icon

Môj muž mrchavý

matal2328
29. okt 2021

Ahojte. Potrebujem sa poradit… moj muz je mrchavy… ale zas ja neviem uz co si mam mysliet. Pozeram uz clanky ci nie som ja ta zla ta tyranka. Viete… som s nim od 16tich, mame dve deti, dvoch krasnych chlapcov. Pred asi dvomi rok i som si zacala uvedomovat, ze nieco nienje vporiadku. Manzel ma pravidelne nutil do sexu. A to aj povas mojho rizikoveho tehotenstva.. skoncila som kvoli krvacaniu kvoli sexu niekolkokrat v nemocnici… potom prislo vybratie maternice. Po operacii ma nutil vkuse do sexu, nasilu… drzal ma nutil nadaval, ze sa nestaram a vtedy som si zacala uvedomovat, ze ma drzi cely zivot na kratko. Uˇze cely zivotnooslucham a on si robi co chce. Ze som zanedbala vyherne dovolenky v praci, vecierky, posedenia s kamoskami, vlastne som dlho ziadne nemala lebo vsak to sa nepatri pˇked je zena zadana. Zacala som spravat inak, davat najavo, ze nechcem napr. Sex… ze ma nemoze nutit. No on vzdy chytal take hisaky, ze vsetko v byte lietalo. Riady, salky, hodiny, hracky… pol bytu rozbiteho. O mobiloch ani nevravim. To na srot… ja som v urcitom case zacala mat z neho strach a nechcela som sex ziadny len som mu zo strachu roztiahla nohy… tak prisli noci plne nadavok aka som ku… nastupila som do prace, tam pravidelne sms, slovne napadanie, ze tam mam nieco zo sefom. Musim vysvetlovat kazdu minutu zdrzania… on vzdy, ze to zviera som z neho spravila ja… ja zabto mozem. Nevenujem sa mu, nechcem sa s nim milovat, nedavam mu nehu… ale januzbsom schytala aj facku, aj mi vystipal telo, aj vytahal za vlasy…. Ja proste bojujem ale nedokazem… chcela by som mat znovu stastnu rodinu ale neviem sa preniest tym co rovi. Vzdy povie, ze mam posluchat. Ja uz som v takych stadiach, ze som drzala noz, ze budnon alebo ja. Moje deti to vidia. Maju ho radi aj on ich ale napriklad starsi ma uz z detskym mecom obranoval a to ma 7?rokov. Stale sa mu ospravedlnujem ked minublizi tak vsetko pouzije proti mne. Napriklad Pose inej zene, ze je puff z nej. Ja to zistim a on minza to nadava, ze ja som ku… spavam s kolegom, vsade trtkam… to nienje pravda. Nikdy som nikoho nemala. A este povie, ze k nej by som nikdy zly nebol 😞 ona je ina… tiez mu velakrat ked utoci skaredo vynadam. Poviem mu, ze je hajzel, ze ňho nenavidim.. ze nech zmizne… ale nikdy nie len tak. Neviem sa zoriwntovat. Mozem byt naozaj ja tyranka???

leeo
30. okt 2021

Si uvedomujes, ze on je psychicky chory clovek? Ze je hrozbou hlavne pre deti? Podla toho, co o nom pises, by bolo nebezpecne mu svoj odchod oznamit. Podla mna by nieco narobil bud sebe /co je ten mensi problem/ alebo nedaj Boze detom a tebe. Ja som clovek, ktory by za rodinu bojoval do posledneho aj ostatnym by som tak radila, ale su pripady ako tvoj, kedy je to nebezpecne. Neriskuj
@matal2328

beronsche
30. okt 2021

@matal2328 vyhladaj pomoc, sama to nezvladnes, ale to nie je tvoja chyba! Je to pochopitelne, ze po rokoch tyrania a manipulacie je to takto tazke. Pre kazdu z nas by bolo.. Ale ked budeschciet, zvladnes to!
MUSIS od toho psychopata odist, kvoli detom!
Boze az mi srdce zviera ked citam, ako ta 7r chlapcek brani detskym mecom...☹
Zena, to nemozes tym detom urobit, ze s tou zrudou zostanes!
Drzim palce a zelam vela sil!

beronsche
30. okt 2021

@leeo tak radis zostat? to hadam nie...

leeo
30. okt 2021

@beronsche fakt? a kdeze si to v mojom prispevku precitala?

ledgerka
30. okt 2021

@miadi ja viem ze to neurobi. Ale autorka by sa na to mala divat z toho pohladu ze ked sa zabije tak ma vlastne pokoj. Mne sa jeden moj ex tiez vyhrazal ze si ublizi a ja som sa naprv bala. Potom som mu povedala ze jasne chces sa hodit pod vlak, tak podme odprevadim ta. A bol pokoj.

0silvia0
30. okt 2021

@beronsche ved jej nikto neradi zostat, ako si na to prisla?

nice202
30. okt 2021

@matal2328 och, chudak ty. Si týraná žena.

lenadka
30. okt 2021

@matal2328 držím ti palce, nech nájdeš silu odísť od neho. Nič iné nepomôže aby si mohla ty a tvoje deti normálne žiť. To je strašné čítať ako ťa týra a deptá.

beronsche
30. okt 2021

@leeo
@0silvia0 kvoli tejto vete."Ja som clovek, ktory by za rodinu bojoval do posledneho aj ostatnym by som tak radila, ale su pripady ako tvoj, kedy je to nebezpecne. neriskuj"
😉

evka258
30. okt 2021

@matal2328 chudence deti 😥

0silvia0
30. okt 2021

@beronsche no ved je to jasne, v inych pripadoch radi bojovat za vztah, ale v tomto pripade je to nebezpecne, cize neradi zostat. Pre mna logicke, asi si to zle pochopila.

kattibi
Autor odpoveď zmazal
beronsche
30. okt 2021

@0silvia0 ano, presne tak ako pises.. 🙂 rodinu som brala ju a deti.. toho psychopata som automaticky vylucila..

matal2328
autor
31. okt 2021

@beronsche viete preco sa bojim? Bojim sa, ze za to mozem. Citom sa vinna. Nedotkol sa ma uz par tyzdnov, jedine co robi je, ze ma podozrieva a nadava potom do ku… ale ja s nim nechcem spavat lebo mu neviem odpustit, prepacit. Vacsina ludi si potom mysli, ze su podvadzani…vidite? A takato som zmagorena. Vobec neviem kde je pravda. 😞

fleur1111
31. okt 2021

@matal2328 kde je pravda v čom? Či ta podvádza? To by ma trápilo najmenej. Teba by malo trápiť čo vyrastie z tvojich deti pri takom zvierati.

matal2328
autor
31. okt 2021

@fleur1111 ale nie… keby si chcel najst nejaku. Bolo by to to najlepsie co by ma stretlo. Myslela som to tak, ze mu nedovolim dotykat sa ma tak potom je pochopitelne, ze si mysli, ze mam ja ineho. I ked ja naozaj nemam.

0silvia0
31. okt 2021

@matal2328 riesis nepodstatnosti, dotykanie nedotykanie, co si on mysli a nemysli... ries ako sa od neho co najskor odputat. Vyhladaj odbornu pomoc.

kattibi
31. okt 2021

Veľmi som váhala, či sem napísať, dokonca som svoj príspevok už vymazala, keďže so tu nechcela zverejňovať svoj výlev, no napíšem aj tak - pohľad zo strany dieťaťa, ktoré vyrastalo v rodine, ktorú otec týral (mamu, aj mňa ako dieťa/neskôr tínedžerku), len toľko (snáď ťa to nakopne k činnosti): Doteraz sa neviem vyrovnať s rokmi nečinnnosti mojej matky, ktorá stále naivne verila, že sa niečo zmení k lepšiemu a nedokážem to pochopiť. Veci som vzala do vlastných rúk ako zúfalé, životom vymetené 18 ročné dievča. Utiekla som z domu a za podpory kamošky a širšej rodiny šla na políciu podať trestné oznámenie (za čo všetko nebudem menovať). Vyjadrila som obavu/strach o vlastný život v jeho prítomnosti a to stačilo na to, aby hliadky o 22 večer sadli do auta a odviedli ho. Odvtedy mám v živote relatívne pokoj skoro 12 rokov. Kto vie, kde by som bola dnes, keby som sa spoliehala na zázrak ako tie celé roky, ale nechajme paralelné vesmíry tak. Chcem ti tým povedať ,,len" toľko, že ťa prosím za tvoje deti, daj im priestor na pekné detstvo. Ja som nemala tú možnosť. A vlečie sa to so mnou doteraz (nepriebojnosť, kadejaké strachy, vzbrklosť, nesústredenosť, atď.), a je sakra ťažké s týmito nechcene získanými démonmi bojovať, hoc už mám teraz svoju peknú rodinku. Už neváhaj ani chvíľu, skoncuj s úlohou bezbrannej obete a buď svojim deťom štítom. Nedovoľ, aby žili celý život s nevedomým pocitom, že o nich nikto nemá záujem a nemá rád, lebo ich nikto nechránil v najzraniteľnejšom období... To sú rany na niekoľko životov. Držím palce.

0silvia0
31. okt 2021

@kattibi snad jej tvoj pribeh pomoze. Obdivujem ta za to, co si zvladla, si silna osobnost.

fleur1111
31. okt 2021

@matal2328 snažíš sa ospravedlňovať jeho správanie. To nie je dobre. Aj keby si to myslel a bola to pravda, vy dvaja máte oveľa väčší problém - dávate vašim deťom veľmi zle vzorce správania do budúcna. Áno, nielen on, ale aj ty. Lebo radšej si zakryjes oči pred problemami ako by si ich mala riešiť. Vy dvaja máte obrovské šťastie, že Vám ešte socialka nezobrala deti.

beronsche
31. okt 2021

@matal2328 kasli na debila. Vyhladaj pomoc, musis sa dostat z jeho vplyvu.
mysli na deti, na to, co zivot s takym clovekom spravi s nimi. ake hlboke rany na dusi si odnesu ..
nie si vinna! za spravanie ineho cloveka nemozes! nezostavaj s nim!

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
susedka
31. okt 2021

@matal2328 no pozri, ak toto robi pred detmi myslim cirkys, krik, nadavky, a rozbijanie veci, tak takeho otca nepotrebujú.... alebo chces ze by to brali za normalne a raz sa aj oni tak spravali k svojej zene? Nie je to normalne, urcite to rieš... pracu máš, podnájom sinájdeš a budeš mať pokoj, slobodu. Nebudes musiet vysvetlocat ziadne zdržanie .... ved si dospelá a svojpravna ...drzim ti prsty, prvy krok je najťažší ale potom nebudes lutovat ....

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
katkati
31. okt 2021

@matal2328 Aj keby ti tu napísalo ešte tisíc ľudí, pravdepodobne s tým neurobíš nič. Po tom všetkom, čo si tu napísala, ešte stále riešiš, čo jemu chýba, prečo ti nadáva do k.. a tak ťa zmagoril, že ty neriešiš deti, čo oni kvôli vám prežívajú, ale nahováraš si, že ty si vinná, len aby si nemusela odísť. Tak ako písala vyššie kocka, ktorá v 18-tich odišla, lebo mama ju nedokázala ochrániť. Deti od vás utečú najskôr ako budú môcť a ty zostarneš s chorým psychopatom.

simoncik
31. okt 2021

@matal2328 vies co je tvoj problem? To je ako v paroch kde muz pije. Tam jw to u zeny spoluzavislost. Ty si na tom rovnako. Zmagoril ta tak ze odbornu pomoc potrebuje nie len on ale aj ty. Preboha ved rib nieco. Ak sa dokazes uzivit sama vypadni od neho

nika523
31. okt 2021

@matal2328 čo ti je? Je úplne jedno čo si on myslí on je psychopat a nikdy si nič normálne myslieť nebude a všetko obráti proti tebe lebo je manipulátor, prečo vôbec rozmýšľaš nad tým čo si on myslí? Zachráň deti aj seba a choď čím skôr preč a nerozoberaj čo on si porodila deti si za nich zodpovedná tak sa starajú aby mali šťastné a spokojné detstvo a nie o neho či si niečo spraví alebo čo si myslí nech si robí čo chce a mimochodom nikdy si nič nespraví takýto ľudia sa majú až príliš radi vravím to z vlastnej skúsenosti, tiež sa mi bývali manžel vyhrážal že si niečo spraví, keď sa toho bojíš neboj sa nespraví

cajomila
31. okt 2021

@kattibi Vďaka za tvoj príbehy.
Reálne príbehy sú najlepšie na vykreslenie nebezpečenstva, spôsobených tráum a zničených životov.
Žiaľ niekomu trvá veľmi dlho, niekedy aj celý život vziať si naspäť kontrolu nad svojím životom.
Deti sú však naozaj na tom najhoršie, lebo nemajú na výber.

Ja som tiež zažila v rodine agresivitu ,alkoholizmus a násilie...ja v tom už mám jasno.
Ale tieto traumy a neprávosti si už človek so sebou prinesie navždy.

jaskolka
31. okt 2021

Súhlasím s príspevkami, kde ženy píšu, že aj tak autorka neodíde. Lebo ona si stále kladie otázku čo robí ona zle. Môže tu byt 1000 rád, čo robiť a ze ma odísť... Nespraví to. Ak áno bude to obrovská výnimka a skutočne jej držím palce.
Ale na 99%ostane s blaznom a bude si ďalej zúfať, a plakať, ako má ťažký život, bude trpieť a týrať samu seba premýšľanim, ako viac vyhovieť psychoatovi. Kým fakt deti neodidu, nevykaslu sa na rodinu, alebo opačne nezačnú ju tyranizovat aj ony.A potom bude premýšľať, prečo sú deti také zlé a nevdacne.No prečo asi..
Možno som zla, ale také ženy potom neviem ani lutuvat, ani chápať. Pretože jedna vec je urobiť chybu,(ísť do zlého vzťahu) ale spamätat sa prijať pomoc a napraviť ju. (odísť)
Ale dačo iné je vedome trpieť, vedieť ze trpím, a aj tak odmietnuť pomoc aj snahu okolia. V tom prípade sa nedá robiť nič... Dotyčný si vybral sám..
Ktovie, možno autorka bude ta výnimka, ktorá pretne ten kruh a vybuduje si nový život
.. Ktovie..

bluka2
31. okt 2021

@kattibi vďaka, že si jej napísala. Ona má tuším synov a u nich toto u chlapcov a mužov skončiť trochu inak, ale teda o nič lepšie 🙁