama. Ale takto mám v sebe iba pocit krivdy, nesplnené očakávania, výčitky... Čo som sa vydala za banku? Jeho prácu neznevažujem, viem, že to robí pre nás...ale to, že on si neváži, čo robím ja a veru sú dni, keď s vypätím posledných síl a povie mi, čo povedal. Mám chuť odísť ďaleko, ďaleko, ďaleko ☹
@jalito ano,lebo ti,co zarabaju velke peniaze maju iny zivotny styl a pochybujem,ze z tej "sarze" sem nejaka zena chodi.vela zien si musi spravit program bez chlapa a vidno,ze si nezazila,lebo privelmi teoretizujes
@sunshineka zažila a zažívam to každý deň. a neteoretizujem, len hovorím príklady z praxe a i na vlastnej koži vysk´úšané. Psychológia je moje hobby, nehľadiac na to, že som ju študovala.
ono sa to bud casom zmeni,alebo sa na to clovek vyprdne a robi si po svojom, napr. ked viem,ze mam doma kopec prachov idem zachranovat psov, deti, proste robim nieco uzitocne,co ma naplna a pockam kym sa dotycny nejako spamata. Nie prachy nie su vsetko,su dolezite, velmi dolezite,ale je fakt,ze z depky to cloveka nevytrhne len tak. Najhorsie to maju tie,co zase nemaju az tak super vela penazi a maju doma to iste,ze sa vydali sa niekoho povolanie,nie za neho,alebo im ta zenich akosi ufrnkol a kancelarska krysa nechce naspat do domacej komory :D
Mne napríklad jeden vrcholový manažér, ktorého som spoznala v jednom bare povedal, že všetky jeho vzťahy stroskotali na Jeho práci. Jedná sa o to, že sa na neho lapila jedna zlatokopka za druhou, alebo proste len žena, ktorú zlákala vidina peňazí, samozrejme, mala sa dobre, ale len istý čas, potom si na neho začala nárokovať a to už bolo moc pre neho, tak ju poslal do hája. Tá súčasná, s ktorou žije pre peniaze stratila sebaúctu a radšej bude tolerovať jeho takmer stálu neprítomnosť, akoby prišla o blahobyt.

@marecek1 ahoj no som domma robotu hladam ale sa mi nedari vobec nic a chodim inac externe do skoly aj to je uz dost tazke syn je druhak snim sa treba denodene ucit uz ani to ma nebavi som unavena smutna az depresivna a ani na vianoce sa vobec netesim .......................aj preto ze vsetko treba porobit upratat navarit upiec .....................jaj boze