icon

Môj muž mi nechýba - som divná?

23. sep 2020

Vždy, keď môj muž ide na služobnú cestu aj na pár dni, píše mi ako mu aj s dcérkou chybame. Alebo keď ide domov na poľovačku na pár dní, tiež. Len mna to už nebavi mu stále hovoriť, ze aj on mne, keď to tak necítim. Po pravde, väčšina domácnosti je mne, keď odide, nejak veľmi necítim rozdiel, že tu s nami je alebo nie je, stále si robím to svoje s výnimkou toho, ze sa pohra na tie 2 hodinky s dcérkou, aj to mu musím niekedy povedať, nech sa jej venuje. Teraz sa vracia síce iba po 4 dňoch, ale nič to so mnou nerobí, práve to tak vyšlo, že som bola s teplotami sama s dcérkou. Niekedy som aj rada, ze ide preč, po dlhšom obdobi, keď je doma. Aj vy to tak máte? Alebo som fakt divná?

Strana
z2
autor
24. sep 2020

@saskia_98
Vidíš aká som už vybrzdená, mna by to fakt už ani nenapadlo, keby mi to tu nenapíšeš. A to som kedysi chodievala, keď dcérka ešte nebola. Teraz ma už aj prestalo baviť sa fintiť. Celé zle.

autor
24. sep 2020

@yoxinka
Možno sa aj toho raz dožijem, že keď pôjde, pôjde aj s dcérkou. Len môj ma vola ešte aj na debilnu prechádzku s malou často krát, ze nech ideme spolu.

saskia_98
24. sep 2020

Ja som povedala mojmu muzovi ked sa nam syn narodil ze nemam v plane prestat sa sebe venovat a je tiez oco a nema na vyber. Dieta som mala od mala na nutrilone, cize musel sa postarat. Aj dat papat aj vsetko a ja som sla kam som potrebovala. Jasne ze aj my chodime spolu na prechadzky, vylety atd ale aj ja potrebujem oddychnut od vsetkeho a vsetkych.

yoxinka
24. sep 2020

Ale tak nevieš mu povedať, že potrebuješ si oddýchnuť aj ty nejako ... bez dieťaťa? My keď sme mali len jedno, keď mal pol roka, začala som cvičiť, 2 krát týždenne som chodila na hodinku na pilates ... pre mňa super relax, muž sa super zžil s bábom a nemal problém potom byť s ním sám aj na dlhšie. Ale to treba odkomunikovať a nečakať, že to tomu chlapovi trkne. Oni si myslia, že my sme úplne šťastné s tými deťmi a je to celý náš svet a nič iné nepotrebujeme ... treba sa ozvať 🙂. My máme tri deti a môj ich všetkých v pohode vezme do lesa a ja si idem po svojom ... tiež chodím cvičiť, lebo mám problém s chrbticou a už to trvá 4 mesiace, každý týždeň a on je s deckami sám, s najstarším porobí úlohy, pohrá sa s bábom, strednej dačo prečíta alebo idú von ... ale teda, dopracovali sme sa k tomu postupne a spolu, nie že ja trpím a nič nepoviem a čakám, že chlapovi dopne ...

autor
24. sep 2020

@yoxinka
Práveže ja hovorím, len to je tak, ze mi aj pomáhal, keď bola dcérka menšia, aj teraz zájde. Len mna vyčerpáva to, ze mi povie, ze bude viac pomáhať a keď príde konkrétna situácia, tak zase to jeho nie, čo ma vytočí, potom vidí, ze som už vytočená a až potom to urobí. Pritom aj teraz videl, ako som na tom, ze už úplne KO, mažem mu večer povešat prádlo, tak pindy okolo toho. Poviem mu, či on ráno nemôže zaviest dcerku do škôlky, lebo ja som ešte chorá, tak automaticky odpoved nie. Pýtam sa prečo by nemohol, nakoniec na nič logické nepríde a vezme ju. Toto ma na ňom strašne vytáča.

yoxinka
24. sep 2020

No ... tak to máš blbé ... Asi najvyšší čas s ním hodiť reč a vysvetliť mu veci ... Ja neznášam týchto chlapov, ktorý nič nechcú žene pomôcť, vytáča ma to.

canany
24. sep 2020

@gabinkomisko zial hlupa som pristala na manzelsku pooradnu a tam psychologicka, ze sa musi vratit, ale to len mesiac sekal dobrotu a zas to slo dolu kopcom, ale zvladla som to a uz to budu dva roky co som stastne rozvedena, aj ked to je obcas tazke sama s dvomi malymi detmi

kassandra25
24. sep 2020

Hmmm, mozno by nezaskodila za nim ist ako neohlasena navsteva, ak sa to da.

mila19
24. sep 2020

Manzel, ked vidi, ze lahnem tak vie, ze je uz zle. Ale to naozaj musim ležať. Lebo inak ja neviem, asi vyzeram zdravo. Mna tiez otravuje stale ho riadit a hovorit mu co musi, ale hold potrebuje to. Ale presne co opisujes, na uplnu prkotinu a zareaguje NIE.
Kamoska (kouč) odporucala strategiu, ze keď takto zareaguje tak neoduť sa a spraviť si to sama Bez komentara. Pretože nasledne aj on bude niečo chcieť a tam mu vrátiť to jeho NIE. Zase bez komentu. U nas to zatiaľ funguje.

simca06022011
24. sep 2020

Nie nie si. Ja som taka istá. Niekdy až ozijen keď povie ze dakam ide... A nie netvarim sa, že mi chýba a ani mu to nevravím. Lebo to tak nie je a bodka. Mam inú prácu 😂 užívam že okolo nehio netreba skákať, že keď upracem tak mam upratané 😂 a toľko toho s malou stihnem, že až až

lenadka
24. sep 2020

K jednej veci ti poradím. Nepýtaj sa ho či dieťa zavedenie ráno do škôlky "Prosím ťa mohol by si ráno zaviesť malú do škôlky?“ ale povedz" Prosím ťa, zaveď ráno malú do škôlky ". Je to dosť rozdiel. Im to samým nedochádza, keď však priamo požiadaš, zvyčajne to urobia.
K otázke či mne chýba, nie nechýba, práve naopak s deťmi si uvaríme nejakú somarinu nie furt mäso, mäso... máme väčší neporiadok a veget režim. Keď je napríklad doma a opýtam sa, na čo má chuť, čo mám uvariť, povie mi, že jemu je to jedno, tak sa pre istotu opýtam, "varím karí z hokaido tekvice z cicerom budeš to jesť?" Odpoveď "nie" 😁 tak aj preto mi je lepšie iba s deťmi, nevarím tri chody 🙈

gloria31
24. sep 2020

Ja som z mojim partnerom od 2017,o chvíľu bude mať nás syr rok a aj keď ide k svojim rodičom aj na víkend tak vôbec mi nechýba. Kedysi mi chýbal aj mi to povedal, teraz vôbec nič. Ú mňa je to tak ze tiež mi nechýba. Ale asi je to normálne.

mladena
24. sep 2020

@lenadka zaujímavé, že u môjho vzbudí odpor práve taká priama rozkazovacia veta ako spomínaš. To sa skôr pohádame. Tak sa dokonca väčšinou vyjadrujú sami chlapi, teda povedia priamo čo treba robiť. Zaberá na neho naopak nejaká jemnejšia varianta ako napr. to požiadanie s otázkou. Síce pofrfle ale spraví.
No s tým varením súhlasím. Samej by mi mäso ani moc nechýbalo a odľahčilo by ma neriešiť toľko varenie.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
tinapa
24. sep 2020

@pseudomonas87 Potom sa asi rozvedú..😒😲😕

autor
24. sep 2020

@lenadka
Jooj, plačem smiechom 😂 k môjmu som dosť asertivna, len dnes už toho bolo fakt dosť.

autor
24. sep 2020

@miriam11
Ty si zlatá 😀😂

lenadka
24. sep 2020

@mladena práveže nie priama rozkazovacia, zaleží aj od tónu ako to povieš a slovko "prosím" treba použiť 😉 a je rovnako rodič ako aj ja, keď je ešte chorá, to už hádam je dostatočný dôvod na takúto prosbu. Ale tak už každá vieme čo na toho svojho použiť aby dobre bolo 😊

Strana
z2