Môj muž nenávidí moje deti
Ahojte..mam dost velky problem.Som druhy krat vydata za muza o 5 r. mladsieho.Bola som taka hlupa ze hned po zoznameni som si ho nastahovala k sebe.Najprv bolo vsetko ok ale potom zacali zvady s mojimi starsimi detmi 18 a 19 po ktorych syn odisiel byvat k otcovi a dcera k frajerovi.Bolelo ma to velmi ale cusala som ved som ho milovala a myslela som ze casom sa to hadam urovna.Medzitym sa nam narodili dve krasne deti 2r. a 6m. Velmi ich milujeme ale v poslednej dobe sa len hadame ..Nemozem sa vysporiadat s tym ze deti nepridu ked on je doma,stretavame sa mimo domova alebo ked je v praci.Tak velmi sa nenavidia a mna ako matku to boli.Uz som rozmyslala aj nad rozvhodom..lubime sa teda aspon ja jeho ano ..on tvrdi ze aj on mna ale kym sa toto medzi nimi neurovna nebudem nikdy stastna. Co robit?😢
@dadika41 tak to je super? Kde sa stretávate? Písala si, že si si nového partnera nasťahovala k sebe. ja by som ho požiadala, aby si dajme tomu dva krát týždenne niečo vymyslel, či už návštevu svojich rodičov, športového alebo kultúrneho podujatia, aby tvoje staršie deti mohli byť u teba doma. Postupne možno dôjde aj k tomu, že im nebude vadiť ani prítomnosť tvojho partnera. On sa ale za každú cenu musí zdržať akýchkolvek komentárov smerom k nim a oni k nemu, iba pozdrav a dosť, časom sa to hádam utrasie.
ak by môj partner neznášal moje dieťa, aj keď dospelé, nemohol by byť mojím partnerom. Mám právo na partnera aj v zrelom veku, to ej samozrejmé a nikdy by som nedovolila dospelým deťom, aby mi v tom bránili, ale mamou budem do mojej smrti.
Nechapem. Vsetky tu tocite, ako by ste nikdy neopustili deti a bla, bla, bla... Co to ma s temou? Tu nie je rec o detoch. Tu je rec o dvoch DOSPELYCH frackoch, ktorym nehodna matka za pomoci cudzieho chlapa vypovedala full servis, tak sa k smrti urazili a treskli dvermi. A matku trapia vycitky svedomia, presne tak, ako to "deticky" pozaduju. Ja sa tomu chlapovi vobec nedivim, ze je na ne alergicky. Aj ja by som na jeho mieste bola. Boli plnoleti, rozhodli sa byt samostatni, ok. Skrelo by ma, ze si nerozumeju s novym partnerom, ale su dospeli, akceptujem ich rozhodnutie, rovnako ako oni MUSIA respektovat to moje - zit s tymto clovekom. Ak spravne ratam, maju medzicasom cca 24 - 26 rokov. Rozhodne by som v tom veku nechcela, aby mi deti sedeli pri sukni. Nemuseli by mojho muza milovat, ale vzajomnu toleranciu by som tvrdo pozadovala. Od oboch stran. A bez vycitiek svedomia. Male, neplnolete ci inak nesamostatne deti by samozrejme mali prednost pred novym muzom (ale tiez nie absolutne pravo rozhodovat o jeho byti ci nebyti), dospele deti uz nie. Aj ja mam len jeden zivot a pravo o nom rozhodovat, s pozehnanim vlastnych deti je to krajsie, ale ked sa neda, tak sa neda. Som zvedava, ci ich otec tiez zostal zvysok zivota sam a na inu zenu sa ani neusmeje, aby deticky nemali dovod byt nespokojne.
ah, vidim, ze neviem citat, dieta nema 6 rokov ale 6 mesiacov. Ok tak su mladsi. Ale na faktoch to vela nemeni.
@1andrea111 tie deti nemuseli odísť, nikto ich nevyháňal, samé sa rozhodli... lebo to zrejme bolo pohodlnejšie ako pomôcť v domácnosti... a neviem čo je na tom také tragické, že dospelé, zárobkovo činné deti sa osamostatnia... to si všetky chcete doma svoje detičky doma vatičkovať do ich 30?
@yalita oni sa nestretávajú potajomky - a dokonca ani ten chlap ich z domu nevyhadzuje, tam deti odmietajú prísť navštíviť matku, pokiaľ je on doma... a to je sakra rozdiel. Nie že chlap neznáša jej deti, ale mám dojem, že je to presne opačne - deti neznášajú jeho...
@vroni no možno sa na to pozerať z toho pohľadu a možno sa na to pozerať aj z iného. Poznám mladú ženu, ktorej matka si našla milenca, nakoľko dom mala po rodičoch spakovala po rozvode manžela, ten si kúpil byt a dovidenia. Rýchlo rýchlo svadba, rýchlo dieťa, lebo veď nový kus je dobre situovaný, keby sa aj čo prihodilo, výživné bude mastné...ale to nie je podstatné. Tá slečna mala 18, keď sa to stalo, nedokázala si zvyknúť rýchlo na to, že veci, ktoré používal jej otec, zrazu používa niekto iný, že v záhrade, ktorú vybudoval ich otec, robí nový muž také zásahy, ktoré sa nepáčia veľmi ani matke, ale tá drží hubu. Nechcela sa stretať s pomaly cudzím chlapom, keď vyjde z kúpelne, bolo jej protivné počuť zvuky z ich spálne, aj keď bola dospelá. Je toho viac, čo mi vo vyše hodinovom telefonáte rozprávala, nakoniec sa odsťahovala k starým rodičom. Matke a novému objavu nestála ano za to, aby prišli na jej promóciu, aj keď ich pozvala. Všetko by bolo inak, keby deti dostali čas a priestor si na novú situáciu zvyknúť. Neviem, na čo je treba sa tak ponáhľať. Aby ma preboha nenechal?!
@tyelde ale tie deti nebudu ani s tebou uz travit ani ten kazdy druhy vikend, budu mat vlastne rodiny, budu zit pre svoje deti, koloboh zivota a ludia by mali na starobu mat pri sebe coloveka, ktoreho miluju, maju k sebe resepkt, lasku, uctu, su si kamarati, vymenia si navzajom plienky, samozrejme priklad, od deti toto chciet nemozes, potom sa dostane k teme "svokra mi nici zivot" alebo "manzel je chorobne zavisli na matke", pretoze sa mozes dostat do stavu, ze zacnes vykrikovat, kvoli vam som ostala sama, uprednostnila som vas pred tym a tym a teraz mi ostali oci pre plac atd... Treba zdravu rovnovahu, deti, aj ked dospele, maju respektovat matku a jej vyber o to viac, ze su dospele, maju respektovat noveho partnera, rovnako ako on ma respektovat ich. Samozrejme, ze deti navzdy ostanu detmi, ale aj matka, ostane zenou a tou osobou, ktora potrebuje niekoho, koho miluje, na koho sa moze obratit, nejaku istotu a najma ked deti povyliezaju z hniezd. Nie nasilym, nie za kazdu cenu, ale ked si raz autorka nasla niekoho koho miluje a ma s nim dve deti, tak si myslim, ze hovorit tu nieco o tom, ze krv a vlastne dieta je viac, je nezmysel, vlastne dieta moze v dospelosti, tak sklamat, ze to ani ten chlap nedokaze...☹ Proste ona musi vediet, ako to u nich bolo a kto mal viac pravdu a nemal, na jej mieste sa zameriam na novu rodinu, sice ja by som nikdy nedovolila, aby sa moja 18.rocna dcera prestahovala k priatelovi, ale hold je dospela, tak si relativne moze robit co chce, teda ak nestuduje a ked syn chcel ist k otcoci, co sa da robit, kolko pubertalnych deti sa zrazu otoci a padi k otcovi od matky, ktora robila mozne anemozne, aby mal vsetko, ale tak tatik dovoli, tatik je boh a matka uz nic nezmoze? Je to tazke, ale rozhodne by som nestavala na piedestal jej rolu matky a za nic ju tu nevalcovala, kto si neprezil a ma este male deti s jednym partnerom, tak nevie, co to je mat pubertalne decka a novu rodinu....
@maciatkolulu prepáč, v podstate s tebou súhlasím, iba ma napadlo, čo by si konkrétne robila, ak by sa tvoja 18 ročná dcéra chcela odsťahovať k priateľovi. V 18 rokoch je dospelá (podľa našich zákonov), netvrdím, že aj pripravená na samostatný život a na prebratie zodpovednosti samej za seba. Ale podľa mňa by si nemohla robiť absolútne nič.
@timea7 ako som pisala😉 hold je dospela, moze ist, ale zial bez mojej podpory, ci uz financnej, ci akejkolvek ahotovo, nemohla by som nic....
@maciatkolulu to áno, ale ak by priateľ zarábal a dokázal ju uživiť, prípadne by si ona ešte popri škole našla brigádu, tak fakt nič. Čo sa týka toho, že by dieťa, ktoré mi je zverené do mojej starostlivosti, chcelo bývať s otcom, lebo doma platia určité pravidlá a u otca si môže robiť, čo chce, ja by som mu nebránila. Bolo by mi veľmi smutno, dala by som mu najavo, že má u mňa vždy dvere otvorené, ale mama hotel nebude.
@timea7 tak si dievca vybralo a ma, poucila by som ju, ze priatel ju moze poslat papa a to by bolo vsetko a s dalsim dietatom, ktore by sa chcelo odstahovat k otcovi po rokoch, co som ho vychovavala, znova hold, nic sa neda robit.... mozes robit prieky a pustit ho az ked sud odklepne zmenu, ale to by nic nevyriesilo....
dospele dieta je raz dospele, ma svoj zivot a bude ho mat
@maciatkolulu inak, moj syn len caka ako zmaturuje a pojde byvat sam, bude mat 19...svet gombicka...a ja ho necham, aj ked vratit sa bude moct...to uz su osobnosti, aj ked nezrele, ale tazko ovplyvnitelne...preto priviest muza k takym detom nie je jednoduche a vyzaduje si diplomaciu a cas
@vnori
@calin len v tomto prípade je veľmi smutné už to, že ona musí doslova klamať a potajomky sa stretávať s vlastnými deťmi. Tak asi u neho nebude niečo v poriadku. Keby ju tak ľúbil, tak by to prekusol aj tie ich maniére (ak nejaké majú) na tú párhodinovú návštevu.
Takto sa niekto, kto miluje nespráva, aby psychicky ju vydieral cez jej deti.
@sasa1310 presne tak. Tie deti odišli z domu kvôli nemu. Už by mohol mať ego upokojené a prejaviť trochu veľkorysosti a správať sa normálne a snažiť sa robiť veci tak, aby sa jeho manželka nemusela trápiť. Deti evidentne na mamu nezanevreli, majú dobrý vzťah, takže také hrozné decká to asi nebudú, majú radi aj súrodencov, čo tiež nie je až taká samozrejmosť a za daných okolností obzvlášť. Najväčšie nezrelé decko mi v tejto situácii pripadá ten chlap.
@sasa1310, pisali v cervenej kniznici? Lebo autorka pisala, ze pridu len ked on nie je doma a nie ze nemozu prist, ked je doma. Co je dost velky rozdiel. Nedocitala som sa, ze by ich on vyhadzoval (ani by nemohol), len ze sa odstahovali. Lebo neboli ochotni pomahat v domacnosti. Asi sa mal laskavym zrakom divat na dvoch dospelakov, ktori vyuzivaju jeho zenu, potom by bol partner uno-nuno 🙄 Lebo deticky este nedosiahli dostatocny vek na nejaku pomoc. Ten je asi identicky s penzijnym, lebo plnoletost evidentne nestaci. Ja citam o vydierani matky detmi a nie partnerom.
@timea7, jasne, pribehy su rozne, ale neverim, ze sa ta matka z tvojho pribehu nejakymi pocitmi svojej dcery zaoberala. Riesila prachateho nabijaka a vlastne zabezpecenie, dcera mala smolu. Autorku zjavne situacia trapi a nechce riesit na ukor nikoho. Len na to mozu doplatit dve nevinne male deti a mozno jeden prilis iniciativny muz. Len preto, lebo dve dospele deti sa “hadzu o zem“ a dupu nozickami....
@halit13 "deti" v tomto veku vedia byť neskutočne sebecké a veľkú figu ich zaujímajú dospelí a ich pocity...to akože má žena zostať sama, lebo má deti?...on ich nevyštváva/nevyštval, tam to bolo skôr o hádkach, nedorozumeniach a možno aj o tom, že sa navzájom neprijali a neakceptovali a toto @dadika41 úplne zanedbala a hasí teraz, keď je už v rodine rozkol...ale nikdy nie je neskoro, chce to citlivý prístup, vysvetľovanie donekonečna, zatlačiť aj na jednu aj na druhú stranu, napr. ten spoločný obed a pokúsiť sa o spoločnú reč...lebo sa rozpadne aj ďalšia rodina a tým svet nebude krajší...tiež som vydatá druhýkrát a máme "deti" moje, tvoje od 17 do 25 rokov, a veru to bol niekedy boj, ale vieme nájsť všetci spoločnú reč....ale viem koľko driny a dohovárania to bolo...a to keď sme sa dali dokopy, deti boli malé a aj tak v určitom veku boli prieky..ale ide to, ale korigujem to hlavne ja
@puklica13 jasné, že zakladateľka má na tom leví podiel. Ale ona má snahu situáciu urovnať, zatiaľ čo on nie. Nechce o jej deťoch ani počuť a ony chodievajú tajne tam, kde bol kedysi ich domov? To čo sú za spôsoby? Rovnako nechápem, prečo ako cudzí človek potreboval v domácnosti určovať pravidlá. On prišiel do určitej situácie, prišiel k nimi do ich domácnosti a začal riešiť takmer dospievajúcich ľudí. Čo je ho do toho, či oni pomáhajú, alebo čo a ako robia? Absolútne mu neprislúchalo riešiť tieto veci. Mohol súkromne svojej partnerke povedať svoj názor na fungovanie v domácnosti, ale cepovať tam puberťákov, pre ktorých je on cudzí človek? Človek nemusí byť psychológ, aby pochopil, že to dobre nedopadne. Mne to pripadá tak, že žiarlil, alebo jednoducho mu tie deti vadili, on im asi tiež a tak urobil maximum, aby tam neboli. Teraz tam nie sú a stále o nich nemôže ani počuť. No zakomplexovaný chlap a navyše bezohľadný. Ozaj výhra.
@vroni autorka píše "Nemozem sa vysporiadat s tym ze deti nepridu ked on je doma,stretavame sa mimo domova alebo ked je v praci."
A keď je vydieraná deťmi, tak zaujímavé, že s ňou sa stretávajú a prídu aj ku nej, keď nie je doma.
A on pritom tvrdí, že deti mu robili zo života peklo. Ešte chudák chlap. Tiež nechápem, čo je to za chlapa, že mu to nie je trapné, že hneď po zoznámení sa nasťahuje a kvôli nemu idú deti preč. Ak by bol normálny, tak by išiel on, a stretávali by sa po mimo pokiaľ by sa to neukľudnilo. Ale tak decká sú nevychované, samozrejme - zabudla som na to.
A keď mu také peklo robili zo života, načo sa ku nej sťahoval? žeby mu vyhovovalo nájsť si priateľku s bytom? aby on nemusel si zháňať bývanie? Takých už bolo. Možno tie deti prekukli niečo, čo ona ešte nie.
@vroni Odsťahovali sa, aby nemuseli pomáhať? Tam, kde sú teraz asi tiež niečo robiť musia. Neviem, či to tak formulovala autorka, nevšimla som si, ale ak áno, tak mi to príde ako dobrá blbosť. Možno jej to vsugeroval jej úžasný chlap a ona uverila, lebo je to ľahšie, ako priznať pravý dôvod, prečo odišli. Človek neodchádza z domu kvôli takejto veci.
@sissy27 sama autorka dala nadpis taký, aký je. Sama píše, že bola sprostá, že si ho hneď nasťahovala k sebe a sama píše, že sa vkuse hádajú a rozmýšľa nad rozvodom.
Tak asi taký dokonalý nebude.
Prepáč, ale chlap, ktorý príde s pár igelitkami a robí poriadky s 18 - 19 ročnými deťmi, ktoré ona už vychovala je v prvom rade neslušné, nevhodné a ešte z nej tým pádom urobil neschopnú matku, že čo to vychovala.
Keby boli také nevďačné a rozmaznané a nevychované, tak sa na ňu vykašlú aj na tých ich nových malých súrodencov. Oni majú totižto problém len s ním. S ním, ktorý už nejakým spôsobom nesedí v harmónií ani s autorkou tejto témy.
Nechcem si ani predstaviť ako to tam fungovalo, keď ona nebola napríklad doma a mladá 18 ročná baba s cudzím chlapov u nej doma.
@alaguema a ako chce ona urovnat situaciu? Tym ze sa rozvedie? On sa starat nemal, lenze id toho tam bola predsa ina aby urcila jasne pravidla a to neurobila,naopak bez vlastneho pricinenia cakala ze sa to hadam dajak urovna..bezohladne sa spavaju vsetci..a akurat na to doplacaju dve male deti...okrem toho zas to pozname len z jednej strany..bohviekde co by pivedal dotycny muz

@timea7 ja netvrdim, ze deti si vobec nemame vsimat ale tvrdim, ze spolocne s manzelom ich vychovavat atd. ... ale na druhej strane som clovek ktory furt problem s partnerom riesi a nie uteka