icon

Môj muž mrchavý

matal2328
29. okt 2021

Ahojte. Potrebujem sa poradit… moj muz je mrchavy… ale zas ja neviem uz co si mam mysliet. Pozeram uz clanky ci nie som ja ta zla ta tyranka. Viete… som s nim od 16tich, mame dve deti, dvoch krasnych chlapcov. Pred asi dvomi rok i som si zacala uvedomovat, ze nieco nienje vporiadku. Manzel ma pravidelne nutil do sexu. A to aj povas mojho rizikoveho tehotenstva.. skoncila som kvoli krvacaniu kvoli sexu niekolkokrat v nemocnici… potom prislo vybratie maternice. Po operacii ma nutil vkuse do sexu, nasilu… drzal ma nutil nadaval, ze sa nestaram a vtedy som si zacala uvedomovat, ze ma drzi cely zivot na kratko. Uˇze cely zivotnooslucham a on si robi co chce. Ze som zanedbala vyherne dovolenky v praci, vecierky, posedenia s kamoskami, vlastne som dlho ziadne nemala lebo vsak to sa nepatri pˇked je zena zadana. Zacala som spravat inak, davat najavo, ze nechcem napr. Sex… ze ma nemoze nutit. No on vzdy chytal take hisaky, ze vsetko v byte lietalo. Riady, salky, hodiny, hracky… pol bytu rozbiteho. O mobiloch ani nevravim. To na srot… ja som v urcitom case zacala mat z neho strach a nechcela som sex ziadny len som mu zo strachu roztiahla nohy… tak prisli noci plne nadavok aka som ku… nastupila som do prace, tam pravidelne sms, slovne napadanie, ze tam mam nieco zo sefom. Musim vysvetlovat kazdu minutu zdrzania… on vzdy, ze to zviera som z neho spravila ja… ja zabto mozem. Nevenujem sa mu, nechcem sa s nim milovat, nedavam mu nehu… ale januzbsom schytala aj facku, aj mi vystipal telo, aj vytahal za vlasy…. Ja proste bojujem ale nedokazem… chcela by som mat znovu stastnu rodinu ale neviem sa preniest tym co rovi. Vzdy povie, ze mam posluchat. Ja uz som v takych stadiach, ze som drzala noz, ze budnon alebo ja. Moje deti to vidia. Maju ho radi aj on ich ale napriklad starsi ma uz z detskym mecom obranoval a to ma 7?rokov. Stale sa mu ospravedlnujem ked minublizi tak vsetko pouzije proti mne. Napriklad Pose inej zene, ze je puff z nej. Ja to zistim a on minza to nadava, ze ja som ku… spavam s kolegom, vsade trtkam… to nienje pravda. Nikdy som nikoho nemala. A este povie, ze k nej by som nikdy zly nebol 😞 ona je ina… tiez mu velakrat ked utoci skaredo vynadam. Poviem mu, ze je hajzel, ze ňho nenavidim.. ze nech zmizne… ale nikdy nie len tak. Neviem sa zoriwntovat. Mozem byt naozaj ja tyranka???

gleep1
31. okt 2021

Áno si tyranka, tyras svoje deti tým že ich nechávas v tomto vyrastat. Toto bude u nich normalne a začarovaný kruh hnusneho mužského spravania sa neuzavrie lebo matka bola chudera bez štipky sebavedomia a rozumu. Nemám k tebe pekného slova, nechápem ako môžeš takto nechať svojich synov vyrastat. Oni majú otca za vzor, uvedomuješ si to?
Okamžite od neho odíď alebo apson decka pošli prec a sebe tam nič život na ďalej. Chory otec, chora matka. Fakt výhra pre dwti

katarina092
31. okt 2021

@matal2328 vsetkym nam tu pripada podla mna normalne bat sa cloveka, ktory porobil tolko zla a odmieta s nim spavat. Je to uplne prirodzena, zdrava reakcia. Ty si uz musis prestat klast otazku co robis zle, sama pises tolko pravdivych negativ o nom, tak s tym zacni nieco robit a vyjdi z tohto kruhu, inak to bude coraz horsie. Drzim palce 🙂 Momodlim sa za Teba.

kattibi
31. okt 2021

@matal2328 Prosím, uvedom si, že žiješ s chorobným žiarlivcom, paranoidom, aj s nejakou sexualnou deviáciou. Aj psycho chorí ľudia majú chvíle/obdobia, keď je život pri nich až prekvapivo sladučko pekný (napr. sa akože "venuje deťom" - samozrejme svojsky) a potom zrazu, ani nestihneš postrehnúť, čo sa stalo a stiahnú ťa do úplných pekiel. Keď sa ťa 3 týždne nedotkol, neznamená, že sa už nedotkne. Také vlnivé striedanie (pekné chvíle vs. predpeklie) má stále väčšie vlny so stále väčšími extrémami. Kľudne si aj pospomínaj na vývoj vášho spoločného života a uvidíš... Píšeš, že si si začala uvedomovať, že ťa drží na krátko a robí kadejaké zlo. Tak keď si si toho už KONEČNE vedomá, buď s tým sekneš (píšeš, že máš kamošky, rodinu som nepostrehla, máš aj plat....) alebo budeš trpieť stále väčšie extrémy. Aj tvoji synovia, ktorým to, ver mi, poznačí celý život, aj keď ich utrpenie navonok v dopelosti nemusí byť pre okolie, ani pre teba, viditeľné. A nemusia si ho uvedomovať ani oni sami, a už vôbec nie jeho pôvod.

A nie, za neprávosti, ktoré ti robí, nie je dôvod cítiť vinu a mať zlé svedomie. Nie každý má vlohy predpokladať budúcnosť s konkrétnym človekom. Žiaľ ani ty. Ale teraz, keď vieš, že toto nechceš a zároveň nechávaš si ubližovať, aj deťom, za toto by si vinu cítiť mohla... Dávam ti príklad z vlastného života, nezaraď sa tam aj ty. Naber odvahu a buď levica...

@bluka2 Mám aj brata, toho času bol asi v 1. alebo 2. roč na ZŠ. Neviem ako spoločnú domácnosť vnímal vtedy on, nikdy sme sa o tom nebavili... A nie, nie je z neho žiaden alkoholik, ani tyran, ani iný asociál. Na svojich terajších 20 rokov je veľmi vyspelý, rozumný a citlivý mladý muž.

@cajomila @evamarek77 @0silvia0 Ďakujem za podporu... Nikdy som o tom verejne nehovorila/nepísala. Len chcem autorke pomôcť a dohovoriť, že pri jej vlastnom trápení sa s ňou vezú aj jej deti a pozrieť sa na to z ich uhla, z pohľadu už dospelej osoby.

bluka2
31. okt 2021

@kattibi takže to vaše peklo skončilo, keď mal brat 6/7 rokov, ako syn autorky?

klip0
31. okt 2021

Ty už si z neho tak zmanipulovana že sama potrebuješ psychológa. Ale nedovol aby deti trpeli tak ako trpia. To ich poznačí na celý život. Ešte to môžeš zachránit, len musíš v sebe pozbierať odvahu a odísť. Ale nie si stále hovoriť že už to spravím, už, už a nič. Naplanuj si najbližšie tri dni, ktorý deň z tých nebude doma a môžte ísť preč. Nič lepšie pre seba a deti spraviť nemôžeš

kattibi
31. okt 2021

@bluka2 Áno, asi 7 rokov.

yoxinka
31. okt 2021

@matal2328
Tvoj muž nie je mrchavý, tvoj muž je psychopat. A ako dieťa vyrastajúce v alkoholickom prostredí, kedy bežnou súčastou môjho detstva bol krik, bitky, nadávky ti hovorím, ber od neho preč tie deti. Lebo mne nikto neublížil, ale aj len byť toho súčastou ma dosť vážne poznačilo.

cajomila
31. okt 2021

@yoxinka Som na tom podobne.
Už iba žiť v takom prostredie bohato stačí.

rakahaka
31. okt 2021

@matal2328 ale este jednu vec som chcela. Kazdy clovek moze byt stastny, kto nie je, moze si za to sam. Pamataj

matal2328
autor
1. nov 2021

@rakahaka ahojte zienky. Dakujem vam. Zo srdiecka vam dakujem. Jedine co som chcela bolo abby ste ma podporili a aby som vedela aj od vudzich ludi, ze nech by som cokolvek spravila… ci uz sa nechcem milovat s nim, nedavam mu lasku… hoci co, ze si taketo spravanie nezasluzime. Vcera som si opat prezila aj moje deti jeden z tych hroznych vystupov. Takmer som schytala zeleny ovladac do hlavy len netrafil… a to len preto lebo on sa citi byt nemilovany. Potrebujem v prvom rade vyriesit hypo krdze je na oboch a on to platit urccite neuvladze a ja tiez neuvladzem podnajom aj hypo. To uz je moc. A on odtialto neodide. Zacnem si odkladat a poziadam rodinu o pomoc a ked uz budem vediet, ze ma nemoze dostat aj financne do neprijemnosti… balim kufre a odchadzame… nejde to zo dna na den lebo naozaj nechcem nikde figurovat ako neplatic. Kvoli buducnosti ale ste ma moc podporili a utvrdili, ze z mojim muzom to v poriadku nie je. A navstivim opat psychologa nech ma uz nedokaze zlomit. 😞 Prosim drzte mi palce ♥️

ivik4
1. nov 2021

Inak mna najviac zaujal nazov diskusie,ze moj muz mrchavy
Pche... chuj to je

mircalla
1. nov 2021

Dufam, ze to je vymyslena tema

matal2328
autor
1. nov 2021

@mircalla to je naozaj az tak zle, ze to pride vymyslene??? Ja som si to az takto nikdy neuvedomovala…

77daniela77
1. nov 2021

@matal2328 Nemohla by si ist napriklad k rodicom?Bolo by dobre robit si dokumentaciu ako ti kedy ublizil,pripadne volat policiu.Deti do vlastnej starostlivosti....tu boli diskusie co vsetko treba urobit uz vopred,zeny co sa v tom vyznaju o tom pisali,najdi si ak by sa nikto neozval a neporadil ti teraz.Dobre rozmyslas,nedaj sa zlomit.

yoxinka
1. nov 2021

@matal2328
Áno. To, čo prežívaš je čistá hrôza, mne osobne je fyzicky zle, len z čítania tých vecí, ktoré ti robí tvoj muž. A na tvojom mieste, nečakám na nič, obvolám rodinu, kamošov, všetkých, ktorí sú ochotní pomôcť, DNES balím deti a odchádzam!

mircalla
1. nov 2021

@matal2328 Ano, je.

ahaknaj
1. nov 2021

@matal2328 navstiv čo najskôr psychológa. Tak aby o tom nevedel. A zvažuj odchod z tohto vzťahu, to čo zažívajú tvoje deti naučí tvojich synov správať sa k ich budúcej žene.

kiwi3
1. nov 2021

@matal2328 zase ututlavanie, zase odkladanie? kurnik, ked si sama taka posrata, sory, ze to musim takto napisat, tak sa obrat na nejaku organizaciu, ktora za teba spravi nutne veci. to sa neda citat toto! preco to TY robis svojim detom? si normalna? sa preber

simoncik
1. nov 2021

@matal2328 co je to za blbost. Ze vyriesit najprv hypo. A to ako chces urobit? Cakat neviem kolko rokov v tom pekle? Ved podaj ziadost o rozvod. Majetok sa rozdeli. Vysporiada. Ja nechapem ako mozes v tom prostredi drzat deti. Poziadaj o pomoc policiu. Socialnych pracovnikov. Lekarov. Zbieraj dokazy proti nemu.raz budu o tebe pisat ze domace nasilie zena neprezila. Ved on je magor. Nikto netusi co ma v hlave a ako mu raz moze preskocit

bluka2
1. nov 2021

@matal2328 áno, je to veľmi zle, želám ti, nech už sa na to pozeráš ako na minulosť a nech aj sama nechápeš, že prečo si tak žila

bluka2
1. nov 2021

Osobne by ma peniaze až tak nezaujímali, to sa vyrieši aj na diaľku, keď v podstate vedľa psychopata ide vždy o život. Čítaš niekedy tie príbehy o zabitých ženách? Myslíš, že sú z nejakej inej planéty? Naopak, boli ti zmýšľaním veľmi podobné. Možno sa nevuduce bude cítiť ešte menej milovaný a namiesto ovládača siahne po nožiku. Pre tvoju info, v kuchyni sa odohráva najviac týchto tragédii

bluka2
1. nov 2021

@mircalla naopak, toto je očividne paralelná realita...

bluka2
1. nov 2021

Podľa údajov Policajného zboru SR je viac než 70% násilných činov, ktorých obeťou bola žena, spáchaných v domácnosti.

bluka2
1. nov 2021

Dnes je pekný dátum, 1.11. - sprav si darček a urob za tým čiaru a potom si dávaj extra pozor na seba (ak by sa chcel možno pomstiť, jeho ego to nebude dobre niesť)

bielavila
1. nov 2021

Niesi tyranka, si obet domaceho nasilia ako psychickeho tak aj fyzickeho, je chore, ze dovolis aby toto s tebou robil a este chorejsie, ze dovolis, aby to videli deti

madeline1
1. nov 2021

@matal2328 zdover sa najblizsim a odchod od neho si naplanuj a nic mu nehovor, aby ti pri tom odchode neublizil. Maj rozum a urob to pre svoje deti. On nie je dobry nie len manzel, ale ani otec, ved ked s tymto budu vyrastat deti, tak aby si raz nemala aj s nimi problem...odid od neho k rodine a aj potom si davaj pozor, aby tebe a detom neublizil, ocakavaj, ze ho to velmi nahneva, bud pripravena, zdrzuj sa nejaku dobu vzdy s niekym, nech po teba niekto chodi aj do prace a davaj si pozor na seba aj na svoje deti. Najdi si chlapa, normalneho, nebude ten tvoj manzel tak vyskakovat a nasledne ho nahlas na policii za tyranie. Potom podaj ziadost o rozvod.

madeline1
1. nov 2021

@madeline1 snaz sa s nim absolutne neprichadzat do kontaktu, ak bude chciet vidiet deti, nech na teba poda trestne oznamenie, nech to riesi aj sudne, v tvojom pripade je to sebaobrana. Ak budu chciet ist za nim deti, zakaz im to, ked budu starsie pochopia. Vsade si ho zablokuj, nech ta nevidiera. A odstahuj sa, ked bude v praci.

klip0
1. nov 2021

@matal2328 ale ty to nesmieš odkladať. Choď k rodičom, kamoške, komukoľvek, keby aj do krízového centra, všetko lepšie pre deti aj teba. A choď ešte dnes. A podaj žiadosť o rozvod. Ty nemáš ako riešiť hypotéku, to sa vyrieši súdnou cestou. Keď tam ostaneš, tak si kopes vlastný hrob a deťom zabezpečujes hroznú budúcnosť. Nečakaj ale konaj hneď dnes. Nie zajtra, nie o týždeň, nie keď vyriešis to alebo ono. Zober sa a choď hneď

miadi
1. nov 2021

Nemozes ist docasne zit k rodicom ? Je sice pekne ze mas plan raz od neho odist ale tvoj plan je na dlho. Pottrebujes odist co najskor .Tvoj plan by bol ok Keby bol normalny len ze uz sa nemate radi. A nie takyto nasilnik uchylak. Co ti moze hocikedy ublizit a deti stale ziju v strese z neho ..

yoxinka
1. nov 2021

@matal2328
Akože, mne osobne, by na odchod stačilo len to, že ma chlap núti k sexu. Keby ma donúti tehotnú, som zbalená ešte v ten deň a podávam žiadosť o rozvod. Ja chápem ženy ktoré nemajú kam ísť od takýchto magorov a vymýšľajú plán. Ale ty stále píšeš, že ti je rodina a kamošky pomôcť. Tak do riti, už keď to tak musím napísať, ty nemáš čas spriadať plány, sa zober a choď!!! Ty pokojne volaj políciu naňho. Veď už sa prestaň na všetko vyhovárať a obraňovať ho a mysli už konečne na tie DETI!!!